17.08.16, 21:32
nie za bardzo się interesuję sportem, ale docierają do mnie informacje że Polacy zdobyli mało medali
to dobra wiadomość dla nas podatników :D
fundujemy te emerytury dla 40 letnich sportowców więc lepiej żeby ich było jak najmniej

może niektórzy zaprzeczą - są wruszeni tym jak Polak zdobywa medal, ale kolego to jest jak orgazm - chwila radości a potem alimenty do końca życia.
Obserwuj wątek
    • ortolann Re: olimpiada 17.08.16, 23:26
      Wolę płacić emerytury 40-letnim sportowcom niż 40-letnim policjantom albo prokuratorom.
      • heniek.8 Re: olimpiada 18.08.16, 06:15
        to też, z tym że to są oddzielne sprawy
        chociaż, wolałbym chyba jednak płacić za to że ktoś był policjantem niż grał w cymbergaja przez 20 lat
        • ortolann Re: olimpiada 18.08.16, 13:14
          Jeśli to są oddzielne sprawy, to nie trzeba było wspominać o tej emeryturze. Piszesz, że wolałbyś płacić komuś za to, że był policjantem. Niestety, Ty mu płacisz za to, że przestał być i to już nie jest zabawne.
          • heniek.8 Re: olimpiada 18.08.16, 23:07
            chyba nie kumam o co ci chodzi
            to idzie z oddzielnego budżetu - nie ma "wolę na sportowców niż na policjantów"
            więc płacisz i na policjantów i na sportowców.

przy czym ja pamiętam czasy kiedy emerytów sportowych nie było, a nie pamiętam czasów gdy nie było emerytur policyjnych (wręcz przeciwnie - chyba im zaostrzyli warunki w ostatnich latach).

policji mamy ok 100 tys. i jakoś to wytrzymamy, ale nie chciałbym żebyśmy mieli tyle samo medalistów olimpijskich.
            dlatego na wszelki wypadek na olimpiadzie kibicuję rywalom
    • mariuszg2 Re: olimpiada 18.08.16, 07:47
      heniek.8 napisał:

> może niektórzy zaprzeczą - są wruszeni tym jak Polak zdobywa medal, ale kolego
      > to jest jak orgazm - chwila radości a potem alimenty do końca życia.

Trafne spostrzeżenie. Zwróć uwagę, że większość medali dla Polski zdobyły kobiety.
      Potwierdza się, że dla chociaż jednego orgazmu w życiu kobieta jest gotowa na wyrzeczenia, treningi i diety a murowani męscy faworyci do złota wolą anaboliki niż płacenie alimentów...

Też się czasem zastanawiam czy się nie przebranżowić na księdza np...
      • heniek.8 Re: olimpiada 18.08.16, 23:12
        kobiety potrafią godzić się na mordęgę przez 20 lat i udawać że im dobrze, żeby w finale wycisnąć z tego alimenty
        a chłopaki od ciężarów ... cóż, dali się złapać jak dzieci w sporcie w którym wygrywa biorący to czego jeszcze się nie wykrywa :)
        • mariuszg2 Re: olimpiada 18.08.16, 23:18
          heniek.8 napisał:

> a chłopaki od ciężarów ... cóż, dali się złapać jak dzieci w sporcie w którym w
          > ygrywa biorący to czego jeszcze się nie wykrywa :)

cóż...wojskowi...w cywilu by im lepiej poszło...;)
    • lilith45 Re: olimpiada 19.08.16, 18:48
      Placimy na wiele spraw alimenty, wole na sportowcow niz na kosciól ;)
      • heniek.8 Re: olimpiada 19.08.16, 19:40
        a jak cię bolą jednocześnie plecy, kolano, ręka, noga, głowa i dupa to co mówisz
        "wolę żeby mnie bolała ręka niż noga"
        to jest wątek o olimpiadzie, a wy tu pasożytujecie na mojej twórczości i jeden pisze o policji a ta znowu o kościele

uprasza się o zakładanie własnych wątków na tematy które wam leżą na wątrobie

a co do kościoła to katecheci i różni wojskowi powinni zarabiać na siebie bez pośrednictwa państwa, bez dwóch zdań.

ale tak poza tym to usługi kościoła są dobrowolne
        • lilith45 Re: olimpiada 19.08.16, 23:47
          Bo nie rozumiem tego podniecenia skoro i tak nie masz wpływu na to, na co zostaną spozytkowane twoje podatki.
          Sa gorsze cele niż sportowcy. Co przynajmniej pracują na to cały rok a czasem lata. W dodatku dają dobry przykład, oczywiscie prócz tych na dopingu.
          • heniek.8 Re: olimpiada 20.08.16, 09:51
            lilith45 napisała:

> Bo nie rozumiem tego podniecenia skoro i tak nie masz wpływu na to, na co zosta
            > ną spozytkowane twoje podatki.

a gdzie tu widzisz podniecenie?
            to jest rzeczowa, profesjonalna wymiana argumentów bez zbędnych emocji, przynajmniej taka była do czasu gdy dołączyłaś do dyskusji ;-P
    • karolivia Re: olimpiada 19.08.16, 21:43
      No niby niedużo. Ale nie ma się co cieszyć. Po Olimpiadzie będzie Paraolimpiada i tam to dopiero .... skosimy. Jak mi google podpowiedziało w 2012 roku zdobyliśmy ich 36!!!!!!!!!!!!!!! , w tym 14 złotych Wszystko z Twoich podatków:).
      • heniek.8 Re: olimpiada 19.08.16, 21:47
        medale z para też się liczą do emerytury?
        to zmienia mój pogląd na sprawę
        za 4 lata widzicie mnie w Tokio :)
        • karolivia Re: olimpiada 19.08.16, 22:18
          Super. Możesz liczyć na moje podatki:). W sumie płace już za tyle rzeczy, że Twoja emerytura też się jakoś zmieści. Powodzenia.
          Jaka dyscyplina, że tak nieśmiało zapytam?
          • heniek.8 Re: olimpiada 19.08.16, 22:37
            > Jaka dyscyplina, że tak nieśmiało zapytam?

jest taka mało popularna dyscyplina - noszenie żon, chyba ze Skandynawii
            tylko pytanie - wyjdziesz za mnie? (ale najpierw pytanie wstępne : ile ważysz?) :D
            • karolivia Re: olimpiada 20.08.16, 10:39
              Rozumiem, że moja waga jest Ci potrzebna, żeby zdecydować , czy ze mną na plecach startujesz w kategorii "gimnastyka artystyczna" czy "podnoszenie ciężarów"?
              Czy raczej czekamy ze ślubem, aż noszenie żon zostanie dyscypliną olimpijską?
              • heniek.8 Re: olimpiada 20.08.16, 10:52
                ja bym nie czekał, są przecieki z Polskiego Związku Podnoszenia Żon, że wchodzi na następne igrzyska.
                to co, masz jeszcze tę suknię z pierwszego ślubu, czy za mała? ;P
                • karolivia Re: olimpiada 20.08.16, 13:49
                  To faktycznie nie ma co czekać. A to ma dla Ciebie jakieś znaczenie z którego ślubu będzie ta kiecka? Tylko ta z pierwszego przyniesie nam szczęście? Bo powiem szczerze, że najładniejszą miałam na trzecim. Moim zdaniem.
                  I napisz jak z Twoim garniturem, bo pewno dużo ćwiczysz, ostatnio, jednak olimpiada to poważna sprawa, to może być kłopot z rozmiarem.
                  • heniek.8 Re: olimpiada 20.08.16, 14:12
                    no tak, przypakowałem trochę i trzeba będzie poszerzyć garniak, na szczęście jakoś specjalnie nie urosłem po komunii, więc uznajmy że pasuje

no to załatwiam formalności, żeby nie płacić na kościół jak tu ktoś wspomniał, proponuję Vegas, mam tam już zniżki i zbieram punkty lojalnościowe przy każdym ślubie.
                    • karolivia Re: olimpiada 21.08.16, 09:24
                      Vegas mi pasuje. Proponuje hotel Bellagio. Będzie jak w Ocean's Eleven ;).
                      • kalllka Re: olimpiada 22.08.16, 20:01
                        No wreszcie nareszcie,
                        na coś się zdało forum- mężczyzna.
                        henkowi i karolivii szczęścia i wagi.
                        Zaś na nowa drogę, ze Skandynawii do końca życia- koncert brandenburski wraz z wiązanka kmiecia: vivat vivat stara para!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka