Dodaj do ulubionych

Mitsubischi Carisma 1,9 TD

IP: *.arcor-ip.net 13.06.04, 09:38
Witajcie,
mam pytanie, czy jest szansa sprzedazy bardzo dobrze utrzymanej Carismy z
2001, silnik 1,9 TD, stan licznika 92.000 km, jezdzonej jedynie w Niemczech
za 39.950 PLN. Kolor srebrny metallic, ABS, 2 poduszki, radio, wspomaganie,
elek. podnoszone szyby, centralny zamek. Samochod bezwypadkowy, byl
garazowany.
Obecnie zarejestrowany w Niemczech. Ale przyjade nim do Warszawy pod koniec
tego tygodnia.

Prosze o opinie.

Z gory dziekuje

Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: Poll Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: 195.245.213.* 13.06.04, 10:24
      Dla fanow marki propozycja chyba ciekawa.
      • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 13.06.04, 23:14
        dziekuje za opinie. Ciekawa jestem gzdie moge sprzedac to autko najszybciej.
        Otoz w Kraju to jest w Warszawie bede jedynie przez tydzien.

Dziekuje z gory.
    • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 14:54
      czy moze ktos pomoc?
    • x-darekk-x Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD 14.06.04, 15:15
      hmmm, dochodza jeszcze spore koszty przerejestrowania (akcyzy i tym podobne).

co do samej carismy, auto kiepsko znosi ciezka noge. kolega zajezdzil carisme
      1,9td sedan geronimo (jaka taka udekorowana wersja - ostatni rocznik przed face-
      liftingiem) w 70.000km. przy tym przebiegu silnik bral mu prawie litr oleju na
      kazde tankowanie. dymil jak kamaz w pelnym pedzie. a skrzynia chodzila tak,
      jakby zamiast oleju miala piasek. ale gosc jezdzil jak informatyk --> zero-
      jedynkowo. kazdy pedal w podloge i sru do czerwonych obrotow. silnik benzynowy
      jakos to znosil. dlatego znow przesiadl sie na benzyne.
      • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 20:49
        to chyba jakas pomylka. U mnie silnik nie bierze wogole oleju. Nie wydaje
        zadnych dziwnych dzwiekow i nie dymi jak kamaz :). Ja mam Carisme i jestem
        bardzo zadowolona. Sprzedaje to auto, gdyz musze kupic cos wiekszego.
        Mitsubischi bardzo mi odpowiada, dlatego kupuje Space Wagen.
      • Gość: Radek Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.2015.com 20.06.04, 04:32
        Skrzynie biegow w Mitsubishi sa chyba slabe, ja mialem kiedys Eclipsa z
        padnietym synchronizatorem pierwszego biegu, znowu znajomemu padl wsteczny w
        3000GT, sporo ludzi sie skarzy na manualne skrzynie biegow w autach tej firmy.
        • Gość: Maddox Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.06.04, 22:54
          Nie żebym się czepiał, ale w moim Colcie AD 1992, przebieg 280kkm nic w skrzyni
          nie grucha,nie zacina się,nie wypada itp itd.
          To co kolega pisze o słabych skrzynkach w miśkach to przesada.
          Fakt, skrzynia w Carismie nie jest made in japan, tylko made in UE, a
          konkretnie francja.
          • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 23:31
            ok. ale nie mialam i nie mam zadnych klopotow ze skrzynia.
    • Gość: marengo Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:12
      Nie gniewaj sie, ale dla mnie carisma to syf. NIe dalbym za nia ani grosza.
      Mialem do czynienia z egzemparzem z 1,8 benz silnikiem.
      Skrzynia biegów sie posypala po 80kkm (naprawa nieoplacalna)
      Skrzynka zdaje sie z renault megane. Mariaz japonczyka z francuzem nie wyszeldl
      na dobre temu pierwszemu. Ale moze komus to wcisniesz za te 39,950 pln.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 19.06.04, 11:18
        nie wiem o czym mowicie. I nie gniewam sie :)
        Ale nie mialam i nie mam zadnych klopotow ze skrzynia biegow.
        Moj samochod byl skladany w Belgii. Przy 92.000 nic jeszcze sie nie posypalo.
        • Gość: rudolf Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.04, 12:26
          To się zaraz będzie sypać.Przebieg jak na 3 latka spory ( prawie 100 000 ).
          Za taką cenę można kupić 18 miesięczne tego typu autko z dużo mniejszym
          przebiegiem ( ok 40 000 ).Z bólem serca dałbym najwyżej 30 000 PLN.
          • Gość: Wiktor Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.crowley.pl 19.06.04, 23:49
            Witaj, zerknij tutaj:

motofakty.pl/kup_uzywane/cenniki/?marka=798&model=19&rok=2001
            ...ale ja w to nie wierzę.
          • Gość: pidżej Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 00:14
            Gość portalu: rudolf napisał(a):

> To się zaraz będzie sypać.Przebieg jak na 3 latka spory ( prawie 100 000 ).
            > Za taką cenę można kupić 18 miesięczne tego typu autko z dużo mniejszym
            > przebiegiem ( ok 40 000 ).

Można, od Orbisu/Hertza czy innej wypożyczalni, i nie będzie to turbodiesel,
            który nowy kosztuje trochę ponad 70K. Ale ten od Hertza będzie miał jeszcze
            półtora roku gwarancji.
            Ten od Izy będzie się sypał albo nie będzie, raczej nie będzie. Gdyby miał
            klimę, mógłbym negocjować. Iza: ma? I jakie nadwozie: sedan czy hatchback?
            • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 21.06.04, 23:27
              ma klime i nadwozie Flieshack.
      • Gość: Iza Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD IP: *.arcor-ip.net 21.06.04, 23:35
        Wiesz nie wymyslilam sobie tej ceny. Przed podaniem sprawdzilam ile takie auto
        kosztuje :) na rynku polskim. I nie bylo to 39,950 PLN tylko 41.000 lub 41.500

Pozdrawiam
        • rafus123 Re: Mitsubischi Carisma 1,9 TD 22.06.04, 23:59
          Izo, uwzglednij ze sprzedajesz furke na niemieckich blachach.
          Dla chetnego bedzie to wydatek 15,1 % * 39950 zl = 6023 zl czyli niemalo:(
          Podalem kwote akcyzy dla 3-latka.

pozdrawiam
          rafus
    • Gość: wujek Władek toż to spam! sprytny, ale spam!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:45
      nie kumacie tego?! won z takimi textami na portale z ogłoszeniami, a nie na
      fora dyskusyjne! dziunia niby na tyle rozgarnięta, że umie z interneta
      korzystac, a nie umie sobie znaleźc miejsc z ogłoszeniami w necie?!?!?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka