Gość: luc IP: *.chello.pl 04.10.08, 18:08 irfanviev w zupełności wystarcza ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QiX Re: Są foty? To do roboty! IP: *.predom.biz.pl 03.11.08, 15:40 W sumie to mogliście dodać lightrooma od Adobe. Skoro w tekście padł już elements. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypu Re: Są foty? To do roboty! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.08, 15:45 i dodatkowo jeszcze można było dodać digikam: www.digikam.org/ < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Są foty? To do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:45 używałam kilku z nich: IrfanView rewelacyjnie sobie radzi z pobraniem obrazka ze skanera (oprogramowanie z płyty instalacyjnej jest sprzed epoki xp; gimp w przypadku jednego skanera tez z innym miał klopot) gimp pozwala na niezłą zabawę z obróbką zdjęć faktycznie jest porównywalny do programów komercyjnych (ale: wymaga wprawy oraz przy dużych plikach bywa że się zawiesza, ponadto by działać na dużych plikach trzeba nieźle poszperać w opcjach), a picasa ma jedną podstawową zaletę o której nie wspomniano - mianowicie posiadając konto na gmail można wrzucać bezpośrednio z niej na skrzynkę w necie (o pojemności 1 Gb) Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Są foty? To do roboty! 03.11.08, 15:57 Paint.NET nie tyle przypomina Paint'a co duzo bierze od Adobe. Co mu na dobre wychodzi /latwo sie przesiadac/ Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Są foty? To do roboty! 03.11.08, 16:31 A gdzie digikam i showfoto???... ta para zdecydowanie zasługuje na opis bardziej niż jakieś infranview Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Są foty? To do roboty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 16:32 dd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Są foty? To do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 16:49 Zapomnieliście napisac o zwycięzy tego smiesznego konkursu czyli Adobe Lightroom 2.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Są foty? To do roboty! IP: *.echostar.pl 03.11.08, 16:58 a po co usługa katalogowania zdjeć? wystarczy umiec foldery robic... i nazywac je np datami.... Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Są foty? To do roboty! 03.11.08, 16:59 warto wspomniec tez o wzorowanym nieco na PaintShopPro progr4amie Artweaver: www.artweaver.de/index.php?en_version Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Są foty? To do roboty! IP: *.echostar.pl 03.11.08, 17:00 Irfan jest de best - pod warunkiem ze ktos wie co chce zrobic. bo picasa robi sama i nie wiadomo co i nie wiadomo gdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Re: Są foty? To do roboty! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.08, 17:04 Adobe Photoshop Elemets 6 ma polska wersję językową! Niekompetencja autora jest żenująca. Oto łącze: dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=7879&Adobe+Photoshop+Elements+6++nareszcie+po+polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duncon Re: Są foty? To do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 17:32 A ja powiem tak: szukam darmowego programu do podstawowej obróbki zdjęć (przycinanie zdjęć, zmniejszanie ich bez przycinania, czegoś w stylu MS Office Picture Manager) bo na wymieniony program skończyła mi się licencja (był testowy, bardzo mi pasował) i szukam podobnego programu darmowego bi nie bedę bulić stówy po to żeby raz na dwa dni obrobić dwa zdjęcia, jaki program mi polecicie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Są foty? To do roboty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 17:57 Bibble - tego uzywam i nie zamienilbym na nic innego. A probowalem juz wielu programow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Są foty? To do roboty! IP: *.spray.net.pl 03.11.08, 18:00 Nie wiem, czy ktoś w ogóle testował Paint.NET, ale to co tu jest napisane to kompletna bzdura. Program ma mnóstwo zaawansowanych możliwości i setki dodatkowych wtyczek do ściągnięcia. Racja - nie jest to może Photoshop albo Gimp, ale porównywanie go do Painta to bardzo mocna niesprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
giziz Re: Są foty? To do roboty! 03.11.08, 18:02 F-Spot jest rewelacyjny jako katalog i przeglądarka. Funkcje edycyjne przeciętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Są foty? To do roboty! IP: *.nsm.pl 03.11.08, 18:18 Owrócić zdjęcie w IrfanView z jakimś wpisywaniem kątów ? - Nonsens. Do tego sa przyciski L R V i H jełopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nali Re: Są foty? To do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 18:18 picassa to nie tylko windows, na moim linuxie też działa, ale wolę digikam, a poza tym jest xnview Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Re: Są foty? To do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 18:21 a aperture? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Są foty? To do roboty! IP: *.chello.pl 03.11.08, 18:23 Microsoft Office Picture Manager - w zupełności mi wystarcza. Nie potrzebuję więcej robić ze zdjęciami (przycina, zmienia rozmiar, poprawia kolory, redukuje czerwone oczy, pozwala nazywać pliki itp. itd.), mam go legalnie w pakiecie MS i nie muszę instalowac kolejnego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Są foty? To do roboty! IP: 87.244.85.* 03.11.08, 18:25 tylko PS do psucia ! inne niech sie schowaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: Są foty? To do roboty! IP: *.as.kn.pl 03.11.08, 18:37 Duncon: wybierz IrfanView. Jest szybki, mały i ma bardzo przydatną funkcję o której nie wspomniano : przetwarzanie wsadowe. Wybierasz sobie np. 30 zdjęć i zaznaczasz co chcesz na nich zrobić: zmiana nazwy, rozmiaru, przycięcie, zmiana rozdzielczości, koloru itd. po czym program sam robi to na wszystkich. Bardzo, bardzo przydatne , zwłaszcza jeśli chodzi o zmianę rozmiaru zdjęć. Gimp w tym zestawieniu to pewne nieporozumienie bo to zupełnie inny rodzaj programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Są foty? To do roboty! IP: *.Red-217-125-36.staticIP.rima-tde.net 03.11.08, 18:38 Mam pytanie: jaki program umozliwia uruchomienie pokazu zdjec bez zadnych dodatkowych fajerwerkow w trybie pelnego ekranu i przy naciskaniu klawiszy "+" oraz "-" nastepowaloby zoomowanie? Oczywiscie jesli nie miesci sie zdjecie na ekranie przy powiekszeniu to strzalkami moznaby przewijac. Bardzo mi brakuje takiej funkcji, kiedys to mialem w AcdSee, ale to byly dawne czasy jak byl jeszcze darmowy. Pozatym zapomnieli o jednej fajnej funkcji w Picassie: mozliwosc masowego zmneijszenia rozmiatu i rozdzielczosci wielu zdjec przyslowiowym jednym kliknieciem (do wyslani9a mailem np) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Są foty? To do roboty! IP: *.chello.pl 03.11.08, 18:40 Photofiltre - bardzo dobry freeware - po wywołaniu z RAWa zupełnie wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: Są foty? To do roboty! 03.11.08, 18:47 Być może kiedyś będziemy mogli wysłać pliki bezpośrednio do zakładu fotograficznego, aby wydrukować fotki (póki co usługa dostępna tylko w USA). Funkcje nie są tak rozbudowane jak w,,,,, i w niemczech od dawna , pozdrawiam ,ps, swiat sie nie konczy na drugiej polkuli .zapomina autor, proponuje przygladac sie sasiadom i tu brac wzory Odpowiedz Link Zgłoś