Dodaj do ulubionych

masa ciała

03.06.06, 17:52
ile ważycie panowie? podajcie również wzrost i wiek. Jak się czujecie ze
swoją wagą?
Obserwuj wątek
    • allerune Re: masa ciała 03.06.06, 19:25
      183/73/23, do ideału brakuje mi ok. 5-7
      • markus.kembi Re: masa ciała 03.06.06, 19:40
        allerune napisał:

> 183/73/23, do ideału brakuje mi ok. 5-7

23 centymetry to sporo, ale rzeczywiście, do ideału jeszcze trochę Ci brakuje.
        • allerune Re: masa ciała 03.06.06, 19:53
          sporo? a ja myślałem że to mała kuśka ;)
    • sloggi Re: masa ciała 04.06.06, 11:52
      32 lata, 185 cm, 80 kg.
    • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 12:23
      105kg / 177cm / 23lata
      czuje sie znakomicie w takie wadze, dopiero ubieranie sie w xxl i wiecej daje prawdziwa radosc zycia ;)
      • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 12:30
        typowy_kark napisał:

> 105kg / 177cm / 23lata
        > czuje sie znakomicie w takie wadze, dopiero ubieranie sie w xxl i wiecej daje
        p
        > rawdziwa radosc zycia ;)

Szczególnie, jeśli ma się co najmniej 190 cm wzrostu. Znaj proporcje, mocium
        panie. Ale jeśli ktoś tak lubi... - cóż, to wolny kraj.
        • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 12:31
          to moje proporcje, mocium panie i ciezko na nie pracowalem :]
          • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 12:35
            typowy_kark napisał:

> to moje proporcje, mocium panie i ciezko na nie pracowalem :]

Ależ zdaję sobie z tego sprawę. Zdaję sobie również sprawę, że w takiej
            ciężkiej pracy nie chodzi ani o siłę, ani o sprawność, tylko właśnie o te
            proporcje, a raczej o masę. Silni i sprawni wybierają po prostu inne rodzaje
            treningu i najczęściej ważą mniej.
            • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 12:38
              sile mozna roznie definiowac. jesli mowisz o rozwijaniu sily maksymalnej (sluzacej podnoszeniu ciezarow w jednym maksymalnym podejsciu), to mozna by uznac, ze jak na amatora jestem w tym nienajgorszy.

i to sila jestem glownie zainteresowany - rozwoj muskulatury jest przyjemnym efektem ubocznym treningu silowego.
              • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 12:43
                typowy_kark napisał:

.
                >
                > i to sila jestem glownie zainteresowany - rozwoj muskulatury jest przyjemnym
                ef
                > ektem ubocznym treningu silowego.

Dla amatorów najlepszy jest trening wszechstronny, może nawet bardziej
                skoncentrowany na wyrabianiu wytrzymałości niż siły i masy. Ale, jak już
                napisałem, to wolny kraj.
                • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 12:47
                  nie zrozumielismy sie - jestem amatorem w trojboju silowym, a nie amatorem sportow wszelakich, ani nawet nie amatorem "chodzenia na silownie" czy "pakowania".

w istocie, w tej kwestii nasz kraj jest wolny. wolnosc nalezy sie nawet tym, ktorzy lubia sie wymadrzac na temat zagadnien, ktorych nie dane im bylo dotknac :]
                  • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 12:57
                    Nie wiem, co siedzi w głowie "typowego karka", nie znam również jego dokonań
                    sportowych. A co do trójboju siłowego - w końcu kulturyści muszę mieć jakiś
                    kamuflaż, żeby pokazać, iż nie chodzi im wyłącznie o przeglądanie się przed
                    lustrem ;)
                    • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:03
                      slaby zart, majacy zamaskowac twoja ignorancje. to samo moglbys powiedziec o graczach rugby, ciezarowcach oraz sprinterach.
                      • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 13:09
                        typowy_kark napisał:

> slaby zart, majacy zamaskowac twoja ignorancje. to samo moglbys powiedziec o
                        gr
                        > aczach rugby, ciezarowcach oraz sprinterach.

Być może słaby żart, ale ciężarowcy i sprinterzy przynajmniej mogą zaszaleć
                        sobie na olimpiadzie. A gry zespołowe to już zupełnie inna para kaloszy.
                        Poza tym nie zauważyłem, żeby przeciętni ciężarowcy i sprinterzy, a także
                        gracze w rugby z upodobaniem przyglądali się sobie w lustrze. No, ale wyjątki
                        oczywiście się zdarzają ;)
                        • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:17
                          mylisz trojboj z kulturystyka. to tak, jakbys mylil tenisa stolowego z golfem.
                          i tu i tu czyms machaja, ale cel machania jest diametralnie rozny.

poza tym to bardzo ciekawe : ilu graczy rugby, sprinterow i ciezarowcow znasz osobiscie, zeby sie wypowiadac na temat ich upodoban, co do przegladania sie w lustrze? ilu trojboistow? byc moze jestes dziennikarzem sportowym, majacym staly kontakt z zawodnikami tych sportow, kto wie ?

ale mi coraz bardziej wygladasz na dyletanta, mocnego kiedy siedzi za klawiatura, ktory na silownie sie nie wybierze, bo "tam te straszne, duze koksy go wysmieja, ze wyglada jak przecinak".
                          • tygrysio_misio Re: masa ciała 04.06.06, 13:19
                            zapewniam Cie ze dziewczyny za silowniach smieje sie z 104/177;]
                            • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:21
                              zapewniam cie, ze nie trenuje, bo zalezy mi na opinii dziewczyn chodzacych na silownie ;]
                              • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 13:26
                                typowy_kark napisał:

> zapewniam cie, ze nie trenuje, bo zalezy mi na opinii dziewczyn chodzacych na
                                s
                                > ilownie ;]

Tego się domyślałem. Ale cóż, to wolny kraj ;)
                          • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 13:25
                            typowy_kark napisał:

> ale mi coraz bardziej wygladasz na dyletanta, mocnego kiedy siedzi za
                            klawiatur
                            > a, ktory na silownie sie nie wybierze, bo "tam te straszne, duze koksy go
                            wysmi
                            > eja, ze wyglada jak przecinak".

Fakt, pewnie zostałbym wyśmiany z powodu "niedowagi", nie dość, że jestem 20 kg
                            lżejszy od facetów takich jak Ty, to, jeszcze na nieszczęście kilka centymetrów
                            wyższy. A co do sportu - faktycznie, nie przepadam za siłownią (choć zachodzę).
                            Zajmowałem się głównie boksem i, gdy mnie ktoś zdenerwował, zawsze wolałem
                            walić prosto w szczękę, nić bawić się w obłapianie. A ciężcy najlepiej padali ;)
                            • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:28
                              widzisz, nie mowie, ze zostalbys wysmiany - tylko, ze tego sie boisz i twoje posty sa poniekad odreagowaniem tego strachu.

boks to naprawde fajny sport. ale ale, zaraz, chwileczke! przeciez oni tez cwicza silowo - czyzby lali sie na ringu (i to bez koszulek !!), tylko po to, zeby moc spokojnie poprzegladac sie w lustrze bez wzbudzania podejrzen o narcyzm, czy inne niezdrowe ciagoty?
                              • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 13:31
                                typowy_kark napisał:

> widzisz, nie mowie, ze zostalbys wysmiany - tylko, ze tego sie boisz i twoje
                                po
                                > sty sa poniekad odreagowaniem tego strachu.
                                >
                                > boks to naprawde fajny sport. ale ale, zaraz, chwileczke! przeciez oni tez
                                cwic
                                > za silowo - czyzby lali sie na ringu (i to bez koszulek !!), tylko po to,
                                zeby
                                > moc spokojnie poprzegladac sie w lustrze bez wzbudzania podejrzen o narcyzm,
                                cz
                                > y inne niezdrowe ciagoty?

Zdarza się, zdarza, ale wcale nie często. Nie to istotą boksu. Co innego
                                natomiast kulturystyka i jej przybudówka, czyli trójbój siłowy ;)
                                • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:34
                                  przybudowka - ciekawe. ignorancja jest u ciebie w cenie, jak widze.
                                  no ale coz, to wolny kraj. tyle ode mnie w temacie trojboju silowego, jako "przybudowki", czy "odmiany" kulturystyki.
                                  • gumowy_kaczor Re: masa ciała 04.06.06, 13:37
                                    typowy_kark napisał:

> przybudowka - ciekawe. ignorancja jest u ciebie w cenie, jak widze.
                                    > no ale coz, to wolny kraj. tyle ode mnie w temacie trojboju silowego,
                                    jako "prz
                                    > ybudowki", czy "odmiany" kulturystyki.

Prawdę mówiąc, nigdy mnie takie zabawy nie interesowały, więc mogę powtarzać
                                    stereotypowe opinie. Nie wątpię, że Ty znasz się na sprawie lepiej (w końcu sam
                                    uprawiasz, amatorsko;)
                      • tygrysio_misio Re: masa ciała 04.06.06, 13:11
                        chodze tak sobie od kilku lat na silownie clkiem z uzaleznienia ...widze i
                        obserwuje

sa faceci ktorzy naprawde duzo potrafia podniec za raz...nawet 10 razy

sa faceci ktorzy z nimi przegrywaja w podnoszeniu na raz....ale jesli mieli by
                        podnoscic seria 4 x 50 ale mniejszym ciezarem to nie bylo by im rownym

oczywiscie sam sobie wybierasz rodzaj treningu...ale zastanow sie czy dal bys
                        rade wazac ponod 100 kilo i bedac kurdupem pracowac 8 godzin ciagajac 100kg
                        krawezniki?? 8 godzin 6 razy w tygodniu...

(zapewne przy takiej wadze to nie dasz rady dotknac lokciem do talii)
                        • typowy_kark Re: masa ciała 04.06.06, 13:20
                          moge bez problemu dotknac lokciem talii, a nawet stojac na prostych nogach dotknac ziemi dlonmi :) rozciagniecie jest dosc istotne.

poza tym szczesliwie ewolucja obdarowala mnie inteligencja, ktora pozwala zarobkowac w inny sposob niz ciaganie kraweznikow. w zasadzie nie musze nawet wstawac z krzesla zeby pracowac, a wysilek fizyczny jest dla mnie przyjemnoscia i forma sprawdzenia sie w danym sporcie.
    • malinowy.cycek Re: masa ciała 04.06.06, 12:54
      185/86 i czuje sie swietnie w swojej skorze :)
      • tygrysio_misio Re: masa ciała 04.06.06, 13:05
        Cucek??
        a czy ten cycek na zdjeciu to tez Twoj??
        • malinowy.cycek Re: masa ciała 04.06.06, 13:16
          no moj ci on... moj :)
          • tygrysio_misio Re: masa ciała 04.06.06, 13:17
            masz 26 lat a tors jakbys mial 10 lat wiecej;]
            • malinowy.cycek Re: masa ciała 04.06.06, 13:28
              czy to mial byc komplement czy wrecz przeciwnie? ;]

przeciez mowilem ze stara dupa jestem.
    • karol2209 Re: masa ciała 04.06.06, 13:15
      25lat/ 182cm/ 74kg - pół roku temu było 81kg, a nie długo będzie 70kg i to
      chyba będzie akurat...
      • huskyman Re: masa ciała 04.06.06, 13:46
        20lat/175cm/74kg - 3 miesiace temu bylo 10 wiecej ;)
        Pare lat temu prawie 30 wiecej wiec jakos wychodze na prosta :D
        • huskyman Re: masa ciała 04.06.06, 13:49
          ps. dodam ze rok temy bylo ok. 65 wiec waga waha mi sie roznie ;) ten chwilowy przyrost byl zaniedbaniem i dokarmianiem przez moja ex :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka