Dodaj do ulubionych

Facet skąpiec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:44
Mam takiego w domu. Od kilku lat jest moim mężem. Przed ślubem dobrze się maskował , po slubie pokazał na co go stać. Przelicza dosłownie wszystko, co do grosza. W sklepie , w którym kupowalismy kiedys ubrania w większej ilości delikatnie spytał, czy może nalezy się jakaś premia? No i dostaliśmy skarpety;) Niby to brzmi niegroźnie, ale problem zaczyna się, gdy w te jego przeliczanie wchodzi rodzina, z którą na nieszczęście mieszkamy pod jednym dachem. Są kłótnie, wypominania i targowanie się o drobne sumy;( jak go z tego wyleczyć, jestem załamana, no a dodatkowo-kocham go i opcja odejście nie wchodzi w rachubę.
Obserwuj wątek
    • mati_77 Re: Facet skąpiec 20.01.05, 09:07
      Nie wyleczysz go z tego. To choroba jak alkoholizm. Ale sprobuj powaznej rozmowy.
      • gucio36 Re: Facet skąpiec 20.01.05, 14:26
        Popieram. Jak będzie u was krucho z finansami, to on najpierw obetnie Twoje
        przyjemności. Dal niego zawsze będzie, choćby z kredydtu.
    • Gość: Albano Boczello Re: Facet skąpiec IP: 80.53.160.* 20.01.05, 14:20
      To nie jest sknerstwo tylko racjonalne gospodarowanie groszem
    • Gość: Sknyruska Re: Facet skąpiec IP: 193.30.160.* 20.01.05, 15:33
      Właśnie! Facet racjonalnie kalkuluje, a poza tym w wielu magazynach (m.in Twój
      Styl, Elle) wręcz namawiają do negocjowania cen ze sprzedawcami! Nikt tego nie
      robi bo ludziom głupio, a sklepy mają dopuszczalne 5-10% upustu ale dają tylko
      wtedy gdy się wynegocjuje!

Twój sknyra, ciekawa jestem jak zniosłabyć mojego?! Chodzi w butach z przed 15-
      lat i koszulach z przed 10-ciu bo mu szkoda wyrzucić i kupić nowe!Bo po co?
      A jak poszłam z nim do kawiarni to zamówił coca-colę i poprosił o dwie słomki!
      Gdy się coca-cola w szklance kończyła zawołał kelnerkę (myślałm że poprosi o
      drugą) a on poprosił o lód! (żeby rozcieńczyć to co zostało...)
      • Gość: Juzztyna Re: Facet skąpiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:23
        Oj, to widze, że Twój pobija wszelkie rakordy. Mój, odpowiednio zbajerowany , potrafi mieć i gest. Ostatnio tak mu biadoliłam, że nie mam markowych perfumów, że kupił mi aż 3!!! ( może chciał trochę świętego spokoju). Najgorsze jest jednak to, że mieszkając pod jednym dachem z moimi rodzicami ma wielki problem w dzieleniu opłat na pół-wydaje mu się, ze wszystko mu tzn nam się należy z tytułu tego, że jestem ich córką.
    • Gość: Sknyruska Re: Facet skąpiec IP: 193.30.160.* 21.01.05, 10:28
      I ty go nazywasz sknerą? Wydał na ciebie ok. 600zł! na perfumy a ty narzekasz!
      Mój kupił mi pod choinkę podróbkę ze stadionu za 12 zł w małej fiolce
      ...(sama używam tylko markowych perfum)....

Jak się wyprowadzicie na swoje to nie będze taki skrupulatny w rachunkach za
      gaz i prąd-zapewniam :)
      • Gość: Juzztyna Re: Facet skąpiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:40
        Współczuję. Myślałam, że mój jest sknerą skończonym-jednak się myliłam.
        • Gość: c.kapturek Re: Facet skąpiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:12
          o jeny a w ogrodzie drobne tez zakopuje? ;-)
          • Gość: MabiWy Re: Facet skąpiec IP: *.crowley.pl 21.01.05, 13:26
            albo upycha w pszewce lub skarpecie, a potem jak znalazł na markowe perfumy :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka