Dodaj do ulubionych

Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawnic?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 15:18
Czesc!
Dzisiaj GW dala artykul Anrzeja Oseki, ktory stawia calkiem racjonalna teze,
ze do zmiany podejscia do gejow i ich sytuacji prawnej nie dojdzie, dopoki
geje nie zmienia podejscia spoleczenstwa do siebie z obrazu pt. "piorka w
tylku" do "pan doktor zyje z panem adwokatem".
Moje pytanie brzmi - czy geje, ktorzy funkcjonuja w spoleczenstwie, nie
ujawniajac sie a wrecz negujac publicznie swoja tozsamosc powinni sie
ujawiac, by spowodowac zmiane nastawienia? Czy coming out moze taka zmiane
spowodowac? Czy skorka warta jest wyprawki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:35
      odpowiem tak - primo, musieliby się naprawdę wszyscy ujawnić, a przynajmniej
      poważna większość, żeby to miało sens... secundo (bądź jak to niektórzy wolą,
      po drugie primo) - terapia szokowa ma to do siebie, że niespecjalnie wiadomo,
      jak zadziała... oczywiście, jestem zwolennikiem takiego coming outu - w grupie
      raźniej... ale bądźmy szczerzy - nie odważymy się na to... po prostu...
      • Gość: Rysiek Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 14:17
        Gość portalu: michał napisał(a):

> odpowiem tak - primo, musieliby się naprawdę wszyscy ujawnić, a przynajmniej
        > poważna większość, żeby to miało sens... secundo (bądź jak to niektórzy wolą,
        > po drugie primo) - terapia szokowa ma to do siebie, że niespecjalnie wiadomo,
        > jak zadziała... oczywiście, jestem zwolennikiem takiego coming outu - w
        grupie
        > raźniej... ale bądźmy szczerzy - nie odważymy się na to... po prostu...
        Sorka. Nie ma coming-outu w grupie. Kazdy musialby powiedziec SWOIM rodzicom,
        kolegom, szefowi itd. I nie da sie tak, ze jak im sie nie spodoba, to powiemy,
        ze to tylko byl taki zart. I to jest wlasnie ten problem, ktorego nie da sie
        rozwiazac "zbiorowym" zalatwieniem sprawy. Nawet gdybys sie umowil ze swoim
        chlopakiem, ze ty powiesz jego rodzicom, a on twoim, to i tak ty przyszedlbys
        do nich na niedzielny obiad :(((
        • Gość: michał Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:20
          Gość portalu: Rysiek napisał(a):
          > Sorka. Nie ma coming-outu w grupie. Kazdy musialby powiedziec SWOIM rodzicom,
          > kolegom, szefowi itd. I nie da sie tak, ze jak im sie nie spodoba, to
          powiemy,
          > ze to tylko byl taki zart. I to jest wlasnie ten problem, ktorego nie da sie
          > rozwiazac "zbiorowym" zalatwieniem sprawy. Nawet gdybys sie umowil ze swoim
          > chlopakiem, ze ty powiesz jego rodzicom, a on twoim, to i tak ty przyszedlbys
          > do nich na niedzielny obiad :(((

Chodziło mi tylko o to, że jeśli grupa się ujawni, trudniej będzie ją
          potępiać... ja na szczęście problem częściowo rozwiązałem - rodzicom ujawniłem
          się 1,5 roku temu, mój facet, swoim jeszcze dawniej, z jego rodziną kontaktów
          nie utrzymujemy akurat z zupełnie innych powodów, a z moją, zarówno jego, jak i
          moje są bardzo dobre... grupowe rozwiązanie byłoby dobre dla tych, którzy sami
          nie czują się wystarczająco silni, aby zrobić to sami... oczywiście jest to
          rozwiązanie, jak pisałem wcześniej, niemożliwe...
    • Gość: Robert Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 18:03
      Gość portalu: Krzycho napisał(a):

> a wrecz negujac publicznie swoja tozsamosc

Myślę, że znaczenie ma tez środowisko gejów ... którzy interesują się tylko
      gołymi tyłkami. Co zręsztą zawarto w w/w artykule.Tymczasem środowiska zachodni
      bardziej zajmują się problematyką społeczną (szeroko rozumianą). I w przypadku
      gejów publicznie negujących swoją tożsamośc (a zajmujących stanowiska rządowe,
      publiczne) środowisko głosi/ło wszem i wobec, że taki a owaki facet jest gejem
      i zyje ze swoim mężczyzną. A myślicie, że skąd się wzięły te wszystkie coming
      outy na zachodzie - tych np. ministrów w rządzie UK? Przecież wszystko to było
      spowodowane tym, że prędzej czy później i tak o nich ktoś powie. Więc woleli
      sami to zrobić, aby nie musieć podawać się do dymisji.
      • Gość: Krzycho Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 19:39
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Myślę, że znaczenie ma tez środowisko gejów ... którzy interesują się tylko
        gołymi tyłkami. Co zręsztą zawarto w w/w artykule.Tymczasem środowiska zachodni
        bardziej zajmują się problematyką społeczną (szeroko rozumianą). I w przypadku
        gejów publicznie negujących swoją tożsamośc (a zajmujących stanowiska rządowe,
        publiczne) środowisko głosi/ło wszem i wobec, że taki a owaki facet jest gejem
        i zyje ze swoim mężczyzną. A myślicie, że skąd się wzięły te wszystkie coming
        outy na zachodzie - tych np. ministrów w rządzie UK? Przecież wszystko to było
        spowodowane tym, że prędzej czy później i tak o nich ktoś powie. Więc woleli
        sami to zrobić, aby nie musieć podawać się do dymisji.
        To MY jestesmy srodowiskiem! Albo to MY bedziemy uprawiac outing (co
        nieszczegolnie mi sie podoba, chociaz dla mnie samego juz troche pozno i grozba
        sie zdezaktualizowala) albo go nie bedzie. Przypominam, ze to MY tak bardzo
        interesowalismy sie tematyka spoleczna (szeroko rozumiana), ze wszystkie pisma
        gejowskie, ktore chocby sladowo probowaly sie nia zajmowac, zbankrutowaly.
        Z drugiej strony obawiam sie, ze w naszym rzadzie niewielu by sie znalazlo
        kandydatow do outingu. O ministrach rzad JKM Tony Blair dowiaduje sie
        wszystkiego, czego chce od sluzb panstwowych i wie, ze sa gejami, kiedy ich
        zatrudnia. Nie sadze by Leszek Miller zdecydowal sie na podobne szalenstwo ;)
        • Gość: poznan_o Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 23.08.02, 23:55
          co miales na mysli piszac ze jest za pozno????

Gość portalu: Krzycho napisał(a):

> chociaz dla mnie samego juz troche pozno i grozba sie zdezaktualizowala
          • Gość: Krzycho Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 00:55
            Gość portalu: poznan_o napisał(a):

> co miales na mysli piszac ze jest za pozno????
            > Gość portalu: Krzycho napisał(a):
            > > chociaz dla mnie samego juz troche pozno i grozba sie zdezaktualizowala
            Tyle tylko ze ci, ktorym chcialem powiedziec, a ci ktorym nie chcialem, albo
            dowiedzieli sie od innych, albo zauwazyli ;)
            Trudno wiec w tej chwili grozic mi outingiem, bo moze to co najwyzej wzbudzic
            usmiech poinformowanych.
            • Gość: HomoFob Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 15:45
              Chyba chciałeś napisać NIEnormalsi. Jak można o pedrylu powiedzieć normals?!
              • Gość: Krzycho Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 16:21
                Gość portalu: HomoFob napisał(a):

> Chyba chciałeś napisać NIEnormalsi. Jak można o pedrylu powiedzieć normals?!
                Hm... To pytanie zadalem MEZCZYZNOM. Jakkolwiek probuje zdefiniowac to pojecie,
                homofobia z niego wyklucza. Nie moze byc mezczyzna ktos, kto cierpi na stany
                lekowe.
                Normals to taki ktos, z kim po pracy chodzisz na piwo i pozycza Ci do
                pierwszego, a kto nie powie Ci, ze jestes gejem, poniewaz jest osoba
                tolerancyjna i nie chce Ci powodowac niepotrzebnych stresow, skoro juz z tymi,
                ktore masz, nie potrafisz sobie radzic.
                • poznan_o Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni 24.08.02, 16:34
                  hehe brawo!!!
                  • Gość: HomoFob Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 18:40
                    Co się cieszycie parówy?! Mężczyznami jak już ustalono na tym forum nie
                    jesteście. Rozkalibrowane cioty!
                    • Gość: Dune Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 25.08.02, 15:08
                      Ej Homofob - myslisz, ze cos tymi trywialnymi tekstami zdzialasz - oj nic
                      chyba Ci z tego nie wyjdzie... :)))
                      • Gość: Krzycho Re: Do mezczyzn - czy normalsi powinni sie ujawni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 17:44
                        Gość portalu: Dune napisał(a):

> Ej Homofob - myslisz, ze cos tymi trywialnymi tekstami zdzialasz - oj nic
                        chyba Ci z tego nie wyjdzie... :)))
                        Nie badz taki! Chlopiec przez kilka sekund ma wrazenie, ze jest prawdziwym
                        twardzielem. Chyba nie chcesz mu tego odbierac?
                    • Gość: Portofolio HomoFob - modemowy wlazidupiec IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.08.02, 20:58
                      HomoFob - nie szkoda ci impulsow na bazgranie debilnych postow? nie wyszedles
                      nawet poza epoke modemu bezmozgi heterycki wlazidupcu :-)

co cie tak cieszy w bluzganiu gejom? odczuwasz przy tym satysfakcje seksualna
                      kliniczny przypadku choroby psychicznej?

szkoda ze staje ci tylko wtedy gdy troche nakrzyczysz. i wspolczuje, pomimo
                      wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka