Dodaj do ulubionych

"Pielęgnacja" łysiny

11.12.05, 23:16
Witam, od razu do rzeczy. W jaki sposób utzrymać pustostan na głowie, czy można golić czaszke noożykiem? Czy może jest lepszy sposób?
Obserwuj wątek
    • tina122 Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 05:06
      Krem do depilacje "Veet":-)
    • sociopata Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:01

przetrzyj szmatka i po krzyku.
    • cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:13
      Golę głowę co trzy lub cztery dni od prawie 9 lat i mam kilka "doświadczeń" z tym związanych:
      1. "Nozyk" jest super, ale lepiej rozdziewiczyć" go na brodzie, bo może być krwiście :)))
      2. Używam żelu aloesowego z Oriflame. Nie mam po tym najmniejszych podraznień skóry, a różnych cudownych "wynalazków" już uzyłem...
      3. Nigdy nie gol głowy po choćby najmniejszej ilości alkoholu :))) Co prawda cięcia mniej bolą, ale są jakby bardziej "finezyjne" :)))
      • sociopata Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:23

wy to macie problemy i sposoby na nie!
        • cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:46
          sociopata napisał:

>
          > wy to macie problemy i sposoby na nie!

No, ale za to łupiezu nie mamy :))) Zdarty do gołej skóry :)))
      • typowy_kark Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:58
        z alkoholem - szczera prawda :)

generalnie, jesli ci juz odrosla czupryna (czy co tam masz na glowie) sporo od skory(kilka mm), to przed goleniem polecam uzycie maszynki do wlosow i obciecie na 0.1. to wyraznie poprawi jakosc golenia i zmniejszy zaciecia.

pozdrawiam lysych z wyboru i z natury.
        • cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 09:02
          Aaaaa... i jeszcze jedno...
          Może to lekko drastyczne, ale czasami robię sobie piling "mechaniczny" przy pomocy szczoteczki do rąk. Boli tylko za pierwszym razem, później człowiek się przyzwyczaja...
          Ale golenie łatwiejsze i mniej czerwonych smug :)
      • mendrejk Re: "Pielęgnacja" łysiny 13.12.05, 02:46
        Hej, Panie cyberski, dzięki wielkie. Zabieram sie do golenia, no i błysk pokoju!
        • cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 13.12.05, 09:11
          mendrejk napisał:

> Hej, Panie cyberski, dzięki wielkie. Zabieram sie do golenia, no i błysk pokoju
          > !

Alez prosze bardzo :)))
          Ja, niestety uczyłem się na własnych błędach, bolesnych czasami, bo nikt dorazić nie potrafił, a wbrew pozorom z goleniem głowy jest trochę inaczej niż z goleniem brody...
          Wolę więc innym oszczędzić frustracji i cierpień :))))
          Powodzenia
    • ausoff Re: "Pielęgnacja" łysiny 14.12.05, 16:56
      do golenia polecam maszynkę gillette mach 3 lub mach 3 turbo,początkowo
      musiałem prosić kogoś o pomoc bo ogolenie głowy na łyso wydawało mi się
      niewykonalne. dzięki tym maszynkom nie mam już z tym problemów.dodatkowo po
      każdym goleniu proponuje nasmarować łysinę dobrym balsamem po goleniu (stosuję
      avenee) lub oliwką dla dzieci (stosuję johnson's baby) ewentualnie krem do
      twarzy na podrażnienia(pharmaceris-preparat ratunek).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka