Dodaj do ulubionych

Męskie problemy

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 23:07
Przeżywamy wiele przykrych sytuacji, które mozna wspólnie rozwiązywać. Co
poradzić na nagle wypadające włosy czy nadmierną potliwość stóp ? Czekam na
rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: ramzes;) Re: Męskie problemy IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.01, 23:15
      ...wizyte u dermatologa... serio.
      chociaz z wlosami to bywa roznie, bo wypadanie zalezy od roznych przyczyn:
      moze byc "odziedziczone", a moze byc tez ynikiem zmian chorobowych w organizmie.
      Wiec tu lekarz bedzie jak najbnardziej wskazany.
      a co co pocenie sie nog...woda z sola i moczenie 20 minut..sposob babc. Poono
      skuteczny a jak nie to nalepiej rano dezodorant z talkiem :)

ramzes:)

zobaczysz zaraz pojawi sie jais ublizajacy post o "inteligenta"
    • hollow Re: Męskie problemy 01.06.01, 12:57
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Przeżywamy wiele przykrych sytuacji, które mozna wspólnie rozwiązywać. Co
      > poradzić na nagle wypadające włosy czy nadmierną potliwość stóp ? Czekam na
      > rady.

co do wypadajacych wlosow to (o ile nie jest to genetycznie uwarunkowane) sprobuj
      zmienic troche diete; jesli dobrze pamietam to witaminy z grupy B wplywaja na
      rozwoj naskorka i cebulek wlosowych. z drugiej strony jesli narazasz wlosy na
      gwaltowne zmiany temperatury - to rowniez moze sie odbic negatywnie na ich stanie.

przydalaby sie opinia jakiejs kobiety, one czesciej wiedza co z tym poczac :)
      pozdrawiam, hollow
    • Gość: marek Re: Męskie problemy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 22:10
      Włosy - genetyka
      Stopy - najlepiej myć i nie prowokować ich pocenia np.
      nie nosząc skarpetek :-)
      • Gość: :) Re: Męskie problemy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 22:03
        szczególnie polecane zimą (nienoszenie skarpetek) - a co ja sie dopiero co
        naczytałem, że tylko kobiety śmierdzą ... czy mnie wzrok nie myli
    • d.z Re: Męskie problemy 20.03.02, 20:12
      Na skutek genetycznej "zmowy" włosy mi wychodzą (ale nie robię z tego problemu)
      Na pocące się stopy polecam mydło, mycie (rano, po powrocie z pracy i przed
      snem), częstą zmianę skarpet oraz zasypki typu Polfungicid (bakteriobójcza) lub
      Alantan...
      • Gość: kobieta Re: Męskie problemy IP: *.dorf.wh.uni 20.03.02, 21:27
        jesli chodzi o wypadanie wlosow to najczestsza przyczyna jest za wysoki poziom
        testosteronu :o) I to wcale nie zart. Masz wiec dwa wyjscia: albo zaakceptowac
        fakt ze jestes 100% mezczyzna, albo udac sie do lekarza po tabletki wyrownujace
        poziom hormonalny. I tu pojawia sie problem bo musisz przekonac medyka zeby
        zaaplikowal Ci specyfik dla panow miewajacych problemy z prostata. Skutecznosc
        kuracji? Wlosow nie przybedzie, ale przestana wypadac. Zagrozenia? Zadnych.
        Gwarantuje ze odrobine mniej testosteronu nie sprawi, ze bedziesz mial problemy
        w jakiejkolwiek dziedzinie zycia (sprawdzone!!!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka