Dodaj do ulubionych

Związek ze starszą kobietą

17.01.06, 17:41
Co sądzicie o takim związku jeżeli kobieta jest starsza o 10 lat od faceta?
Uważacie że jest to chore, głupie żałosne???
Ciekawy jestem waszych opini...
Obserwuj wątek
    • baba.ze.wsi Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:23
      vti napisał:

> Co sądzicie o takim związku jeżeli kobieta jest starsza o 10 lat od faceta?
      > Uważacie że jest to chore, głupie żałosne???
      > Ciekawy jestem waszych opini...

a dlaczego miałoby byc głupie, chore i żałosne? tylko dlatego że to wbrew
      stereotypom? bo facet jest młodszy. raczej nalezy spytać czy starsza kobieta
      chciałaby sie wiązać z młodszym facetem, bo co on może jej zaoferować więcej
      poza ostrym seksem.
      • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:31
        no zalezy w jakim sa wieku... jak ona 40, a on 30, to poza ostrym seksem jeszcze cośtam zaoferowac pewnie by jej mógł :)
        • itsnotme Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:34
          a co więcej może oferować 30 latek, od 20 latka?
          • baba.ze.wsi Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:35
            więcej kasy:P?
            • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:38
              taaaaak :D hehehe...
              może jakies bezpieczeństwo, stabilizację, wiecej rozsadku, odpowiedzialności... no nie wiem :)
              • itsnotme Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:39
                kolorowa_diablica napisała:

> może jakies bezpieczeństwo, stabilizację, wiecej rozsadku,
                odpowiedzialności...
                > no nie wiem :)
                >
                skoro tak twierdzicie:)
                • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:44
                  no tak mi sie wydaje, że 30latkom już nie pstro w głowie :D choć moga byc wyjątki :)
                  ale zreszta nigdy z żadnym 30latkiem zwiazana nie byłam i w ciągu najblizszych kilku lat nie zamierzam byc, więc nie za duzo moge w tym temacie powiedziec :)

choc mam znajomego... 27 lat w tym roku (więc tez juz nie gó..arz) dobrze ustawiony, przystojny... a tylko o dupach by myślał... i chyba nie szybko mu przejdzie :) ustatkowac bynajmniej sie nie zamierza w najblizszym czasie
                  • gocha033 Re: Związek ze starszą kobietą 22.01.06, 15:57
                    kolorowa_diablica napisała:
                    > choc mam znajomego... 27 lat w tym roku (więc tez juz nie gó..arz) dobrze
                    ustaw
                    > iony, przystojny... a tylko o dupach by myślał... i chyba nie szybko mu
                    przejdz
                    > ie :) ustatkowac bynajmniej sie nie zamierza w najblizszym czasie

A co juz w tym wieku powinien ?
                    • pinacolada7 Re: Związek ze starszą kobietą 26.01.06, 04:35
                      gocha033 napisała:

> kolorowa_diablica napisała:
                      > > choc mam znajomego... 27 lat w tym roku (więc tez juz nie gó..arz) dobrze
                      >
                      > ustaw
                      > > iony, przystojny... a tylko o dupach by myślał... i chyba nie szybko mu
                      > przejdz
                      > > ie :) ustatkowac bynajmniej sie nie zamierza w najblizszym czasie
                      >
                      > A co juz w tym wieku powinien ?
                      no moze nie, ale dowodzi to tego, ze z wiekiem, faceci fcale nie musza sie
                      ustatkowac!
            • itsnotme Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:39
              :))))
    • b.pascal Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:41
      Następnym razem proponuję zacząć od przetestowania wyszukiwarki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=28559370
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=34355008
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=30652460
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=33020706
      ;)
      • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 17.01.06, 18:45
        Pasfcal... litości... zauważ, że tu i tak nic sie nie dzieje... wiec jakby zadnego watku nie zakładac, którypowiela okreslona tematyke, to w ogóle nie miałbyś co robic, bo NIC by sie tu nie działo... :/
      • mmagi idac tym sladem wyjdzie na to ze nie ma co tu 18.01.06, 15:02
        na FM zagladac tylko od razu walic na wyszukiwarkę:PPP
      • swawolny.diabel Pudło pascal ... 18.01.06, 17:36
        w zadnym z wątków do których dałes linki nie było rożnicy wieku wynoszącej 10 lat.
    • mmagi Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 15:00
      nie jest głupie i załosne bo niby dlaczego miało by byc:-)?
      męzczyzni moga miec o 10,20 lat młodsze babki???w druga strone tez to działa:-)
      ja mam duzo wiecej młodszego partnera i jest fajnie:-))
    • anxiety3 Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 15:06
      chore, głupie żałosne???

dlaczego? powaznie. Teraz ja pytam Ciebie , dlaczego. Są dla siebie atrakcyjni,
      dobrze im ze sobą ,po co szukac jakichs `ale`...Albo` dlaczego`:)
      • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 15:08
        żeby miec o czym watek załozyc :)
        • vti Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 17:03
          Pytam dlatego ze sam jestem w takim nieformalnym zwiazku który trwa juz ok 3
          lata, mam 25 lat ona 35, wygladam na mniej niestety i ona czasem czuje sie nie
          komfortowo w moim towarzystwie nie dlatego ze jestem malo wygadany czy
          przystojny (reklama) :) , ale badz co badz widac miedzy nami ta roznice wieku.
          Uważa że niestety streotypy sa inne i ciezko z tym walczyc, fakt czasami
          dziwnie na nas patrza w jakiejs restauracji czy sklepie.
          Cała reszta jest rewelacyjna w tym seks normalne codzienne zycie, dogadujemy
          sie bez słów tylko co dalej???
          Boje sie podejmowac jakiś wiążących kroków zreszta nie wiem jak by to było
          odebrane przez moją rodzinę mam na myśłi babcie itp... najblizsza rodzina wie z
          kim sie spotykam i raczej nie sa tym zachwyceni.
          Nie wiem dlaczego ale uwazaja ze osoba ktora jest w tym wieku i jest sama to
          pewnie jest cos z nia nie tak niestety takie chore podejscie.
          Taki mój dylemacik
          Zadałem pytanie w taki sposób bo na ogół spotykam sie z taką reakcja że jest to
          dziwne...
          Pozdrawiam

• kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 17:05
            powiem Ci tak... jesli czujesz sie z nią dobrze, wiesz, ze to świetna kobieta, odpowiada Ci itp... to to jest nawazniejsze... olac wiek :)
          • ellw41 Re: Związek ze starszą kobietą 19.01.06, 17:55
            bylam z młodzym i z kims starszym...młody jest lepszy do łózka ,starszy lepszy
            też dla psychiki...wole starszego na stabilną sytuację i szacunek...maniery....
          • mmagi eeeeeeeeee tam ona ma to w głowie i ty zreszta tez 21.01.06, 22:06
            ja jestem starsza od swojego o 17 lat i jeszcze nikt dziwnie na nas nie
            popotrzył a juz jestesmy ze soba 4ty rok,chodzimy razem po sklepach,do
            kina,czasem do knajpy,razem wyjedzamy na odpoczynek i tam tez nikt na nas
            dziwnie wzroku nie zawiesił,w pracy mojej wiedza u niego tez i jakos nikt sie
            nie dziwuje.
            Sam sobie fundujesz dylemacik takim mysleniem:))
            • pinacolada7 Re: eeeeeeeeee tam ona ma to w głowie i ty zreszt 26.01.06, 04:39
              mmagi napisała:

> ja jestem starsza od swojego o 17 lat i jeszcze nikt dziwnie na nas nie
              > popotrzył a juz jestesmy ze soba 4ty rok,chodzimy razem po sklepach,do
              > kina,czasem do knajpy,razem wyjedzamy na odpoczynek i tam tez nikt na nas
              > dziwnie wzroku nie zawiesił,w pracy mojej wiedza u niego tez i jakos nikt sie
              > nie dziwuje.
              > Sam sobie fundujesz dylemacik takim mysleniem:))
              to moze ja nie mam sie niczym martwic-tyle ze roznice wieku zakladalam ale nie
              w te strone...!
          • rabea1 Re: Związek ze starszą kobietą 28.01.06, 12:49
            Znam osobiscie taki zwiazek, w ktorym kobieta jest starsza o wiecej lat niz w
            Twoim przypadku.
            Mezczyzna ten kochal ja jednak tak bardzo, ze gotow byl do utraty akceptacji
            rodziny. Zwiazal sie z nia pomimo negatywnych odczuc rodzinki.

Cos mi sie wydaje, ze Ty jej prawdziwie nie kochasz, bo wtedy nie zastanawialbys
            sie ani chwilki nad podjeciem zdecydowanej decyzji.
            Przepraszam jednak gdybym Cie tym miala urazic, ale przeciez Cie nie znam.
          • zdzichu-nr1 Re: Związek ze starszą kobietą 29.01.06, 12:10
            vti napisał:

> Pytam dlatego ze sam jestem w takim nieformalnym zwiazku który trwa juz ok 3
            > lata, mam 25 lat ona 35,

> Boje sie podejmowac jakiś wiążących kroków
            > Taki mój dylemacik

Słuchaj, taki związek jest super, no, ale trzeba podejść do niego z głową.
            Przed Tobą całe życie i świat stoi otworem, a czas u Niej błyskawicznie
            wycieka. Tu i teraz jest Wam kosmicznie dobrze, ale to są stany przejściowe
            niestety.

Kolega zadał się z lektorką mniej więcej tyle starszą. Minęło 10 lat po ślubie
            i parę tworzą specyficzną. On wciąż młody chłopak, lgnie na imprezy, lubi się
            zabawić i dać se w palnik. Ona ciągnie za nim, wiek widać juz jak cholera, na
            tych imprezach przypomina importowaną z klatki schodowej sąsiadkę-emerytkę
            której przeszkadza głośne granie. Niczym opiekuńcza kwoka odziana w powiewne
            szaty pilnuje żeby jej kochanie miało gdzie się wyrzygać i doczołgało do
            taksówki.

Moja rada. Ciągnij ile się da, ale uważaj, zeby nie było z tego potomka, no i
            nie formalizuj. A potem zakończ z żelazną konsekwencją.
    • women29 Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 17:32
      taka kobieta na pewno musi pzryciagac jego uwage, musi byc
      atrakcyjna,madra, "doswadczona"....niejedna rówiesnica faceta może nie dosiegac
      jej do piet.nie mam nic przeciwko takim zwiazkom,sa tak samo dobre jak każdy
      inny. nie jest to chore, ani załosne, ani głupie.ciekawa jestem co pociaga
      faceta w takiej kobiecie? może mi odpowiesz?
      • vti Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 17:47
        Hmm
        Wszystko, podejscie do życia sposób zachowania w różnych sytuacjach, to jak na
        mnie patrzy jak kusi wzrokiem jaka jest czuła dobra, to że ma do mnie
        cierpliwość że mnie rozumie to jak wyglada i fascynujące jest to że potrafiłem
        zainteresować swoją osobą kobietę starszą i o wiele bardziej doświadczoną
        życiowo.
        O seksie nie wspomne bo to poezja...
        • kolorowa_diablica Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 18:58
          a nie zastanawiałeś się, czy za jakis czas tez bedzie Cie tak fascynować? kiedy Ty np. bedziesz miał lat 40, a ona 50... teraz to jeszcze dojrzała, pociagająca kobieta, ale z biegiem czasu...
          chociaz nie chcę tutaj niczego insynuować... bo nie znam sprawy...
    • hanaria Re: Związek ze starszą kobietą 18.01.06, 17:42
      To cię może zainetesować:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13384&w=11151360
      • pinacolada7 Re: Związek ze starszą kobietą 26.01.06, 04:37
        wlaśnie stoję u progu romansu(???) jako 26 latka.wydaje mi sie ze to smark!!ale
        na oko jest dobry w lozku..:))co robic buuu
    • evita_duarte Re: Związek ze starszą kobietą 22.01.06, 15:40
      10 lat powinno byc roznica minimalna. W koncu mezczyzni zyja krocej prawda?
    • odwodnik Re: Związek ze starszą kobietą 22.01.06, 23:22
      Wszyscy dorośli są w tym samym wieku
      ---
      notatkinamarginesie.blox.pl/html
    • mikro_ekonomia to jest modne 24.01.06, 21:27
      co prawda nie zwiazek a numerek
      maly romans
    • braun_f Re: to musi byc straszne 26.01.06, 05:38
    • skarb22 Re: Związek ze starszym męzczyzną 26.01.06, 09:00
      Słuchajcie a związek z męzczyzną o 9 lat starszym on 32 ja 23 czy to duża
      róznica?? i jak myslicie warto pakować się w coś takiego??
      • john_malkovitch Re: Związek ze starszym męzczyzną 26.01.06, 09:14
        No mniejsza, niż gdyby on miał 41, a ty 14..
      • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 26.01.06, 14:17
        To zależy, czego oczekujesz. Jeśli tatusia/starszego brata, żeby ci tyłek
        podcierał, to jest ok. Problem pojawi się dopiero za dwadzieścia lat (o ile
        oczywiście związek tyle przetrwa), kiedy jemu już się nie będzie chciało, albo
        nie będzie mógł. Jeśli potrzebny ci facet-partner, to różnica wieku większa niż
        powiedzmy 2 lata jest niewskazana.
        • skarb22 Re: Związek ze starszym męzczyzną 26.01.06, 19:13
          pewnie masz racjie ;)) dzieki
          • pablogti Re: Związek ze starszym męzczyzną 28.01.06, 12:00
            a 12 lat to duza roznia ona ma 38 ja 26 przy czym mam wszystkie objawy opisane
            przez zalozyciela VTi
            • marysss Re: Związek ze starszym męzczyzną 28.01.06, 21:57
              lepsze to niz dziewczyna 18,a on 32...to sie chyba nazywa sponsoring.i nikt
              mnie nie przekona,ze jest inaczej.ona-mloda,naiwna,facet jej imponuje.ale on-
              wyrachowany,ale niedojrzaly emocjonalnie. a niestety...znam takie przypadki...
              • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 11:50
                marysss napisała:

> lepsze to niz dziewczyna 18,a on 32...to sie chyba nazywa sponsoring.i nikt
                > mnie nie przekona,ze jest inaczej.ona-mloda,naiwna,facet jej imponuje.ale on-
                > wyrachowany,ale niedojrzaly emocjonalnie. a niestety...znam takie przypadki...

nie zawsze tak jest, czyzby przemawiala przez Ciebie zazdrosc?
        • zdzichu-nr1 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 11:58
          strusi_ogon napisał:

> Jeśli potrzebny ci facet-partner, to różnica wieku większa niż powiedzmy 2
          > lata jest niewskazana.

Bzdurzysz chłopie... Gdybym miał mieć teraz kobietę w swoim wieku lub dwa lata
          młodszą to bym sie chyba zastrzelił. Mój target 23-28 jest ode mnie wiele
          młodszy, ale jeszcze żadna nie powiedziała, że jej przeszkadza różnica wieku
          czy też jakiś wydumany brak partnerstwa. Notabene o jakim partnerstwie mówisz?
          Jak chcesz mieć spokój w związku i ładną laskę, a nie potwora, to o
          partnerstwie nie ma mowy. To Ty masz rozdawać karty, tak to zycie jest
          skonstruowane
          • asiulka81 zdzisiu 29.01.06, 12:01
            ale wez sobie wbij do głowki ze nie wszystkie babeczki lubia straszych facetow
            a do tego jeszcze takich co to maja zapedy dyktatorskie
            • zdzichu-nr1 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:13
              Asiulko, dlaczego zaraz zapędy dyktatorskie? Po prostu większości kobiet trzeba
              ustawić życiowe priorytety, a czasem nawet plan każdego dnia;) Lubią to.
              • asiulka81 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:21
                zdzichu-nr1 napisał:

> Po prostu większości kobiet trzeba ustawić życiowe priorytety, a czasem nawet
                plan każdego dnia;) Lubią to.

no to ja nie wiem z kim Ty sie spotykasz, w kazdym razie powodzenia zycze :)
                Twoje damulki maja małe ale zapewne sliczne możdzki, dlatego zgadzaja sie na
                układanie im planu zajec. Inteligentne kobiety maja swoj rozum i same wiedza co
                lubia, nie potrzebuja cudzych wytycznych.
                • zdzichu-nr1 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:27
                  Nie bądź taka złośliwa;) Nawet jako inteligentna i samodzielna kobieta nie
                  chciałabyś chyba być stroną decyzyjną w związku z facetem?! No chyba, że masz
                  na nazwisko Gilowska, Sierakowska albo Thatcher:)))
                  • asiulka81 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:33
                    Nie chodzi o to zeby kobieta decydowała za faceta (okropnosc:)), tylko o to
                    zeby wspolnie mogli wypracowac satysfakcjonujace ich rozwiazania.

• zdzichu-nr1 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:48
                      100% racji, tylko, że próba takiego stawiania sprawy z wieloma damskimi okazami
                      jest skazana na porażkę.

"Bo jak nie chcesz mojej zguby, krokodyla kup mi luby"

I albo wytłumaczysz jej cepem, że krokodyla nie będzie, albo zaczynasz kupować
                      krokodyle i z czasem lądujesz na życiowym outcie.
                      • asiulka81 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:54
                        szukaj, szukaj, może wreszcie znajdziesz piękna, mądrą i uczciwą, bo chyba na
                        razie tylko na piękne trafialeś :)
                        • zdzichu-nr1 Re: zdzisiu 29.01.06, 12:56
                          mniej więcej to by się zgadzało ;(
                          • asiulka81 Re: zdzisiu 29.01.06, 13:05
                            zdzichu-nr1 napisał:

> mniej więcej to by się zgadzało ;(

głowa do góry :) może niedługo ideał napotkasz :)
                            • zdzichu-nr1 Re: zdzisiu 29.01.06, 13:07
                              wątpię, ale dzięki za miłe słowa
          • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:32
            bo widocznie mamy inny target. Ja po prostu bym nie chciał kolejnej młodszej
            siostry. Jesli ty wolisz takie, to twój wybór.
            • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:36
              strusi_ogon napisał:

> bo widocznie mamy inny target. Ja po prostu bym nie chciał kolejnej młodszej
              > siostry. Jesli ty wolisz takie, to twój wybór.

wiesz nie zawsze tak jest ze mlodsza kobieta jest dla mezczyzny siostra, jesli
              laczy ich prawdziwa milosc to maja calkiem realna szanse na stworzenie udanego
              zwiazku
            • zdzichu-nr1 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:40
              Dopiekła ci ta siostra chyba... Ja siostry nie posiadam, za to kolega, który
              miał 12 lat młodszą siostrę, nie mógł się nigdy jej nachwalić. Przerżnął 90%
              jej koleżanek
              • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:44
                zdzichu-nr1 napisał:

> Przerżnął 90% jej koleżanek

:DDD
              • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:44
                Przerżnął 90%
                > jej koleżanek

Tak zwany bonus młodszej siostry ;-P
              • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:46
                No i tym się różnimy - dla mnie dziewczyna duzo młodsza ode mnie to postac
                kompletnie poza kręgiem zainteresowań. Nie muszę się dowartościowywac, rżnąc ją.
                • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:49
                  strusi_ogon napisał:

> No i tym się różnimy - dla mnie dziewczyna duzo młodsza ode mnie to postac
                  > kompletnie poza kręgiem zainteresowań.

Ale dlaczego spoza kręgu? Jeśli jest mądra, wykształcona, ładna, kocha Cie, a
                  jej jedyną wada jest młody wiek to puscisz ją kantem?
                  • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:56
                    Duzo młodsza niż ja nie moze być wykształcona tak jak ja. Niedługo skończę 25 lat.
                    • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:58
                      no widzisz, teraz tak jest, ale jak bedziesz np po 30 to Twoja perspektywa sie
                      zmieni, dziewczyna moze byc wtedy tak samo wyksztalcona jak Ty, bedzie miec
                      tylko mniej doswiadczenia zyciowego

• strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:07
                        primo - moja perspektywa nie zmieni się z przyczyn... obiektywnych.

secundo - ciekawem, czy sama w wieku powiedzmy 35 lat będziesz z
                        zainteresowaniem patrzeć na facetów dajmy na to 26-letnich, świeżo po
                        studiach.
                        • zdzichu-nr1 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:12
                          Nie bądź taki pewny, bo się możesz przeliczyć. I nie mieszaj kwestii wieku u
                          różnych płci
                          • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:15
                            prawda jest taka ze 35letnia kobieta ma niewielkie szanse na zwiazek z 26
                            latkiem - natura nie jest dla kobiet łaskawa :( , za to 35letni mezczyzna moze
                            przebierac do woli w mlodych dziewczetach...

a co według Ciebie jest przyczyna obiektywna strusi ogonie?

• strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:24
                              asiulka81 napisała:

> prawda jest taka ze 35letnia kobieta ma niewielkie szanse na zwiazek z 26
                              > latkiem - natura nie jest dla kobiet łaskawa

Z tego co mówią znajomi, to takie kobiety po prostu traktują młodszych facetów
                              jak zarazę i dlatego takie akcje nie wychodzą. A nie dlatego, że facet nie
                              chce.
                              • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:27
                                > Z tego co mówią znajomi, to takie kobiety po prostu traktują młodszych facetów
                                > jak zarazę i dlatego takie akcje nie wychodzą. A nie dlatego, że facet nie
                                > chce.

No dokładnie. Kobiety niechętnie patrzą na związek z młodszym mężczyzną, więc
                                nie ma co się dziwić, że takich związków jest niewiele. Jak by nie było cały
                                czas w społeczeństwie panuje przekonanie, że im człowiek starszy tym mądrzejszy.
                                Jest to przekonanie błędne o czym może świadczyć średnia wiekowa słuchaczy Radia
                                M. ;-P
                                • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 15:55
                                  snegnat napisał:

> No dokładnie. Kobiety niechętnie patrzą na związek z młodszym mężczyzną, więc
                                  > nie ma co się dziwić, że takich związków jest niewiele. Jak by nie było cały
                                  > czas w społeczeństwie panuje przekonanie, że im człowiek starszy tym
                                  mądrzejszy.
                                  > Jest to przekonanie błędne o czym może świadczyć średnia wiekowa słuchaczy
                                  Radia M. ;-P

Takich związków jest niewiele bo my kobiety chcemy sie czuc ładniejsza połówka
                                  związku, a jezeli jestesmy starsze od partnera to wydaje sie nam ze jestesmy
                                  brzydsze, ze zostawi nas dla mlodszej, wpadamy w kompleksy.... dlatego wolimy
                                  sobie oszczedzic takich przezyc i zaangazowac sie w zwiazek ze starszym panem.
                                  A tak poza tym to młodzi mezczyzni wcale nie garna sie do starszych babek :(
                                  • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:05
                                    > Takich związków jest niewiele bo my kobiety chcemy sie czuc ładniejsza połówka
                                    > związku, a jezeli jestesmy starsze od partnera to wydaje sie nam ze jestesmy
                                    > brzydsze, ze zostawi nas dla mlodszej, wpadamy w kompleksy.... dlatego wolimy
                                    > sobie oszczedzic takich przezyc i zaangazowac sie w zwiazek ze starszym panem.

Gdy kobieta jest starsza to raczej nie powinna miec kompleksów i martwić się
                                    tym, że jest stara i brzydka, gdyż skoro podoba się młodszemu mężczyźnie to
                                    znaczy, że jest ładna, zdbana, inteligentna itp. :-)
                                    Zresztą młodszy facet sprawia, że kobieta chce cały czas o siebie dbać, żeby ten
                                    za młodszymi nie zaczął się oglądać ;-P

> A tak poza tym to młodzi mezczyzni wcale nie garna sie do starszych babek :(

Niektórzy się garną, ale wielu odpada w przedbiegach właśnie ze względu na wiek.
                                    • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:17
                                      snegnat napisał:

> Gdy kobieta jest starsza to raczej nie powinna miec kompleksów i martwić się
                                      > tym, że jest stara i brzydka, gdyż skoro podoba się młodszemu mężczyźnie to
                                      > znaczy, że jest ładna, zdbana, inteligentna itp. :-)
                                      > Zresztą młodszy facet sprawia, że kobieta chce cały czas o siebie dbać, żeby
                                      te za młodszymi nie zaczął się oglądać ;-P

ja bym nie mogła byc z duzo młodszym facetem, stale by mi sie wydawało ze
                                      patrzy na moje zmarszczki, widzi cellulit, obwisłe piersi... w pewnym wieku
                                      chcoby nie wiem jak sie o siebie dbało starosc i jej niedomagania nas dopadaja :
                                      (

> Niektórzy się garną, ale wielu odpada w przedbiegach właśnie ze względu na
                                      wiek .

odpadają bo kobiety chca sobie oszczedzic za wczasu klopotow i smutkow...
                                      • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:21
                                        > ja bym nie mogła byc z duzo młodszym facetem, stale by mi sie wydawało ze
                                        > patrzy na moje zmarszczki, widzi cellulit, obwisłe piersi... w pewnym wieku
                                        > chcoby nie wiem jak sie o siebie dbało starosc i jej niedomagania nas dopadaja >:(

Każdy się kiedyś zestarzeje. Nawet gdybyś była ze starszym od siebie facetem to
                                        starość Cię nie ominie.

> odpadają bo kobiety chca sobie oszczedzic za wczasu klopotow i smutkow...

Kiepskie podejście. Ja zawsze uważałem, że ważny jest człowiek a nie data jego
                                        urodzenia, no ale może się myle..?
                                        • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:27
                                          snegnat napisał:

> Każdy się kiedyś zestarzeje. Nawet gdybyś była ze starszym od siebie facetem
                                          to starość Cię nie ominie.

Ale sprawa wyglada zupelnie inaczej gdy para razem sie starzeje... wtedy jest
                                          raźniej :)

> Kiepskie podejście. Ja zawsze uważałem, że ważny jest człowiek a nie data jego
                                          > urodzenia, no ale może się myle..?

no niby tak

ale z drugiej strony kobiety zwykle szukaja oparcia w mezczyznie, a czy młodszy
                                          partner moze je dac???
                                          • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:35
                                            > Ale sprawa wyglada zupelnie inaczej gdy para razem sie starzeje... wtedy jest
                                            > raźniej :)

No tak, temu zaprzeczyć nie można. Ale z drugiej strony gdy facet jest młodszy
                                            to kobieta może dłużej sie cieszyć "sprawnym" i zawsze "gotowym" partnerem ;-P

> no niby tak
                                            >
                                            > ale z drugiej strony kobiety zwykle szukaja oparcia w mezczyznie, a czy młodszy
                                            >
                                            > partner moze je dac???

Zależy na czym dane oparcie ma polegać. I ile lat mają partnerzy. Jeżeli jest to
                                            związek 25 letniego faceta z 30 letnią kobietą, to finansowo raczej nie wesprze
                                            partnerki. Jeżeli natomiast on ma 30 a ona 35 to wtedy może jej zapewnić
                                            wsparcie finansowe.
                                            Zupełnie inaczej sprawa się ma z oparciem niefinansowym. W tym wypadku wszystko
                                            zalezy od człowieka a nie od tego ile ma lat. Może być 40 letni nastolatek i 23
                                            letni dojrzały mężczyzna.
                                            Dlatego właśnie jeżeli kobiecie nie zależy na kasie to wiek raczej nie powinien
                                            odgrywać dużej roli.
                                            • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:45
                                              snegnat napisał:

> No tak, temu zaprzeczyć nie można. Ale z drugiej strony gdy facet jest młodszy
                                              > to kobieta może dłużej sie cieszyć "sprawnym" i zawsze "gotowym" partnerem ;-P

kiedys jedna starsza pani, która była wdową ( miała straszego o 5 lat meża )
                                              dała mi rade zebym brała tylko młodszego bo wtedy jest szansa ze dłużej
                                              bedziemy cieszyc sie wspolnym zyciem.

> Zależy na czym dane oparcie ma polegać. I ile lat mają partnerzy. Jeżeli jest
                                              to związek 25 letniego faceta z 30 letnią kobietą, to finansowo raczej nie
                                              wesprze partnerki. Jeżeli natomiast on ma 30 a ona 35 to wtedy może jej
                                              zapewnić wsparcie finansowe. Zupełnie inaczej sprawa się ma z oparciem
                                              niefinansowym. W tym wypadku wszystko zalezy od człowieka a nie od tego ile ma
                                              lat. Może być 40 letni nastolatek i 23 letni dojrzały mężczyzna.
                                              > Dlatego właśnie jeżeli kobiecie nie zależy na kasie to wiek raczej nie
                                              powinien odgrywać dużej roli.

jak to ładnie wszytsko wyglada na pismie, tyle ze zwykle młodszy człowiek jest
                                              jakby z innej epoki, innej muzki słucha, inne rzeczy lubi... wydaje mi sie ze
                                              mezczyzna jest w stanie zaakceptowac takie roznice u mlodszej partnerki, ale
                                              kobiecie byłoby chyba jednak trudniej. poza tym jest jeszcze społeczenstwo
                                              które nieprzychylnie patrzy na taki zwiazek. taka relacje jest w stanie
                                              uratowac tylko prawdziwa milosc. a taka zdarza sie bardzo rzadko.
                                              • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:51
                                                > jak to ładnie wszytsko wyglada na pismie, tyle ze zwykle młodszy człowiek jest
                                                > jakby z innej epoki, innej muzki słucha, inne rzeczy lubi...

Zalezy ile lat młodszy.

wydaje mi sie ze
                                                > mezczyzna jest w stanie zaakceptowac takie roznice u mlodszej partnerki, ale
                                                > kobiecie byłoby chyba jednak trudniej.

I znowu powrót do kwestij, że tu dużo zalezy od kobiety.

poza tym jest jeszcze społeczenstwo
                                                > które nieprzychylnie patrzy na taki zwiazek. taka relacje jest w stanie
                                                > uratowac tylko prawdziwa milosc. a taka zdarza sie bardzo rzadko.

Społeczeństwem nie ma co się przejmować to po pierwsze. A po drugie jeżeli nie
                                                ma miłości to po co pakować się w związek?
                                                • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:58
                                                  No własnie. Miłosc jest najwazniejsza. jak jej nie ma to nie ma sensu tkwic w
                                                  zwiazku ani sie w niego pakowac.
                                                  • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:04
                                                    > No własnie. Miłosc jest najwazniejsza. jak jej nie ma to nie ma sensu tkwic w
                                                    > zwiazku ani sie w niego pakowac.

Dlatego przy wyborze partnera/partnerki nalezy kierować się sercem z domieszką
                                                    rozumu a nie metryką.
                                                  • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:08
                                                    no wiesz, własciwie jak poznajesz kogos to przeciez nie pytasz sie od razu ile
                                                    ma lat :) problem zaczyna sie gdy roznica wieku jest dosc widoczna :) np on
                                                    wyglada na dziecko z liceum, a ona na pania nauczycielke :)

ale serce przede wszystkim :)
                                                  • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:16
                                                    > no wiesz, własciwie jak poznajesz kogos to przeciez nie pytasz sie od razu ile
                                                    > ma lat :)

Dokładnie. A potem jest zdziwienie i trzeba szybko decydować. Ciągnąć fajną
                                                    znajomośc dalej czy uciec bo wiek sie nie podoba.

>problem zaczyna sie gdy roznica wieku jest dosc widoczna :)

Jeżeli różnica wieku niejest wielka to raczej nie żuca się tak w oczy.

np on
                                                    > wyglada na dziecko z liceum, a ona na pania nauczycielke :)

A to może być ciekawy scenariusz na "zabawę" ;-P
                                                  • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:20
                                                    widze ze zabawy Ci tylko w głowie :P

i to z paniami nauczycielkami :)
                                                  • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:24
                                                    > widze ze zabawy Ci tylko w głowie :P

Nie tylko, ale w życiu trzeba się bawić ;-P

> i to z paniami nauczycielkami :)

Nauczycielki to fajne kobiety, zwłaszcza jeżeli lubia swoją pracę i mają to
                                                    szczęście, że dzieciaki są grzeczne na lekcji :-)
                                                  • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 17:31
                                                    pa pa , musze juz zmykac :)

miłego wieczoru :)
                                                  • snegnat Bywaj :-) (n/t) 29.01.06, 17:33

• strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:30
                                        asiulka81 napisała:

> ja bym nie mogła byc z duzo młodszym facetem, stale by mi sie wydawało ze
                                        > patrzy na moje zmarszczki, widzi cellulit, obwisłe piersi... w pewnym wieku
                                        > chcoby nie wiem jak sie o siebie dbało starosc i jej niedomagania nas
                                        dopadaja
                                        > :
                                        No proszę, a mi się dziwisz, że skreśliłbym dużo młodszą dziewczynę właśnie ze
                                        względu na wiek.
                                        • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:33
                                          strusi_ogon napisał:

> No proszę, a mi się dziwisz, że skreśliłbym dużo młodszą dziewczynę właśnie
                                          ze względu na wiek.

ale Ty masz łatwiej, jestes facetem..., mozesz sie zwiazac z młodsza kobieta,
                                          faceci maja lepiej :(
                                          • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:37
                                            > ale Ty masz łatwiej, jestes facetem..., mozesz sie zwiazac z młodsza kobieta,
                                            > faceci maja lepiej :(

Kobieta też może się związać z młodszym facetem. Musi tylko przezwycięzyć chore
                                            stereotypy mówiące o tym, że facet ma być równolatkiem lub starszy. Wszystko
                                            zależy od kobiety :-)
                                          • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:42
                                            asiulka81 napisała:

> ale Ty masz łatwiej, jestes facetem..., mozesz sie zwiazac z młodsza kobieta,
                                            > faceci maja lepiej :(

Jak bym mógł, to bym chciał z równolatką - podobne doświadczenie życiowe,
                                            zbliżony poziom rozwoju emocjonalnego itd. I mniej więcej tak samo szybko byśmy
                                            się zestarzeli. Tak jest najrozsądniej.
                                            • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:50
                                              strusi_ogon napisał:

> Jak bym mógł, to bym chciał z równolatką - podobne doświadczenie życiowe,
                                              > zbliżony poziom rozwoju emocjonalnego itd. I mniej więcej tak samo szybko
                                              byśmy się zestarzeli. Tak jest najrozsądniej.

hmmm najrozsadniej?... ale rozsadne zycie jest nudne :)))
                                              • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:52
                                                w tym wypadku raz zachowany zdrowy rozsądek gwarantuje szczęście w przyszłości.
                                                • asiulka81 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:56
                                                  strusi_ogon napisał:

> w tym wypadku raz zachowany zdrowy rozsądek gwarantuje szczęście w
                                                  przyszłości.

mamy tyle samo lat ale jestes o wiele dojrzalszy ode mnie...
                                                  ja wolałabym chyba zaszalec aby chociaz przez chwile poczuc co to szalona
                                                  milosc i dzikie szczescie, a potem odpuscic (jak juz podrosne emocjonalnie) i
                                                  dopiero wpasc w stateczne racjonalne rozsadne podejscie do zycia
                                                • snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 16:56
                                                  > w tym wypadku raz zachowany zdrowy rozsądek gwarantuje szczęście w przyszłości.

Eee tam.. Szczęście w przyszłości zagwarantuje wybranie odpowiedniego partnera a
                                                  to wcale nie musi oznaczać, że w takim samym wieku czy z tymi samymi
                                                  doświadczeniami.
                          • strusi_ogon Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:16
                            A przepraszam, jaka to różnica czy jest układ K25-M35 czy M25-K35 pomijając
                            kwestię akceptacji społecznej takich związków?

• snegnat Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 14:19
                              > A przepraszam, jaka to różnica czy jest układ K25-M35 czy M25-K35 pomijając
                              > kwestię akceptacji społecznej takich związków?

Ten drugi jest ciekawszy. Facet jeszcze może a kobieta nadal chce ;-P
                • zdzichu-nr1 Re: Związek ze starszym męzczyzną 29.01.06, 13:50
                  Ale kto mówi o dowartościowywaniu się? Musisz być jeszcze bardzo młody (przed
                  30)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka