e155 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 28.02.05, 18:12 Ja bylam w jeszcze gorszej sytuacji. Moj maz po 5 latach malzenstwa 'odkryl', ze jest gejem. Tragedia. Proponowalam mu trojkat, niech sie wyzywa fizycznie z facetami, ale nie chcial. Bo to nieczuczciwe.. he he. Powem szczerze, powinnam byla wczesniej sie tego domyslic, teraz widze, ze mialam duzo przeslanek. Ale gdy wychodzilam za maz, bylam mloda i niedoswiadczona, to byl moj pierwszy mezczyzna. A ja bylam slepa. Rozowdu jescze nie przeprowadzilam, nie chce sie zgodzic (ja). Czemu mam mu ulatwiac? Z drugiej strony mama nalega, zebym domagala sie jakiejs czesci jego majatku jako rekompensate, wydaje mi sie ze to glupie, zamieniac zranione uczucia, zaufanie itd na pieniadze, ale moze ona ma racje? Co o tym myslicie? Mi sie to wszytsko wydaje bardzo obrzydliwe. Kiedys tolerowalam gejow, ok, ich opcja. Teraz ich wszystkich nienawidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:25 i ty go kochalaś?a teraz go oskubiesz.pomyśl co on czuje Odpowiedz Link Zgłoś
e155 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 28.02.05, 20:25 oskubac? nie, tylko miec gdzie mieszkac. ale zgadzam sie, to budzi we mnie wtert, tzn ta idea. ale mama wierci mi dziure w brzuchu przy kazdej okazji, i juz sama nie wiem, kto tu jest normalny. tak, to biedny czlowiek, ktory musi zyc w tym nietolerancyjnym kraju, i tyle lat nie mogl zauwazyc, ze woli mezczyzn. tylko to nie on nie jest w stanie pracowac, nie on bierze antydepresanty. nie on wysluchiwal, ze jest nimfomanka. Nie on ma zwichrowana seksualnosc i nie on nie jest w stanie zwiazac sie psychicznie z kimkolwiek, i nie wybuchac placzem na kazdej nowej randce. a ja jestem ciagle glupia i mu wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savia Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.03.05, 17:14 Wybacz bezpośredniość, ale chciałabym wiedzieć jak zachowuje się w łózku facet-gej kochając się z kobietą.. czy on po prostu nie chciał tego z Tobą robić, nie podniecał się czy jak? Bo trudno jest mi sobie wyobrazić przez kilka lat udawać obrzydzenie czy niechęć.. Odpowiedz Link Zgłoś
e155 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 07.03.05, 18:04 Goś?Eportalu: savia napisał(a): > Wybacz bezpośrednioś?E ale chciałabym wiedzie?Ejak zachowuje si?Ew łózku > facet-gej kochając si?Ez kobietą.. czy on po prostu nie chciał tego z Tobą > robi?E nie podniecał si?Eczy jak? Bo trudno jest mi sobie wyobrazi?Eprzez kilka > lat udawa?Eobrzydzenie czy niech?E.. przed slubem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.ztpnet.pl 28.02.05, 18:22 przykro mi... Nie wiem czy ten chłopak Ciebie oszukiwał... może po prostu sam nie był świadomy siebie... dlaczego to zrobił? Pewnie dlatego, że wolał to zrobic teraz niż po ślubie... wtedy bardziej by bylało... ja Ci radzę odejść (ale nie znając Ciebie, ani całej sytuacji nie mogę radzic do końca dobrze), ale nie zapominać... pamietaj te najlepsze chwile.. przecież ten związek jest (był) tego wart.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonononono Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:51 Powtarzam jeszcze raz.Gdyby w tym spoleczenstwie mozna bylo otwarcie byc gejem, to zaden facet nie musialby ukrywac swoich sklonnosci ( zeniac sie, udajac zwiazek z kobieta) i nie byloby takiej sytuacji jak ta.Niestety jak widac po wczesniejszych wypowiedziach w Polsce nadal faceci beda to ukrywac (wiedzac, ze spoleczenstwo ich nie akceptuje) i dziewczyny nadal beda cierpiec.Szkoda,ze tak malo osob jest w stanie to zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaruska Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 19:13 Ja też miałam podobną akcje - dowiedziałam sie ze mój ex ma skłonności homoseksualne. Nie byliśmy już wtedy ze sobą. Gadaliśmy sobie o gejach, bo zauważyłam że sporo sie zawsze koło niego kręci, i ze ma "szczeście" do takich znajomości. Zapierał sie wtedy "ja? homo? ja jestem na 100% hetero!" Tydzień później(!) przypadkowo znalazłam na internetowym forum jego posty jednoznacznie świadczące o zainteresowaniach :] Pytałam delikatnie co jest - kręcił. Zapytałam wprost, bo miałam dość tych zawiłości i ucieczek od tematu - przyznał sie, tłumacząc ze nie chciał mnie ranić, bla bla bla, co jak potem wyjawił mi w toku dalszych zwierzeń - nie przeszkadzało mu to dzielić sie swoimi watpliwościami dotyczącymi własnej seksualności z innymi osobami, które uważał za bliskich przyjaciół. Gdzie tu sens? Próbowałam przejść nad tym do porządku dziennego, pokazać mu ze jestem przy nim ,choć nie powiem - zawiedzione zaufanie (nie poraz pierwszy zresztą) bolało. Wkrótce po tym mój ex zakończył naszą znajomość twierdząc że ja sie czepiam i nie moge zrozumieć dlaczego mnie oszykiwał :] Tyle mojej historii - dla przykładu :] Najbardziej wkurza mnie to, ze z jednej strony słysze o nietolerancji wobec homoseksualistów, przecież homoseksualizm nie jest niczym złym, sialala. Skoro to takie super, to dlaczego tylu gejów sie z tym kryje? Żeby nie ranić? Bzdura! Jak taki gej jeden czy drugi chce zostać zaakceptowany, jeśli boi sie przyznać, nie da innym nawet szansy zaakceptowania siebie??? Może nie jestem entuzjastką homoseksualnych związków, ale jeśli ktoś preferuje swoją płeć- nie mam nic przeciwko. Chodzi mi o to, że może właśnie tak społeczeństwo tak postrzega gejów, bo sami nad tym pracują? Nie chce uogólniać - znam osobiście tylko jeden taki przypadek ( na szczeście :]) ale jest to zastanawiające. To sie dopiero nazywa hipokryzja. Jejq, pół roku minęło od tamtej akcji, a mnie wciąż nosi ze złosci jak myśle o tym oszustwie! Izo! Doceń to, że Twój chłopak sie przyznał. minie trochę czasu, będzie bolało... ale nie rób niczego wbrew sobie :)Masz prawo czuć różne rzeczy... Będzie dobrze. Naprawde:) Ja jestem teraz szczęśliwa - z kimś innym. Ściskam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:41 Gość portalu: malaruska napisał(a): > Najbardziej wkurza mnie to, ze z jednej strony słysze o nietolerancji wobec > homoseksualistów, przecież homoseksualizm nie jest niczym złym, sialala. > Skoro to takie super, to dlaczego tylu gejów sie z tym kryje? Nikt nie mówi, że jest super. A dlaczego tylu gejów się kryje ze swoimi skłonnościami? Zapytaj księdza, starszej pani w moherowym berecie, łysego kolesia z grubym karkiem. Oni ci odpowiedzą... > Żeby nie ranić? Bzdura! Jak taki gej jeden czy drugi chce zostać > zaakceptowany, jeśli boi sie przyznać, nie da innym nawet szansy > zaakceptowania siebie??? Albo nie da szansy dać się wyszydzić, poniżyć, a może nawet pobić. Nie jesteś w tej sprawie obiektywna, bo patrzysz tylko przez pryzmat swoich zranionych uczuć. Nie potrafisz na to spojrzeć z drugiej strony. Widać w każdej kategorii społecznej należysz do większości i nie wiesz, co to nietolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:50 no cóż uwazam że jeśli powiedział ci, to to mogło znaczyć ze już był tego pewien na 100% i to by było z lekka takie no wiesz....... wolała bys gdyby on cię nadal okłamywał i żeby wszytsko było oki?? No raczej wątpie, z lekka postąpił nie sprawiedliwie że nie powiedział ci tego wcześniej ale zobacz to co on czuł do cuiebie musiało być wielkim uczuciem , ale przepraszam ale orientacji sie nie wybiera!!! no cóż poprostu teraz możesz go tylko zrozumieć :( Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 SODOMA i GOMORA 28.02.05, 18:51 "Mężczyźni współżyjący ze sobą nie wejdą do Królestwa niebieskiego" (Nowy Testament) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nononononono Re: SODOMA i GOMORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:53 ...a dinozaury to chyba juz wyginely??????Kolejny wielki kaznodzieja phi... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: SODOMA i GOMORA 28.02.05, 19:02 ja tylko cytuję, to nie są moje słowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesola_dziewczyna5 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:03 twoj chlopak jest gejem, moze myslal ze sie "wykeczy" ale niestety nie, wiem ze jest ci ciezko, poniewaz moj brat jest gejem i ja bardzo dobrze znam to srodowisko:) ale moge ci powiedziec ze w ich swiecie tez sa zdrady i czasem jest jheszcze gorzej..a moze twoj brat chcial sprobowac czegos nowego, np. jak to jest z chlopakiem.. tez moze tak byc. musisz to po prostu jakos przezyc, ale mi np. nie przeszkadza ze moj brat jest gejem, chociaz moi rodzice mysleli ze tak i dlatego kiedys wyslali mnie do psychiatry.. ale musisz ten problem zrozumiec i nie uwazac tego za zboczenia i dewiacji.., zdobadz sie na tolerancje a takze zrozumienie, bo moze zostaniecie jeszcze kiedys przyjaciolmi... poki co to 3m sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 28.02.05, 19:07 żadnej tolerancji!!! jak można tolerować coś co jest wbrew naturze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:14 Zero tolerancji dla dinozaurow!!!!!!!!!!!!!Dinozaury musza odejsc!!!!!!Widac,ze twoje poglady tak jak dinozaury to relikt przeszlosci.Jakies bajki o niebiosach oraz naturze.Jesli nie wiesz to w naturze tez sa przypadki homosexualizamu.Niestety katolicka propaganda miesza w muzgach polakow i stad tyle nienawisci w tym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 28.02.05, 19:21 Ty się lepiej naucz najpierw pisać po polsku!! a potem wypowiadaj się! Jak bedzie dalej tyle zboczenia to nas czeka kolejny potop! Panie Boże ale Ty masz cierpliwość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:35 zdecydowanie wolalbym nie pisac po polsku wcale i urodzic sie w jakims cywilizowanym kraju europy zachodniej.Natomiast ty moze lepiej zajmij sie swoim zyciem i nie mieszaj Boga w ta propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:36 Proponuję sobie przeczytać. Przydługie, ale warto. :-)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=18460937&a=20232850 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:39 Nie wiem skad tyle nietolerancji u niektórych tu obecnych. I odwolywanie sie do pisma swietego. Bog kazal kochac blizniego, a moim zdaniem to wlasnie te osoby tak bogobojne to najgorsze robaki na tym siwecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: uwaga!!!! 28.02.05, 19:43 Tu nie chodzi o tolerancję! Bóg przyjmie każdą zbłąkaną owce! Ale owca musi wrócić do pastwiska, no chyba że woli być "szczęśliwa" tutaj tylko na ziemi, bo chwili śmierci, skończy się homoseksualizm,a co będzie dalej?? Boże miej miłosierdzie dla nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax Re: uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:49 A jakby twoj syn okazal sie gejem, to co bys go na stosie spalil??? Jak kiedys to robiono za czasow sredniowiecza?? Nie zachowujesz sie jak czlowiek, ktory kocha Boga tylko jak osoba z nawiedzonej sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: uwaga!!!! 28.02.05, 20:05 To bym błagał Boga o to by zdjął z niego to jarzmo! Z resztą wychowanie prowadzi do tego czy człowiek jest normalny czy nie!! A z tego da sie wyjść!! Nawet jeśli skłonności zostaną, to człowiek może z nimi walczyć, i wygra!! Znam takich ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:46 dinozaur1979 napisał: > To bym błagał Boga o to by zdjął z niego to jarzmo! A gdyby Bóg pozostał głuchy na twoje błagania? > Z resztą wychowanie prowadzi do tego czy człowiek jest normalny czy nie!! Widać to szczególnie po tobie. Moim zdaniem daleko ci do normalności takiej, jak ja ją rozumiem. > A z tego da sie wyjść!! Nawet jeśli skłonności zostaną, to człowiek może z > nimi walczyć, i wygra!! Znam takich ludzi!! A przyszło ci do głowy, co oni przeżywają. Wyobraź sobie, że ty musisz się zmusić do współżycia z mężczyzną, a przynajmniej do stworzenia z nim związku pod społeczną presją. Spróbuj wyobrazić to sobie, a zrozumiesz, czego żądasz od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: uwaga!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:51 >Wyobraź sobie, że ty musisz się zmusić do współżycia z mężczyzną, a przynajmniej do stworzenia z nim związku pod społeczną presją. Spróbuj wyobrazić to sobie, a zrozumiesz, czego żądasz od innych. A gdzie jest napisane czy nakazane, że trzeba się z kimś wiązać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:58 W naturze człowieka to jest zapisane, bo ona jest taka sama zarówno u homo- jak i hetero-. Rozumiem, że chcesz skazać tych pierwszych na samotność? Im nie dajesz prawa do doświadczenia bliskości innej osoby? Może tobie samotność odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczej hetero Re: uwaga!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.02.05, 19:58 Myslę,że to nie jest takie proste powiedzieć:'homoseksualizm jest uleczalny bądź nie jest uleczalny'.Tak czy owak,niech przemowi doswiadczenie,homoseksualistą mozna przestac byc.Jednak tego trzeba chciec.Warto wybrac to,co jest wlasciwsze juz jakby z logicznego punktu widzenia-wyboru niech kazdy dokona sam w swym wnetrzu,w swoim sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Re: uwaga!!!! IP: *.3vnet.pl 28.02.05, 20:59 chyba jestes chory psychicznie! jak mozna wyjsc z homoseksualizmu?? lecz sie stary, lecz... nie mozna sie 'przestawic'-czy to w jedna czy druga strone!!! seksualnosc sie kreuje przez lata dojrzewania,wiele czynnikow ma na nia wplyw. logiczny punkt widzenia-co to takiego w takim razie?? pomysl lepiej co bys powiedzial gdyby twoj przyjaciel ci powiedzial 'jestem gejem' powiedzialbys, ze to nielogiczne?? wow.. to ty jestes nielogiczny... ps. poszukaj w slowniku j polskiego slowka tolerancja i przeczytaj sobie, co to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gey Powiedział mi że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:08 Kiedyś swatano mnie z jedną bardzo miłą dziewczyną. Oczywiście nikt nie wiedział że jestem gejem. Jednak po pierwszym spotkaniu zebrałem sie na odwagę i powiedziałem jej. Jest mi za to wdzięczna do dzisiaj. Potem zeswatałem ją z moim dobrym kumplem heterykiem i są pare lat szczęśliwym małżeństwem. Poprostu nie chciałem jej unieszczęśliwiać. To egoizm traktowac osobę ludzka jako "zasłonę dymną dla otoczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: A propos natury... 28.02.05, 20:02 Super! Niech żyją ludzie-zwierzęta! Homoseksualiści dosłownie przejęli wszystko od zwierząt, bo przecież człowiek posida wolną wolę i rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuuioo Pytanie do dinozaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:06 Czy ty naprawde nie masz swoich problemow w zyciu???Zyj i pozol zyc innym.Nie musisz sie przyjaznic z gejami.Niech oni zyja swoim zyciem a ty swoim.Nie jestes panem tego swiata.Kazdy ma prawo do wlasnych pogladow i stylu zycia.Widocznie tego nei rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Pytanie do dinozaura 28.02.05, 20:09 Mam swoje problemy, ale homoseksualizm jest problemem społecznym. Jak przejdziemy wobec niego obojętnie, to niedługo...nawet nie chce myśleć co sie stanie! Ludzie! Co sie z Wami dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Pytanie do dinozaura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:21 Ja się zgadzam, że homoseksualizm jest problemem społecznym i coraz więcej osób jest obojętnym na to zjawisko. Nie potępiajmy gejów i lesbijek, że się juz tacy urodzili, tez dzieci Boże, ale to nie znaczy, że muszą ulegać pokusie! Czytając wypowiedzi co niektórych, którzy się bardzo bulwersowali, jak sie wspomniało o Słowie Bozym, ale jestem pewna, że 90% tu obecnych to Katolicy bądż po prostu Chrześcijanie. A Pismo mówi, że homoseksualizm jest zły. Poza tym, nie możemy my-ludzie, istote myslące, zniżać sie do poziomu zwierząt! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Pytanie do dinozaura 28.02.05, 20:37 dziękuję,za ten głos! W końcu się odezwał człowiek, który wykorzystuje dar Boży- ->rozum!! Dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Moja refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:45 Ciągle mi się wydaje, że jesteśmy w błędnym kole! I większośc tu osób nie odróżnia zjawiska od osoby. To nie homoseksualista jest zły, a homoseksualizm, bo jest on wbrew naturze i wbrew prawu Bożemu. Po co tyle ludzi chrzci swoje dzieci, wysyła je do Komunii świetej, a potem pisze takie bzdury? I popiera homoseksualizm? Osobiście mi się wydaje, że takie problemy jak np. homoseksualizm mają swój początek w naszej płytkiej wierze. Nie jestem święta i mam swoje grzechy, ale mimo wszystko wierzę w lepsze jutro, gdzie taki problem nie będzie dotyczył moich dzieci! Bo jakbyśmy żyli zgodnie z Pismem Bożym, nie byłoby homoseksualizmu i całej tej dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Re: Moja refleksja IP: *.3vnet.pl 28.02.05, 21:09 jedno zdanie cisnie mi sie na usta: 'O BOZE!!!' ja jestem homoseksualny i nie wstydze sie tego co tydzien chodze do kosciola i udzielam sie w parafii czy to oznacza,ze tak czyniac mam grzech tzw. 'zaje*'?? Jezeli nie mialoby byc homoseksualizmu, to mielibysmy w kraju wielki deficyt na kler - pomysl o tym, bo nie mialabys wtedy do kogo isc sie spowiadac... z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re:Gość :-) 28.02.05, 20:43 A możesz mi wyjaśnić w jaki sposób homoseksualiści zniżają sie do poziomu zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re:Gość :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:49 W taki, że kierują się instynktem a nie rozumem! Podam trywialny przykład. Napewno widziałeś/łaś psy kopulujące sie na ulicy. Robią to, bo chyba nawet nie wiedzą co czynia, nie zastanawiają się nad tym, taki mają popęd. A czy Ty byś się kochał publicznie przy wszsytkich? Kierując sie instynktem na widok atrakcyjnej osoby?( Juz pomijam jakiej płci, tej samej czy przeciwnej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re:Gość :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:53 Widziałaś kiedyś dwóch mężczyzn kopulujących na ulicy? Jeśli tak, to wyjaśnia, skąd to uprzedzenie do homoseksualizmu. Ale zapewniam cie, że to nie jest norma, a ty widocznie miałaś pecha. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re:Gość :-) 28.02.05, 20:59 Idąc Twoim tokiem myslenia robisz zwierzęta ze wszystkich osób uprawiających sex...I dalej nie rozumie czemu ten przykład ma słuzyć...??? To co piszesz jest pozbawione logiki nawet nie wiem jak to skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Re: Pytanie do dinozaura IP: *.3vnet.pl 28.02.05, 21:06 ja pierdziele... do czestochowy na kolanach-zapraszam ludzie!!! gdzie wy zyjecie?? T O L E R A N C J A !!! przeciez homoseksualizm to nie jest choroba ani uleganie pokusie!! Homoseksualisci sa tacy sami jak ja czy ty-tylko wola osoby swojej plci... Jezeli juz sie 'czepiasz' Pisma Swietego, to powiedz, bo ja nie doczytalem, czy nie ma tam zadnej wzmianki o tolerancji?? A Pismo mowi:'kochaj blizniego swego jak siebie samego'?? To znaczy-ze ty tez okreslasz sie jako prymitywne zwierze, tak?? to w takim razie podziwiam poziom samokrytyki... ps. to co w takim razie maja ze soba zrobic homoseksualisci? wykastrowac i do klasztorow?? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Pytanie do dinozaura 28.02.05, 21:46 nikt nie potępia homoseksualistów! Mówienie o kastracji jest śmieszne, bo wtedy sprawa byłaby dość łatwa! Orygenes, człowiek żyjący w IV w. tylko dlatego nie został ogłoszony świętym, bo się wykastrował! Człowiek musi umieć walczyć z grzechem, walczyć z pokusami. Jeśli człowiek ma takie skłonności, to powinien zachować wstrzemięźliwość i tyle!!! Kikt nie potępia tych ludzi. Jezus migdy nie potępiał człowieka, ale nie tolerował grzechu!! Obiecuję modlitwę za wszystkich walczących z pokusą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Pytanie do dinozaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:43 dinozaur1979 napisał: > Mam swoje problemy, ale homoseksualizm jest problemem społecznym. Jak > przejdziemy wobec niego obojętnie, to niedługo...nawet nie chce myśleć co sie > stanie! Ludzie! Co sie z Wami dzieje?? No właśnie, co się stanie? Nie chcesz myśleć? A może warto, bo może wtedy dojdziesz do wniosku, że tak naprawdę nic się nie stanie. Dowodzi tego najlepiej historia ludzkości. Homoseksualizm jest starszy niż potępiające go religie. Religię się zmieniają, obyczaje też, a ludzkość trwa i nie zanosi się na to, żeby trwać przestała. A nawet jesli, to nie z powodu homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: A propos natury... 28.02.05, 20:35 Miło że swoje poglądy już w samym loginie określiłeś jako przestarzełe i wymierające....Zarzucasz homoseksualistą zwierzęcość i brak rozumu a sam działasz utratymi schematami. Jesteś jak te pieski u Pawłowa, "bodziec wywołuje reakcje". Żal mi Ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pabcio1 Re: A propos natury... 28.02.05, 20:58 Moi drodzy! Dinoazur topewnie tylko taka ksywa, ale zgadzam sie z tym człowiekiem, bo każdy z nas pewnie jest ochrzczony! Nie wszyscy jednak znamy Biblię, a są tam wartości ponad czasowe i nie można zarzucać, że to myślenie jest sprzed jakiejś epoki! Chrystus nie żył tylko 2000 lat temu! On żyje dziś także i kieruje do nas słowa: "Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą!!" Wybór należy do Was. Życie nie kończy się na "orientacji". Życie kończy się śmiercią, albo lepiej powiedzieć: śmierć zaczyna nowe życie, tylko jakie?? Chce tylko powiedzieć, że grzech sodomski jest grzechem wołającym o pomstę do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:00 Zauważ tylko, że grzech jest tam, gdzie jest religia. Chrześcijaństwo ma 2000 lat. Ludzkość kilkadziesiąt razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax do Pabcia/dinozaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:17 cos mi sie wydaje ze czesto zmieniasz nicki ale i tak poznaje twoj styl pisania, chcesz zaprzeczyc sam sobie ze niby masz poparcie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista pabciu... IP: *.3vnet.pl 28.02.05, 21:23 'blogoslawieni cisi, albowiem Boga ogladac beda' :) a tak na powaznie, to skoro mowisz o chrzcie... a duza grupa ksiezy jest homoseksualistami, oni oprocz chrztu, komunii,bierzmowania, skadali jeszcze sluby-i to samemu Bogu... jak to opiszesz? widze jedno i az mi niedobrze... polskie spoleczenstwo zamiast sie rozwijac i otwierac na swiat-cofa sie w rozwoju.... ehhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 do licealisty 28.02.05, 21:59 Chłopie, nikt Ci nie zabrania udzielać się w Kościele, ale skoro sie w Nim udzielasz, to Twe słowa są nieroztropne! Prawdą jest że w każdym środowisko znajdzie się Judasz, ale generalizowanie sprawy może być i jest oszczerstwem (a to pewnie wiesz, że jest grzechem i trzeba to publicznie odwołać). Czy duża grupa Księży jest homoseksualistami? Tego nie wiemy, ale jeśli mają takie skłonności, to trzeba się za nich modlić, bo i Oni, jeśli nie dochowają wstrzemięźliwości, to skończą jak Ci z Sodomy! Pomyśl o tym, człowieku Kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: do licealisty 28.02.05, 22:33 Powoli mnie mdli od Twoich demagogicznych tekstów. Czy wydaje Ci się że jesteś na czele krucjaty mającej sprowdzić na dobrą droge homoseksualistów....Człowieku Ty masz chyba obsesje średniowiecze to już zamknięty rozdział. Lepiej zamknij sie w swojej puszce (czytaj konserwa), bo zaczynasz przynudzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riddick Re: A propos natury... IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 28.02.05, 20:58 Dajcie spokój tym bredniom o tolerancji!!Homoseksualizm nie jest normalny i tyle.A druga sprawa, która mnie cholernie wnerwia to moda na "bycie gejem".CO to jest jakaś...kurna chora propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:01 Gość portalu: Riddick napisał(a): > Dajcie spokój tym bredniom o tolerancji!! Tolerancja to coś złego. Ciekawe... > Homoseksualizm nie jest normalny A możesz podać, jakimi kryteriami kierujesz się oceniając coś jako normalne albo nienormalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riddick Re: A propos natury... IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 01.03.05, 00:03 Oczywiscie.Normalny związek to związek kobiety i mężczyzny i tu żadne kryteria nie są potrzebne żeby to stwierdzić.Natomiast co normalnego jest w związku homoseksualnym?? A teraz o tolerancji.Nie mówię, że ludzi trzeba zamykać w gettach dla "kochających inaczej" ale do czego tolerancja prowadzi?Do tego że adoptowane dzieci będą miały dwóch ojców albo dwie mamy??Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:15 Gość portalu: Riddick napisał(a): > Oczywiscie.Normalny związek to związek kobiety i mężczyzny i tu żadne kryteria > nie są potrzebne żeby to stwierdzić.Natomiast co normalnego jest w związku > homoseksualnym?? Napisz, co jest nienormalnego, wtedy okaże się, jakich kryteriów używasz. I napisz jeszcze, czy na przykład leworęczność uważasz za normalność, czy może za dewiację. Wbrew pozorom jest tu bardzo dużo analogii. Jeszcze nie tak dawno mańkutów uważano za szatański pomiot i na siłę zmuszano je do posługiwania się prawą ręką. Homoseksualizm to taka seksualna leworęczność. Tylko, że czym innym jest nauczyć kogoś posługiwania się prawą ręką, a czym innym przemeblować mu kawał psychiki, żeby dopasować go do "normalności" rozumianej jako "większość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riddick Re: A propos natury... IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 01.03.05, 00:59 Leworęczność?To żadna anomalia, nie ma też żadnego wpływu na społeczeństwo. Biorę pod uwage kryterium rodziny.Nie mam jakichś skrajnych pro-rodzinnych poglądów ale nie wierzę w to że dwóch mężczyzn może ją stworzyć, wychowywać dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:36 dinozaur1979 napisał: > Super! Niech żyją ludzie-zwierzęta! Homoseksualiści dosłownie przejęli wszystko > od zwierząt, bo przecież człowiek posida wolną wolę i rozum... A kto tu się powoływał na niezgodność homoseksualizmu z naturą? Nie ty? Zdecyduj się człowieku, bo sam sobie zaprzeczasz, a przez to trudno cię traktować poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax Re: A propos natury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:04 Wkoncu mądre slowa homoseksualizm istniał już w starozytnym Egipcie i nikomu nie przeszkadzal, Istnieja kultury na swiecie gdzie to nie jest uwazane za cos wypaczonego.Jestem kobieta(hetero), ale mam znajomych homoseksualstow i przyjeciela na ktorego zawsze moge polegac. Wazne jakie czlowiek ma wnetrze i jaki jest w stosuknu do drugiego czlowieka, a nie jaka orientacje preferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pabcio1 Re: A propos natury... 28.02.05, 21:07 Moi drodzy, Sodoma i Gomora była ponad 4000 lat temu!! a nie 2000, więc już wtedy była kara za ten grzech: "WTedy Pan dżdżył na Sodomę i Gomorrchę siarką i ogniem od Pana z nieba. I wywrócił miasta te, i wszystką wokół krainę, wszystkie obywatele miast i wszystko, co się zieleni na ziemi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaworszczanka Sodoma i Gomora - hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:04 moze warto nieco wnikliwiej przeczytac ten fragment Biblii (Rdz, 19). przypomnijmy: gdy dwaj aniolowie zamieszkali u Lota, grupa mezczyzn otoczyla dom i zazadala, by Lot wydal im gosci, z ktorymi pragneli "poswawolic". probowali pochwycic Lota, a gdy to im sie nie udalo, zaczeli wlamywac sie do domu. wtedy dwaj aniolowie porazili ich slepota. nastepnie Jahwe spuscil na Sodome i Gomore deszcz siarki i ognia. zwracam uwage na ciekawa rzecz: kiedy mezczyzni podeszli pod dom ze swymi zadaniami,Lot odmowil, przerazony mysla, ze mogloby dojsc do zlamania nakazu goscinnosci. zeby tego uniknac, gotow byl oddac swoim napastnikom swe dwie corki, ktore byly dziewicami. "Bracia moi, prosze was, nie dopuszczajcie sie tego wystepku! mam dwie corki, ktore jeszcze nie zyly z mezczyzna, pozwolcie, ze je wyprowadze do was; postapcie z nimi, jak wam sie podoba, bylebyscie tym ludziom niczego nie czynili, bo przeciez sa oni pod moim dachem!" tjaaa... czy i taki wniosek mamy wyciagnac z tego fragmentu, ze nie tylko aktywni homo sa grzesznikami, ktorych sroga kara spotka, ale i ze zasada goscinnosci w pewnych warunkach nakazuje oddac swoje corki tlumowi gwalcicieli? polecam rowniez lekture chociazby ksiegi powtorzonego prawa - zwlaszcza rozne kwiatki dotyczace ukamienowania zgwalconej. ksieza z reguly tlumacza to tak: to tylko relikty przeszlosci, te elementy Biblii sa uwarunkowane przez specyficzny owczesny kontekst spoleczno-obyczajowy (czytaj: nie musimy badz nie powinnismy sie ich literalnie trzymac). no i super. tylko nie rozumiem, dlaczego pewnych rzeczy w Biblii nie nalezy traktowac jako wskazowek moralnych, a jedynie jako historyczne tlo, a inne - np stosunek do homo - jak najbardziej. co jednak istotniejsze: istnienia Boga nikt nikomu nie udowodni. to kwestia wiary, ktorej mnostwo ludzi na swiecie nie wyznaje. jesli inni pozwalaja komus wierzyc, to nie rozumiem dlaczego ten ktos nie mialby z kolei im pozwolic czerpac roznych wartosci i zasad moralnych, ktore umozliwiaja pokojowe wspolzycie z innymi, ze zrodel innych niz religijne. przeciez to jest nawet w konstytucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax moim zadaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:13 Pismo sw = mitologia ... i wiadomo o co chodzi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: moim zadaniem 28.02.05, 21:17 a moim zdaniem, to Twoje zdanie nie zasługuje nawet na komentarz! tak jest debilne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martax dp Pabcia/ Dinozaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:19 a mi sie wydaje ze lubisz zmieniac nicki czyzby brak zrozumienia twojego pogladu Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: moim zadaniem 28.02.05, 21:20 Traktując Pismo Święte jak dzieło literackie można pozwolić sobie na dośc swobodną intrerpretacje tego co jest tam napisane, ponieważ jest to tylko zbiór pewnych wskazówek ...Dlatego nie zgodziłbym się z Twoim poglądem jest on jak dla mnie zbyt radykalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:26 Każdy ma swoje zdanie na temat homoseksualizmui i homoseksualitów. Ja ich nie potępiam ani nie uważam za złych ludzi. Co do kościoła, to nie idę dla ksiądza a dla Boga i wierzę w Niego i Jego Słowo i moje zdanie się nie zmienina na ten temat. Nie zgadzam się czasem z Pismem Świętym, ale taka jest moja wiara i musze Je respektować. Pozdrawiam wszyskich i życzę miłej konwerscaji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: .. 28.02.05, 21:41 Myślę, że do kościoła także nie idziesz dla Boga, bo Jemu Twoja modlitwa nie jest potrzebna, choć bardzo sie z niej cieszy. Ale idziesz dla siebie, by swoje życie budować na mocnym fundamencie! Tak trzymaj! "...kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ermirrka Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:18 oj....ciężko, ale niestety teraz już nic nie możesz z tym zrobic...musisz się z tym pogodzic...Przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Jest uleczalne IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 28.02.05, 22:19 nie jest rzecza normalna ze mezczyzna czuje pociag seksualny do drugiego mezczyzny, wlasciwe jest tylko kobietom czuc pociag seksualny do mezczyzn, a mezczyznom do kobiet, czyli krotko rzecz ujmujac brak identyfikacji (twego w tym przypadku) chlopaka z wlasna plcia, to przykre, ale i wyleczalne nie chce mi sie pisac ze mi bardzo przykro poniewaz, tego typu posty czesto same przez moderatorow pisane sa zeby ozywic fora, zwlaszcza widzac jako reklame w gg, nie oceniam w kazdym badz razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Odezwij się IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 22:57 Hej, napisz mi kontakt do Ciebie, moze być mail, coś co pozwoli mi pogadać z Tobą na ten temat, jesli jesteś osobą ktora napisała posta, że jest to uleczalne, to napisz adres mailowy, proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Pytanie do Gościa,który napisał tem:Jest uleczalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:01 Napisz prosze swoj adres mailowy, bo chcialbym z Toba o tym bardziej pogadac. Prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek135 ODPOWIEDŹ 02.03.05, 13:05 Wprawdzie to nie ja to napisałem. Jednak podaję Ci stronę, gdzie możesz znaleźć pomoc. www.pomoc2002.org Napisz tam do Pawła pomoc2002@wp.pl Pozdrawiam ciepło! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 do licealisty 28.02.05, 22:26 Drogi Licealisto, nikt Ci nie zabrania udzielać się w Kościele, ale skoro sie w Nim udzielasz, to Twe słowa są nieroztropne! Prawdą jest że w każdym środowisko znajdzie się Judasz, ale generalizowanie sprawy może być i jest oszczerstwem (a to pewnie wiesz, że jest grzechem i trzeba to publicznie odwołać). Czy duża grupa Księży jest homoseksualistami? Tego nie wiemy, ale jeśli mają takie skłonności, to trzeba się za nich modlić, bo i Oni, jeśli nie dochowają wstrzemięźliwości, to skończą jak Ci z Sodomy! Pomyśl o tym, człowieku Kościoła! Z Panem Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Znam to z autopsji. IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 22:29 Co za temat. Tak, jakby o mnie samym. Mam 25 lat, poznalem te jedna jedyna, slub, wspolne zycie i .... ten dzien, w ktorym jej powiedzialem,ze mezczyzni mnie bardziej podniecaja... Pozniej bol, rozstanie, depresja (jej i moja).... Pomimo faktu,iz jestem homoseksualista, ja ja kocham caly czas. I ona o tym wie. Latwo oceniac kogos, trudniej siebie samego. Ja nie oceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilia Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:39 iza! poznałam chłopaka, który jest bi, myślę,że twój też jest, bo prawdziwy gej nie byłby z toba tak długo. Poznałam to od razu po rodzaju sexu, bo którego normalnego faceta doprowadziłabyś do orgazmu wsadzając mu palec do d...?który normalny facet w ogóle by na to pozwolił? to mi już dało do myslenia. poza tym, jest on inny od tych, któryc do tej pory znałam, dbał o mnie inaczej, aż sie dziwiłam,że tak rozumie kobiety, ale sobie pomyślałam, że że jest wyjątkowy- i takim się okazał.Widząc go jak się zachowuje w towarzystwie chłopców aż mi mózg parował - tak na to zwracałam uwagę , że się uśmiecha tak jak do mnie, że się zwraca podobnie, nie wiem, czy nie popadłam w paranoję, ale się do tego przyzwyczaiła, bo sobie wytłumaczyłam, że lepiej jakby mnie zdradził z mężczyzną, bo wtedy nie zastanawiałabym się czy mam za grube uda, celulit czy jescze coś innego bo to by było i tak bez znaczenia. jeśli go kochasz i w tym momencie zagrziesz zęby to możesz być naprawdę szczęśliwa, wiem że to jest szok, ale jak weźmiesz wszystkie za i przeciw to lepiej mieć takiego faceta niż takiego który cię zdradz ana prawo i lewo z kobietami - bo tego pewnie byś nie wytrzymała. trzymaj się i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek. Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 22:54 Widze Pilia ze jeszcze malo wiesz o zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilia Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:56 możesz troszeczkę rozwinąc swoją wypowiedź? czy to chodzi o kwestię sexu?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilia tomku,prosze cię wytłumacz mi to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:03 Czy facet hetero pozwoli na taki rodzaj seksu?bo ja to uwielbiam i może nie potrafię do nich podejść w odpowiedni sposób?i może stąd mój osąd że tylko bi lub geje to lubią? z góry dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 22:48 Sam jestem gejem i chyba coś mogę napisać na ten temat. Jeśli chodzi o akceptację w Polsce to chyba nie jest aż tak tragicznie (super też nie jest, fakt). Myślę, że dopóki ktoś z rodziny z przyjaciół nie dowie się, że ma w rodzinie, pośród znajomych geja, może wygadywać różne bzdury a samych pedałów posyłać do piekła... Ale, jak tylko dowie się, że : ten super „Tomek jest gejem, Tomek, mój przyjaciel jest gejem itd”... to i okazuje wcale nie jest tak tragicznie a ten Tomek, to nawet i nie sypia z dziesiątkami facetów, jak to mówią media i nawet mi pomógł ostatnio umyć auto, zrobić zakupy... Przed własnym coming –outem czyli ujawnieniem się, myślałem, że rodzina mnie ukamieniuje, że ciotka słuchająca radia Maryja nie dostała jeszcze zawału i nawet herbatę zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:54 Marcin, powiedz mi dlaczego geje tak świetnie dogadują się z kobietami? To jest masakra, bo aż mnie boli to że faceci hetero, wszyscy którzy do tej pory poznałam nie potrafią tak szanować kobiet, wy jesteście po prostu NORMALNI i szkoda, że wolicie facetów bo ja bym się najchętniej zakochała w geju i wiem że byłabym z nim szczęśliwa, ale to tylko takie marzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? 28.02.05, 22:58 Gość portalu: ewa napisał(a): > Marcin, powiedz mi dlaczego geje tak świetnie dogadują się z kobietami? To jest > > masakra, bo aż mnie boli to że faceci hetero, wszyscy którzy do tej pory > poznałam nie potrafią tak szanować kobiet, wy jesteście po prostu NORMALNI i > szkoda, że wolicie facetów bo ja bym się najchętniej zakochała w geju i wiem że > > byłabym z nim szczęśliwa, ale to tylko takie marzenia.... Geje dogadują się z kobietami, ale z mężczyznami nie mogą się dogadać, więc mają ich tylu... Pozdrawiam wszystkich walczących z pokusą! Obiecuje za Was modlitwę! Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 do dinozaur 28.02.05, 23:02 Wiesz ja chyba pomodle się za Ciebie to Ci się bardzo przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: do dinozaur 03.03.05, 22:08 Dzięki, modlitwy nigdy za dużo!! zwłaszcza kiedy tyle pokus wokół nas! Jezus żwycięży!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaworszczanka Re: do dinozaur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:08 > Jezus żwycięży!! .. a dinozaury wygina. slowem - idzie ku lepszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? 28.02.05, 22:54 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Sam jestem gejem i chyba coś mogę napisać na ten temat. Jeśli chodzi o > akceptację w Polsce to chyba nie jest aż tak tragicznie (super też nie jest, > fakt). > Myślę, że dopóki ktoś z rodziny z przyjaciół nie dowie się, że ma w rodzinie, > > pośród znajomych geja, może wygadywać różne bzdury a samych pedałów posyłać do > > piekła... Ale, jak tylko dowie się, że : ten super „Tomek jest gejem, To > mek, > mój przyjaciel jest gejem itd”... to i okazuje wcale nie jest tak > tragicznie a ten Tomek, to nawet i nie sypia z dziesiątkami facetów, jak to > mówią media i nawet mi pomógł ostatnio umyć auto, zrobić zakupy... > Przed własnym coming –outem czyli ujawnieniem się, myślałem, że rodzina m > nie > ukamieniuje, że ciotka słuchająca radia Maryja nie dostała jeszcze zawału i > nawet herbatę zrobiła... Gratuluje wyrozumiałej rodziny i odwagi cywilnej ....Niestety nie każdy ma taką rodzine pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 22:58 Fakt. Mialem szczescie. ALe tylko polowiczanie. Bo moj problem (homoseksualizm) to nie problem dla moich najblizszych ale dla mnie samego. Trudno jest mi sie zaakceptowac takim, jakim jestem. A wiem (po lekturze wiekszasci polskich i nie tylko ksiazek) ze tego nie da sie wyleczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? 28.02.05, 23:00 Gość portalu: marcin napisał(a): > Fakt. Mialem szczescie. ALe tylko polowiczanie. Bo moj problem (homoseksualizm) > > to nie problem dla moich najblizszych ale dla mnie samego. Trudno jest mi sie > zaakceptowac takim, jakim jestem. A wiem (po lekturze wiekszasci polskich i nie > Ale czego u siebie nmie akceptujesz??Nie możesz odnaleść się w związku z facetem czy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:03 Bo ciagle kocham moja zone (formalnie jeszcze zona), tylko ze wiem (dzis juz wiem),ze mezczyzni to jest to, co mnie kreci... I nie jestem bi, bo kobiety mnie nie inetresuja...A dlaczego tylko ta jedna kiedys zawrocila mi w glowie ??? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Do Marcina 28.02.05, 23:08 No to chyba musisz zacząć życie od nowa, a przynajmniej w sferze uczuć. Skoro jesteś zdecydowany to pewnie ci się uda pozdrawiam i życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa ja i tak was uwielbiam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:11 naprawdę.... jakbym była facetem sama bym był gejem. nie bójcie sie ujawnić, kobiety to na pewno zrozumieją (no może nie wsze ale wszystkie inne), pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regular man [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regular man [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
naramsin4 [...] 28.02.05, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: naramsin4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:21 ty chyba jesteś jakis chory albo bardzo nieszczęśliwy!masakra, człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:22 Powiem krótko: Postaw sie na ich miejscu i sam się zamnknij w wydzielonej strefie zamnknietej tylko dal gejów, bo stary sam nie wiesz co napisałeś, spójrz na to i przecztaj swój post jeszcze raz... Żal mi Ciebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riddick Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 28.02.05, 23:41 Hm....za ostro powiedziane...nawet jak na moje przekonania.Niech tylko ktoś mi wytłumaczy dlaczego geje się z tym tak manifestują.Tutaj nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? 28.02.05, 23:02 a ja Ci mówię, że da się z tego wyleczyć, przynajmniej zahamować..., tylko musisz uwierzyć w siebie, a nie w to co wypisują ludzie, którzy niby są za Wami, ale tak naprawdę są na forach tylko, żeby były one "aktywne" Marcinie, walcz! i pamiętaj, że życie nie kończy się na tym, czy jesteś gejem czy nie! Ważne, byś był wierny w czytości i wstrzemięźliwości!! <>-< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:12 Wiesz??? Tak, jakbym slyszal kogos z kolka katolickiego... Znam takie stowarzyszenie (pomoc2002 - czy cos w tym stylu) w internecie... Czytajac ciebie, to tak, jakbym czytal te ich nawiedzone strony!!!! Oni mysla,ze poprzez wiare w Chrystusa i czytanie Bibli i wlasnie wstrzemiezliwosc (czystosc) ze moga "wyjsc" z pedalstwa. A to jest Absurd!!!!! Modlilem sie do Boga i do Wszystkich Swietych w Czestochowie, Licheniu i Bog jeszcze wie gdzie i oszukiwalem siebie, myslac, ze Bog sprawi,ze bede w heteryckim pojeciu "normalny". A tak naprawde oszukiwalem samego siebie i jeszcze do tego zranilem kobiete, ktora mi zaufala... A w rzeczyswistosci silna wiara chcialem wyprzec swoja homo)sekualnosc i sprawic, by jej nie bylo. Do czasu, jak natura sie nie upomniala... Nie robcie ludziom wody z mozgu. Nie ma zadnych metod wyleczenia homoseksualizmu, bo to nie jest choroba!!! (Teorie holenderskiego psychologa Gerarda van den Aardwega (Homoseksualizm i nadzieja) tez znam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1979 DO MARCINA! 28.02.05, 23:35 NIE JESTEM Z ŻADNEGO KÓŁKA KATOLICKIEGO! UWIERZ W TO, SKORO JEDNA CI ZAWRÓCIŁA W GŁOWIE TO NIE JESTEŚ HOMOSEKSUALISTĄ, MOŻESZ MIEĆ SKŁONNOŚCI, ALE MOŻESZ, NA LITOŚĆ BOSKĄ, MOŻESZ JE OPANOWAĆ, BO MASZ WOLNĄ WOLĘ!! POLECAM: PIĘĆ PRAWD DLA TYCH KTÓRZY CHCĄ SIĘ ZMIENIĆ I DLA TYCH KTÓRZY NIE MOGĄ SIĘ ZMIENIĆ 1.Nikt nie rodzi się homoseksualistą. 2.Nikt sam nie wybiera przywiązania do osób tej samej płci. 3.Każdy może wybrać zmianę. 4.Tego co zostało wyuczone można się oduczyć. 5.Bycie gejem (gay – „wesoły”) nie jest ani wesołe ani złe, ale jest smutne (sad – „smutny”). "Świadectwo – Tęsknota za wolnością" Jestem młodą kobietą i należę do niedawno powstałej grupy wsparcia. Bardzo się dzisiaj cieszę, że taka grupa powstała, bo mogę czuć się w niej bezpieczna, zrozumiana, mogę się „wygadać”. Wiem, że nikt mnie tam nie odrzuci, nie poniży. Nareszcie nie jestem z tym sama. Było mi bardzo ciężko podjąć decyzję, by dołączyć do grupy wsparcia. Najtrudniejsza była chyba świadomość, że inni ludzie dowiedzą się o mojej orientacji homoseksualnej, że powiększy się grono osób, które o tym będą wiedziały. Myślałam, że ujawnienie się będzie dla mnie katastrofą. Później pojawiły się także myśli, że ja tego nie potrzebuję, że dam sobie radę, że to samo przejdzie i w ogóle i w szczególe… Zaczęłam szukać furtki, aby przez nią uciec, by znaleźć jakąkolwiek wymówkę przed samą sobą. Dłuższy czas walczyłam ze sobą, ale w końcu zrozumiałam, że dłużej tak nie mogę – muszę się na coś zdecydować. Przypomniał mi się czas przed znalezieniem grupy – jak prosiłam Pana Boga, by mi pomógł znaleźć odpowiednich ludzi, którzy mi naprawdę pomogą, a nie zamieszają jeszcze bardziej. Płacząc mówiłam Bogu, że dłużej nie chcę tak żyć, że chcę coś zrobić ze swoim życiem. Chcę być normalną kobietą, normalnie się zakochać, normalnie pragnąć, widzieć… Mówiłam Mu: „Boże, chcę być wolna od tego, proszę Cię, zrób coś, bo sama tego dłużej nie uniosę”. I zaczęłam sobie uświadamiać, że Bóg mnie wysłuchał, bo znalazłam ludzi, którzy mi mogą pomóc, i że nie będę w tym sama. To jest dla mnie wielka szansa do tego, by moje życie się zmieniło, nie mogę jej zmarnować… Powiedziałam: „Boże, chcę się odważyć i zaryzykować, jeśli Ty będziesz ze mną„. Przyszedł czas spotkania w grupie. Choć czułam wielki strach, wsiadłam do pociągu i pojechałam. I dzisiaj bardzo się cieszę, że nie stchórzyłam. Mam świadomość tego, że czeka mnie dużo pracy i walki, ale nie zrażam się tym i nie załamuję. Wiem, że Bóg jest ze mną i nade mną czuwa. Mam też osoby, które mi pomagają. Wierzę, że powoli dojdę do celu, jakim jest wolność i że będę szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Marcin, mylisz się IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:07 Ja też mam problem jakim jest homoseksualizm i powiem Ci, że jest to problem do rozwiązania.!! Ale wszystko zależy od Ciebie, czy ty chcesz z tego wyjść, powiem Ci, że mam dziewczynę jestem z nia szczęśliwy, skłonności homoseksualne wpełni nie znikły, ale to co było na początku to było straszne, teraz jest o wiele lepiej, a to wszystko dlatego, że jest sposób na to!! Pomyśl o tym.. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: Marcin, mylisz się 28.02.05, 23:10 Jestem bardzo ciekawy jaki to masz na to sposób ...czy Ty sie przypadkiem nie okłamujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re. Marcin!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:15 A powiedz mi, jak długo byłeś np. w pomocy2002, że tak mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sheep do Michala. komentarz Marcina IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:19 em i dzis tego zaluje. A rezultat???? Od dwoch lat ostra depresja (jedna proba samobojcza, bo nie moglem na siebie patrzec), przeogromnie zraniona zona (niewinna zupenie- do dzis mnie kocha,ale zdaje sobie sprawe,ze to juz koniec) i dziesiatki nieprzespanych nocy i koszmarow... Zycie w rozsypce jednym slowem. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: Sheep do Michala. komentarz Marcina 28.02.05, 23:26 Współczuje....Ale wydaje mi się że skoro jesteś na tyle zdecydowany że odszedłeś od żony ,przerwałęś kłamstwo i ujawniłeś swoją prawdziweą nature,to predzej czy później znajdziesz odpowiedniego faceta który pomorze Ci to wszytko poukładać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Marcin - nie na forum IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:29 Masz moze maila, albo nr gg, chcialbym pogadac z Toba, ale nie przez ta strone!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinGG Re: Marcin - nie na forum IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:35 Mam meila. Mam GG. tylko jesli bedziesz mnie probowal nawracac tudziez leczyc poprzez Wiare i czytanie BIBLI , to koniec rozmowy... gg 1368 493 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Sheep do Michala. komentarz Marcina IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:32 Wlasnie. Tez tego pragne. Chce znow moc kochac i tez byc kochanym!!! I tak, jak to wspomnial ktos przed chwila, problem homosekualizmu, to cos wiecej, niz tylko problem ... bzykania sie (sorry za wyrazenie)... To "problem" (jesli to problem), ktory istnieje w nas, w gejach na wielu plaszczyznach.... To uczucia, wyrzyty sumienia, depresja,alienacja, ucieczka, samobojstwa, alkoholizm i BOG wie co jeszcze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sheep110 Re: Sheep do Michala. komentarz Marcina 28.02.05, 23:40 To prawda sprowadzanie homoseksualizmu do sexu to bierutna bzdura...Nie wtajemniczeni myślą że homoseksualiści rzucają się na siebie jak zwierzeta, to bardzo krzywdzące i generalizujące. Moim zdaniem większość szuka raczej bliskości , uczucia ale trudnościu w odnalezieniu właściwej osoby, powoduje że częśc z Nich się poddaje i zostaje przy samym sexie. Przecież heteroseksualistą jerst trudno kogoś znaleść to co dopiero gejom czy lesbijką statystyki mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regular Man [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Dzieki komus za nazwanie mnie przez GG KUPA GOWNA IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 01.03.05, 00:57 Pewnie to jakis gej, co to walczy z soba samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imp Re: Dzieki komus za nazwanie mnie przez GG KUPA G IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 01:05 a to wlaśnie kolejny przyklad tolerancji polskiego spoleczeństwa XXIw...."kupo gówna".z takim podejsciem, a ma je duza częśc ludzi, nawet nie ma co marzyć o zmienie podejścia do homoseksualizmu.i chyba na prawdę zostanie nam tylko zwierzanie się i pomaganie sobie we wlasnym gronie...no ostatecznie mozemy wyjechać na zachód...w szwecji na przyklad chodzenie za rękę czy calowanie się na ulicy dwóch facetów jest calkiem normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Marcin, mylisz się- moja odp. IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:14 A ja mialem tez dziewczyne, pozniej zone. NA szczescie nie pojawily sie dzieci. Sam kiedys bedizesz zalowal, ze siebie ( i dziewczyne ) oszukujesz. JA do dzis nie moge z tego powodu sobie wybaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Marcin, mylisz się- moja odp. IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 23:16 masz gg, bo owle pogadac z Toba o tym nie na forum, jak masz to podaj, prosze, oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imp Re: Problem w Polsce z tolerancją gejów ? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.05, 23:09 a ja uważam, że to wszystko jest przereklamowane i za bardzo rozdmuchane. z jednej strony fakt, trzeba ludzi przyzwyczajać, ale z drugiej podkreślanie tych "gorszych stron homoseksuaizmu" na forach, w gazetach i ogólnie w mediach tez mija się z celem.ja osobiście ciągle szukam "siebie".ostatnio nawte rozstalem się z dziewczyną.bylo nam razem dobrze, ale coś pęklo.a teraz, jako, że często ją widuję, mam niejednokrotnie chęć ją przytulić i pocalować.po prostu z nią pobyć.dziwne?ja ją po prostu chyba kocham.ale czegoś brakuje.tego, co czuję do facetów.i co na to ci wszyscu podpierający się Pisem Świętym pseudoprzewodnicy schodzącego na bezbożną drogę życia ludu?a ja wam powiem jedną rzecz: to wcale nie jest tak, że homoseksulaiści robią to, co im f** każe.to siedzi glębiej, w glowie.i niejednokrotnie czują wyrzuty sumienia i poczucie winy, bo w końcu to grzech.ale co zrobić?to wcale nie jest takie latwe jak sie wydaje.nie wystarczy "zawiązć f** na supel".to nie jest kwestia tylko i wylącznie fizyczna.tu chodzi o uczucie, i jakkolwiek moze się wam wydawac to nieprawdopodobne i przesadzone, to prawda.i każdy obecny tu homoseksualista to potwerdzi.a co do ciebie dinozaur, to chyba powiniennes wiedziec, że grzechem nie jest sam homoseksulaizm, tylko stosunek homoseksualny.i że twoje podejście jest skrajnie nie chrześciajńskie.to tyle.jak dla mnie, to jest to tylko i wylącznie osobsta sprawa każdego.jego sumienia i wiary.a co do spoleczeństwa, to myślaem, że mlode pokolenie jest tolerancyjne.a tu takie rozczarowanie... pozdrawiam wszystkich hetero-, homo-, biseksualistów i wszystkich ortodoksyjnych chrześcijan, którzy często nie mają pojęcia o tym, czym sie w swoim wywodzie podpieraja.chylę czola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Heyka !!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:23 Wiesz co moze po prostu mu nie wyszlo z facetem moze bardzo go zranił i próbował sie zwiazac z dziewczyna i zapomnieć o tym co było w tym przypadku z toba Geje sa bardzo wrazliwi i idzie ich bardzo latwo zranic sam to wiem na swoim przykladzie bo jestem gejem nie martw sie wiem ze cie to bardzo boli ale nie mozesz sie zalamywac spróbuj z nim pogadac o jegp przeszłości niech wytłumaczy ci na spokojnie dlaczego to zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin. Re: Heyka !!!! to do mnie ten post? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 28.02.05, 23:28 Zaden facet mnie nie zranil wczesniej!!!! Po prostu nie wiedzialem (????) kim jestem. Kochalem kobiete i ja poslubilem, bo mysalem,ze PEDALSTWO to takie cos, jak grypa...Ze samo przejdzie.... No i prosze.... rezultaty... Dzis jeszcze nie moge zaakcpetowac, ze ta kobieta, ze jej prawdziwe do mnie uczucie (zranione ale jeszcze caly czas istiejace),ze tyle szkod.... A Dlaczego ???? Bo myslalem,ze homoseksualizm to takie cos, co przechodzi jak pora roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: Heyka !!!! to do mnie ten post? 28.02.05, 23:40 Liczysz na zrozumienie na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Heyka !!!! to do mnie ten post? IP: *.239-200-80.adsl.skynet.be 01.03.05, 01:11 Witaj. Nie. Po nazawniu mnie kupa gowna (przez gg) JUZ NIE. Zreszta nie liczylem na to w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
e155 do Marcina 07.03.05, 18:19 > Zaden facet mnie nie zranil wczesniej!!!! Po prostu nie wiedzialem (????) kim > jestem. Kochalem kobiete i ja poslubilem, bo mysalem,ze PEDALSTWO to takie cos, > > jak grypa...Ze samo przejdzie.... No i prosze.... rezultaty... > Dzis jeszcze nie moge zaakcpetowac, ze ta kobieta, ze jej prawdziwe do mnie > uczucie (zranione ale jeszcze caly czas istiejace),ze tyle szkod.... > A Dlaczego ???? Bo myslalem,ze homoseksualizm to takie cos, co przechodzi jak > pora roku!!! Marcin, ja jestem po drugiej stronie, to znaczy zona, ktorej maz... a ja kocham i nie potrafie sie pogodzic. W innym poscie wyrazilams ie dosc ostron na temat gejow, ale to byl chwilowy dolek. Albo tylko czesc sprzecznych mysli i uczuc. Poruszyly mnie Twoje posty, bo ja czesto mysle z bolem o moim mezu, nie o swoich zranionych uczuciach i moze zuciu, ale o tym, co musi on czuc, i jak mu moze byc zle z tym wszytskim. Bo on by chcial prowadzic takie "normalne" zycie, zalozyc rodzine, miec dzieci. Taki model. Ja nie mam z kim o tym wszytskim rozmawiac, mama na mnie krzyczy, ze on mnie skrzywdzil a ja mu wspolczuje i co gorsza dalej kocham. Czy byloby mozliwe porozmawianie z Toba w mailu, nie wiem, moze to byc przykry temat np, nie chce sie narzucac. (maiilu, bo ja raczej nie lubie gg, zle sie czuje rozmawiajac w czasie rzeczywistym). Bardzo bym prosila.. Odpowiedz Link Zgłoś
pabcio1 Do Marcina 28.02.05, 23:41 Jeśli możesz podaj swoje gg, bo chciałbym Ci coś doradzić! Odpowiedz Link Zgłoś
andriuszka28 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 01.03.05, 00:53 Czesc Iza Pewnie nie moge sie nawet wczuc w twoja sytuacje, niestety w Polsce ciagle bycie gejem nie jest latwe i czasami meszczyzni mysla ze bedac z kobieta ktora kochaja na swoj sposob moga o tym zapomniec i zyc normalne zycie. Wiem cos o tym bo sam tam bylem. W czasie szkoly sredniej poznalem dziewczyne na praktykach i zesmy sie bardzo zaprzyjaznili,chodzilismy do kina na dysoteki i spedzalismy duzo czasu razem. Byla moja najlepsza przyjaciulka(niestety stracilem z nia kontaky czego bardzo zaluje [Marzena jak to czytasz odezwij sie Andrzej]) nie myslalem wtedy o konsekwencjach tego co robie ja traktowalem to jako bardzo dobra przyjazni niestety w niej zrodzila sie milosc do mnie, moglem to pociagnac dalej ozenic sie z nia i prowadzic rodzinne zycie , nie zrobilem tego po 4 miesiacach powiedzialem jej ze jestem gejem,byla pierwsza osoba ktorej sie z tego zwieyzlem moja rodzina sie dowiedziala duzo pozniej, obydwoje plakalismy i przezywalismy to bardzo gleboko. Jednak ona po tym nie zostawila mnie mimo ze ja bardzo zranilem zostala przy mnie i dalej bylismy przyjaciolmi, nawet sama zaproponowala mi ze jak chce aby miec biale malzenstwo to zrobi to dla mnie aby ludzie sie mnie nie czepiali.Wiem jaka krzywde jej zrobilem i pewnie twoj chlopak tez sobie z tego zdaje sprawe wiec go nie odzucaj tylko postaraj sie byc jego przyjacielem. Teraz troche na temad odpowiedzi na twoj list: czytajac odpowiedzi na list Izy nie wiem co jest gorsze czy nietolerancja czy to jak geje sie zachowuja w Polsce ? Pewnie patrze na to z innego punktu bo ostatnie 9 lat mieszkam w UK Londynie i wiem jak zycie inaczej tutaj wyglada (chociaz tez nie brakoje przejawow nietolerancji) ale jest latwiej mozna chodzic po parku ze swoim chlopakiem trzymajac sie za rece z podniesiona glowa ;-) nie trzeba sie ukrywac. Ktos tam napisal ze homoseksualizm jest wyleczalny, niestety to bzura jakich malo to nie jest grypa na ktora sie bierze duzo witaminy C .jestem gejem i wiedzialem o sobie od wieku lat 14-15 ze pociagaja mnie chlopcy a nie dziewczyny zawsze tak bylo i juz. Ja sam zauwazajac ze mnie pociagaja chlopcy bardzo duzo na ten temat czytalem i byly rozne teorie ze matka nadopiekuncza ze ojciec ktory nie dawal wystarczajaco milosci i taie tam tylko nie wiem dlaczego tak szybko ucichlo to ze w angli wlasciwie odnalezli gen ktory jest za to odpowiedzialny. Sa jakies organizacje koscielne ktore "niby" wyleczaja z homoseksualizmu przez wiare i jak to mowia poprzez wstrzemiezliwosc w kontaktach z meszczyznami, maja podobmiez nawet 5% sukcesow;-) Mam nadzieje ze stosunek w polsce do homoseksualizmu sie zmieni i ze bedzie bardziej tolerowany a rowniez zachowanie samych homoseksualistow bo zamiast sobie przystwazac sobie sprzymiezencow robia sobie jeszce wiekszych wrogow. A dziwia mnie tez wypowiedzi kobiet tutaj bo tak sie sklada ze kobiety to najwieksze grono znajomych tutaj i one maja zaufanie do mnie i moga ze mna porozmawiac o swoich najwiekszych problemach i nigdy od nich jeszcze nie slyszalem ( jak tutaj gdzies przeczytalem w jednej z odpowiedzi ) ze nalezy sie nam mordobicie < wiem moze bylo nie fer ze chlopak Izy nie powiedzial jej tego wczesniej ale nic tego nie zmieni i teraz trzeba myslec jak sie wzajemnie wesprzec a nie od razu do bicia . Pozdrowienia dla wszystkich Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
smutnybelg Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 01.03.05, 01:08 Andrzeju. Napisales prawie to samo, co ja napisalem w kilku powyzszych meilach. Napisales bardzo madre rzeczy. Czuc,ze to co piszesz jest prawdziwe, bo poparte czyms wiecej niz tylko jakimis stereotypami czy suchymi informacjami (chociaz i u Ciebie sa ich strzepki). I jeszcz jedna rzecz. Akurat ja (z racji na moje wlasne doswiadczenie) potrafie zrozumiec ile i co przeszedles na swojej drodze. Drodze ku prawdzie. Na drodze z walka z hipokryzja, co trudniejsze, z hipokryzja wobec samego siebie. Chyle czola. Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
andriuszka28 Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 02.03.05, 02:27 Nie bylo latwo aby sie znalesc w tym punkcie gdzie teraz jestem 'proba walki bycia homoseksualista ,pozniej zaakceptowanie siebia.Najciezej jednak bylo stanac przed moja matka i powiedziec jej w oczy "Jestem Homoseksualista" i widziec jak caly swiat 'wszystkie nadzieje na slob rodzine i "normalne"zycie, runely w grozach.Teraz chdze z podniesiana glowa z moim chlopakiem za reke chociaz jakies 1 lat temu mimo ze o tym marzylem nigdy sobie nie moglem wyobrazic na jawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imp Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 01:18 a nie uważacie, że to wszystko jest bez sensu i bez przyszlości?może i relacje homo-hetero staną sie normalne, ale co z tego?to nie nastąpi wczesniej niż za klika porządnych lat.póki co znajdzie się kilku śmialów, któzy pokazując światu "siebie" poświęcą się w imię "oswajania" spoleczeństwa.ale co z tego?bo albo tych śmialków jest dużo za malo, albo nasze spoleczeństwo jest tępe, glupie i zastale w idealach z poprzedniej epoki (przepraszam kazdego kto poczul się urażony) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imp Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 01:36 i tym sposobem zakończyl się temat...heteroseksualni poszli piętnować homoseksualnych, któzy po raz kolejny pozostali sami ze swoimi depresjami, wyrzutami, myśalmi samobójczymi i oczywiście...nietolerancyjnymi heterykami...nie ma co, cudowny obraz przyszlości.czy moze ktoś jedzie w strone zachodu? (teraz powiniennem dodać to, o czym w tym momencie pomyśli każdy heteryk nie mający ani odrobiny pojęcia o "nas":dam d**....) życzę wszystkim milej nocy pozdrawiam ps-marcin jestem z tobą, nie lam się i dalej stawaj na przeciw calemu heterycznemu światu (z wylączeniem myślących heteryków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matty Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:59 Czesc w odpowiedzi na Twoj dosc smutny list,musze Tobie powiedziec ze takie rzczy sie zdarzaja sa coraz czestrze.Niestety dla Ciebie najlepsza rada jaka moge Tobie dac jest to bys poprostu z nim porozmawiala,starala sie go zrozumiec.Nie rob rzeczy jakie pisza inni w stylu...obila bym mu morde!To nic nie da!Przede wszstkim pozwol mu odejsc,nie zmuszaj go do bycia z Toba,on i tak zacznie chodzic swoimi drogami,bedziesz czesciej i bardziej oszukiwana.On tak bedzie robil ale wcale nie bedzie tego chcial.Napewno nie masz z nim przszlosci na rodzine to niestety niewypali.Wiem ze powiedzial Tobie to dosc pozno,ze Ty wiazalas z nim jakies plany...rozumiem to doskonale...ale On nie podola temu!! Zew bedzie go ciagnal do lasu!Dobrze sie jednak stalo ze powiedzial to Tobie teraz niz w momencie gdz bzs miala z nim dzieci lub tez zwaizana bys byla z nim zwiazkiem malzenskim.Z autopsi wiem ze sa to ludzie uczuciowi,bardzo zagubieni i czesto niszczenie przez spoleczenstwo.Jesli Ty go kochalas i bylas z nim przez te 4 lata szczesliwa pomoz mu,nie niszcz..pomoz mu zyc swoim zyciem.Poprostu spokojnie pozwol mu odejsc.Tz z czasem zapomnisz i tez ulozysz sobie zycie...powodzenia.Trzymam kciuki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: Mój chłopak powiedział mi ,że jest gejem 04.03.05, 11:09 Gość portalu: IZA napisał(a): > jesteśmy razem 4 lata dla mnie to szok ,ja go bardzo kocham i nie wiem co > teraz będzie, ja się chyba załamie ,jak on mógł mnie tyle lat oszukiwać > dlaczego to zrobił ? Posłuchaj Izo mam taką hipotezę, zże Twój luby wczle nie jest gejem. Wymyslił tylko sobie sposób na bezproblemowe i płynne odejście od Ciebie. Na pewno bzyka juz inna panienke i śmieje się w kułak. Odpowiedz Link Zgłoś