Dodaj do ulubionych

Jaki jest nowoczesny facet?

05.11.06, 11:57
Piszecie o rajtuzach, kalesonach, intymnych fryzurach... No to jaki kurcze ma
być nowoczesny koleś? Laluś wymuskany przez kosmetyczkę (metroseksualny, to
się chyba zwie?) z wydepilowaną klatą i fryzurką przy ptaszku? Czy raczej
mocniej ciosany - z lekkim zarostem, w luźniejszym stroju i w wygodnym
jeepie. Panie jakich facetów chcecie? Panowie - jacy chcecie być? A może -
jacy jesteście?
Obserwuj wątek
    • znakzapytania2 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 05.11.06, 12:03
      inteligentny i pachnący ma być :-)
    • barb78 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 05.11.06, 12:09
      metrosexualny facet to twór sztuczny, stworzył go facet nieco ironicznie
      zachwycony beckhamem, którego to Pana Plastikowego stworzyła victoria
      beckhamowa.
      teraz jest powrót do Męskości przez wielkie M (M jak Męskość?;)), można to zwać
      menaissance, czyli w wolnym tłumaczeniu renesans męskości. To się spodoba i
      facetom (prawda Was wyzwoli) i nam, bo jednak kobiety chcą Mężczyzn a nie niby-
      facetów!
      taka wizja faceta:
      www.sparing.pl mi odpowiada, a Wam??
      • levi222 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 05.11.06, 18:42
        Odwiedziłem proponowaną stronkę www.sparing.pl i chyba zostanę jej wiernym
        fanem. Wow! Zarąbiście zrobiona i na tematy mnie interesujące: jest
        motoryzacja, sportu i elektroniki, ale nie brakuje też mody i urody. No i
        uwaga... kultura - to rzadkość, bo facetów tym kraju traktuje się zwykle jak
        głąbów.

Dzięki barb78 za podpowiedź. Jak ludzie docierają do takich adresów? Hihihi...
        Tyle klikam w necie, ale porządnych stron nie umiem znajdować... poza kilkoma.

No to chłopaki - warte polecenia - www.sparing.pl
        • konczyn Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 18:22
          Barb, Levi, ładną laurkę zrobiles ku czci tego ZACNEGO SERWISU, faktycznie
          facetów traktuje się w tym kraju jak głąbów. Jakbym oglądał telezakupy. Ani
          metro, ani techno, ani renesansualizm :). Precz z izmami. Jak komuś nie pasują
          włosy na worku , to niech je zetnie, nie trzeba dorabiać do tego ideologii.
    • waldek1610 Waldkiem1610 :) 05.11.06, 12:20
      levi222 napisał:

> Laluś wymuskany przez kosmetyczkę (metroseksualny, to
      > się chyba zwie?) z wydepilowaną klatą i fryzurką przy ptaszku? Czy raczej
      > mocniej ciosany - z lekkim zarostem, w luźniejszym stroju i w wygodnym
      > jeepie.

Dlaczego od razu ma byc albo zniewiescialy gej, albo dresiarz w jeepie???
      Przeciez istnieje cos po srodku, czyli tzw; "norma". Ja podcinam sobie wloski
      na jajakach, i pod pachami, biore kapiel oraz uzywam roznych srodkow
      higienicznych, ale jestem rowniez dobrze zbudowany, wysportowany, jestem
      twardym facetem, bylem w wojsku w USA 5 lat, pracowalem w polcji to tego jestem
      niepoprawnym romantykiem, artysta malarzem, wrazliwym, ale twardym facetem.

Nie lubie gdy ludzie uogulniaja, ze albo jedno albo drugie.
      • barb78 Re: Waldkiem1610 :) 05.11.06, 13:03
        właśnie z tym środkiem to często jest problem. ja znam najwięcej mężczyzn albo-
        albo.

gratuluję!!
        • waldek1610 Re: Waldkiem1610 :) 05.11.06, 13:18
          no chyba ze ty lubisz geji albo osilkow....
      • poprioniony Re: Waldkiem1610 :) 05.11.06, 13:27
        > Dlaczego od razu ma byc albo zniewiescialy gej, albo dresiarz w jeepie???
        > Przeciez istnieje cos po srodku, czyli tzw; "norma".

Faktycznie, z Twojego opisu wynika ze jestes "norma", czyli czyms
        po srodku, czyli zniewiescialym gejem w dresie.
        • waldek1610 Re: Waldkiem1610 :) 06.11.06, 07:02
          dress nosze tylko gdy cwicze, no i zniewiescialym facetem na pewno nie jestem,
          raczej uczuciowym twardzielem :)
    • silic Re: Jaki jest nowoczesny facet? 05.11.06, 13:20
      Za dużo szufladkowania i stereotypów. Ten "mocno ciosany w luźniejszym stroju "
      może być fanem wizyt u kosmetyczki, "laluś z wydepilowną klatą" może być
      sportowcem wyczynowym, itd.
      Kazdy jest taki jaki chce być, a próba przyporządkowania do jakiegoś typu jest
      zupełnie niepotrzebna. Jeśli bywam u kosmetyczki, często noszę zarost, nie golę
      klaty, czasem pod pachami, nie mam jeepa to kim mnie to czyni ? Bezsenowne
      wartościowanie.
      Każda kobieta ma swoje oczekiwania a każdy meżczyzna zachowuje się tak jak mu z
      tym dobrze.
      Ja chciałbym być M.Jordanem ale się nie uda, więc ograniczam moje "chciejstwo" :)
      • silic Errata 05.11.06, 13:22
        Zapomniałem - rajtuzy czy kalesony nosi się z powodu zimna. Bez podtekstów,
        czysty pragmatyzm.
        • barb78 Re: Errata 05.11.06, 13:27
          tak. a obciskające wielkie majtasy (vide Bridget Jones) dla porównywalnie
          praktycznych celów.
          kalesony to raczej taki seksualny error, myślę. czy wasi faceci/kumple noszą i
          przyznają się otwarcie do ich noszenia?
          • silic Re: Errata 05.11.06, 14:03
            nie wiem jakie majtki nosi Bridget Jones i nie specjanie mnie to interesuje.
            >> kalesony to raczej taki seksualny error,
            ????
            kalesony (któe nie muszą wyglądać jak "po dziadku" ) są do ochrony stawów, skóry
            i "męskości" przed zimnem. Ja jestem zimnolubny, ale rozsądek nakazuje zakładać
            je przy dłuższym przebywaniu na mrozie. Na wyjścia do restauracji są bez sensu,
            na 3 godziny na dworze przy -15 stopniach jak najbardziej na miejscu.
            Rozumiem , że ty zakładasz w takiej sytuacji koronkową bieliznę i prześwitujce
            spodnie ? :)
            • cagligostro kobiety... 05.11.06, 21:53
              Przecietna kobieta nie kieruje sie rozsadkiem.przecietna kobieta zrobi to co
              podpowiedza jej kolezanki,lub to co przeczyta w durnym pismidle.kilka miesiecy
              temu angielskie pismidla oglosily koniec faceta metroseksualnego.no i laski
              teraz zastanawiaja sie co jest lepsze koles ktory pracuje na budowie czy moj
              chlopak ktory ma wiecej kosmetykow niz ja(podsluchana rozmowa w jednej z
              kawiarni).kiedy zajrzycie na fora o modzie dla kobiet zobaczycie ze polska
              kobieta nie jest w stanie zrobic czegos oryginalnego-ubiera sie sztampowo i
              dziala sztampowo.w londynie poznaje polki nawet jak sie nie odzywaja-one po
              prostu wszystkie tak samo wygladaja.to samo z tymi kalesonami...jesli jest
              zimno wloz je i malo wazne jak to wyglada wazne zeby czuc sie dobrze.
            • barb78 Re: Errata 07.11.06, 01:28
              no staram się, staram ;)... w kazdym razie przy mojej bieliźnie leżące obok
              kalesony wyglądałyby tak średnio ;P

facet z własnym stylem. nie obkupiony w jednym sklepie, bo go dziewczyna
              zaprowadziła, ale też nie w koszuli z koca, pamietającej czasy maturalne
              czy 'uniwersalnym' garniturze: w pracy, po pracy, w pubie, w klubie... nie
              znosze takich klubowych prezesików!

:D
    • mroofka2 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 05.11.06, 22:49

męski, odpowiedzialny, zadbany, ale nie
      Lalunia:/ ot co!;)
    • gczern Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 08:41
      Tak zdecydowanie facet który ma 20cm krzaczek włosów tam na dole i chrychający
      przez cały czas z powodu przeziebienia bo nie założył na mróz kaleson i
      najlepiej żeby nie wiedział co to mydło i ubierał się w dziurawe skarpety i
      obdarte swetry - to z pewnościa ideał faceta. Nikt Ci nie każe robić sobie
      fryzury tam na dole ale strzyżarką raz w miesiącu moznaby było jednak tą trawę
      skosić nie?? Nie rozumiem dlaczego dyskusja na ten temat zawsze musi popadac
      tylko w dwie skrajności - gejowego metro cos tam i niemyjącego się robola
      • kodem Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 09:47
        Nowoczesny facet jest zawsze taki sam, podobnie jak nowoczesna kobieta -
        zadbany. Reszta, tzn. ubiór, samochód itp. otoczka to kwestia gustu.
    • blueska3 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 15:42
      Teraz przyszła moda na metroseksualizm, który mi osobiście nie bardzo odpowiada!
      Wymuskany, piękny, piękniejszy od swojej kobiety hehe ech.. sie pokręciło na
      świecie! Facet musi być facetem! Jasne, musi być zadbany, ale BEZ PRZESADY!
      Facet to jest w końcu facet, a nie przebrana w męską skóre BABA!
    • fajnaret Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 19:26
      Moim skromnym zdaniem musi miec jasno i pewnie okresloną przyszłośc życiową! No
      i szalenie przystojny
      • sen111 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 07.11.06, 12:33
        zgadzam się z przedmówcą! tak ma być i basta
    • swawolny.diabel Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 21:49
      >luźniejszym stroju i w wygodnym jeepie
      zastanawiam sie który jeep jest wygodny? sztywne mosty czsami resory piórowe i
      wygoda, czy to nie jest w sprzeczności ?
      • silic Re: Jaki jest nowoczesny facet? 06.11.06, 22:22
        wygodny jeep to jest taka miejska terenówka - pseudo napęd na 4, w terenie pęka
        na pierwszej górce, ale przyszpanować można ;)
        • zosia381 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 07.11.06, 00:04
          Faceciu sa ponadczasowi.
          Zawsze liczy inteligencja, poczucie humoru, wiedza o świecie, dbałość o siebie
          ale nie przesadne zapatrzenie w siebie, odpowiedzailność. Dobrze jesli ma
          samochód, interesującą pracę.
    • renatulka Re: Jaki jest nowoczesny facet? 07.11.06, 01:18
      preferuję ten drugi typ :) zdecydowanie facet powinien być facetem i nim
      pozostać, nie kreować się na "lalkę-kena", chyba ze tak mu wygodnie, to juz
      jego brocha...
    • mroofka2 Re: Jaki jest nowoczesny facet? 07.11.06, 14:26

metroseksualizm zawsze kojarzy sie z czyms negatywnym;)
      a wielu facetów czerpoie z tego wiele przyjemności... i to
      chyba dobrze?
    • chijana Re: Jaki jest nowoczesny facet? 07.11.06, 14:27
      levi222 napisał:

> Piszecie o rajtuzach, kalesonach, intymnych fryzurach... No to jaki kurcze ma
      > być nowoczesny koleś? Laluś wymuskany przez kosmetyczkę (metroseksualny, to
      > się chyba zwie?) z wydepilowaną klatą i fryzurką przy ptaszku? Czy raczej
      > mocniej ciosany - z lekkim zarostem, w luźniejszym stroju i w wygodnym
      > jeepie. Panie jakich facetów chcecie? Panowie - jacy chcecie być? A może -
      > jacy jesteście?
      ja wybieram dru ocpje, czyli z lekkim zarostem luniej ubrany w jeepie. ladnie
      pachnacy, zadbany, majacy cos w glowie, zeby mozna bylopogadac, a nie tylko
      poptrzec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka