mendrejk 11.12.05, 23:16 Witam, od razu do rzeczy. W jaki sposób utzrymać pustostan na głowie, czy można golić czaszke noożykiem? Czy może jest lepszy sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sociopata Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:01 przetrzyj szmatka i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:13 Golę głowę co trzy lub cztery dni od prawie 9 lat i mam kilka "doświadczeń" z tym związanych: 1. "Nozyk" jest super, ale lepiej rozdziewiczyć" go na brodzie, bo może być krwiście :))) 2. Używam żelu aloesowego z Oriflame. Nie mam po tym najmniejszych podraznień skóry, a różnych cudownych "wynalazków" już uzyłem... 3. Nigdy nie gol głowy po choćby najmniejszej ilości alkoholu :))) Co prawda cięcia mniej bolą, ale są jakby bardziej "finezyjne" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sociopata Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:23 wy to macie problemy i sposoby na nie! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:46 sociopata napisał: > > wy to macie problemy i sposoby na nie! No, ale za to łupiezu nie mamy :))) Zdarty do gołej skóry :))) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 08:58 z alkoholem - szczera prawda :) generalnie, jesli ci juz odrosla czupryna (czy co tam masz na glowie) sporo od skory(kilka mm), to przed goleniem polecam uzycie maszynki do wlosow i obciecie na 0.1. to wyraznie poprawi jakosc golenia i zmniejszy zaciecia. pozdrawiam lysych z wyboru i z natury. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 12.12.05, 09:02 Aaaaa... i jeszcze jedno... Może to lekko drastyczne, ale czasami robię sobie piling "mechaniczny" przy pomocy szczoteczki do rąk. Boli tylko za pierwszym razem, później człowiek się przyzwyczaja... Ale golenie łatwiejsze i mniej czerwonych smug :) Odpowiedz Link Zgłoś
mendrejk Re: "Pielęgnacja" łysiny 13.12.05, 02:46 Hej, Panie cyberski, dzięki wielkie. Zabieram sie do golenia, no i błysk pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: "Pielęgnacja" łysiny 13.12.05, 09:11 mendrejk napisał: > Hej, Panie cyberski, dzięki wielkie. Zabieram sie do golenia, no i błysk pokoju > ! Alez prosze bardzo :))) Ja, niestety uczyłem się na własnych błędach, bolesnych czasami, bo nikt dorazić nie potrafił, a wbrew pozorom z goleniem głowy jest trochę inaczej niż z goleniem brody... Wolę więc innym oszczędzić frustracji i cierpień :)))) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ausoff Re: "Pielęgnacja" łysiny 14.12.05, 16:56 do golenia polecam maszynkę gillette mach 3 lub mach 3 turbo,początkowo musiałem prosić kogoś o pomoc bo ogolenie głowy na łyso wydawało mi się niewykonalne. dzięki tym maszynkom nie mam już z tym problemów.dodatkowo po każdym goleniu proponuje nasmarować łysinę dobrym balsamem po goleniu (stosuję avenee) lub oliwką dla dzieci (stosuję johnson's baby) ewentualnie krem do twarzy na podrażnienia(pharmaceris-preparat ratunek). Odpowiedz Link Zgłoś