yuka4 06.10.06, 13:32 Jedno spojrzenie, miły, twoich oczu I na mych ustach jeden pocałunek - Czyż może znaleźć upojniejszy trunek, Kto choć raz w życiu tę słodycz ich poczuł (Johann Wolfgang Goethe) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunka18 Re: List zakochanej 06.10.06, 17:52 nie moze choc czasem lepiej zeby taki trunek jednak na swiecie istnial(mam zle doswiadczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: List zakochanej 06.10.06, 17:58 mnie tez ostatnio po 5 piwach bolala glowa Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Byron George Gordon 06.10.06, 18:44 a ja lubię kilka wierszy tego gościa. może są strasznie smutne, ale bardzo je lubię. tak mi się akurat przypomniały, jak przeczytałem posta... Do M.S.G. Miewam sny, że mię kochasz - będziesz cię to gniewać? Daruj marzeniom sennym: Mogę się twej miłości tylko w śnie spodziewać- I płakać w świetle dziennym. Więc bierz mię, Morfeuszu! Za sprawą swej mocy Wnet mnie unieprzytomnij; Co za szczęście niebiańskie, jeśli sen tej nocy Wczorajszy sen przypomni! Pono sen - brata śmierci - dają nam anieli, Iżby zgonu był znakiem; O, jakże pragnę umrzeć czym prędzej, jeżeli To jest nieba przedsmakiem! Rozchmurz się, niech twa główka przyjaźnie mi skinie; Czy możesz zemsty żądać? Zgrzeszyłem snem? Więc za tom skazany - jedynie Z daleka cię oglądać. I nie sądź, że pokuta będzie nie dość sroga, Skoro cię ujrzę we śnie, Bo czyż - z marzeń o tobie gdy się obudzę, droga- Nie cierpię dość boleśnie? ... jest jeszcze Sen - kapitalne dzieło, Precz stąd te dźwięki, Do Inezy, Słońce bezsennych, ale nie będę cytował. żeby nie było za smutno :) kto zechce, niech poszuka. miłego łikendu!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_buzia Re: Byron George Gordon 04.11.06, 17:21 Sliczne :-) Moze jeszcze jakies ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś
roolez Re: Byron George Gordon 04.11.06, 17:58 Gałczyński może być?: Zima była, gdy wysiadłaś z autobusu I rzuciłaś się w moje ramiona I twych włosów, twych wieczornych włosów Ogarnęła mnie woń niezmożona.... Księżyc zniżył się i wplątał się w drzewo Pierścień nocy nad nami się zamknął I otwarło się siódme niebo...! Odpowiedz Link Zgłoś