03.09.05, 12:52
Witam wszystkich :)
Cieszę się, że znalazłam takie forum, może uchronię się przed bankrucją...
Zajmuję się /jeszcze/ poligrafią, ale jeden z moich klientów zalega mi z
płatnościami, więc coraz częściej mam problemy finansowe, nie mogę płacić w
terminie rachunków, nie mówiąc o podatkach :(
Jadę na razie na małych kredytach, ale to błędne koło. Odwlekam w czasie fakt
likwidacji...Może do końca roku jeszcze...o ile nie znajdę nowych zleceń lub
nie zmienię branży.
Znajomy otworzył firmę na kartę podatkową i śmieje się...ma w nosie PIT, VAT,
ksiegową z całą dokumentacją...Zawsze może szybko ją zawiesić, ja nie...
Nie wiem, co dalej, może na forum znajdę radę :)
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • andy29 Re: Witam :) 04.09.05, 13:09
      Witamy Cię również na forum.
      Co do tradycyjnej poligrafii ( małe drukarnie offsetowe ) to rzeczywiście obserwuję od jakiegoś czasu jak mają ciężko - są po prostu niekonkurencyjne dla małych nakładów w stosunku do drukarni cyfrowych i będą znikać z rynku.Za to drukarnie cyfrowe jeżeli nie przesadzą z ceną mają szanse rozwoju - co zresztą widzę w Krakowie na przykładzie drukarni cyfrowej z ul.Mazowieckiej , gdzie nie mogą się wyrobić z zamówieniami.Niektóre drukarnie offsetowe już powoli wchodzą w technikę cyfrową kupując odpowiednie urządzenia , ale styl myślenia pozostaje ten sam co kiedyś ( np. ustalają ceny w zależności od ... nakładu ).Niektóre drukarnie "uciekają" w opakowania i dobrze na tym wychodzą.
      Forma prawna działalności jest sprawą drugorzędną jeżeli interes idzie dobrze - choć działalność na podstawie wpisu do rejestru jest najgorszą z możliwych form prawnych.O ile widzę dobrze , to u Ciebie trzeba ratować co się da a zmiana formy prawnej kosztuje.Ale zwykle się opłaca.
    • julka15 Re: Witam :) 05.09.05, 23:17
      Witaj Roxy, ja też czekam do końca roku na cud, może się wydarzy:))
      pozdrawiam,
      julka

• roxy Re: Witam :) 06.09.05, 00:32
        Witajcie :)
        Wspaniałe to forum :)
        Cieszę się, ze się rozkręciło...kiedyś był ...tylko jeden post, dość długo...

Jesteście Wspniali :), naprawdę ludzie z klasą :)
        Miło mi, że jestem w Tym gronie...chociaż, jak inni, mam kłopoty...
        Pozdrawiam cieplutko :)
        Roxy
        • wiktoria65 Re: Witam :) 08.09.05, 13:58
          witam wszystkich , weszłam na to forum, bo myślałam,że to o "ogólnych"
          bankrutach ,takich jak ja, ale przy was ja jestem "pikuś" , ja mam tylko .. no
          właśnie nawet nie wiem ile zadłużenia w banku.Poręczyłam pozyczke"koleżance" w
          2000r. podpisując weksel in blanco. "koleżanka" spłaciła 1 rate i na tym
          koniec, ani bank , ani ona słowa nie piknęła. sama, gdy chciałam wziąć pożyczke
          dowiedziałam się, że STOP , jestem w rejestrze (2003r)od tego czasu próbuje coś
          się dowiedzieć (zasłaniają się tajemnicą bankową- nie jestem str.umowy), każą
          pisać pisma z prośbą o rozłożenie zadłużenia na raty (?!) na które nie
          przesyłają odpowiedzi. A dłuznik główny prowadzi sobie teraz dział. gospod. na
          która wziął kase z U.P. ( poręczoną prze następną naiwną) i chyba nie dotrwa do
          1 roku i ktoś znów za nia "beknie". Teraz ponoc pracuje na etacie.
          Ale bank jakoś nigdy się nie upomniał o spłate. ( wymówił tylko po roku
          pozyczke i koniec).
          Ja na szczęście , lub nie pracuje (sama) mąż na bezrobotnym , i jak przyjdzie
          mi spłacać ten weksel po tylu latach to będę tez 'całkowitym BANKRUTEM".
          Wejdą mi na pobory i cześć. ale , chyba mój problem z Waszymi problemami
          i "pifko", tylko ja nie jestem z tych zamoznych i też się bardzo boje, nie śpie
          po nocach . mam depreche, ii odechciewa mi się żyć.
          Ale Wam kochani życzę abyście jak najprędzej staneli na nogi, bo po to ma się
          rozum, bardzo silną wolę, przychylnych ludzi wkoło, aby wreszcie pokonać złą
          passe, która , wierzcie, nie MOŻE trwać w nieskończoność. Zyczę z całego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka