Dodaj do ulubionych

Dziwny przypadek

03.11.18, 11:02
Tak się zastanawiam odnośnie swojego kolegi, o co w tym chodzi. To jedyny całkiem młody facet (33l), którego znam, który nie ma konta oficjalnego na żadnym portalu społecznościowym, nie używa żadnego komunikatora, nie pisze sms tylko dzwoni, posiada kilka kont email nigdy nawet maila nie napisze i nie odpisuje. Gdy do niego napiszę, to nigdy nie odpisuje tylko oddawania po jakimś czasie. Wiem, że posiada fikcyjne konta do przeglądania profili znajomych więc to nie jest tak, że facet jest "nieinformatyczny" lub nastawiony negatywnie do tego typu portali. Nasz kontakt jest czysto koleżeński (zawodowy) wiec z mojej strony nie ma się czego obawiać. Tak się zastanowiłam, czy przyczyną jest bardzo zazdrosna kobieta (ma dziewczynę ale nic o niej nie wiem) i dlatego facet woli nie zostawiać "śladów" w sieci po sobie, żeby umknąć ewentualnej awantury.
Ktoś zna podobny przypadek?
Obserwuj wątek
    • obrotowy wcale nie :) 03.11.18, 12:54
      z komputerami mam do czynienia 30 lat.

i tylko fora internetowe i emaile.

zadnych SMS-ow, zadnych facebookow, twitterow itd...

nie mam czasu ani ochoty na rozdrabnianie sie.

- to co jest - wystarczy.
      • creazy_frog Re: wcale nie :) 04.11.18, 12:28
        Ja mam takie doświadczenie, ze przeważnie mężczyźni "starszej daty" mają swoje przyzwyczajenia i preferują standardowe kanały komunikacji jak tel./email, ale obecne pokolenie (bo tak chyba można powiedzieć o 33 latku), jest otwarte na różne formy komunikacji i mają co najmniej jeden oficjalny profil, nawet jeśli posiadają kilka innych fikcyjnych kont. Więc bardzo jestem zdziwiona, że poznaje kogoś młodszego od siebie, kogo nie ma w sieci i do komunikacji używa tylko tel...Próbowałam go namówić na założenie konta na komunikatorze żeby wygodniej się rozmawiało lub można było szybko przesyłać zawodowe pliki (wszyscy w pracy go używamy), ale wykręcił się oczywiście....
        • obrotowy to nie wynika z przyzwyczajenia. 05.11.18, 14:47
          - tylko z racjonalnego myslenia.

wiecej komunikatorow na wlasnych "plerach" - to rozdrabnianie sie
          i brak szacunku dla rozmowcow/interlokutorow.

wtedy rozmawia sie nie z konkretnymi osobami, ale z nickami i internetowymi "duszami"...

po pewnym okresie rozmowy zawsze pytam - ile rozmowca ma lat, skad pisze i kim jest z zawodu
          - jezeli odmawia mi podania tego na privie - przerywam kontakt.
    • gyubal_wahazar Re: Dziwny przypadek 03.11.18, 13:25
      Może pracuje albo pracował w bezpieczeństwie IT. Przy niektórych projektach, jest to wymóg klienta.
      Albo może lubi sobie pohakować wieczorami i stara się nie zostawiać śladów. Jeśli zależy Ci na odpowiedzi, przeczytaj jakiś artykuł ma Zaufanej trzeciej stronie albo Niebezpieczniku i pogadaj z nim o tym. Da Ci to pogląd czy to ten przypadek
      • creazy_frog Re: Dziwny przypadek 04.11.18, 12:23
        On jest typowo "nieinformatyczny" więc ta opcja raczej odpada, a obecnie pracuje w zupełnie innej branży niż IT, a jak się go pyta, czemu nie ma nigdzie konta ani nie ma go w sieci to żartuje że jest ukrytym agentem i gdyby nam powiedział, to musiałby nas wszystkich zabić :) Ale faktycznie to tajemniczy typ, niewiele mówi o sobie ani o swojej przeszłości.
        • creazy_frog Re: Dziwny przypadek 04.11.18, 12:29
          W każdym bądź razie dzięki za sugestie, poczytam sobie te artykuły
          • gyubal_wahazar Re: Dziwny przypadek 04.11.18, 12:34
            Może po prostu nie lubi technicznych gadżetów. Podobnie jak ludzie, dla których kiedyś mp3 była kalaniem muzyki, a teraz czytanie elektronicznie książki. A ponieważ nie chce wyjść na zgredzia lub dziwaka, znalazł wesołą anegdotkę, która to tłumaczy
    • katalonja Re: Dziwny przypadek 09.11.18, 16:25
      To musi być całkiem fajny gość. Mówię serio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka