hollygolightly85 18.12.05, 15:35 zeby inicjatywa wymienienia się nr telefonów komórkowych wyszła od kobiety? niby błahostka,ale jestem ciekawa opinii Panów na ten temat:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieumyty Re: czy wypada .. 18.12.05, 16:52 hollygolightly85 napisała: > zeby inicjatywa wymienienia się nr telefonów komórkowych wyszła od kobiety? > niby błahostka,ale jestem ciekawa opinii Panów na ten temat:) > pzdr Wypadac to wypada, ale wychodzi na to, ze gosc jest chyba zonaty, jesli sie miga z podaniem swojego nr. tel. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodnik Re: czy wypada .. 18.12.05, 17:52 Nie wypada. To facet wychodzi z inicjatywą i powinien Twoje sygnały ( spojrzenie,usmiech,podtrzymywanie konwersacji) odczytać i zareagować. Jeśli nie reaguje to albo go nie interesujesz albo jest głupkiem, a wtedy tak czy owak nie jest wart zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
k.a_s_i.a Re: czy wypada .. 18.12.05, 18:04 Panowie a jaki macie stosunek do kobiet które inicujują sytuacje bądź pierwsze się odzywają po spotkaniu? Czy lubiecie takie kobiety czy wolicie jednak pierwsi dawać różne propozycje? Czy takie kobiety wam imponują, przerażają czy może w waszych oczach są nadgorliwe czy może macie jeszcze inny stosunek do nich? Odpowiedz Link Zgłoś
agent_towarzyski Re: czy wypada .. 18.12.05, 18:54 Zdecydowanie chcielibyśmy mieć jakiś stosunek do nich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy wypada .. 18.12.05, 18:21 a co w sytuacji gdy jest nieśmiały?;) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodnik Re: czy wypada .. 18.12.05, 18:50 Potrzebny Ci taki facet? Nieśmiały w : łóżku/sklepie/urzędzie? Daj spokój,pół światu tego kwiatu :) Do kasi - kobiety odzywające się pierwsze po spotkaniu mogą sprawiać wrażenie zbyt łatwych, nachalnych itp. Jednak wiele zależy od tego jak przebiegało to spotkanie :) Może się też zdarzyć banalna sytuacja,że facet zgubi numer kontaktowy. Jeśli jednak jemu będzie na Tobie zależało znajdzie Cię na końcu świata :)) Uwierz mi, tak to działa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy wypada .. 18.12.05, 19:02 1)zakładam,że można być nieśmiałym w relacjach damsko-męskich, co nie przekłada się na inne dziedziny życia:) 2)czyli mimo ze XXI w.,równouprawnienie i te sprawy,wychodzi jednak na to,ze nie wypada;)nie za dobrze;) 3)a czy są wyjątki od powyższej reguły?załózmy,ze chcesz się koledze za coś odwdzięczyć i rzuciłas nawet kiedyś ,ze zrewanżujesz się zaproszeniem do kina/na kawe/cokolwiek,a nie masz telefonu;)co wtedy?. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodnik Re: czy wypada .. 18.12.05, 19:23 To nie jest kwestia co wypada a co nie. Osobiście mam to gdzieś. Równouprawnienie nie ma tu nic do rzeczy bo rozumiem,że pytasz o praktykę a nie o teorię :) Nie mam nic przeciwko podrywaniu facetów przez kobiety ale to oni mają mieć wrażenie że podrywają :) Tak było jest i będzie i szkoda sensu by z tym walczyć bo tak naprawdę nie ma o co. Topik zaczął się od pytania czy można pierwszej podać nr telefonu facetowi więc pytanie o rewanż za przysługę w postaci zaproszenia do kina rozumiem jako rozpoczęcie nowej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy wypada .. 18.12.05, 19:35 pytanie było o to,czy można o jego nr telefonu poprosić,a rewanż rozumiałam jako następstwo tego faktu. chetnie poznam twoją opinię w nowej dyskujsji:) Odpowiedz Link Zgłoś
taszka76 Re: czy wypada .. 18.12.05, 19:38 nie wiedziałam ,że kobieta która nie zapomina że potrafi mówić jest odbierana jako NACHALNA!!! a potem to będzie jak z mamutami...że wyginiemy.. nie poważnie, dlaaaaczego nie? przecież wśród panów tez są osobniki nieśmiałe którym na rękę będzie inicjatywa ze strony kobiety?nie ma o co walczyć ma byc chemia, magia a dyskusje o tym kto pierwszy lepiej poświęcić na to , czy w ogóle:)... Odpowiedz Link Zgłoś
jagodnik Do kina czy na film? 18.12.05, 20:51 Taszka, nikt Ci nie zabrania rozmawiać ale inicjatywa kobiety w zawieraniu i kontynuowaniu znajomości spłoszy młodziaka a zachęci konesera kobiecego ciała :) Do autorki topiku : oczywiście,że można zaprosić na kawę lub film ( ale nie do "do kina" hi,hi) jako rewanż za wyświadczoną przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: Do kina czy na film? 18.12.05, 21:01 widzę że się zarty kolegi trzymają;)ani przez chwilę nie pomyślałam o wersji "do kina";) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: czy wypada .. 19.12.05, 14:28 > przecież wśród panów tez są osobniki nieśmiałe > którym na rękę będzie inicjatywa ze strony kobiety Pomysl o przyszlych pokoleniach! Jak beda niesmiali do konca zycia, to znikna z puli genow ;). Odpowiedz Link Zgłoś
little_black Re: czy wypada .. 19.12.05, 14:15 Moim zdaniem najlepiej być sobą, zatem jeśli kobieta należy do tych z inicjatywą, to dlaczego nie? Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach i zbyt nachalne zainteresowanie (czyt. codzienne dzwonienie do faceta, nachodzenie go, umawianie się na siłę) każdego by odstraszyło. Jestem za naturalnością i dlatego gdy jakiś mężczyzna mi się podoba, to to okazuję:)(w bardzo delikatny sposób); proszenie o pomoc i rozmawianie o wspólnych zainteresowaniach - to mnie nigdy nie zawiodło;)))) Aha, mogę być trochę niereprezentatywna, bo mam słabość do nieśmiałych introwertyków:) (a tacy potrzebują z reguły czasu, żeby się rozkręcić:)). Nigdy nie gustowałam w pewnych siebie gadułach i duszach towarzystwa, właściwie to nie wiem dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy wypada .. 20.12.05, 15:03 właściwie to mam bardzo podobnie;)i też nie wiem dlaczego;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
murder24 Re: czy wypada .. 20.12.05, 15:15 jasne że wypada... drogie panie proście a dostaniecie .... czasami wiecej niż możevcie oczekiwac :P Odpowiedz Link Zgłoś
jagodnik Re: czy wypada .. 24.12.05, 22:54 Och mała czarna! Podobają mi się te sposoby - proszenie o pomoc i konwersacja na "wspólny" = jego interesujący temat :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś