Dodaj do ulubionych

Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciach?

13.03.06, 21:25
Raz usłuszałem dość chamski komentarz w tramwaju do tego, że miałem białe adidasy (firmy Adidas) założone do czarnego garnituru. Czy w Polsce nadal ktoś taki uchodzi za nieprzeciętnego chama, wieśniaka etc.? Czy was by to zdziwiło? Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • qasz Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 21:40
      Obciach jest wtedy jak nosisz moherowy berecik.
      • mareksnatek Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 21:41
        Tylko że emerytom to nie przeszkadza. A moje adidasy doprowadzają niektórych do śmiechu, jakby nigdy w Stanach nikt nie widział tego (już nawet chyba na filmach mogli to zauważyć).
        • qasz Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 21:50
          Adidasy są ok. Będą się z ciebie śmiać ale nie ja. Dobrze się w tym czujesz to tak trzymaj.
          • anti.dot.com Obciach! 13.03.06, 21:58
            Niestety, ale mam dla Ciebie zła wiadomość: adidasy do garnituru to obciach.
            Jeden wyjątek - jesli masz 14-17 lat to obleci - bo w tym wieku jeszcze można
            nie wiedzieć. Nawet studenci czasem tak się noszą, ale to już tchnie trzodą.

Natomiast dorosłemu facetowi absolutnie nie przystoi :)
            No chyba, że ktoś jest cotton eye joe (iiiihaaa).

• tygrysio_misio Re: Obciach! 13.03.06, 22:04
              wiesz co...studenci tak sie nosza bo:

ida na egzamin
              siedza na auli albo gdzies i nikt nie patrzy im na nogi
              wychodza z egzaminu...zciagaja w kiblu marynare i rozpinaja koszule i ida pic
              piwo na murku...

zalozylbs do tego pantofle??..zeby Ci sie nogi pocily?..na godzine??

pozatym nie kazdy studen ma takie buty...bo niby po co na dwa tygodnie w roku
              kupowac takie cos??
        • tygrysio_misio Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 21:55
          ale przeciez to nie chodzi o to ze w USA sie tak chodzi...

to prawda,ze tak go garnituru zaklada taki biznesmen czapeczke palantowa i to
          brudna i jedzie subwaem..i co z tego

jednak sa pewne standarty klasycznego ubioru...np do spodnicy obcasy a do
          eleganckich damskich spodni prasowanych na kank obowiazkowo pantofle (obcas lub
          bez) z zakrytymi palcami

jesli Ci to nie przeszkadza ze mieszasz sportowe obuwie z ubraniem najwyzszej
          elegancji to siebie mieszaj..ale nie zdziw sie,ze ktos uzna to za cos dziwnego
        • iwona334 Kultura amerykanska jest kultura masowa 14.03.06, 09:04
          mareksnatek napisał:
          jakby nigdy w Stanach nikt nie widział tego
          (już nawet chyba na filmach mogli to zauważyć).
          I to co uchodzi w Ameryce, czy Rosji, nie uchodzi w Europie.

Adidasy - prosze - do sportowego stroju.
          Jednak nie do garnituru.
    • desperate.housewife Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 22:05
      Tym co w telewizji pokazują to ja bym się zbytnio nie sugerowała.POkazują też
      amerykańskich kierowców tirów w siatkowych podkoszulkach a niekoniecznie to
      osatni krzyk mody. Tak pasują te adidasy do garnituru jak pięść do oka albo
      walonki do sukni ślubnej.
      • mareksnatek Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 22:22
        Smutne wasze komentarze, a ja tak chce miec te adidasy z garniturem na miescie:(((
    • olek_creative Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 22:26
      obciach jak nic :P już sam kolor adidasów - białe :) bueheheheheh :) lustra w
      domu nie masz :)
      • huskyman Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 23:08
        Polska to nie Ameryka!
        • testatrix Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 23:20
          Chłopie, ubierajże się jak ci sie tylko zamarzy. Polska Ameryka nigdy nie bedzie
          and vice versa. Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba i już.

Ps. ja się własnie zorientowałam że popełniam faux pas zakładając buty z
          odkrytymi palcami do spodni z kantem (oops - i'll do it again)
    • allerune Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 13.03.06, 23:17
      to zdecydowanie wiocha :)
    • chijana Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 08:31
      jeszcze zalezy jakie te adidasy sa i jak wygladaja. mi sie bardziej podobaja
      buty sportowe, takie nie rzucajace sie w oczy, na plaskiej podeszwie, nie takie
      typowe adidasy i wtedy do garnitury sa ok., ale takie adidasy, w ktorych dresy
      chodza, takie wielkie i jeszcze jakies odblaskowe to nie bardzo. polska to jest
      jeszcze daleko dalek za roznymi trendami czy nawet standarami, ktore sa
      normalne na zachodzie.

moherowe berety...uwielbiam...
      • lambert77 Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 10:55
        Czy jak na zachodzie modne i trendy będzie nago skakać z wiaduktu na asfalt to
        też będziecie skakać??? Jak można założyć buty sportowe do ubrania wizytowego..
        to nawet nie jest wieśniactwo bo bo byle wieśniak wie że do garniaka ma założyć
        buty te co do kościółka ;). Chłopak kupił sobie adaśki wydał ciężko zarobione
        pieniądze starych albo i swoje i teraz poprostu musi się pokazać a że robi
        sobie obciach to już trudno takie życie. Jak jest taka pogoda jak obecnie to do
        garniaka zakładam martensy żeby przelecieć po tym błocie ale w robocie zmieniam
        buty - i już czuję się dziwnie bo to jednak nie jest zwykły półbut. Tak samo
        dziwią mnie kolesie którzy kupują sobie buty za ostatnie pieniadze dają 300 -
        400 zł za buta i chodzą w tym pięć lat bo już na inne nie mają. Trzeba mieć
        odrobinę samokrytyki ludzie
        • chijana Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 10:58
          moze i bedziemy...czlowieku spokojnie, nie ekscytuje sie tak, chodzi tylko o
          buty do garnituru.

w stanach normalnym jest, ze do pracy idzie sie w butach sportowych a pozniej
          sie przebiera w eleganckie. ile to razy widzialam panie ubrane elegancko w
          sportowych butacj na nogach, wic nie krzycz tak. a poza tym, co kogo obchodzi w
          czym chodzisz? dla mnie moze zalazyc i sandaly w srodku zimy do garniaka i jak
          mu to pasuje to super.

co innego kupowanie butow za ostatnia kase i chodzenie w nich az sie dzury nie
          porobia...to jest smieszne i beznadzieje, ale teznie moja sprawa.
          masz kaprys kupienia butow za 500zl to kup i spij w nich nawet.
          • lambert77 Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 11:10
            ależ ja nie krzycze :). Kurde no nie mógłbym do garniaka założyć butów
            sportowych... no jeszcze gdyby to była jakaś luźna marynarka i jeansy to może
            ale i tak bym chyba bym wybrał swoje glany... Nie no wogóle mnie się nie widzą
            do WIZYTOWEGO garniaka adaśki
            • chijana Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 11:17
              hahaha...no wiesz, kazdy lubi co innego
              Ty glany do garniaka a On adaski...w sumie adaskow ;) tez nie bardzo lubie,
              ale jakies najeczki...
              • lambert77 Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 11:52
                No faktycznie ale wybór nikuś czy adasiek :) jednak glany
    • frostinio Owszem, to Zwiazek Radziecki - CCCP 14.03.06, 09:01
      Chociaz nieboszczyk juz 15 lat nie zyle, ale sovieckie zwyczaje pozostaly.
      Nie obawiaj sie, ja bym Ci uwagi nie zwrocil.
      Ale pomyslalbym - jak wyzej.
      • new_l Re: Owszem, to Zwiazek Radziecki - CCCP 14.03.06, 09:14
        dotarł wczorajszy mail ?
    • triss_merigold6 Obciach straszliwy, nie tylko w Polsce. n/t 14.03.06, 10:59
    • modrooka Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 14.03.06, 11:02
      Kolejny dowód że amerykanie to naród bez kultury
      • facettt Falszywy argument "Obciacha" :) 14.03.06, 15:01
        modrooka napisała:
        > Kolejny dowód że amerykanie to naród bez kultury

Falszywy argument , kolegi "Obciacha" na ktory rownie niedobrze zareagowalas.

Tkzw. "zwykli ludzie" (czy pewnie ich wiekszosc) nie maja nic do zakladania
        Adidasow do garnituru - zarowno w Polsce, w USA, czy Rosji.

Jednakze elity i tkzw. "ludzie na poziomie"
        w ZADNYM z tych krajow tego nie uczynia.

• modrooka Re: Falszywy argument "Obciacha" :) 15.03.06, 22:01
          Co rozumiesz poprzez "zwykli ludzie"? Czyżby "zwylki ludzie" nie zawierali w
          sobie "ludzi na poziomie"?
          Wyjaśnienie mi tego pozwoli zadecydować mi czy się z Tobą zgadzam czy nie.
          • facettt przykro mi. 17.03.06, 23:21
            modrooka napisała:

> Co rozumiesz poprzez "zwykli ludzie"?
            Czyżby "zwylki ludzie" nie zawierali w sobie "ludzi na poziomie"?

Przykro mi.
            Nie uczynie Ci tej przyjemnosci - by zapodac Ci moja ocene roznicy
            miedzy tkzw. "zwyklymi ludzmi" i tkzw. "ludzmi na poziomie" :)
    • kisielt Jak chcesz mieć... 15.03.06, 13:55
      sportowe buty do jako tako eleganckiego stroju... to zawsze będziesz wyglądał
      kontrowersyjnie. Jest wyjście... spodnie podobne do garniturowych, ale nie
      zaprasowane na kant... i najlepiej szare, delikatne buty sportowe pasujące do
      spodni... albo do koszulki, do tego koszulka lub koszula wyciągnięta za spodni i
      nie dopięta pod szyją i wyglądasz przyzwoicie. Do garnituru: spodnie + marynarka
      + krawat tylko pantofle bo inaczej to kiepściutko
    • seth.destructor No pomyslalbym ze to dresiarz 15.03.06, 18:35
      ktoremu odbilo totalnie. Do garnituru buty sportowe? I jeszcze biale?
    • gczern Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 15.03.06, 20:01
      brakuje tylko słomy w adasiach i obraz się dopełni
    • mamba8 Re: Adidasy do garnituru - czy w Polsce to obciac 18.03.06, 00:41
      z jednej strony zwracasz na siebie uwagę.....ale z drugiej ehem no wiesz nie
      bardzo....ale co cię obchodzi co inni mówią? To jak się ubierasz to twoja
      sprawa (tylko nie w miejscu pracy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka