Dodaj do ulubionych

golarka elektryczna - dylemat

01.03.06, 00:48
witam!
zastanawiam sie nad zakupem golarki i chcialbym prsoc o ewentualne rady...

bylbym bardziej sklonny do Philips'a niz do brauna czy tez panasonica.
upatrzylem sobie model HQ 9070.
czy ktos mial z nim cos do czynienia??

a jak wogole wyglada sprawa z "utrzymaniem" takiej golarki?? chodzi mi o
koszty typu wymiana nożyków, jak czesto trzeba je zmieniac (mniej wiecej)

z gory dzieki za sugestie

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olek_creative Re: golarka elektryczna - dylemat 01.03.06, 07:20
      ja mam golarkę z trzema głowicami, też Philips i w podobnym przedziale cenowym.
      Używam 2 lata - nic nie wymieniałem, nożyki czyszczę ręcznie raz w miesiącu -
      zajmuje mi to 5 minut. Generalnie polecam jeśli masz miękki zarost.
    • allerune Re: golarka elektryczna - dylemat 02.03.06, 01:43
      nie wiem jaka to, ale generalnie spodziewaj się że dokładność golenia dużo
      niższa niż zwykłe "magiczne ostrza", czasem takie pojedyńcze włoski zostają i
      wkurza to bardzo, nie polecam też jeśli masz tendencję do odpuszczania golenia
      przez parę dni, trzeba będzie najpierw trymerem przejechać bo dłuższego zarostu
      nie da rady normalnie ogolić :)
    • oleyu Re: golarka elektryczna - dylemat 02.03.06, 11:55
      Ja mam BRAUNa FREEGLIDERa . Używam go ponad dwa lata i jestem bardzo
      zadowolony - teraz to już bym nie wrócił do tradycyjnej maszynki. Goli dobrze ,
      mniej drażni skóre niż zwykła maszynka. A co do kosztów to co 1,5 roku trzeba
      wymienić tylko siateczke, no i jeszcze dochodzi cena nabojów z płynem przeciw
      podrażnieniom (ale nie jest on konieczny aby golić).
      • dr.rocco Re: golarka elektryczna - dylemat 03.03.06, 14:01
        Mialem Brauna przez 3 lata , nadal mam , ale juz w niego nie bede wkladac kasy,
        po 3 latach siateczka sie sypnela , no i sie stepila , byla tania ta maszynka ,
        bo zaplacilem za nia 100 zl w promocji , to jakis model byl z samego dolu ,
        teraz mam Philipsa hq 9020 i jestem bardziej zadowolony niz gdy mialem
        brauna , goli dokladniej , ale jak zarost jest wiecej niz 3 dniowy , to
        faktycznie trzeba trymerem najpierw przejechac , ale to nie problem , bo
        trymer sobie dobrze radzi, a potem tez bez problemu , goli moim zdaniem dokladnie,
        tylko czasem trzeba kilka razy przejechac sie po twarzy , no ale tak jest ze
        wszystkimi maszynkami. Ja tez za nic nie siegne teraz po tradycyjna jednorazowa
        maszynke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka