Dodaj do ulubionych

Maszynki do golenia

09.06.15, 16:49
Witam. Chciałem się zapytać jakich maszynek używacie? Sam używałem różnych teraz udało mi się natrafić na jedną fajną razem z trymerem, bo to zdecydowanie pomaga przy zajmowaniu sie brodą. Macie jakieś opinie i wnioski? Prosze o odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Maszynki do golenia 09.06.15, 23:34
      Zaraz sam sobie pod innym nickiem odpowiesz, a wtedy przeloguj się z powrotem i poczytaj :)
    • qqbek A ja myślałem, że jak masz brodę... 16.06.15, 23:41
      ...to raczej się nie golisz. Byłem w błędzie... to nie strzyżenie i przycinanie... to podobno golenie.

Golę się od lat na "gładko" (wyjątek - rejsy po Mazurach, gdzie z definicji zarastam po "marynarsku" 2-3 tygodnie).
      Maszynka jest rzeczą trzeciorzędną - najważniejsze, by ostrza były ostre i nie wyglądać po goleniu jak prosie po nieudanym świniobiciu.

Co do marek - od lat fan Voldemortów od "G", ale czasami też użyję (raz-bo na tym wieprzu szczecina rośnie mocna) jednorazówki spod znaku "W". Co do tych od "G" - używam tych hiper-kuper-duper z wibratorem i pro-ślizg... ale nie uważam, bym poza byciem skończoną ofiarą marketingu firmy na "G" zyskiwał znacznie coś ponad to, co naście lat temu mi dała maszynka z trzema ostrzami od nich. No chyba, że na wieprzu szczecina tym grubsza, im wieprz starszy... wtedy będę skłonny przyznać rację tym od 20 zeta za jedno ostrze.
      • antyk-acap Re: A ja myślałem, że jak masz brodę... 24.06.15, 07:32
        Używam brzytwy.
        • godservant Re: A ja myślałem, że jak masz brodę... 24.06.15, 22:02
          no może faktycznie źle się wyraziłem. Miałem generalnie na myśli przycinanie właśnie. Jak tak skakałem po forach to mi mówili, że te elektryczne to najlepsze są od "B", a takie hmm... analogowe to od "G" właśnie. Te od "B" są o tyle fajne, że kilka funkcji łączą i mimo, że elektryczne to wody się nnie boją
    • potworski Braun 25.06.15, 20:24
      Braun Cruzer 6 całkiem spoko daje radę. Ma parę stopni regulacji długości zarostu, choć trzeba trochę się namachać, żeby złapał ci całą szczecinę na 3 mm. Ogólnie na plus.
    • janekkkooo Re: Maszynki do golenia 02.07.15, 10:33
      Brauny są najlepsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka