zizi32 03.11.06, 13:28 Chciałabym kupić książkę dla brata (30 lat). Jaką polecicie. Wiem,że kiedyś czytywał fantastykę, ale może być też z innej dziedziny. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koszmarekopalek Re: Dobra książka? 03.11.06, 13:37 zdecydowanie każdemu polecam "Sto lat samotności". przepięknie napisana, z polotem, trochę fantazji, kilka prawd o życiu. można się popłakać, można się i pośmiać. można się wzruszyć i zastanowić. książka szczera i do bólu, niekiedy zbyt gwałtownie opisującą ludzkie rządze :) i słabości. czytam po raz enty i nadziwić się nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
magilaina Re: Dobra książka? 03.11.06, 13:47 "Sto lat samotności" to nie jest najlepszy pomysł. To książka dla kogos, kto lubi czytać. A jesli ktoś lubi czytać, to już to czytał. Prawdopodobieństwo skuchy zatem jest ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Re: Dobra książka? 03.11.06, 13:53 niezła argumentacja... fakt, książka obszerna. i wymaga skupienia :) niemniej jednak ciekawa. no to druga propozycja - tomek w krainie kangurów :) nie wymaga aż takiego skupienia, jest krótka i w zasadzie nieskomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
magilaina Re: Dobra książka? 03.11.06, 14:23 koszmarekopalek napisał: > niezła argumentacja... fakt, książka obszerna. i wymaga skupienia :) niemniej > jednak ciekawa. > no to druga propozycja - tomek w krainie kangurów :) nie wymaga aż takiego > skupienia, jest krótka i w zasadzie nieskomplikowana. Nie o obszernośc, ani skupienie chodzilo. Chciałam tylko zauwazyć, że te książke wiele osób juz ma i prezent zwyczajnie może byc zdublowany. A nie o to przeciez chodzi. "Tomek w krainie kangurów" fascynuje mnie niezmiennie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Re: Dobra książka? 03.11.06, 14:27 a jeszcze było tegoż autora, jeśli dobrze pamiętam, "złoto gór skalistych". pamiętasz? czytałaś? rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Dobra książka? 03.11.06, 14:26 teraz jest bardzo popularny michel houellebecq. mozesz poczytac recenzje w necie. ja czytam teraz jego 'platforme' i 'czastki elementarne'. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Re: Dobra książka? 03.11.06, 14:28 a w ogóle to był już wątek dobrej książki Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: Dobra książka? 03.11.06, 14:33 Może tutaj znajdziesz odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=151 :) Odpowiedz Link Zgłoś