Gość: Piotr IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 23:07 Przeżywamy wiele przykrych sytuacji, które mozna wspólnie rozwiązywać. Co poradzić na nagle wypadające włosy czy nadmierną potliwość stóp ? Czekam na rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ramzes;) Re: Męskie problemy IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.01, 23:15 ...wizyte u dermatologa... serio. chociaz z wlosami to bywa roznie, bo wypadanie zalezy od roznych przyczyn: moze byc "odziedziczone", a moze byc tez ynikiem zmian chorobowych w organizmie. Wiec tu lekarz bedzie jak najbnardziej wskazany. a co co pocenie sie nog...woda z sola i moczenie 20 minut..sposob babc. Poono skuteczny a jak nie to nalepiej rano dezodorant z talkiem :) ramzes:) zobaczysz zaraz pojawi sie jais ublizajacy post o "inteligenta" Odpowiedz Link Zgłoś
hollow Re: Męskie problemy 01.06.01, 12:57 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Przeżywamy wiele przykrych sytuacji, które mozna wspólnie rozwiązywać. Co > poradzić na nagle wypadające włosy czy nadmierną potliwość stóp ? Czekam na > rady. co do wypadajacych wlosow to (o ile nie jest to genetycznie uwarunkowane) sprobuj zmienic troche diete; jesli dobrze pamietam to witaminy z grupy B wplywaja na rozwoj naskorka i cebulek wlosowych. z drugiej strony jesli narazasz wlosy na gwaltowne zmiany temperatury - to rowniez moze sie odbic negatywnie na ich stanie. przydalaby sie opinia jakiejs kobiety, one czesciej wiedza co z tym poczac :) pozdrawiam, hollow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Męskie problemy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 22:10 Włosy - genetyka Stopy - najlepiej myć i nie prowokować ich pocenia np. nie nosząc skarpetek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Męskie problemy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 22:03 szczególnie polecane zimą (nienoszenie skarpetek) - a co ja sie dopiero co naczytałem, że tylko kobiety śmierdzą ... czy mnie wzrok nie myli Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Męskie problemy 20.03.02, 20:12 Na skutek genetycznej "zmowy" włosy mi wychodzą (ale nie robię z tego problemu) Na pocące się stopy polecam mydło, mycie (rano, po powrocie z pracy i przed snem), częstą zmianę skarpet oraz zasypki typu Polfungicid (bakteriobójcza) lub Alantan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Męskie problemy IP: *.dorf.wh.uni 20.03.02, 21:27 jesli chodzi o wypadanie wlosow to najczestsza przyczyna jest za wysoki poziom testosteronu :o) I to wcale nie zart. Masz wiec dwa wyjscia: albo zaakceptowac fakt ze jestes 100% mezczyzna, albo udac sie do lekarza po tabletki wyrownujace poziom hormonalny. I tu pojawia sie problem bo musisz przekonac medyka zeby zaaplikowal Ci specyfik dla panow miewajacych problemy z prostata. Skutecznosc kuracji? Wlosow nie przybedzie, ale przestana wypadac. Zagrozenia? Zadnych. Gwarantuje ze odrobine mniej testosteronu nie sprawi, ze bedziesz mial problemy w jakiejkolwiek dziedzinie zycia (sprawdzone!!!) Odpowiedz Link Zgłoś