Dodaj do ulubionych

czy singiel to dobry sposób na życie??

04.02.06, 18:44
jakie sa wasze opinie?ile czy wogule mozna zyć bez drugiej osoby?a i po co jest potrzebna druga osoba??
Obserwuj wątek
    • itsnotme Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 18:45
      a dlaczego się pytasz?
      Nie jesteś pewien czy Ci dobrze?
    • modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:00
      czy wogule mozna zyć bez drugiej osoby

Nie, wszystkie single umierają po pięciu dniach
      • lilekk Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:07
        > Nie, wszystkie single umierają po pięciu dniach

A skad masz takie dane jesli mozna wiedziec??
        • modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:11
          To Ty o tym nie wiesz? Przecież wszędzie o tym piszą.
          • lilekk Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:14
            Wszedzie? Raczej nie..inaczej bym wiedziała.. A poza tym to należy raczej
            miedzy bajki włożyć.. Gdyby to była prawda ja powinnam juz dawno nie życ ;)
            • modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:15
              Ja też. To była ironiczna moja wypowiedź na głupie zdanie
              • itsnotme Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:20
                modrooka napisała:

> Ja też. To była ironiczna moja wypowiedź na głupie zdanie

chciałaś być złośliwa, a wyszło tak, że musiałaś tracic cierpliwośc na
                łopatologię:)
                • modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:28
                  bywa, czasami mi złośliwość nie wychodzi, ale cały czas ją szlifuję
    • madziarez Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:05
      ja sobie nie wyobrażam życia w samotności..bez wspólnych nocy, obecności
      ukochanego u Twojego boku o poranku, śniadań w łóżku, spacerów, sprzeczek,
      radości i wiele by wymieniać..Ale nie wszystkim chyba to potrzebne skoro
      pytasz 'po co??
      • strusi_ogon Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:14
        Można żyć w ten sposób i calkiem niezle funkcjonować. Nie wiem, co by się stało
        ze mną za mniej więcej 10 lat, ale funkcjonowanie jako singiel jest trudne
        tylko na początku. Pomaga medytacja, dużo czytania i...ciężka praca. Z czasem
        może wygasnąć nawet popęd płciowy.
      • pyza82 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:27
        Do niedawna też sobie tego nie wyobrażałam, a teraz niestety muszę :( mam
        nadzieję, że dane jest mi spotkać jeszcze osóbkę, z którą będę mogła cieszyć
        się każdą drobną chwilą, która będzie przy mnie, gdy będe smutna i nie będzie
        pytała dlaczego, przy której będe mogła rozwinąć skrzydełka i wykrzyczeć całemu
        światu, że jestem szczęśliwa ...
        Moje zdanie: to jest wielki dar spotkać kogoś z kim można iśc przez życie ramię
        w ramię, dawać sobie radość i mieć oparcie w złych momentach ... są ludzie
        którzy przyzwyczaili się do samotności z własnej woli lub nie ...
        Ale jeżeli autor postu pyta się czy singiel do dobry sposób na życie - powiem
        TAK, jeżeli jest to jego wybór i czuje się z tym szczęśliwy, bo jak widac są
        różni ludzie.
        • modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:29
          No i po co się tak dołować
    • venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:12
      ja czuje sie bardzo dziwnie bedac sama..akurat jestem 2 tygodnie sama i
      naprawde nie jest mi z tym dobrze.niektórzy myśla ze byc singlem jest lepiej bo
      moga sobie robic co chcą i z kim chcą i nie musza sie martwic obowiazkami itp.
      natomiast ja wole czuc ze mam kogos blisko, kogoś kto mnie kocha i szanuje. nie
      jestem za tym aby na kazdej imprezie krecic tyłkiem do różnych
      facetów...oczywiscie mozna troche sie zabawic i poflirtowac ale zeby to nie
      zachodziło za daleko. ja wole miec stałego partnera...ale nie myslcie sobie ze
      jednego na całe zycie...tez chce korzystac troche z zycia
      • asiulka81 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:30
        ojeju 2 tygodnie to tak strasznie długo... jak Ty dajesz rade...?

:))))))))))))
        • venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 05.02.06, 21:53
          moze źle to ujelam...z byłym widze sie praktycnie codziennie bo mamy wspólnych
          znajomych...czesto widzac go i rozmawiajac z nim, uczucia nie znikna tak szybko
          (które było tak wielkie)tak szybko jak bym tego chciala.jest to naprawde
          koszmar...powoli zaczynam sie oswajac ale nie przychodzi to lekko.po roku bycia
          razem nagle stalismy sie obcy dla siebie choc widzimy sie czesto i
          rozmawiamy..jest to przygnębiające bo wiem ze nigdy juz nie powróca dawne czasy
    • tigrissimo Singiel z powołaniem?? 06.02.06, 16:48
      Czemu nie :-)
      • hollygolightly85 Re: Singiel z powołaniem?? 06.02.06, 23:41
        ja myślę,że prędzej czy później wszystkich dopada jednak deprecha..każdy w końcu
        ma ochotę sie do kogoś przytulić, mieć świadomość,że jest ktoś,komu na nim
        zależy itp.
        jak ktoś kiedyś trafnie ujął "kochac i być kochanym to największe szczęsćie
        istnienia".sama prawda.
        • tigrissimo Re: Singiel z powołaniem?? 07.02.06, 12:15
          Pewnie masz rację, ale i tak singlowe życie chyba bardziej doskwiera kobitkom
          niż facetom.
    • drinkit Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 06.02.06, 23:44
      Można być singlem, czyli bez STAŁEGO partnera/partnerki, ale warto od czasu do
      czasu niezobowiązująco przespac sie z kims. Bo nie ma nic gorszego niz
      frustracja seksualna, popularnie zwana niewydymaniem.
      • hollygolightly85 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 10:52
        to chyba dobre rozwiązanie dla mężczyzn.nie wiem,czy taki układ zadowala kobiety
        (nie wydaje mi się).
        • venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 11:06
          zgadzam sie....dla facetów sex jest po prostu sexem,ale dla kobiet jest to w
          ogóle inna rzecz.my raczej patrzymy na uczucia a oni na przyjemność.oczywiscie
          nie wszyscy sa tacy;]i na pewno sa takie kobiety ze sex bez zobowiazan im
          pasuje.
          • drinkit Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 12:36
            venuuss napisała:

> zgadzam sie....dla facetów sex jest po prostu sexem,ale dla kobiet jest to w
            > ogóle inna rzecz.my raczej patrzymy na uczucia a oni na
            przyjemność.oczywiscie
            > nie wszyscy sa tacy;]i na pewno sa takie kobiety ze sex bez zobowiazan im
            > pasuje.

Ja bardzo nie lubie generalizowania na podstawie płci. Jednym kobietom bedzie
            to odpowiadac, innym nie. Niektórzy mezczyzni chetnie przystana na cos
            takiego, inni nie wyobrazaja sobie zycia bez miłosci. Ale fakt faktem, ze
            człowiek samotny i niezaspokojony seksualnie i emocjonalnie (moze powinnam
            napisac na odwrót?) nie bedzie szczesliwy.
    • kielonek2301 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 11:20
      to zalezy czy jestes egoista czy altruista o_o
    • tiuia Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 14:50
      Mozna zyc bez drugiej osoby, i moze to byc fajne. Ale trzeba to zaakceptowac.
      Bylam przez jakies 2 lata sama, w okolicach 26-28lat. I wspominam ten czas
      bardzo milo. Moglam robic co chcialam, spotykac sie z kim chcialam i kiedy
      chcialam, wyjezdzac nie spowiadajac sie nikomu z tego, gdzie i po co jade. Wiec
      jest mozliwe zycie samemu i bycie szczesliwym. No i jeszcze wazna uwaga: bycie
      singlem absolutnie nie oznacza bycia samotnym. Ma sie wokol rodzine, przyjaciol,
      znajomych. Na swieta do rodziny, na Sylwestra z przyjaciolmi. Naprawde mozna
      sobie to wszystko fajnie ulozyc. Ale zwykle to sytuacja zmusza nas do bycia
      singlami. Ja bylam sama, dopoki nie poznalam kogos, kto mi przypasowal na tyle,
      ze postanowilam sie z nim zwiazac. I teraz tez jest fantastycznie:) Pozdrowki:)
      • hollygolightly85 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 18:02
        wszystko się zgadza,o ile ten stan nie jest permanentny.
    • mary_elx a czy to jest singielstwo? 07.02.06, 18:22
      Singiel, podobnie jak "gaj" to nie są polskie słowa i po co ich używać. ALe ad
      rem: czy "singlem" jest osoba, która pierdyka się często i dużo z róznymi
      ciałami, ale po bara bara zawsze mówi "do widzenia" i pokazuje drzwi? Bo ja tak
      robię i bardzo mi się to podoba. Mam 32 lata.
      • framberg Re: to jest singielstwo 07.02.06, 22:06
        Brak dobrego polskiego określenia. Samotny - to określenie podpowiada, że ktoś
        nie ma kontaktu z płcią odmienną. A singiel może mieć. Nie żyje jedynie w
        związku. Żyłem tak przez 8 lat po rozwodzie. Moje najwspanialsze 8 lat.
        • jaona27 Re: to jest singielstwo 25.02.06, 14:58
          tak wszyscy mowia tylko malo kto odchodzi,ale jak widac zdarzaja sie osoby....i
          super,ze jestescie,,,zycie jest za krotkie,zeby stale sie odwracac....nalezy z
          niego korzystac i czerpac jak najwiecej radosci...pozdro...
          • karawana6 Re: to jest singielstwo 25.02.06, 15:15

ja jestem wiecznym singlem (z wyboru i wiadomo, z przerwami) i ciagle sie
            zastanawiam po co nam druga osoba, do czasu gdy spotykam Kogos...wtedy juz
            wiem (przynajmniej na jakis czas, bo po zakoczeniu historii znowu jestem
            singlem i mysle ze jest super, az...)

ale zdaje sobie sprawe ze bycie singlem w starosci nie jest najlepszym
            wyjsciem, wtedy na pewno przyda sie chociazby przyjaciel
    • kathleen3 Nie, jesli staje sie stylem zycia 25.02.06, 20:19
      ale czasem lepiej byc solo niz w nieudanym duecie. Byle ta pojedynczosc nie
      trwala za dlugo
    • fajnaret czy singiel to dobry sposób na życie?? 26.02.06, 09:40
      Ja uważam ze jest to dobry sposób na zycie. Można realizować swoje
      zainteresowania no i co najwazniejsze "Byc wolnym"
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka