on1950 04.03.07, 20:45 Mitshubishi Colt Seat Ibiza VW Polo lub Golf III Honda Civic Hundai Ponny Lata 1990-1996 Cena do 1000 euro Samochód ma jezdzic i jakos wyglądac.....2/3 drzwiowy Który jest najlepszy ,tzn trwały jaki przebieg .zalety i wady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poprioniony Re: używane samochody-rady 04.03.07, 21:03 Z wymienionych, sunie najbardziej leca na poldka. Spojler, chromy i keta oczywiscie poprawiaja efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
conqueror69 Re: używane samochody-rady 04.03.07, 21:27 poprioniony napisał: > Z wymienionych, sunie najbardziej leca na poldka. > Spojler, chromy i keta oczywiscie poprawiaja efekt. Noooo, i w zawrotnym przedziale cenowym 4 tysia poldek nawet bedzie poldkiem, a nie klepanym przystankiem autobusowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: używane samochody-rady 05.03.07, 09:23 > Który jest najlepszy - Jak to który: służbowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 10:19 czy Polacy nie kupuja w miere nowych samochodow? tylko takie graty...11 letni samochod to juz szrot.. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 15:55 > czy Polacy nie kupuja w miere nowych samochodow? Porównaj średnią płacę w Polsce z ceną nowego samochodu. Widzisz proporcje ? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 16:38 to moze lepiej autobusem jezdzic niz udawac gieroja w starym gracie? Odpowiedz Link Zgłoś
mortycjan Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 16:39 Auto służy do jeżdżenia a nie szpanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
conqueror69 Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 17:02 mortycjan napisał: > Auto służy do jeżdżenia a nie szpanowania. Pytanie tylko czy rupiec za 4 tysia w ogole jezdzi, a jesli tak, to jaki jest komfort tej jazdy? Mnie akurat fura nie kreci, w moim przypadku lepiej sprawdza sie komunikacja wiejska, ale jakbym mial kupowac auto, to za minimum 20 kola, tym da sie juz jezdzic w miare komfortowo (nie mowie tu o szpanie, zimnym lokciu i innych atrybutach lansiarstwa - ot mowa o przecietnym autku), kupowanie innych, zwlaszcza gdy nas nie stac, a juz zwlaszcza rupieci za ostatnie zaskorniaki uwazam za nieporozumienie, nooo chyba, ze akurat rupel faktycznie jest nam niezbedny do zycia (np mrowkowanie na granicy, wozenie cegiel i inny brudow itp). Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 17:22 a najlepsz jest kiedy nie ma drzwi..lampasy u dresow lepiej widac:) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: jeszcze jedne grat.... 05.03.07, 17:20 > Auto służy do jeżdżenia a nie szpanowania. hehe..chyba nie w Polsce:))) W Polsce to kazdy chce miec 12 letnie Audi:))) Bo przeciez sasiadowi cza si epokazac:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Re: używane samochody-rady 05.03.07, 18:01 ja mam renault19 1992, silnik 1400, zagazowany jezdzilem nim na mazury (ponad 1200km w dwie strony), nad morze (1000km w dwie strony), w tatry i jest calkiem ok jak na prawie 15letnie auto :D wersja bez abs, poduszek i klimy (czyli taki golas), brakuje mi tego abs no i latem klimy... awaryjnosc bardzo niska, glownie wymiana zuzytych czesci jak amory, klocki... oczywiscie to nie jest rajdowka, ale ponad 150 pojdzie na autostradzie (ale jezdze max 140, do wiekszych predkosci nie mam juz takiego zaufania przy tym roczniku...) pali malo, 8 na gazie, 6-7 na benzynie. i nie uwazam go za szrota :) auto to tylko kola, silnik i buda, takie za 25tys. ma niewiele wiecej, tyle ze jest nowsze, ladniejsze no i troche bezpeczniejsze (ale nie przy czolowce z np. tirem) z tych co pisales, nie kupowalbym golfa, bo ci zaraz zgina lusterka albo cale auto... ja bym wybral civica. Odpowiedz Link Zgłoś
conqueror69 Re: używane samochody-rady 05.03.07, 20:05 tajlerdarden napisał: <cut> > > i nie uwazam go za szrota :) Ale to szrot:) > auto to tylko kola, silnik i buda, takie za 25tys. ma niewiele wiecej, tyle ze > jest nowsze, ladniejsze no i troche bezpeczniejsze (ale nie przy czolowce z np. > tirem) Nooo, plus ten abs, jakze zbedne poduszki powietrzne, klima, kontrolowane strefy zgbiotu, triki w postaci wypadajacego na glebe silnika w Volvoprzy czolowce (coz za marnotrawstwo, moglby nam przeca zaparkowac na kolanach, zamiast obijac sie o asfalt), blacha a niewielka iloscia rdzy, silnik ktory nie pusci wszystkch sokow w trasie, a kto wie, jak dobrze popatrzymy to siemoze okazac, ze to drozsze nie bedzie spawane z dwoch innych ;) itp itd. Ja bym jednak znalazl kikla powodow optujacych za kupnem nowszeo autka. O komforcie nie wspominajac (wyskocz w traske takim rzechem i machnij kilkaset kilosow, a potem sie przesiadz w cos porzadnego i powiedz uczciwie, ze nie ma roznicy;)) O tak nieistotnych sprawach jak ochrona srodowiska juz nie wspominam;) Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: używane samochody-rady 05.03.07, 21:09 Lepiej byc młodym pieknym i bogatym Tyż racja tylko co z tego. facet ma $k zł i potrzebe czterech kółek chce wybrac pomiedzy Mitshubishi Colt Seat Ibiza VW Polo lub Golf III Honda Civic Hundai Ponny Z tych zaproponowanych samochodów polecałbym Hultaja Żaden ze znajomych którzy się skusili na to autko nie narzekał Jest najmniej "prestiżowe" więc jest szansa ze za posiadana forsę będziesz miał najwiecej autka w aucie. Szukaj Hultaja z polskiego salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
conqueror69 Re: używane samochody-rady 05.03.07, 21:10 kawitator napisał: > Lepiej byc młodym pieknym i bogatym Tyż racja tylko co z tego. facet ma $k zł i > potrzebe czterech kółek W zasadzie nie sposob nieprzyznac ci racji.... Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Re: używane samochody-rady 06.03.07, 13:47 oczywiscie, nie bede tu zachwalal 15letniego auta w porownaniu z np. 5 letnim. aczkolwiek chcialem zauwazyc ze moj 15latek nie pryska olejem (5l na 15kkm starcza, z tego ok. 1l to dolewki), a jak bedziesz lecial 130 na czolowe z drugim takim, to ci zadna strefa zgniotu nie pomoze hehehe najwyzej ci sie poduszka otworzy jak cie w miescie w korku ktos stuknie :) a ze ktos go nazwie szrotem, to mi powiem szczerze zlewa. to taki sam produkt jak rower, tylko ze na 4 kolach i wiecej srubek :) nie robmy z auta relikwi... oczywiscie troche ironizuje, kwestia jest taka do czego ci auto potrzebne, jak praktycznie w nim mieszkasz, to nie ma co oszczedzac, jak jezdzisz od czasu do czasu, to wg mnie szkoda kasy na /wydziwianie/ Odpowiedz Link Zgłoś
dwie_szopy_jackson Re: używane samochody-rady 05.03.07, 21:47 A ja bez moralizatorskich wywodow po prostu odpowiem na Twoje pytanie kolego. Mysle ze Civic bylby dobrym wyborem. W prawdzie nie mialem nigdy Civica, lecz czytalem nieco swego czasu o tym samochodzie oraz znam opinie znajomego posiadacza tego wlasnie wynalazku. Podobno bardzo dobre silniki. Auto tez calkiem przyzwoite, mysle ze powinienes poszukac opinii w necie na temat teg samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabusi Re: używane samochody-rady 07.03.07, 11:54 heh...krytyka bez wnikania jest bez sensu...ja tez kupilam uzywanego passata sedana z 90roku , fakt nie jest najnowszy ale swietnie zadbany , nie ma sladow korozji , w srodku pachnie"nowoscia" , jezdze nim od ponad 2 lat ,bezawaryjnie , w gory, nad morze , do mego kochanego rajgrodu:P , dodam ze kupilam go , poniewaz nie mialam czym dojezdzac do pracy , o szpanerstwie nie ma mowy ale nie narzekam na komfort jazdy..:D. ps. kosztowal 6.000.....zl Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: używane samochody-rady 07.03.07, 13:20 > heh...krytyka bez wnikania jest bez sensu...ja tez kupilam uzywanego passata > sedana z 90roku , fakt nie jest najnowszy ale swietnie zadbany nie jest najnowszy? to rupiec. Tu by go nawet do ruchu nie dopuszczono:) > > kupilam go , poniewaz nie mialam czym dojezdzac do pracy , o szpanerstwie nie > ma mowy ale nie narzekam na komfort jazdy..:D. no czasem trzeba jakos dojechac. > ps. kosztowal 6.000.....zl przeplacilac. za 500 € takie cos sie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabusi Re: używane samochody-rady 07.03.07, 16:33 cos mi sie wydaje ze strasznie duzą wage do samochodu przywiazujesz...zal mi takiej postawy...znam takich co oprocz samochodu zadnej innej wartosci nie reprezentuja,dla mnie auto jest srodkiem...sprawuje sie bezawaryjnie , wiec jestem z niego zadowolona...heh szkoda ze czasy gdzie laski lecialy na auta minely..nie masz sie teraz biedny gdzie podziac:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: używane samochody-rady 09.03.07, 09:02 no nie koniecznie..mylisz sie.. mam co prawda nowa rownowke, ale w leasingu bo nie chce kupowac starego grata, a wywalic 13.000€ mi szkoda. wiec wole takie rozwiazanie. Jezdze poza tym raz lub 2 razy w miesiacu.. ..znam takich co oprocz samochodu zadnej innej wartosci nie > reprezentuja, rowerr mam:) i do pracy 1km..chyba bym musial na glowe upasc, zeby samochodem do pracy jezdzc. >...sprawuje sie bezawaryjnie , no to pogratulowac. >..nie masz sie teraz biedny gdzie podziac:D:D taaa..oja nieszczesliwy. gdyby mniej ludzi miala takie rozklekotane rudery, byloby mnie korkow na drogach. poza tym moja kochana, tu sie za takie rzechy placi: a. wysokie ubezpieczenie b. wysoki podatek c. za zezlomowanie takiego pudla placisz tez kase wiec jest to zbedny koszt. dlatego wole samochod z leasingu..po 3 latach oddaje i nie mam problemow. dostaje nowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: używane samochody-rady 09.03.07, 09:03 rownei dobrze mozezsz nosci stare ciuchy z grzebolandu. przeciez sa jeszcze dobre..a sluza tylko do ubrania:))) dziur nie maja, nie smierdza...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabusi Re: używane samochody-rady 11.03.07, 10:36 owszem , nosze takie ubrania...85%dziewczyn je nosi , a ty co jestes krolewicz z bajki?? szczerze watpie.. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: używane samochody-rady 07.03.07, 14:56 Mnie ukradli auto i kupiłem sobie Poldka za 2.5tys.Wymiana wydechu z sondą Lambda kosztowało kolejnych 450PLN. Teraz śmigam 160/h i palę gumę na zakrętach.Nie pozbędę się go tulko jak kupię jakiś inny to będę go tuningował.Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: używane samochody-rady 07.03.07, 20:28 Lepiej powiedz czym wczesniej jezdziles skoro jezdzenie "dziadem" az tak Cie podnieca? Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabusi Re: używane samochody-rady 07.03.07, 22:27 wow..!!!! ale pojechales<lol> a ty czym kozaku z bąblem w nosie jezdzisz? moze ten facet jezdzi dziadem ale ty jestes wiekszym dziadem <emocjonalnym> Rany jakie tu patenty zacofane wchodzą...zal sciska..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: używane samochody-rady 07.03.07, 23:40 Nie ma powodu zeby histeryzowac, jakie sa polonezy to kazdy wie, okreslenie "dziad" jest tu jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi9910 Re: używane samochody-rady 08.03.07, 13:45 Pozwolę sobie zauważyć że oceny samochodów są kreowane głównie w celach marketingowych i mało kto wie że zmiany jakie w nich zachodzą są b.powolne pomijając oczywiście kwestię schowków ilości poduszek i podobnych bzdetów. Istotne zmiany to np:silniki(zużycie paliwa od dziesiątków lat jest takie samo,miałem Kadetta 1000 z 63r z tylnym napędam który palił 6l/100.Te same silniki widzę nadal w Corsie tylko są rozwiercone do 1200 i mają inny osprzęt. Konstrukcja(wszystko z przodu zastosowana w Fiacie 127 w siedemdziesiątych latach obowiązuje dotychczas.Polonez jest ośmieszony przez ludzi,którzy nie mają pojęcia o samochodach.Dodam,że w latach osiemdziesiątych to był bodaj jeden z najbezpieczniejszych samochodów.Należy do elity aut z tylnym napędem:Mercedes,BMW,Volvo,Opel Omega itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabusi Re: używane samochody-rady 08.03.07, 18:05 w koncu ktos madry sie odezwal:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s_mol_enge Poldek mial jedną wadę .... 08.03.07, 23:51 Rdzewiejaca bude , a tak poza tym to bylo fajne auto . Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: używane samochody-rady 10.03.07, 12:29 Co z tego ze zuzycie paliwa od lat jest takie samo, jesli znacznie wzrosla masa samochodow i moc jednostkowa silnikow? Po prostu obecnie silniki znacznie lepiej obchodza sie z paliwem. Co to za argument ze przedni zblokowany naped od ponad 40 lat jest taki sam? Polonez w chwili rozpoczecia produkcji byl autem przestarzalym, bo cala konstrukcja wzieta byla zywcem z Polskiego Fiata 125, ktorego to konstrukcja powstala w mrokach lat 60. A porownanie Poloneza do MB, BMW itd pomine milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś