polaki 04.02.06, 18:44 jakie sa wasze opinie?ile czy wogule mozna zyć bez drugiej osoby?a i po co jest potrzebna druga osoba?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsnotme Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 18:45 a dlaczego się pytasz? Nie jesteś pewien czy Ci dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:00 czy wogule mozna zyć bez drugiej osoby Nie, wszystkie single umierają po pięciu dniach Odpowiedz Link Zgłoś
lilekk Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:07 > Nie, wszystkie single umierają po pięciu dniach A skad masz takie dane jesli mozna wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:11 To Ty o tym nie wiesz? Przecież wszędzie o tym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
lilekk Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:14 Wszedzie? Raczej nie..inaczej bym wiedziała.. A poza tym to należy raczej miedzy bajki włożyć.. Gdyby to była prawda ja powinnam juz dawno nie życ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:15 Ja też. To była ironiczna moja wypowiedź na głupie zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:20 modrooka napisała: > Ja też. To była ironiczna moja wypowiedź na głupie zdanie chciałaś być złośliwa, a wyszło tak, że musiałaś tracic cierpliwośc na łopatologię:) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:28 bywa, czasami mi złośliwość nie wychodzi, ale cały czas ją szlifuję Odpowiedz Link Zgłoś
madziarez Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:05 ja sobie nie wyobrażam życia w samotności..bez wspólnych nocy, obecności ukochanego u Twojego boku o poranku, śniadań w łóżku, spacerów, sprzeczek, radości i wiele by wymieniać..Ale nie wszystkim chyba to potrzebne skoro pytasz 'po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:14 Można żyć w ten sposób i calkiem niezle funkcjonować. Nie wiem, co by się stało ze mną za mniej więcej 10 lat, ale funkcjonowanie jako singiel jest trudne tylko na początku. Pomaga medytacja, dużo czytania i...ciężka praca. Z czasem może wygasnąć nawet popęd płciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza82 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:27 Do niedawna też sobie tego nie wyobrażałam, a teraz niestety muszę :( mam nadzieję, że dane jest mi spotkać jeszcze osóbkę, z którą będę mogła cieszyć się każdą drobną chwilą, która będzie przy mnie, gdy będe smutna i nie będzie pytała dlaczego, przy której będe mogła rozwinąć skrzydełka i wykrzyczeć całemu światu, że jestem szczęśliwa ... Moje zdanie: to jest wielki dar spotkać kogoś z kim można iśc przez życie ramię w ramię, dawać sobie radość i mieć oparcie w złych momentach ... są ludzie którzy przyzwyczaili się do samotności z własnej woli lub nie ... Ale jeżeli autor postu pyta się czy singiel do dobry sposób na życie - powiem TAK, jeżeli jest to jego wybór i czuje się z tym szczęśliwy, bo jak widac są różni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:29 No i po co się tak dołować Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:12 ja czuje sie bardzo dziwnie bedac sama..akurat jestem 2 tygodnie sama i naprawde nie jest mi z tym dobrze.niektórzy myśla ze byc singlem jest lepiej bo moga sobie robic co chcą i z kim chcą i nie musza sie martwic obowiazkami itp. natomiast ja wole czuc ze mam kogos blisko, kogoś kto mnie kocha i szanuje. nie jestem za tym aby na kazdej imprezie krecic tyłkiem do różnych facetów...oczywiscie mozna troche sie zabawic i poflirtowac ale zeby to nie zachodziło za daleko. ja wole miec stałego partnera...ale nie myslcie sobie ze jednego na całe zycie...tez chce korzystac troche z zycia Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 04.02.06, 19:30 ojeju 2 tygodnie to tak strasznie długo... jak Ty dajesz rade...? :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 05.02.06, 21:53 moze źle to ujelam...z byłym widze sie praktycnie codziennie bo mamy wspólnych znajomych...czesto widzac go i rozmawiajac z nim, uczucia nie znikna tak szybko (które było tak wielkie)tak szybko jak bym tego chciala.jest to naprawde koszmar...powoli zaczynam sie oswajac ale nie przychodzi to lekko.po roku bycia razem nagle stalismy sie obcy dla siebie choc widzimy sie czesto i rozmawiamy..jest to przygnębiające bo wiem ze nigdy juz nie powróca dawne czasy Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: Singiel z powołaniem?? 06.02.06, 23:41 ja myślę,że prędzej czy później wszystkich dopada jednak deprecha..każdy w końcu ma ochotę sie do kogoś przytulić, mieć świadomość,że jest ktoś,komu na nim zależy itp. jak ktoś kiedyś trafnie ujął "kochac i być kochanym to największe szczęsćie istnienia".sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: Singiel z powołaniem?? 07.02.06, 12:15 Pewnie masz rację, ale i tak singlowe życie chyba bardziej doskwiera kobitkom niż facetom. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 06.02.06, 23:44 Można być singlem, czyli bez STAŁEGO partnera/partnerki, ale warto od czasu do czasu niezobowiązująco przespac sie z kims. Bo nie ma nic gorszego niz frustracja seksualna, popularnie zwana niewydymaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 10:52 to chyba dobre rozwiązanie dla mężczyzn.nie wiem,czy taki układ zadowala kobiety (nie wydaje mi się). Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 11:06 zgadzam sie....dla facetów sex jest po prostu sexem,ale dla kobiet jest to w ogóle inna rzecz.my raczej patrzymy na uczucia a oni na przyjemność.oczywiscie nie wszyscy sa tacy;]i na pewno sa takie kobiety ze sex bez zobowiazan im pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 12:36 venuuss napisała: > zgadzam sie....dla facetów sex jest po prostu sexem,ale dla kobiet jest to w > ogóle inna rzecz.my raczej patrzymy na uczucia a oni na przyjemność.oczywiscie > nie wszyscy sa tacy;]i na pewno sa takie kobiety ze sex bez zobowiazan im > pasuje. Ja bardzo nie lubie generalizowania na podstawie płci. Jednym kobietom bedzie to odpowiadac, innym nie. Niektórzy mezczyzni chetnie przystana na cos takiego, inni nie wyobrazaja sobie zycia bez miłosci. Ale fakt faktem, ze człowiek samotny i niezaspokojony seksualnie i emocjonalnie (moze powinnam napisac na odwrót?) nie bedzie szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek2301 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 11:20 to zalezy czy jestes egoista czy altruista o_o Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 14:50 Mozna zyc bez drugiej osoby, i moze to byc fajne. Ale trzeba to zaakceptowac. Bylam przez jakies 2 lata sama, w okolicach 26-28lat. I wspominam ten czas bardzo milo. Moglam robic co chcialam, spotykac sie z kim chcialam i kiedy chcialam, wyjezdzac nie spowiadajac sie nikomu z tego, gdzie i po co jade. Wiec jest mozliwe zycie samemu i bycie szczesliwym. No i jeszcze wazna uwaga: bycie singlem absolutnie nie oznacza bycia samotnym. Ma sie wokol rodzine, przyjaciol, znajomych. Na swieta do rodziny, na Sylwestra z przyjaciolmi. Naprawde mozna sobie to wszystko fajnie ulozyc. Ale zwykle to sytuacja zmusza nas do bycia singlami. Ja bylam sama, dopoki nie poznalam kogos, kto mi przypasowal na tyle, ze postanowilam sie z nim zwiazac. I teraz tez jest fantastycznie:) Pozdrowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
hollygolightly85 Re: czy singiel to dobry sposób na życie?? 07.02.06, 18:02 wszystko się zgadza,o ile ten stan nie jest permanentny. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_elx a czy to jest singielstwo? 07.02.06, 18:22 Singiel, podobnie jak "gaj" to nie są polskie słowa i po co ich używać. ALe ad rem: czy "singlem" jest osoba, która pierdyka się często i dużo z róznymi ciałami, ale po bara bara zawsze mówi "do widzenia" i pokazuje drzwi? Bo ja tak robię i bardzo mi się to podoba. Mam 32 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: to jest singielstwo 07.02.06, 22:06 Brak dobrego polskiego określenia. Samotny - to określenie podpowiada, że ktoś nie ma kontaktu z płcią odmienną. A singiel może mieć. Nie żyje jedynie w związku. Żyłem tak przez 8 lat po rozwodzie. Moje najwspanialsze 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jaona27 Re: to jest singielstwo 25.02.06, 14:58 tak wszyscy mowia tylko malo kto odchodzi,ale jak widac zdarzaja sie osoby....i super,ze jestescie,,,zycie jest za krotkie,zeby stale sie odwracac....nalezy z niego korzystac i czerpac jak najwiecej radosci...pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
karawana6 Re: to jest singielstwo 25.02.06, 15:15 ja jestem wiecznym singlem (z wyboru i wiadomo, z przerwami) i ciagle sie zastanawiam po co nam druga osoba, do czasu gdy spotykam Kogos...wtedy juz wiem (przynajmniej na jakis czas, bo po zakoczeniu historii znowu jestem singlem i mysle ze jest super, az...) ale zdaje sobie sprawe ze bycie singlem w starosci nie jest najlepszym wyjsciem, wtedy na pewno przyda sie chociazby przyjaciel Odpowiedz Link Zgłoś
kathleen3 Nie, jesli staje sie stylem zycia 25.02.06, 20:19 ale czasem lepiej byc solo niz w nieudanym duecie. Byle ta pojedynczosc nie trwala za dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret czy singiel to dobry sposób na życie?? 26.02.06, 09:40 Ja uważam ze jest to dobry sposób na zycie. Można realizować swoje zainteresowania no i co najwazniejsze "Byc wolnym" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś