Dodaj do ulubionych

Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma

08.04.25, 21:05
Tak wiem, był głupi. Tak wiem, że nie powinien pijany wsiadać za kierownicę i prowadzić. A dodatkowo pędzić na złamanie karku. Ma na sumieniu dwie osoby. Ale mimo wszystko na dnie serduszka czai się współczucie. Ma 19 lat, matura poszła się walić, grozi mu do 15 lat więzienia. Gdy wyjdzie będzie miał 30+. Czytałam na lokalnych grupach, że to chlopak z tzw " dobrego domu", zamożni rodzice, startował w olimpiadzie matematycznej, gdzieś się tam udzielał w drużynie siatkówki czy koszykówki i tak spaprał sobie start w dorosłość. Na studia już nie pójdzie, będzie siedzial w celi z kryminalistami, gdzieś daleko od domu. Miał dziewczynę, wszystko mu się układało a tu jedna chwila głupoty i zmarnowane wszystko...........
Zastanawiam się tak - czy on doznał pomroczności jasnej po wódzie, czy co? No bo co nim kierowało, że pijany wiozł z prędkością ponad 100km/h 10 osób? Co się w mu głowie zadziało.. Obejrzałam go na fb, bardzo przystohny chłopak............
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:06
      Mam wrażenie, że ktoś chce ożywić forum.
      • mizantropka_20 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 20:49
        I co dziwniejsze, nie jesteś to ty
    • gryzelda71 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:08
      Oj biedny.....
      • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:10
        Autorka to troll, jak sądzę. A co do studiowania - w więzieniu jak najbardziej można studiować.
        • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:31
          taki-sobie-nick napisała:

> Autorka to troll, jak sądzę. A co do studiowania - w więzieniu jak najbardziej
          > można studiować.

Można, ale to nie jest to co normalne studia na wolności, imprezy, spotkania, wyjazdy........................
          • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:32
            Mógł o tym pomyśleć, zanim ruszył w drogę po pijaku.
          • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:32
            elisabeth2006 napisała:

> taki-sobie-nick napisała:
            >
            > > Autorka to troll, jak sądzę. A co do studiowania - w więzieniu jak najbar
            > dziej
            > > można studiować.
            >
            > Można (...)

No troll ewidentny.
          • turbinkamalinka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:46
            elisabeth2006 napisała:

>
            > dziej
            > > można studiować.
            >
            > Można, ale to nie jest to co normalne studia na wolności, imprezy, spotkania, w
            > yjazdy........................

No brak imprez mu wyjdzie na dobre
          • primula.alpicola Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:17
            elisabeth2006 napisala

> Można, ale to nie jest to co normalne studia na wolności, imprezy, spotkania, w

Przestań.........bo łkam ze wzruszenia.............i rozpaczy.........
          • hanusinamama Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:38
            A wystarczyło nie pić....
            Przypominam, ze ci co zginęli to już nic nie zrobią
          • paskudek1 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 13:10
            elisabeth2006 napisała:

>
            > dziej
            > > można studiować.
            >

Noo, Erazmus biedaczka ominie 😁😁
          • arthwen Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 14:44
            elisabeth2006 napisała:

>
            > dziej
            > > można studiować.
            >

Impreza w jego przypadku to skończyła się bardzo nieciekawie i konsekwencje będzie ponosił właśnie między innymi w więzieniu. Może mu wystarczy, bo jakby poimprezował więcej, to życia na odsiadkę może mu zabraknąć.
      • skumbrie Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 11:07
        Zupełnie nieudolnie, ale niech próbuje.
      • mizantropka_20 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 20:49
        Dobrze, że chociaż przystojny, zawsze to jakaś pociecha
        • turbinkamalinka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 10.04.25, 06:25
          mizantropka_20 napisała:

> Dobrze, że chociaż przystojny, zawsze to jakaś pociecha
          >

To najważniejsze. Wydaje mi się że w więzieniu będzie miał szansę zbudować zbudować związek. Jakiś kolega zapewne się nim zainteresuje
    • lajtova Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:10
      Oooo i mamy 2138 nick.
    • primula.alpicola Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:11
      Mnie nie.
    • madame_edith Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:15
      Ani jednego pijanego debila za kierownicą mi nie szkoda.
    • zanetka.x Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:15
      wsiadanie za kierownicę po pijaku nie jest chwilą głupoty, to przemyślana zła decyzja
    • 3-mamuska Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:16
      Nalezalo mu sie bananowe dziecko co ma chodzic na wolności?
    • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:21
      Ano, spaprał sobie. Sam sobie spaprał. Zabił dwóch kolegów. Ich matury to dopiero poszły się walić, ich studia, ich związki.
      • rb_111222333 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:36
        Ich matury poszły się walić za ich zgodą niestety. Wszyscy tam byli po jednych pieniądzach
        • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:04
          Tak, ale kierowca maturę, studia i związki może jeszcze mieć. Oni nie.
      • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:56
        koledzy to raczej na ochotnika te matury sobie uwalili. śladów uprowadzenia nie stwierdzono przecież...
        • primula.alpicola Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:46
          O jest i volta2, zawsze gotowa bronić pijanych zabójców!
          • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:49
            a ty? chcesz bronić tych misiów z bagażnika? możesz, ale jednak to zabawne jest
          • hanusinamama Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:40
            Jak zawsze.
      • samawsnach Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:49
        angazetka napisała:

> Ano, spaprał sobie. Sam sobie spaprał. Zabił dwóch kolegów. Ich matury to dopie
        > ro poszły się walić, ich studia, ich związki.
        >

Sam ich do tego bagażnika wsadził? Skrępował i nie pozwolił wysiąść z auta prowadzonego przez pijanego kierowcę? Już w tym piętnowaniu ( słusznym) nie idźmy za daleko. Oni też podjęli tragiczne decyzje, które zaważyły na ich ( nie) życiu.
        • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:58
          Podobnie jak on podjął decyzję, też nie był skrępowany i siłą wsadzony za kierownicę. Z tym że on ma nadal życie przed sobą, oni nie.
    • abria Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:23
      z tzw " dobrego domu", zamożni rodzice, startował w olimpiadzie matematycznej (...) przystohny chłopak

oho, powinno być takie prawo jak w średniowieczu, że jak skazany jest taki fajny, to piekna dziewica pokroju elisabeth by mu zarzucała na głowę chustę i mówiła „mój ci on”
      • turbinkamalinka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:48
        abria napisała:

> z tzw " dobrego domu", zamożni rodzice, startował w olimpiadzie matematyczne
        > j (...) przystohny chłopak

>
        > oho, powinno być takie prawo jak w średniowieczu, że jak skazany jest taki fajn
        > y, to piekna dziewica pokroju elisabeth by mu zarzucała na głowę chustę i mówił
        > a „mój ci on”

O przystojny. Musi być przystojny
        • marta.graca Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:39
          Brzydkiego przecież nie byłoby szkoda 🤷‍♀️
    • kropkaa Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:28
      Faktycznie, szkoda wielka. To musi być bardzo pomysłowy kierowca, który w samochodzie upchnął razem 10 osób, w tym dwie w bagażniku.
      No ja bym na tak genialny pomysł nie wpadła. Nawet zwierząt luzem bym nie wpuściła.
      • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:30
        kropkaa napisała:

> Faktycznie, szkoda wielka. To musi być bardzo pomysłowy kierowca, który w samoc
        > hodzie upchnął razem 10 osób, w tym dwie w bagażniku.
        > No ja bym na tak genialny pomysł nie wpadła. Nawet zwierząt luzem bym nie wpuśc
        > iła.

Przecież batem ich tam nie zapędził....... Sami ochoczo wsiedli i imprezowali w aucie..........
        • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:32
          Jego nikt batem nie zapędził za kółko.
          • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:54
            żebyś się nie zdziwiła. zawsze typowanie kierowcy przy takich imprezach, to spory wyczyn, tak samo jak ładowanie się na dziesiątego pasażera. nikt nie chce prowadzić i nikt nie chce zostać bez transportu. szach i mat. jak to tam leciało? been there czy coś w tym stylu
            • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:58
              volta2 napisała:

> żebyś się nie zdziwiła. zawsze typowanie kierowcy przy takich imprezach, to spo
              > ry wyczyn, tak samo jak ładowanie się na dziesiątego pasażera. nikt nie chce pr
              > owadzić i nikt nie chce zostać bez transportu. szach i mat. jak to tam leciało?
              > been there czy coś w tym stylu

Tam na początku prowadził jeden, który był trzeźwy, potem zrezygnował jak się mu wepchało mnóstwo osób i za kółkiem usiadł Szymon.
              • malia Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:01
                czyli ten trzeźwy miał zalążek rozumu, a nawalony szymon jak widać nie
                • mava12 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:38
                  >czyli ten trzeźwy miał zalążek rozumu, a nawalony szymon jak widać nie

nie miał. Przynajmniej nie na tyle, żeby zabrać kluczyki pijanemu Szymonowi.
                  Gdyby miał rozum to nie pozwoliłby na jazdę, a nie umył rączki pt. "nie moja sprawa".
              • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:41
                zawsze jest jeden trzeźwy co prowadzi. w jedną stronęsmile tylko potem jest imprezasmile
                • primula.alpicola Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:50
                  volta2 napisała:

> zawsze jest jeden trzeźwy co prowadzi. w jedną stronęsmile tylko potem jest imprez
                  > asmile

W twoim patologicznym świecie.
                  Dla tych co nie wiedzą- w rodzinie tej patuski był przypadek, że uczestnicy wypadku z ofiarą śmiertelną, kłamali dla dobra pijanego kierowcy. Że niby ofiara prowadziła. Przecież trupowi się życia nie przywróci, a po co młodemu chłopcu marnować życie w więzieniu.
                  • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:56
                    A, to teraz rozumiem jej komentarze tutaj. I doświadczenie w jeździe z pijanymi kierowcami.
                  • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:00
                    daj se siana. finalnie i tak chłopak odsiedział, bo żona nie odpuściła. ofiara i jego żona to akurat moja patusiarska rodzina.
                  • lauren6 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 10:46
                    > Dla tych co nie wiedzą- w rodzinie tej patuski był przypadek, że uczestnicy wypadku z ofiarą śmiertelną, kłamali dla dobra pijanego kierowcy. Że niby ofiara prowadziła

Wyjdzie patus z patologii, ale patologia nigdy nie wyjdzie z patusa.
              • hanusinamama Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:39
                Ojej...czyli da się myśleć logicznie. Brawo dla tego pierwszego kierowcy
                • kot.z.kosmosu Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 10.04.25, 06:12
                  hanusinamama napisała:

> Ojej...czyli da się myśleć logicznie. Brawo dla tego pierwszego kierowcy
                  >

Yy, serio, brawo?
            • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:06
              Przyznam, że ja nie been there.
              • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:15
                i dlatego komentujesz bez znajomości tematu.
                • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:20
                  big_grin Nie wiedziałam, że wątek mogą komentować tylko osoby jeżdżące po pijaku z pasażerami w bagażniku.
                  • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:28
                    a gdzieś to wyczytała?
                    • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:29
                      Bo skoro trzeba "znać temat"...
                      • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:33
                        a gdzie wyczytałaś, że TRZEBA znać temat? o niczym takim nie pisałam...
                    • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:32
                      volta2 napisała:

> a gdzieś to wyczytała?

Volta, jakie panienki od resocjalizacji mu nie dadzą zginąć? Psycholożki czy wychowawczynie
                      • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:34
                        przecież faceci nie mają wychowawczyń. tylko wychowawców. co ty, w więzieniu nigdy nie byłaś?
                        • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:13
                          volta2 napisała:

> przecież faceci nie mają wychowawczyń. tylko wychowawców. co ty, w więzieniu ni
                          > gdy nie byłaś?

Właśnie, że mają. Oglądam serial dokumentalny " Więzienie" akcja toczy w rożnych ZK w Polsce i np w ZK Siedlce dla recydywy są wychowawczynie.
                          • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:15
                            ok, przyjmuję, jak wyżej napisałam, nie znam się, ale się wypowiemsmile

tak czy inaczej, nasz bohater nie zginie w kwestii edukacji.
                        • stara_pingwinica Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 08:04
                          Mają. Sama byłam wychowawczynią chłopów.
            • kropkaa Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:24
              No mnie to dziwi. Ale ja nawet z trzeźwymi nastoletnimi kierowcami nie jeżdziłam, to była odwieczna obsesja mojej mamy.
            • paskudek1 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 13:13
              volta2 napisała:

> żebyś się nie zdziwiła. zawsze typowanie kierowcy przy takich imprezach, to spo
              > ry wyczyn, tak samo jak ładowanie się na dziesiątego pasażera. nikt nie chce pr
              > owadzić i nikt nie chce zostać bez transportu. szach i mat. jak to tam leciało?
              > been there czy coś w tym stylu

Czy oni imprezowali w totalnej głuszy afrykańskej? Czy jedbak mieli dostęp do technologii oraz taksówek?
        • malia Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:49
          czy to coś zmienia? debil narąbany jak stodoła szalał z niedozwoloną prędkością
        • kropkaa Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:16
          Jak się imprezuje w bagażniku?
          • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:27
            nie wiem, spróbuj, co ci szkodzi?
            • kropkaa Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:01
              Widzę, że pukasz w dno od spodu.
              • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:01
                próbuję cię dogonić, ale fakt, słabo mi wychodzi
                • kropkaa Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:07
                  Ależ cięta riposta!
                  • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:11
                    tak mniej więcej na twoim poziomie, ale twoja na pewno lepsza, nie mam wątpliwości
    • cegehana Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:32
      Na pocieszenie powiem, że jego życie nie jest zmarnowane. W więzieniu można się uczyć, pracować, mieć dziewczynę itd. Wychowawcy więzienni nawet bardzo lubią takich podopiecznych, którzy chcą mieć normalne życie i do niego kiedyś wrócić. Pytanie czy on w ogóle chce.
      • raczek47 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:41
        Widocznie był uczony od małego, że jest królem życia i zasady, które obowiązują zwykłych ludzi go nie dotyczą. Można go żałować tylko w kontekście, że trafił na rodziców, którzy wpoili mu poczucie braku odpowiedzialności i bezkarności.
        A w ogóle ciekawe, że w swojej wypowiedzi w ogóle nie żałujesz ofiar- tak samo młodych ludzi, którzy już nigdy nie obejrzą wschodu słońca, nie poczują promieni słońca na twarzy, których już po prostu nie ma , tymczasem ten bezmózg ciągle będzie mógł zaznać radości życia.
        • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:51
          ci od wschodów słońca uprowadzeni nie byli, zatem bezmózgi takie same jak kierowca. tyle że już z nagrodą darwina na koncie.
        • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:52
          raczek47 napisała
          > A w ogóle ciekawe, że w swojej wypowiedzi w ogóle nie żałujesz ofiar- tak samo
          > młodych ludzi, którzy już nigdy nie obejrzą wschodu słońca, nie poczują promien
          > i słońca na twarzy, których już po prostu nie ma , tymczasem ten bezmózg ciągle
          > będzie mógł zaznać radości życia.

Też żal. Ale czy oni nie byli bezmózgami pakując sie do bagażnika (!) i jadąc z nawalonym kierowcą? Takie same bezmózgi jak i on.
          • husky_cat Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:15
            Fakt, na szczęście zabił tylko dwa inne bezmozgi, ale pamiętajmy, że mógł uderzyć nie w płot czy słup, a w inny samochod, w którym jechali normalni ludzie i.ich zabić.
            Jak dla mnie to pijak powinien dostać dożywocie, za dwa zabójstwa. W sumie to szkoda, że też nie zginął, wyszloby taniej niż utrzymywanie go w więzieniu
            I nie, wcale mi nie jest go szkoda, szkoda mi ludzi, którzy takich jak on spotykają na drodze
          • memphis90 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:16
            Zasadniczo jako pasażer masz pełne prawo być nawalona jak szpak i nie ogarniać faktów, szczególnie jeśli wcześniejsze ustalenia były takie, że kierowca nie pije. Obowiązek bycia trzeźwym i branie odpowiedzialności za pasażerów to zadanie kierowcy i on za to odpowiada.
            • kubek0802 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:26
              memphis90 napisała:

> Zasadniczo jako pasażer masz pełne prawo być nawalona jak szpak i nie ogarniać
              > faktów,

Zasadniczo tak. Jednak jeżeli nawalasz się razem z tym przyszłym kierowcą i wsiadasz do auta, które on ma prowadzić to godzisz się na skutki i ponosisz współodpowiedzialność przynajmniej moralną za skutki, które mogą być dla ciebie tragiczne.
              • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 12:36
                Jeśli wymiana kierowców z trzeźwego na pijanego nastąpiła w trakcie jazdy, tak jak opisują tabloidy, to towarzystwo w bagażniku mogło nawet nie mieć pojęcia, że za kierownicą zasiadł nawalony kolega.
                • kubek0802 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 13:19
                  ania_z_zielonymii napisał(a):

> Jeśli wymiana kierowców z trzeźwego na pijanego nastąpiła w trakcie jazdy, tak
                  > jak opisują tabloidy, to towarzystwo w bagażniku mogło nawet nie mieć pojęcia,
                  > że za kierownicą zasiadł nawalony kolega.

Że niby wyjechał jakiś trzeźwy i w czasie jazdy się rozmyślił i doszedł do wniosku, a co tam niech mnie wiezie nawalony? No chyba że wysiadł i zupełnie zrezygnował z podróży.
            • mia_mia Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 13:20
              To nie ten przypadek, bo pili razem, wiedzieli, że jest pijany, widzieli, że w bagażniku są koledzy. Trzeźwy kolega odmówił współpracy. Wiem, że teoretycznie są bez winy, ale właśnie na takie sytuacje powinien być paragraf za współudział.
              • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 13:34
                Ten trzeźwy po tym jak im się tam napchało ludzi do auta podobno odmówił prowadzenia, bo bał się o swoje prawko. Wg opisów tabloidów początkowo prowadził trzeźwy, zbierali kolejnych ludzi z różnych części miasta i przy 10tym trzeźwy odmówił współpracy. Czy to prawda to wiedzą tylko oni. Te wszystkie opisy mogą być równie dobrze wyssane z palca.
    • default Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:38
      Chlali całą noc, potem pakowali się w 10 osób do toyoty, potem wiózł ich przez miasto z autostradową prędkością mając 2,5 promila - a Ty to nazywasz "jedną chwilą głupoty" ??? 🤦
    • malia Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:47
      cud, że nie wrąbał w innych uczestników drogi. i cokolwiek mu się w głowie zadziało, mam nadzieję, że kara będzie surowa
      • mallard Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 10:35
        malia napisała:

> cud, że nie wrąbał w innych uczestników drogi.

Użytkowników drogi (albu uczestników ruchu drogowego).
    • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:49
      spokojna twoja
      zda maturę w więzieniu i jeszcze studia skończy, jeśli działał w olimpiadach. nie dadzą mu panienki od resocjalizacji zginąć.
      • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:11
        volta2 napisała:

> spokojna twoja
        > zda maturę w więzieniu i jeszcze studia skończy, jeśli działał w olimpiadach. n
        > ie dadzą mu panienki od resocjalizacji zginąć.

Nie działał w olimpiadach, przynajmniej nie w matematycznej. Nie ma takiej osoby w żadnym zestawieniu, nawet w drugim etapie.
        Tak tylko prostuję, żeby ukoić żal autorki postu nad „straconym geniuszem” z dobrego domu🙄
        • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:15

> volta2 napisała:
          >
          > > spokojna twoja
          > > zda maturę w więzieniu i jeszcze studia skończy, jeśli działał w olimpiad
          > ach. n
          > > ie dadzą mu panienki od resocjalizacji zginąć.
          >
          > Nie działał w olimpiadach, przynajmniej nie w matematycznej. Nie ma takiej osob
          > y w żadnym zestawieniu, nawet w drugim etapie.
          > Tak tylko prostuję, żeby ukoić żal autorki postu nad „straconym geniuszem” z do
          > brego domu🙄

Tak pisali na fb w komentarzach pod wypadkiem. A Ty skąd znasz jego dane?
          • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:25
            Olimpiada Matematyczna akurat bardzo skrupulatnie prowadzi zestawienia każdego etapu. Nie ma w ostatnich 3 latach żadnego Szymona Cz. na listach z 2 etapu, nie mówiąc już o finale. To, że może miał fantazję i próbował razem z wieloma tysiącami licealistów nie czyni go jeszcze olimpijczykiem.
            A korzystając z okazji napomknę, że parę dni temu po raz pierwszy w historii, od 1949 roku, Olimpiadę Matematyczną wygrała dziewczyna, krakowianka z V LO. Miała maksymalny wynik. I to jest wspaniała wiadomość.
            • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:28

> Olimpiada Matematyczna akurat bardzo skrupulatnie prowadzi zestawienia każdego
              > etapu. Nie ma w ostatnich 3 latach żadnego Szymona Cz. na listach z 2 etapu, ni
              > e mówiąc już o finale. To, że może miał fantazję i próbował razem z wieloma tys
              > iącami licealistów nie czyni go jeszcze olimpijczykiem.
              > A korzystając z okazji napomknę, że parę dni temu po raz pierwszy w historii, o
              > d 1949 roku, Olimpiadę Matematyczną wygrała dziewczyna, krakowianka z V LO. Mia
              > ła maksymalny wynik. I to jest wspaniała wiadomość.

To może na etapie szkolnym tylko był??? Nie znam się.......
            • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:30
              nikt nie napisał, że to jest olimpijczyk, tylko że działał (co dla kolegów może oznaczać że 2 lata z rzędu zapisał się do etapu szkolnego, na który nawet nie przyszedł)
              • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:33
                To nie jest działanie w olimpiadzie. Takich działaczy to jest na pęczki.
                • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:37
                  dla kolegów to wyobraź sobie, że może już być, że działał...przecież takie info nie poszło z kuratorium, tylko od znajomych, którzy być może co roku zaliczali poprawkę z matmy. koleś, który był na etapie szkolnym to już mógł robić za działacza, nikt nie pisał o nim finalista czy laureat...

jednak to fascynujące, żeby przeszukiwać zestawienia z kuratorium, by weryfikować takie info (życia trzeba nie mieć chyba?)
                  • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:43
                    Wręcz przeciwnie, mało fascynujące, jestem zawodowo zaangażowana. Nawet nie musiałam weryfikować.
                    • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:47
                      Nie ma takiej osoby w żadnym zestawieniu, nawet w drugim etapie.

żeby to wiedzieć, to jednak trzeba troszkę pogrzebać, nawet jeśli sie jest zawodowo zaangażowanym. fascynujące jednak no ale rozumiem że ludzie lubią różnie spędzać czas, mnie by się nie chciało.
                      • ania_z_zielonymii Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:53
                        Dobra doczytałam wyżej co tam wypisujesz. Nie chce mi się, papa.
                        • login.na.raz Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 09:44
                          A ja się cieszę, że ktoś zweryfikował bzdury, które były wypisywane na fb, żeby wzbudzić czyjeś współczucie. Dzięki, Aniu
        • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:20
          jeśli nie działał, to panienki też mu zginąć nie dadzą. słusznie zresztą (raczej)

co do olimpiady , się nie znam, ale się wypowiem, pierwszy, szkolny etap to już jest działanie w olimpiadze ( a kuratorium raczej podaje tych, którzy przechodzą do etapu rejonowego, szkolne chyba nie są wpisywane od każdej kasi czy antosia, którzy wolą zdobyc 4 punkty na 50 i ominąć w tym czasie ze 3 lekcje z planu?)
          • angazetka Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:21
            O, wypowiadasz się bez znajomości tematu?
            • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:22
              bardzo lubię, zupełnie jak ty
      • husky_cat Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 23:37
        I co konkretnie w tym dobrego?
        To przeciez zadna strata jesli zginąłby pijak i zabójca drogowy
    • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:51
      Co się w mu głowie zadziało

STAŁO, nie "zadziało". Jak sądzę, pomyślał "Napijemy się i zaszalejemy". Zadowolona?
    • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:55
      Kalkulator promili podaje mi, że przy mojej wadze musiałabym wypić litr i 100 ml wina o mocy 12%, żeby mieć prawie tyle promili.

No cóż...
      • elisabeth2006 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 21:59
        taki-sobie-nick napisała:

> Kalkulator promili podaje mi, że przy mojej wadze musiałabym wypić litr i 100 m
        > l wina o mocy 12%, żeby mieć prawie tyle promili.
        >
        > No cóż...

Ponoć piwo chlali....
        • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:02
          Piwa musiałabym wypić dwa i pół litra.

Ja rozumiem, że to faceci byli i ważyli więcej, ale chlali nieźle.
          • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:04
            Facet o masie 100 kg musiałby wypić cztery litry piwa o mocy 5,5%... przynajmniej tyle podaje kalkulator promili.
            • volta2 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:21
              przeciętny 19 latek raczej stówk nie waży.
    • k.messi Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:09
      1/10
    • arabelax Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 08.04.25, 22:43
      najważniejsze, że przystojny. walnij baranka o sciane
    • ichi51e Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 08:15
      Może robić studia zdalnie. Nie żyjemy w 19 wieku.
    • pursuedbyabear Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 08:20
      Oj, przystojny i z dobrego domu, no jaka szkoda.
      Mniejsza o to, że skończony debil.
    • pani.asma [...] 09.04.25, 08:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • taki-sobie-nick Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 20:44
        pani.asma napisała:

> Jak z dobrego domu z kasą to przecież nie pójdzie siedzieć ???
        >
        > Sędziowie Tuska chyba nie dają ostrych kar za przekroczenie prędkości bo by ści
        > ągnęli na siebie gniew Tuska . Przykład idzie z góry
        > Chłopak by lepiej wyszedł jak by miał za idola Jarosława który prawa jazdy niem
        > a
        >
        > Moim zdaniem wina rodziców zwolennikówPO
        >
        Już wiem. Ty masz zniechęcać do PiS-u.
    • asia_i_p1 Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 09:09
      A ja nie wiem, czy człowiek jest w stane zrobić pijany coś, co byłoby dla niego całkowicie nie do pomyślenia, gdyby był trzeźwy. Że mogą puścić hamulce, wierzę, w całkowitą zmianę przekonań i wartości nie bardzo.
    • serei Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 09:39
      idź na całość i współczuj wszystkim pijanym kierowcom, pijącym bijącym żony i dzieci, pijącym zabijającym innych i ogólnie zrób wiec sprawiedliwości dla alkoholików bo to nie ich wina że postanowili wypić
      pijesz i wsiadasz za kierownicę? zasługujesz na wszystko co najgorsze i twój wiek mam w nosie
    • mmoni Re: Trochę mi szkoda kierowcy z Chełma 09.04.25, 10:54
      Masz rację, gdyby to był brzydal z zawodówki, to luz, może nawet kiblować dożywotnio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka