Dodaj do ulubionych

Wolnosc i rownosc - dla wszystkich

IP: 193.178.168.* 27.07.01, 12:52
Drodzy,

Patrzac na sytuacje gejow w Polsce nasuwa mi sie analogia do sytuacji Murzynow
w Stanach w 19 i na poczatku 20 wieku. Tak wiec na Polnocy Stanow, Murzyni
mieli pewne prawa, nie byli tak przesladowani i ponizani jak na Poludniu.
Holandia, Skandynawia, Niemcy sa "Polnoca" "Stanow" Europy w tym wypadku.
Zacofane, choldujace "tradycjom" Poludnie to Polska, Bulgaria, Rumunia, Ukraina
itd.

Murzyni przeszli bardzo dluga walke i osigneli zwyciestwo. Gdyby siedzieli
cicho - jak probuja nam sugerowac niektorzy homofobi - na pewno niczego by nie
osiagneli. W Stanach tez wielu rasistom nie podobalo sie, ze "czarnuchy" walcza
o swoje prawa. Gdyby jednak nie walczyli, caly czas pozostaliby czarnuchami,
bez prawa odezwania sie, jesli bialy pan nie pozwolil.

Dlatego tez nie wydaje mi sie, ze jakikolwiek powrot do podziemia mialby sens.
Przeciwnie, musimy dawac swiatu informacje, ze istnielismy, istniejemy i
bedziemy istniec! Ze domagamy sie praw! I te prawa wczesniej czy pozniej
zdobedziemy. Walka moze byc dluga (szczegonie na "Poludniu" Stanow Europy, ale
nie mam zadnej watpliwosci, ze zwyciezymy. Mozemy liczyc na przyklad i
pomoc "Polnocy" Europy. Pozdrawiam wszyskich, rowiez homofobow.

M and Ms
Obserwuj wątek
    • Gość: hybryda Re: Wolnosc i rownosc - dla wszystkich IP: 216.51.32.* 27.07.01, 17:49
      Porownanie czarnoskory-homo nieco smieszne...
      Wolnosc? - masz ja taka jak kazdy z nas. Rownosc? - rowniez. Wiec o co chodzi?
      • Gość: Samanta Re: Wolnosc i rownosc - dla wszystkich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 19:33
        A więc wznieśmy sztandary,tr,la,la tra,la,la......:))Nie przesadzacie
        panowie????:)))
    • Gość: DSD Re: Wolnosc i rownosc - dla wszystkich IP: *.man.bialystok.pl 27.07.01, 20:13
      Dziwne... jakis czas temu na tych lamach dowiedzialem sie, ze homoseksualisci
      sa (statystycznie) lepsi niz hetero, ze kazdy normalnie wygladajacy obywatel
      III RP to homo, ze wszyscy faceci dziela sie na tych pogodzonych ze swym
      gejostwem i nie pogodzonych (czyli homofobow), az tu nagle okazuje sie, ze ta
      elita intelektu i zdolnosci tak dostaje w dupe (bez skojarzen), ze az musi
      walczyc o przetrwanie jak o niepodleglosc...
    • Gość: kathy Re: Wolnosc i rownosc - dla wszystkich IP: 195.117.174.* 30.07.01, 14:19
      Gość portalu: M and Ms napisał(a):

> Drodzy,
      >
      > Patrzac na sytuacje gejow w Polsce nasuwa mi sie analogia do sytuacji Murzynow
      > w Stanach w 19 i na poczatku 20 wieku. Tak wiec na Polnocy Stanow, Murzyni
      > mieli pewne prawa, nie byli tak przesladowani i ponizani jak na Poludniu.
      > Holandia, Skandynawia, Niemcy sa "Polnoca" "Stanow" Europy w tym wypadku.
      > Zacofane, choldujace "tradycjom" Poludnie to Polska, Bulgaria, Rumunia, Ukraina
      >
      > itd.
      >
      > Murzyni przeszli bardzo dluga walke i osigneli zwyciestwo. Gdyby siedzieli
      > cicho - jak probuja nam sugerowac niektorzy homofobi - na pewno niczego by nie
      > osiagneli. W Stanach tez wielu rasistom nie podobalo sie, ze "czarnuchy" walcza
      >
      > o swoje prawa. Gdyby jednak nie walczyli, caly czas pozostaliby czarnuchami,
      > bez prawa odezwania sie, jesli bialy pan nie pozwolil.
      >
      > Dlatego tez nie wydaje mi sie, ze jakikolwiek powrot do podziemia mialby sens.
      > Przeciwnie, musimy dawac swiatu informacje, ze istnielismy, istniejemy i
      > bedziemy istniec! Ze domagamy sie praw! I te prawa wczesniej czy pozniej
      > zdobedziemy. Walka moze byc dluga (szczegonie na "Poludniu" Stanow Europy, ale
      > nie mam zadnej watpliwosci, ze zwyciezymy. Mozemy liczyc na przyklad i
      > pomoc "Polnocy" Europy. Pozdrawiam wszyskich, rowiez homofobow.
      >
      > M and Ms

Rozumiem, że chodzi ci o prawa wyborcze?A może o zniesienie niewolnictwa gejów?
      • Gość: NJ I have a dream.... IP: 194.202.164.* 30.07.01, 14:32
        I have a dream that one day the state of POLAND, whose governor''s lips are
        presently dripping with the words of interposition and nullification, will be
        transformed into a situation where little GAY boys and GAY girls will be able
        to join hands with little HETERO boys and HETERO girls and walk together as
        sisters and brothers.... o cholera cos tu nie gra ...a moze wlasnie o to chodzi

poz
        NJ
        • Gość: kathy Re: I have a dream.... IP: 195.117.174.* 30.07.01, 14:49
          Lepiej się obudź. To tylko sen, w dodatku koszmarny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka