Gość: mr. collins IP: 194.169.229.* 19.08.08, 15:09 polecam tłustego koale:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miłka Re: Praga - życiu pomaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:21 ja znam inną pragę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Praga - życiu pomaga IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 16:22 Polecam knajpę pod domem studenckim "Kolaj Blanice" - duży wybór dań, szybka obsługa i ceny niższe od tych w centrum 3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanaska Re: Praga - życiu pomaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:23 dla kogo ten przewodnik? 300+ euro za nocleg?!? wolne żarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman Re: Praga - życiu pomaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:04 Dla zamożnych melomanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekdomek Re: Praga - życiu pomaga IP: 213.56.189.* 19.08.08, 17:11 dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Praga - życiu pomaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:48 ja polecam autorowi trochę więcej znajomości języka, szczególnie polskiego. a jak chce szpanować czeskim to niech powie po prostu plac Wacława a nie Vaclavskiego Namesti. Swoja drogą czemu raz używa czeskich znaków poprawnie, czasami jakieś pseudoznaczki a czasem w ogole. W ogole... co to za Praga? Samo centrum. Prawdziwa Praga - wystarczy wydostać poza "metrowy trójkąt" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetkram 1 Re: Praga - życiu pomaga IP: *.olsztyn.mm.pl 19.08.08, 17:55 a ja dziękuję za sałatkę Rudolfa Valentino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Praga - życiu pomaga IP: 195.16.40.* 19.08.08, 17:58 ja nic nie polecam bo nie chce byscie tam pojechali i psuli mi dobry humor!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: Praga - życiu pomaga IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.08, 18:41 Bardzo fajny artykul tylko: taksowka nie jezdzijcie bo zegar z...sza z szybkoscia rakiety i tam gdzie Czech zaplaci 100 Koron ja zaplacilem 1200. Autem sie tez nie wybierajcie : 1 Auto ukradli (Audi A6) 2 Auto odcholowala pomoc drogowa gdyz niby stalem na zakazie chociaz miejsce wskazal mi parkingowy. Auto z napedem na 4 kola (Range Rover). Brutalnie podniesiony tyl i na przednich kolach ciagniety ok 10 km. Dyferencjal + skrzynia do d...y Naprawa 125001 E. Do Pragi mam ok 210 km i ostatnio przejezdza tylko tranzytem i to w nocy. Dziekuje za wspaniale specjaly. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwejk Re: Praga - życiu pomaga IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.08, 19:31 ten pan to chyba na Pradze a nie w Pradze był.jesli lokale praskie to przede wszystkim pod tygrysem, a reszta to druga liga albo popularne lokale jakich wiele w róznych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Praga - życiu pomaga IP: 193.179.195.* 19.08.08, 19:42 slaby ten przewodnik, oj slaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Praga - życiu pomaga IP: *.ghnet.pl 19.08.08, 20:10 deko inaczej... picasaweb.google.com/tomek.golik/Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage Re: Praga - życiu pomaga IP: *.ghnet.pl 19.08.08, 20:19 Najlepsze piwo lane to ciemne piwko u Fleku. Nie do kupienia nigdzie, polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
gawel-gawel Re: Praga - życiu pomaga 19.08.08, 21:57 Ten pan Szczygieł (może to ten z Posatu - ale tacy już nie żyją) napewno nie był w Pradze Czeskiej bo odwiedził by browar u Medvidku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: Praga - życiu pomaga IP: *.chello.pl 19.08.08, 22:18 Tak jak wspomnial tpi0. Polecam Kolej Blanice, porcje dan nie do zjedzenia za bardzo przyzwoita cene, a w poblizu bardzo dobry klub El Magico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuczan Re: Praga - życiu pomaga IP: *.szczecin.mm.pl 19.08.08, 22:42 Praga jest fantastyczna, byłem tam całkiem niedawno! Autor pominął kilka ciekawych miejsc a ceny noclegów to już zupełnie podał dla bogaczy. Jak się dobrze rozejrzy (odpowiednio wcześniej) to można wynająć apartament w centrum za 20 euro od osoby! Oto Praga: pl.youtube.com/watch?v=wZTHnlwwYi0 Odpowiedz Link Zgłoś
arek.gazeta Re: Praga - życiu pomaga 19.08.08, 23:04 Wybieram się tam na weekend, jeśli ktoś zna podajcie proszę namiary na maila jakieś tanie noclegi, Thx! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Re: Praga - życiu pomaga IP: *.static.adsl.vol.cz 20.08.08, 01:00 Mieszkam przy ul Stroupeznickeho, widze ten Staropramen z okna i w tej restauracji tez bylem, ale ona wcale nie jest warta polecenia. Ot, zwyczajna restauracja jakich wiele. Ten Szczygiel tu chyba w ogole nie byl. Male hoteliki turystyczne maja ceny ok 300 koron za noc, tj. 40 zlo, moze kilka zl wiecej... Zamozni melomani jezdza do Wiednia. Jedzenie w Pradze jest tanie, ale Czesi nie maja chyba kuchni we krwi, trudno o specjaly, ktorymi mozna zaczarowac znawce. Na pewno nie jest to kuchnia czeska, raczej zapozyczona. W sumie nienajgorzej jednak mozna zjesc, piwo tanie, dobre. Polecam Pivovarski Dum, tez niedaleko pl. Waclawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokiew Re: Praga - życiu pomaga IP: *.wro.vectranet.pl 20.08.08, 01:12 To prawda, że w Pradze jest jeden prawdziwy coffie shop ? Proszę o jakąś informację kogoś zorientowanego w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssssssssssssss Re: Praga - życiu pomaga IP: *.domainunused.net 20.08.08, 07:26 Rzygam Pragą i tą czeską pogardą do Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Praga - życiu pomaga 20.08.08, 10:07 ssssssss, zapewniam cie, ze Czesi nie gardza Polakami. Oni po prostu staraja sie ignorowac takie zakompleksione typy jak ty. Bez wzgledu na narodowosc. W Czechach sie rozmawia, a nie drze mordy. Tam sie pije, a nie chla. To takie subtelne roznice, ktore sa nie do pojecia dla takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Praga - życiu pomaga 20.08.08, 11:39 brawo uyu, nic dodać nic ująć, Praga jest super, o piwie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpp Re: Praga - życiu pomaga IP: *.chello.pl 20.08.08, 12:11 ,,Mój ulubiony to "chlebicek kombinovany". Są na nim makrela, łosoś, kawior z czerwonych ryb oraz łyżka sałatki krewetkowej, całość przyozdobiona plasterkiem cytryny i gałązką pietruszki" mariusz szczygiel -zakompleksiony pedał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokiew Re: Praga - życiu pomaga IP: *.wro.vectranet.pl 20.08.08, 12:13 eh, napiszcie coś o paleniu w Pradze, nie samym piwem człowiek żyje (przynajmniej niektórzy) Odpowiedz Link Zgłoś