28.06.05, 21:30
nie wiem, czy taki temat lub podobny juz byl, jesli tak- prosze o podanie
linka. w kazdym razie mam taka sprawe- chodzi o depilacje woskiem wlosow na
brzuchu. czy zgodzilibyscie sie na cos takiego? czy uwazacie, ze to
niemeskie? staram sie namowic mojego chlopaka na cos takiego, oczywiscie
powiedzialam mu, ze do niczego go nie zmuszam i to ma byc jego wybor i tak
dalej i tak dalej. on uzywa wymowki, ze nie pozbedzie sie wlosow z brzucha i
klaty, bo inni beda uwazali go za homoseksualiste i tak dalej i tak dalej.
dla mnie to totalna bzdura, bo jak owlosienie na brzuchu moze swiadczyc o
czyichs preferencjach seksulanych. ja po prostu uwazam, ze to nie higieniczne
i tyle. chcialabym poznac Wasza opinie, opinie mezczyzn- czy naprawde
uwazacie, ze pozbycie sie wlosow z brzucha jest czyms niemeskim? przeczytalam
teraz te moja wiadomosc i tak troche zabrzmialo mi to, jak list 15latki
wysylany do Bravo :/ ale naprawde chcialabym poznac Wasza opinie. czy
pozbywanie sie wlosow jest takie niemeskie? czy to tylko kobiety powinny sie
depilowac i dbac o siebie?
Obserwuj wątek
    • konrado80 Re: depilacja 28.06.05, 21:47
      dla mnie jest to nie meskie, czuje sie z tym dobrze i tak zostanie
      raz wygoli i potem bedzie musial caly czas to robic, po co??
      jak go kochasz to kochaj takim jaki jest, a nie takim jakiego bys chciala
      bo innaczej po co z nim jestes?
      • martyn007 Re: depilacja 28.06.05, 22:02
        no, no, no! prosze mi tu nie zarzucac takich rzeczy! oczywiscie, ze go
        kocham :) przeciez nawet napisalam, ze nie mam najmniejszego zamiaru go do
        niczego zmuszac. i na pewno go nie rzuce przez taka glupote, poza tym kocham go
        za wnetrze, a nie za urode. ale nie o to mi chodzilo. co jest niemeskiego w
        pozbyciu sie wlosow na brzuchu? a gdybym ja chodzila z owlosionymi nogami?
        wiem, zaraz ktos mi napisze, ze to nie to samo... a moim zdaniem wlasie to samo-
        bo chodzi o dabanie o siebie i tyle. a ogladacie np. plywakow? oni tez nie
        maja owlosionych brzuchow i co? wygladaja niemesko?
        • darek12345 Re: depilacja 28.06.05, 22:22

> no, no, no! prosze mi tu nie zarzucac takich rzeczy! oczywiscie, ze go
          > kocham :)

To go nie męcz ;-)
        • braun_finger Re: depilacja 28.06.05, 22:38
          ...to nie wiedzialas?! plywaki to geje!!!
      • braun_finger Re: depilacja 28.06.05, 22:41
        ej, no bez przesady - jak sie osmarka, czy nie odwsierzy (o inneych
        skrajnosciach nie powiem), to tez ma go kochac?!
        bez jaj...
        higiena 1st!

poza tym owlosienie, to gniazdo robakow, lupiezu i innych wydzielin - nalezy je
        przystrzyc (jak trawnik)...
        ...bynajmniej tak twierdza geje... ;)
    • murowany Re: depilacja 28.06.05, 22:21
      No daj spokoj, wytlumacz najpierw co w tym takiego jest niehigienicznego miec naturalne owlosienie na brzuchu?
      Forum o muzyce ambient, chillout, psy:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29286
      • martyn007 Re: depilacja 28.06.05, 22:40
        hmm... a jesli chodzi o seks np. myslisz, ze bardziej higieniczne i przyjemne
        jest zlizywanie bitej smietany cy czekolady z owlosionego brzucha, na ktorym
        pozniej beda posklejane wlosy czy z tego bez wlosow? no i co z tymi
        sportowcami? uwazacie, ze naprawde wygladaja niemesko bez owlosienia na
        brzuchu? hmmm?
        • darek12345 Re: depilacja 28.06.05, 22:46

> hmm... a jesli chodzi o seks np. myslisz, ze bardziej higieniczne i przyjemne
          > jest zlizywanie bitej smietany cy czekolady z owlosionego brzucha, na ktorym
          > pozniej beda posklejane wlosy czy z tego bez wlosow?

Czy nie mylisz pobierania pokarmu z seksem?
          • braun_finger Re: depilacja 28.06.05, 22:57
            czy nie mylisz wlosow pod pacha z kroczem?

przyjrzyj sie,... moze zaczesuje sobie - sa takie metody typu "pozyczka"
            np. skok stefczyka czy jakos tak

no :)
        • murowany Re: depilacja 28.06.05, 22:57
          Tyle tysiecy lat to nie przeszkadzalo kobietom i nagle wlasnie tobie zaczelo przeszkadzac?
          Akurat wymyslilas zlizywanie smietany z brzucha....zlizuj z czegos innego:)
          • neder Re: depilacja 28.06.05, 23:31
            > Tyle tysiecy lat to nie przeszkadzalo kobietom

kobiety też się kiedyś nie goliły.

Kiedyś nawet ludzie mieszkali na drzewach.
            • murowany Re: depilacja 29.06.05, 09:42
              > > Tyle tysiecy lat to nie przeszkadzalo kobietom
              >
              >
              > kobiety też się kiedyś nie goliły.
              Ale faceci w naszej kulturze nie chadzaja z pepkiem na wierzchu.
    • krecilapka Re: depilacja 29.06.05, 00:51
      Dziewczyno, wsadz sobie palce w uszy, bo az tutaj zajezdza tym lajnem z twojej
      glowy! Idz poszukac forum LOGO...
      • martyn007 Re: depilacja 29.06.05, 01:10
        wychodzi na to, ze z facetami nie mozna normalnie, bo albo sie zaczynaja
        wyzwiska albo to, ze kobietom, to kiedys nie przeszkadzalo. wspaniale podejscie
        to swiata. mezczyznom tez kiedys nie przeszkadzalo, ze kobiety maja zarosniete
        nogi, nie gola sie pod pachami i tak dalej i tak dalej. moze wiec wrocmy do
        czasow sredniowiecza, przestanmy sie jeszcze myc i dopiero wtedy bedzie fajnie.
        zadowoleni byscie byli, gdyby wasze kobiety byly cale owlosione?
        co do seksu- to tak zwana gra wstepna tez sie chyba do niego zalicza, prawda
        panowie? wiem, ze czesto o tym zapominacie, ale tak glupio jest mi od razu
        rzucic sie na penisa.
        po prostu nie macie zadnych argumentow i wymyslacie byle co. niemeskie? niby
        dlaczego? kto tak powiedzial? no a co z tymi sportowcami, ktorzy maja brzuchy,
        klaty i plecy bez ani jednego wlosa, co? oni wszyscy sa niemescy? czy ktorys z
        was moze mi odpowiedziec na to pytanie? bo do seksu to sie wszyscy przyczepili,
        ale juz pozostalej czesci mojej wypowiedzi, nikt nie zauwazyl.
        i naprawde sadzicie, ze takie owlosienie dodaje wam meskosci? bo jesli tak, to
        jestescie w wielkim bledzie. to nie o to chodzi. bo jesli o to by chodzilo, to
        malpy bylyby bardziej meskie od was :/
        • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 08:16
          Zaraz sie idiotki przyczepicie do brwi i rzęs...
          To, że wam nie rosna włosy na klatach (przeważnie) wcale nie oznacza ze
          mężczyzni mają wyrywac kazdy włos na swych torsach....
          Sie babom we łbach przewraca... Ciesz sie jedna z druga, że nie jesteś w
          Iranie :)
          A sportowcy depiluja się ze wzgledów, ze tak powiem, aeorodynamicznych ;)
          • heureka7 [...] 29.06.05, 09:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 09:41
              polskimi mezczyznami to ty sobie gęby nie wycieraj. Związać mozesz sie i z
              eskimosem - szczerze mówiąc g..o mnie to obchodzi.
              Ja poglady na sprawe owłosionej klaty u faceta mam jednoznaczne - chce niech
              goli, nie to nie. Z higiena i tak nie ma to nic wspólnego - a jak jakiejs
              obciągarze spod dyskoteki przeszkadzaja włosy miedzy zebami to daje sie takiej
              kopa i szuka nastepnej. Natomiast jesli chodzi o żonę - to ja juz swoją w tej
              materii uświadomiłem - w moim przypadku jakielkolwiek depilacje sa wykluczone i
              koniec dyskusji.
              Mezcyzna jest mężczyzną, a nie jakims wyskubanym pedrylem.
              • heureka7 Re: depilacja 29.06.05, 10:02
                a wiec wg ciebie kobiete - w odroznieniu od mezczyzn - obowiazuje depilacja?
                jesli tak, to mnie wlasnie wkurza! bo niby dlaczego owlosienie kobiety jest
                mniej estetyczne niz faceta?
                dodam, ze uwielbiam wszelkie wlosy i wloski mojego mezczyzny, nie przeszkadza mi
                to w niczym - to on sam decyduje, gdy sie ich troche pozbyc ;) te sama zasade
                stosuje wobec mnie - i to jest wlasnie w porzadku
                • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 10:20
                  Nie napisałem ani słowa o OBOWIĄZKU depilacji u kogokolwiek.
                  Tyle, że kobieta z owłosionymi nogami wyglada odstręczająco, facet zas
                  naturalnie. Przynajmniej w mojej ocenie. I chyba niewiele osób bedzie miało
                  inne zdanie niż ja.
                  • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 10:25
                    Zresztą, nikt cię przecież NIE ZMUSZA do depilacji prawda? A jestem wiecej niż
                    pewien, że nigdy w zyciu nie pozwolisz sobie wyjść spacer z włosami pod pachami
                    czy na nogach. I na pewno nie przeszkadza ci widok owłosionych meskich łydek
                    czy klat np. na plaży prawda?
                    Po co wiec ta dyskusja?
                  • krecilapka Re: depilacja 29.06.05, 11:39
                    Popieram w calej rozciaglosci. Jesuuu czy te baby zawsze musza wierzyc tym
                    durnym gazetom??? Naczyta sie jedna z druga Cosmo, Twojego Stylu i pozniej
                    kozaczy. Nie chcesz kobieto depilowac pach i nog - nie rob tego. Po prostu
                    trudniej bedzie oczekiwac ze poleci na Ciebie ktos inny niz zurek z dworca, czy
                    lubujacy sie w tym fetyszysta. A ja moge liczyc ze peknie na mnie jakas lasia
                    mimo niewydepilowanych pach :). Rwac wlosy mozemy - lub nie i ja i Ty - tylko
                    konsekwencje beda rozne.
    • gczern Re: depilacja 29.06.05, 10:37
      oczywiście mozna zostać sobą-takim jakiego się lubimy i nie robić nic z włosami
      na brzuchu , pod pachą w nosie i w uszach, możemy też się niemyć a nawet robić
      pod siebie tylko czy to naprawde jest definicja "męskości"????? Ja uważam że
      tam gdzie większość facetów ma włosy (z wyjatkiem głowy) tam obecnie mogłyby
      być mięśnie i zadbana skóra ale łatwiej i wygodniej jest zostawić tłuszczyk i
      włosy tam gdzie były
      • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 10:46
        "(...)możemy też się niemyć a nawet robić pod siebie tylko czy to naprawde
        jest definicja "męskości"?????"
        Nie przesadzaj ok? Rozmawiamy TYLKO I WYŁĄCZNIE O OWŁOSIENIU (na brzuchu,
        nogach i w paru innych miejscach) a ty tu wyjężdżasz z niemyciem i robieniem
        pod siebie....
        To po pierwsze. Po drugie kolego - niekoniecznie pod włosami jest tłuszczyk a
        mięsni brak (chociaż fakt - na mosznie miesni zbyt wiele nie ma:)
        Po trzecie brachu - włosy w nosie są nie bez powodu i powinienes o tym wiedzieć.
        Owszem, jesli sa przydługie można je nieco przerzedzic czy przyciąć. Ale tylko
        wtedy. Inaczej bedziesz wdychał kurz i inne swiństwa.
        Owłosiony kolego - nie znaczy brudny.

• martyn007 Re: depilacja 29.06.05, 12:24
          slawek73--> napisales, ze wlosy w nosie nie sa bez powodu, ok. a mozesz mi
          wyjasnic w takim razie, jaki jest powod dla trzymania wlosow na brzuchu? ktos
          tutaj napisal, ze sportowcy nie maja wlosow ze wzgledow aerodynamicznych. z tym
          rowniez sie zgadzam. ale czy brak owlosienia czyni ich mniej meskimi? bo to
          jest jedyny argument, ktorego uzywaja przeciwnicy- ze pozbycie sie wlosow jest
          niemeskie. a co w tym niemeskiego? i wydaje mi sie wlasnie, ze przyklad
          sportowcow jest tutaj bardzo dobry, bo okazuje sie, ze mezczyzni bez wlosow na
          plecach, klacie czy brzuchu tez sa bardzo mescy. przeciez to nie wlosy swiadcza
          o meskosci!!!
          • slawek73 Re: depilacja 29.06.05, 13:59
            A czy ja twierdzę że sportowcy są niemęscy? Czynia tak ze względów czysto
            praktycznych - a i to nie wszyscy.
            Nie jestem w stanie popdac jakiejś konkretnej przyczyny dlaczego tak mnie rażą
            wydepilowane ciapciuchy. Być moze jestem tradycjonalistą.Ot, czuje niesmak.
            Ale dla mnie facet, który zamiast cos poćwiczyć, poczytać i ogólnie być twardym
            silnym inteligentnym samcem, siedzi w klopie i skubie sobie kłaki, tudzież robi
            to samo u kosmetyczki czy innej wizazystki jest jakis taki... cholera wie jaki.
            A jesli robi to, bo mu dziewczyna dzimga i boi się ze go panna nie zaakceptuje z
            powodu owłosienia - to jest zwyczajnie żałosny. Mówiąc oględnie rzecz jasna.
            Gwoli informacji - ja sam nie należę do gatunku tych wybitnie owłosionych.
            Niemniej tu i ówdzie sie te włoski ma.A teraz wyobraz sobie faceta, majacego 196
            cm wzrostu i 108 kg wagi siedzącego i golacego sobie nogi :)Moje dzieciaki to by
            chyba padły ze smiechu widzac jak to robię :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka