Dodaj do ulubionych

kosiarz umysłów.....

17.11.06, 19:17
nie sadzicie ze czasami za długie myslenie powoduje ze człowiekowi odbija
palma...
i ci wszyscy: kobiety, meżczyźni, ładni, srednio-ładni, zgrabni, srednio-
zgrabni, z kompleksami i bez nich, ci z partnerami i ci szukjaacy tylko od
tego myslenia zakrecaja sie jeszcze bardziej, bardziej analizuja:
"a dlaczego nie zadzownil?"
"a dlaczego zadzownił?"
"a poco ? i czy to ma sens, i dlaczego itd?"

a efekt jest taki ze człowiek wariuje, zamyka sie w sobie i kosi sam swój
umysł....

Obserwuj wątek
    • burkinafaso2 Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 19:22
      ależ oczywiście, że tak jest:) wniosek: nie ma co się zastanawiać tylko działać
      i iść z prądem, a czesem i pod prąd;)
      myśleć to możemy o stanie naszej narodowej gospodarki i poziomie szkolnictwa w
      Polsce:)co najwyżej
      • tygrysio_misio Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 19:31
        ja sie nie zgadzam....a o ewolucji i genetyce??...a o fizyce kwantowej??...a o
        litereturze !!
        • burkinafaso2 Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 19:48
          no dobra możemy myśleć o zagadnieniach empirycznych i mierzalnych, co najwyżej
          o problemach natury fliozoficznej i egzystencjalnej, chociaż to może prowadzić
          do doła, ale nie starajmy się analizować motywów działania innych osób i ich
          psychiki, nie zastanawiajmy się nad uczuciami, bo tego nie da się ani
          zdefiniować, ani zrozumieć i wreszcie to nasze myślenie niczego nie ulepsza i
          nie wyjaśnia, są to tylko odczucia subiektywne
          A zazwyczaj jesteśmy dalecy od prawdy!
          • tygrysio_misio Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 19:55
            a wejdz w moje wizytowke..tam jest wspanialy cytat..

chyba chodzi o to,zeby badac zachowania i dzialania innych..bo wtedy mozna
            zrzumiec roznorodnosc i przy odrobinie wyrozumialosci dojsc do wniosku,ze niekt
            nie ma monopolu na racje a zachowania sa wynikiem czegos...

chodzi chyba o to aby nie oceniac i nie skreslac za cos czego nie rozumiemy...

ale to chodzi raczej o wyzsze uczucia itpe...

zastanawianie sie "dlaczego on nie zadzwonil" jest naprawde smieszne...lepiej
            myslec "dlaczego oni uwierzyli Hitlerowi" oraz "czy gdybym byl na ich miejscu
            dal bym sie oszukac"
        • 1monia1 Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 19:52
          mi to sie kojarzy z zakreceniem umysłu....ale oczywiscie dotyczy to takich
          sytuacji gdzie jest ci zle, koszmarnie, smuty lecia wradiu, i cały nastruj
          jest do bani i wtedy walcza sie cos takiego -czyli kosiarz umysłow, i cały
          swiat wrrrr

no ale oczywiscie mozna porozmawic i pomslec głebiej o literaturze, sztuce,
          muzyce itd ..:)
          • tygrysio_misio Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 20:01
            nakrecanie sie nastrojowe nie jest analogiczne z analiza osobowaosci...analiza
            jesli obiektywna i "calkiem z boku" moze pomoc wyjsc z kryzysu i dola
            nastrojowego

wezmy taki przyklad...jestem glupia i naiwna i sama sie krzywdze pchajac sie w
            cos co nie ma prawa istnienia i wiem ze jak sie i kogos odpowiednio nakrece to
            chwile bedziemy szczesliwi ale potem bedzie znow to samo czyli smutek po
            rozstaniu..wiem to dokladnie a mimo to daje sie ponesc dla kilku dobrych
            chwil...dlaczego wiem ,ze bedzie bolalo a mimo to sie pcham w to..bo
            przeanalizowalam sie i wiem,ze warto...a pozatym wiem co bedzie potem i juz
            umiem sie kontrolowac po trochu...powiem sobie,ze przeciez sama chcialam i
            pojde szukac nowych towarow;] znaczy mam nadzieje,ze bede w stanie;]...i co
            glupia i naiwna jestem ze tak sadze bo przeciez to zawsze boli tak samo...ale
            mimo wszystko latwiej bedzie mi zniesc to wiedzac co mnie czeka niz zastac ten
            stan z nienacka i nie wiedziec czemu/co/jak/po co/czym
    • swawolny.diabel Re: kosiarz umysłów..... 17.11.06, 20:30
      nie sądze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka