cyklista To są dwa różne pytania. 18.11.08, 01:17 Kobiety mężczyzna potrzebuje, tak to natura urządziła. Rodziny jeden potrzebuje drugi nie. W dodatku ten co potrzebuje rodziny i ten co potrzebuje kobiety to nie zawsze jest ten sam facet. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy naturalnie. 18.11.08, 04:01 cyklista napisała: > Kobiety mężczyzna potrzebuje, tak to natura urządziła. > Rodziny jeden potrzebuje drugi nie. W dodatku ten co potrzebuje rodziny i ten co potrzebuje kobiety to nie zawsze jest ten sam facet. naturalnie. a ze masz racje - to tylko podbijam temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dannybailey Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 08:56 odpowiedź krótka: ani kobieta ani mężczyzna nie potrzebują rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
dannybailey Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 09:04 agullinda napisała: > Panowie, > powiedzcie czy rzeczywiście chcecie być z kobietą, mieć dom, rodzinę i > jesteście gotowi o to dbać i zabiegać (nie chodzi mi o kwestie finansowe, > tylko o poświęcanie czasu, słuchanie, pomaganie w obowiązkach, wspólne > przedsięwzięcia)? Czy to Wam daje szczęście? > > Bo ja niestety odnoszę wrażenie, że mężczyźni w związkach czują się > "upolowani" i rodzina prędzej czy później staje im się kulą u nogi. > > Czekam na rozjaśnienie kwestii. > > Pytam serio, wszystkich żartownisiów ładnie proszę o pominięcie tego wątku. ha tak na serio: co robiłbym cały tydzień, tylko pracował ? tak mogę zawieźć córkę do szkoły, wyrzucić posegregowane śmieci, martwić się czy synek je dość czy może za mało. Pewno nie mając nic do roboty bym zwariował albo nie daj Boże pomyślał o czymś co sprawiłoby mi przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
agullinda Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 19:31 Mam nadzieję, że Twój synek i córka, która ma czelność chodzić do szkoly (!) są jeszcze zbyt mali, żeby przeczytać, co na ich temat sądzi ich ukochany tatuś, który dał się wrobić aż w dwójkę dzieci. Biedak! Trzeba było sobie dmuchaną lalę kupić zawczasu. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 10:10 Odpowiem. Tak, fajnie jest mieć do kogo wracać po pracy. Fajnie jest wiedzieć, że pracuję ciężko ale nie na próżno, fajnie jest mieć wyższy cel w życiu - wychowanie dziecka na wartościowego człowieka. Z tym upolowaniem trochę masz racji. Często zdarza mi się słyszeć od koleżanek, że kobieta po ślubie nie musi się już starać, nie musi zabiegać o faceta. Bo go ma. I to zdanie świetnie wpisuje się w owe upolowanie. Połązenie dwóch powyższych dodatkowo z zespołem napięcia menstruacyjnego może powodować, że facet czuje się wykorzystywany. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocona5 Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 10:56 > Połązenie dwóch powyższych dodatkowo z zespołem napięcia > menstruacyjnego może powodować, że facet czuje się wykorzystywany. Spoko jak mu napięcie mestruacyjne minie to poczuje sie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 11:29 "tata on mnie bije" "to nie podchodź do niego" "on mnie znowu bije" "nie bij go" "ale on mnie zaczepia" "zaraz ktoryś oberwie, z tymi zabawkami do swojego pokoju, ale już" "a gdzie mama" "mama musiała zostać dłużej w pracy, nie grzeb po szafkach w kuchni" "oddaj to mój balon" "oddaj mu ten balon" "łeeeeeeeeeeee" "dlaczego go kopnąłeś" "bo mi nie chce dać balona" "dajcie mi święty spokój, spokój ma być, bo wylecicie do własnego pokoju i wyłączę telewizor" Trójka dzieci. I gdzie ja miałbym przyjemniejszą rozrywkę i pole do walki. Myślicie, że niechetnie wracam z pracy do domu, wiedząc, że tak jest codziennie. Nic bardziej mylnego i jeszce jak nie było dzieci, wiedziałem, że tak będzie. Sam mialem rodzeństwo. Ograniczenia. Żadnech. We wlasne zainteresowania wciągam dzieciaki i mam frajdę, że mogę im coś pokazać. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
qrnamol Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 11:39 Potrzebuje, krótko i na temat: W - washing I - ironing F - fu...ing E - etc Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ewa Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 11:41 A czy w dzisiejszych czasach kobieta potrzebuje męża i rodziny? Czy i ona po pewnym czasie nie czuje się "upolowana"? Ja mam męża i dwoje dzieci, wolny zawód który daje mi duża satysfakcje i pieniądze.Pracuje w branży gdzie jest niewiele kobiet, ja akurat pracuje z samymi mężczyznami i bardzo to sobie chwale. Nigdy nie czułam się traktowana jak " kobieta" , ze to niby gorsza płeć. Nigdy tez nie czułam się traktowana jak kula u nogi przez mojego męża.Nie uważam aby rodzina czy posiadanie męża w czymś mi przeszkadzało.Traktujmy siebie po ludzku,Zona czy maż to nie nasza własność, miłość i wierność nie jest dana dożywotnio. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 11:58 No jako kobieta musze wtrącic swoje 3 grosze "Bo ja niestety odnoszę wrażenie, że mężczyźni w związkach czują się "upolowani" i rodzina prędzej czy później staje im się kulą u nogi." Niezbyt odkrywcze ale słuszne spostrzeżenie, jak się weźmie pod uwagę, że połowa małseństw sie rozpada, to przynajmniej wiadomo, dlaczego :)) Niektórzy facetów tak po prostu mają..... Ale wielu z nim po 50 nagle zmieniaja się poglądy. Tworzą wtedy stateczne, dzieciate związki z 20 lat mlodszymi partnerkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 12:04 hmm, a ja powiem jedno: Zawsze ale to zawsze sa dwie strony medalu. W kazdej sytuacji i wkazdym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaproblemu Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 12:15 Nie do końca, zazwyczaj to kobieta i rodzina potrzebują mężczyzny. Po prostu mężczyźni z natury (czy jak kto woli z racji takiego funkcjonowania swojego mózgu) są zorientowani bardziej na działanie - wykonywanie zadań, a kobiety bardziej na relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kag73 Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 12:21 A ja czatalam gdzies wynik jakiegos badania, ze to walsnie mezczyzni a nie kobiety duzo gorzej znosza samotnosc i brak rodziny. Zwlaszcza w pewnym wieku. Czesto jest tez tak, ze kobieta po smierci meza jakos sobie radzi(emocjonalnie), podczas kiedy mezczyzna szybko sie "zwija". Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Mężczyźni gorzej znoszą samotność 18.11.08, 15:07 kag73 napisała: > A ja czytalam gdzies wynik jakiegos badania, ze to własnie > mezczyzni a nie kobiety duzo gorzej znosza samotnosc i brak > rodziny. To prawda. Ale również prawdą jest, że mężczyźni z natury są zorientowani bardziej na działanie - wykonywanie zadań, a kobiety bardziej na relacje międzyludzkie. W dawnych czasach mężczyźni szli na polowanie lub obrabować sąsiednią wieś, a kobiety opiekowały się dziećmi i gotowały obiad dla całej rodziny. Teraz sytuacja się zmieniła. Malutki ułamek procenta mężczyzn pojechał do Iraku aby skolonizować tamtejsze pola naftowe, a od sojusznika Busha jr uzyskać zniesienie wiz. Po kilku latach wrócili bez ropy, a wizy zniesiono dla Czechów. Większość mężczyzn wykonuje podobne prace jak kobiety i czuje się sfrustrowana. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 18.11.08, 15:49 kobiety? tak. Jeżeli jeszcze zwiążę się z kobietą "na dobre i na złe", pewnym sformalizowanym społecznie związkiem, to mam już "rodzinę" w wersji minimum, i sądze, że dla własnej higieny psychicznej takiej stabilizacji też jako mężczyzna potrzebuję. Natomiast jeśli przez "rodzinę" rozumiemy rodzeństwo, dzieci, wnuki i kuzynów - ja, jako przedstawiciel rodu męskiego, nie potrzebuję tego do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
na_buncie Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 19.11.08, 12:43 ja chce ,wiem z czym to sie wiaze ,ale jestem szczesliwy z moja mila Odpowiedz Link Zgłoś
agullinda Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 20.11.08, 18:16 jakieś jeszcze opinie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sansibear Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 07.12.08, 12:11 agullinda napisała: > Panowie, > powiedzcie czy rzeczywiście chcecie być z kobietą, mieć dom, rodzinę i > jesteście gotowi o to dbać i zabiegać (nie chodzi mi o kwestie finansowe, > tylko o poświęcanie czasu, słuchanie, pomaganie w obowiązkach, wspólne > przedsięwzięcia)? Czy to Wam daje szczęście? Odpowiadam: Zdecydowanie TAK. Każdy z nas w innym momencie to zrozumie, ale prędzej czy później jednak zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
na_buncie Re: Czy mężczyzna potrzebuje kobiety i rodziny? 08.12.08, 11:05 oczywiscie ! doskonale wiem z czym to sie je ale chce tego mam juz piekna zone . chcialem z nia byc gdy tylko ja zobaczylem . chce miec z nia dzieci i stworzyc cudowna rodzine nie jestem typem samotnika co potrzebuje jeno seksu i nie czuje sie upolowany to raczej ja bylem tu mysliwym :-) Odpowiedz Link Zgłoś