Dodaj do ulubionych

jakie zachowania kobiety są dla Was narzucaniem?

14.03.09, 22:14
Tj. co mężczyźni rozumieją pod pojęciem "narzucanie się"?
Oprócz klasycznych sytuacji, takich jak:
- nieustanne wydzwanianie, sms-owanie i mailowanie
-bezskuteczne próby umówienia się z nim na randkę
-bezpośrednie teksty typu "jesteś dla mnie ważny", "chciałabym z
tobą byc", "kocham cię", "dlaczego mnie nie kochasz?"
Czy jako narzucanie się mogą być postrzegane także:
-próby nawiązania przyjaznego kontaktu, zagadywanie go, żartowanie
-podchodzenie do niego co jakiś czas, przysiadanie się do niego, gdy
siedzi gdzieś przy stole
-niewerbalne komunikowanie, że się jest w nim zakochaną, choć wcale
nie chce mu się tego komunikować?
Innymi słowy, czy facet, który nie jest zainteresowany jakąś
kobietą, a którym ta kobieta jest zainteresowana i on się tego
domyśla, może odebrać zwykłe koleżeńskie czy przyjacielskie
zachowania tej kobiety jako narzucanie się i może go to do niej
zniechęcić?

Obserwuj wątek
    • maciejka_73 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 08:15
      dołączam się do pytania przedmówczyni...
    • polska_potega_swiatowa Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 08:40
      WOW!!! Niezla lista :)
      ...jesli to wszystko robisz wzgledem jakiegos znajomego faceta, to
      jak najbardziej to jest narzucanie sie...

Chociaz z drugiej strony, jesli ja jako mezczyzna bylbym adresatem
      takiego zachowania kobiety, to odebralbym to jako komplement, nawet
      jesli kobieta nie bylaby w moim typie, lub bylbym zajety, to z z
      pelnym wyrozumieniem i z sympatia poinformowal bym ja ze niestety
      jestem zajety.

Wiec nie przejmuj sie, jesli interesujesz sie pewnym facetem to nie
      widze w tym nic zlego, tak dlugo jesli twoje starania sa
      milewidziane.
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 11:23
        polska potęgo światowa, małe sprostowanie: właśnie ja nie wszystkie te rzeczy
        robię- tylko te z DRUGIEJ LISTY. Te z pierwszej listy robiłam kiedyś, ale
        przestałam robić, gdy okazało się, że wywołują efekt odwrotny. Natomiast ciekawa
        jestem, jak zachowa się obecny obiekt zainteresowania przy moim obecnym
        zachowaniu, zmierzającym jak na razie po prostu do zaprzyjaźnienia się, choć w
        głębi duszy mam nadzieję na coś więcej...
        • stary.kawaler Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 11:30
          Jeżeli po pierwszym, wyraźnym sygnale, ze nie ma się ochoty na coś
          więcej ona brnie dalej, jak błędna owca - bez zmiany nastawienia
          mając "w głębi duszy nadzieję na coś więcej" to to jest narzucanie
          się :-).
          • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 13:24
            tak, tylko co rozumiesz pod tym pojęciem, że "brnie dalej jak błędna owca" i
            skąd facet może wyczytać w jej duszy tę nadzieję na coś więcej?
            • polska_potega_swiatowa "nadzieje na cos wiecej" masz tylko ty... 15.03.09, 13:47
              yasemin napisała:

> tak, tylko co rozumiesz pod tym pojęciem, że "brnie dalej jak
              > błędna owca" iskąd facet może wyczytać w jej duszy tę nadzieję na
              > coś więcej?

"Nadzieje na cos wiecej"..ha ha. Nie moja droga, tylko ty sama
              podkochujac sie w nim masz nadzieje na cos wiecej. Zrozum jesli
              obojetnie czy czy mezczyzna czy kobieta nie sa zainteresowani, to
              dla nich czyjes uczucia nie znacza nic.

Wstaw sie w miejsce tego mezcyzny. Wyobraz sobie ze podkochuje sie w
              Tobie jakis kolega z klasy, ktory zupelnie ale to zupelnie ci sie
              nie podoba, czy jego uczucia do ciebie zrobilyby na tobie wrazenie?
              Jesli ktos nie kocha to uczucia drugiej osoby znacza tyle samo co
              nic. Taka jest prawda.
              • wanilinowa Re: "nadzieje na cos wiecej" masz tylko ty... 15.03.09, 21:51
                > "Nadzieje na cos wiecej"..ha ha. Nie moja droga, tylko ty sama
                > podkochujac sie w nim masz nadzieje na cos wiecej. Zrozum jesli
                > obojetnie czy czy mezczyzna czy kobieta nie sa zainteresowani, to
                > dla nich czyjes uczucia nie znacza nic.
                >

voila! i masz odpowiedź na wszystkie płaczliwe posty o junko w których bezsilnie
                biłeś piąstkami w klawiaturę wystukując wciąż "dlaczego, dlaczego, dlaczegooooo"
                • lacido tadaaam ;) 15.03.09, 21:55
                  to Ci się udało :)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 21:04
            Nie zawsze. Ja wlasnie "narzucalam sie" mojemu obecnemu facetowi. Jak sie
            poznalismy, to nie mial absolutnego zamiaru byc ze mna (mial inna dziewczyne),
            ale przekonalam go swoja wytrwaloscia, bo bardzo mi na nim zalezalo. A teraz
            jestesmy razem ponad 2 lata.
            Nie ma regul na nic!
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 21:05
              Aha, ale ni mowilam ze go kocham, nie wysylalam miliona sms (choc zdecydowanie
              wiecej niz on), ale inicjowalam spotkania, flirtowalam, tanczylam z nim dziko i
              probowalam zacignac go do lozka. W kocnu wyszlo.
              • mruff Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 21:44
                grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Aha, ale ni mowilam ze go kocham, nie wysylalam miliona sms (choc
                zdecydowanie
                > wiecej niz on), ale inicjowalam spotkania, flirtowalam, tanczylam
                z nim dziko i
                > probowalam zacignac go do lozka. W kocnu wyszlo.

Wows, nieźle :-) Grunt, że skutecznie :-)Słowem-wyrwałaś faceta :)
                • 23_anna Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 07.04.09, 00:46
                  inicjowalam spotkania, flirtowalam, tanczylam
                  > z nim dziko i
                  > probowalam zacignac go do lozka. W kocnu wyszlo.
                  >
                  > Wows, nieźle :-) Grunt, że skutecznie :-)Słowem-wyrwałaś faceta :)

Do czasu kiedy za jakiś czas on pozna tą, którą pokocha naprawdę, i
                  odejdzie. Zwabić faceta do łózka to żaden wyczyn, także utrzymać go
                  w tym łózku to nie sztuka. Gorzej jeśli jest z Tobą w łózku i w
                  zyciu z braku laku
                  • mruff Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 23.04.09, 19:52
                    23_anna napisała:

> Do czasu kiedy za jakiś czas on pozna tą, którą pokocha naprawdę,
                    i
                    > odejdzie. Zwabić faceta do łózka to żaden wyczyn, także utrzymać
                    go
                    > w tym łózku to nie sztuka. Gorzej jeśli jest z Tobą w łózku i w
                    > zyciu z braku laku

Myślę,że przesadasz i mało wiesz o facetach :-)
    • garcia6 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 11:26
      Jak nieznajome rzucaja mi sie na szyje wtedy jest mowa o "narzucaniu" :D
    • absolwencina Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 21:43

" -próby nawiązania przyjaznego kontaktu, zagadywanie go, żartowanie
      -podchodzenie do niego co jakiś czas, przysiadanie się do niego,
      gdy siedzi gdzieś przy stole
      -niewerbalne komunikowanie, że się jest w nim zakochaną, choć wcale
      nie chce mu się tego komunikować? "

ech - jakieś dwa lata temu pewne przurocze dziewczę zaczęło mi się w
      taki sposób narzucać, nie chciałem sie z nią związać, z powodu
      dużej różnicy wieku, która nas dzieli - ja jestem starszy o osiem
      lat, jasno i konrketnie jej o tym zakomunikowałem, wyłożyłem
      przysłowiową kawę na ławę, dziewczyna nie obraziła sie, przestała
      mnie adorwać, zostaliśmy bardzo dobrymi znajomymi, nawet
      przyjaciółmi, konie możemy razem kraść;

jakieś rok temu odwidziało mi się, te osiem lat przestało być dla
      mnie ogromną przepaścią nie do pokonania, ja zacząłem sie delikatnie
      narzucać, niestety dziewczyna nie chciała na mnie czekać, znalazła
      sobie innego faceta - o czym jasno i konkretnia mi zakomunikowała,
      wyłożyła przysłowiową kawę na ławę;

jej facet mógłby do mnie powiedzieć - twoja strata, mój zysk;

oczywiście na dołowanie się jestem trochę za stary, na obrażanie się
      tym bardziej, konie dalej możemy razem kraść;

pozostaje mi cicha nadzieja, że może zerwą - he he he;
      • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 21:49
        pocieszająca historia ;)
        • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:04
          raczej smutna;-))
          problem polega na tym,ze za duzo ludzie kombinuja i bez sensu wybiegaja myslami
          lata do przodu...co to bedzie???;-D
          chwila,dzien,tydzien,miesiac,rok z partnerem(ka)..jesli satysfakconuja nas,to
          cieszmy sie(oby jak najdłuzej),ulegajac czarowi maksymy "carpe diem";-)
          • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:08
            smutna??? morał: przyszła koza do woza gdy nie jest się ta kozą jest
            satysfakcjonujący
            • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:17
              nadal maja dobry kontakt ze soba,a za kilka lat...moze?bedzie potrzebowała
              "wypłakac sie",dojdzie do wniosu ze popełniła straszny bład,ale zaraz go
              naprawi....bedza zyli długo i szczesliwie:-D
              • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:20
                nie wiadomo jak będzie, nie mnie przypadek że komus się "odwidziało" jest
                krzepiący :)
                • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:24
                  moja droga,ja tak bardzo nie liczyłabym na "odwidzenie";-DDD
                  ale gdyby sie dowiedział,ze masz juz kogos innego,moze zadziałac ???;-)
                  • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:27
                    umiesz liczyć licz na siebie ot co ;)
                    • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:37
                      ej,usmiechaj sie zalotnie,głowa do gory,piers do przodu...i najwazniejsze,nie
                      "ogladaj" sie za siebie;-)
                      w koncu wiosna,tuz ,tuz...wszystko sie moze zdarzyc;-DD
                      • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:43
                        :))) racja, nie ma się co oglądać tylko co jeśli i przed sobą nie bardzo jest na
                        co patrzeć ;/
                        • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:53
                          mammamija,coz za pesymizmem powiało!!!;-D
                          przepraszam ze pytam,a jakie sa Twoje oczekiwania w stosunku do...tego co moze
                          stanac ,na drodze:-DDD
                          • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:54
                            no zależy jeśli będę autem to raczej to coś na drodze ominę :P
                            • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 22:58
                              no jak,bedziesz cały czas w tym aucie,to faktycznie trudno Ci bedzie wpasc,na
                              kogos przypadkiem...stary numer z upadajaca torebka;-DD
                              • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:00
                                i znowu, nie noszę torebek ;)
                                • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:02
                                  to zacznij;-)))
                                  • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:03
                                    do torebek muszę mieć eleganckie buty ;/ a w takich to ja rzadko chodzę ;)
                                    • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:08
                                      no teraz ,tu juz przesadziłas,nie widze zwiazku:-)
                                      mozesz chodzic w trampkach,glanach i miec torebke,co to przeszkadza;-DD
                                      • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:15
                                        to już jest torba nie torebka :)
                                        poza tym już się orientowałam na forum, podryw na sierotę jest mało skuteczny ;)
                                        • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:29
                                          a moze cos, a la Jola Rutowicz;-DDD
                                          • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:30
                                            błagam, chcesz żebym miała koszmary?
                                            • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:34
                                              ona jest zenła...jednak,zastanawiam sie ,nad fenomemem jej popularnosci:-(
                                              • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:36
                                                ciałko ma niezłe ale to co z nim robi ;/// a te pazurki??
                                                • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:50
                                                  "pazurki" to komplement,raczej szpony;-D
                                                  czy ona sie myje wogole?...widze pewien problem techniczny:-))
                                                  • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 15.03.09, 23:51
                                                    no nie wiem jak u niej z higieną
                                                    jaki problem techniczny?
                                                  • amira43 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 16.03.09, 00:03
                                                    długosc tych"szponów",a jakos sladow zadrapan na ciele nie widac:-DDDDD
                                                    znikam,Morfeusz mnie wzywa...dobranoc:-)
                                                  • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 16.03.09, 12:30
                                                    Ludzie, proszę, piszcie na temat!! ;)
                                                  • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 16.03.09, 14:25
                                                    a sorki ale widzisz ze ny baby są :) więc sobie w stopę strzela nie będziemy ;)
                                                  • quleczka007 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 20:56
                                                    A jeszcze tak nawiązując do pierwszego postu :
                                                    dlaczego te wszystkei rzeczy kiedy wykonuje je kobieta nazywa sie ze sie
                                                    "narzuca", a mezczyzna ze sie "stara"?he?
                                                  • fuks0 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 21:28
                                                    Które? O tych:

-próby nawiązania przyjaznego kontaktu, zagadywanie go, żartowanie
                                                    -podchodzenie do niego co jakiś czas, przysiadanie się do niego, gdy
                                                    siedzi gdzieś przy stole

chyba nikt nie pisał, że są narzucaniem się.
                                                  • lacido Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 21:50
                                                    myślę że to

- nieustanne wydzwanianie, sms-owanie i mailowanie
                                                    -bezskuteczne próby umówienia się z nim na randkę
                                                    -bezpośrednie teksty typu "jesteś dla mnie ważny", "chciałabym z
                                                    tobą byc", "kocham cię", "dlaczego mnie nie kochasz?"

jest uznawane za narzucanie się bez względu na to kto to robi :)
                                                  • sommernachtstraum Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 17.03.09, 22:47
                                                    quleczko trafiłaś w sedno.
    • mesz "jesteś dla mnie ważny/a, zależy mi na Tobie" 17.03.09, 21:55
      takie slowa to narzucanie się??? Jesli się tak czuje, to się to
      mowi. Jeśli adresat/ka nie doceni tego, to znaczy, że nie jest tą
      wlasciwą osobą. Nie rozumiem, gdzie tu narzucanie się...
      • lacido Re: "jesteś dla mnie ważny/a, zależy mi na Tobie" 17.03.09, 22:06
        jak takie słowa się słyszy po 2 spotkaniu, to można to sobie różnie
        interpretować (najpowszechniejsza interpretacja to: choduuuuuuu) ;)
        • quleczka007 Re: "jesteś dla mnie ważny/a, zależy mi na Tobie" 17.03.09, 22:20
          Jasne tylko takie rzeczy po dwoch randkach to zazwyczaj mowia Panowi...kobiety
          troche pozniej....ale wtedy Panowie zwiewaja bo oni juz tak mocno "nie kochaja"....
          • lacido Re: "jesteś dla mnie ważny/a, zależy mi na Tobie" 17.03.09, 22:23
            tylko, że kobiety tego oczekują i się na to nabierają ;/
    • venettina Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 18.03.09, 14:04
      Wlasnie to mnie zastanawia: dlaczego w Polsce wielu facetow odbiera
      jako narzucanie sie: usmiech, mile zachowanie, itp. Jakby zyczliwosc
      oznaczala probe zdobycia faceta.
    • croyance Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 19.03.09, 21:56
      Wszystko, co robi kobieta, ktora mu sie nie podoba ...

Jak to mowia: 'nic tak nie rozczula mezczyzny jak lzy kobiety, ktora
      kochac zaczyna, i nic tak nie irytuje jak lzy kobiety, ktora kochac
      przestaje'
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 20.03.09, 19:52
        czemu tak myślisz, croyance?
        • croyance Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 20.03.09, 21:44
          Bo wydaje mi sie, ze jesli kobieta sie mezczyznie bardzo podoba (i
          na odwrot), to ma wielka tolerancje na jej dzialanie :-)

Od 'cudownej, spontanicznej kobiety' do 'szalonej, narzucajacej sie
          baby' mala jest odleglosc :-)
          • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 21.03.09, 10:44
            croyance, ale czy to są tylko Toje teorie, czy możesz je poprzeć
            przykładami z własnego doświadczenia?
            • croyance Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 08.04.09, 13:14
              No pewnie, ze moje teorie - a czyje? Nie przemawiam tu w imieniu
              narodu w koncu :-)

Przyklad osobisty: siedze w pracy, zle sie czuje. Podchodzi do mnie
              kolega biurowy i mowi, ze chetnie podwiezie mnie do domu (daleko).
              Jesli facet mi sie podoba, uwazam, ze jest nadzwyczaj uprzejmy,
              dzentelmen, zyczliwy, jestem zachwycona oferta (ale, ze mam meza,
              nie korzystam, zeby nie dawac dwuznacznych sygnalow) etc. Jesli mi
              sie nie podoba, mysle, ze sie narzuca, jest jakis dziwny, ze chce z
              mojego powodu wyjsc z biura i jechac kawalek drogi - moze chce mi
              cos zlego zrobic, albo bedzie mnie potem przesladowal?
    • naprawdetrzezwy Kobieca logika? 20.03.09, 22:59
      yasemin napisała:

>
      > -niewerbalne komunikowanie, że się jest w nim zakochaną, choć
      wcale
      > nie chce mu się tego komunikować?
      > Innymi słowy, czy facet(...) może odebrać zwykłe koleżeńskie czy
      przyjacielskie
      > zachowania tej kobiety jako narzucanie się

Tak, zwykłe koleżeńskie niewerbalne komunkowanie, że go kochasz...
      • yasemin Re: Kobieca logika? 21.03.09, 09:26
        chodzi mi o to, że staram się zachowywać jak zwykła koleżanka, ale
        mimo to moje ciało wysyła -mową ciała- różne sygnały, które
        zdradzają głębsze uczucie, i nie jestem w stanie nad tym zapanować.
        Chodzi mi o to, czy to też jest narzucanie?
        • naprawdetrzezwy Gdy człowiekowi wydaje się, że kocha, to odbiera m 21.03.09, 11:35
          u i rozum, i oczy.

Tzn. taki człek robi rzeczy głupie z punktu widzenia postronnego
          obserwatora, a sam nie jest w stanie ani zauważyć prawdy, ani
          obiektywnie ocenić sytuacji.
          Więc trudno przyjąć za pewnik, że zachowujesz się jak koleżanka.

Wiesz - może być tak, że on to widzi i nie chce.
          Może być tak, że widzi, chce, ale się boi.
          Może być również taka sytuacja, że nie widzi i nie zauważy.

Teoretycznie, jeśłi zachowujesz się jak koleżanka, to jest wszystko
          OK.
          Ale jeśli miłość (albo wiara w to, żeś zakochana) odbiera ci
          trzeźwość osądu, to może być i tak, żeś nachalna w kontaktach i
          narzucasz się.

Trzebaby by ci kogoś, kto oceniłby sytuację patrząc na nią.
          Ale ten ktoś musiałby być przyjacielem - a o takich trudno (zaś
          kobiece określenie "przyjaciółka" najczęściej oznacza tę znajomą, z
          którą aktualnie najczęściej się widujesz - więc z definicji
          odpada...).

A może wybrać asertywne - Kocham cię i co z tym zrobimy?
          :-)))

(choć rozumiem twe rozterki, to nie znam Jednej Cudownej Recepty na
          taki problem...)
          • yasemin Re: Gdy człowiekowi wydaje się, że kocha, to odbi 21.03.09, 13:08
            nie, ja mam od niego wyraźne sygnały, że nie kocha- tj. że nie chce
            nic więcej niż koleżeństwo, bo sympatię z jego strony da się wyczuć,
            ale nic ponadto- chociażby na sugestię, że rzadko się widujemy,
            odpowiedział, że nic na to się nie da poradzić.
            • yasemin Re: Gdy człowiekowi wydaje się, że kocha, to odbi 31.03.09, 20:15
              no i jak ja ten jego ostatni tekst mam rozumieć??
          • lacido Re: Gdy człowiekowi wydaje się, że kocha, to odbi 21.03.09, 14:09
            święta prawda dobry człowieku ;)
            • yasemin Re: Gdy człowiekowi wydaje się, że kocha, to odbi 02.04.09, 20:57
              no, ale czy moja sugestia, że rzadko mamy okazję porozmawiać, była
              narzucaniem się??
    • carla_moravia Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 03.04.09, 13:39
      Wszysto pięknie z tym narzucaniem się, ale ale... od jakiegoś czasu zauważyłam,
      że faceci przejęli kobiece metody kokieterii i tu by może chcieli, ale udają
      dumnych i nie do zdobycia. Jak facetowi narzuca się kobieta, to on dobrze wie,
      co ma zrobić. Po prostu się odsuwa. Niestety jest część niedojrzałych panów,
      których po prostu bawi to, że kobieta "za nimi biega" . Pytanie, jak nazwać
      takie zachowanie?
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 03.04.09, 19:59
        no, tak, tylko co tak naprawdę można nazwać "bieganiem" za facetem?

Też zauważyłam, że niektórych facetów to bawi. Dlaczego jednak nie
        zdaklarują się wreszcie, co czują, tylko udają niezdobyte twierdze
        niczym baby?
    • rudolf.ss Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 08.04.09, 00:02
      narzucanie to jak lachon siada obok ciebie, kiedy np. inne miejsca są wolne,
      albo kiedy mówi coś do ciebie chociaż po pierwszej zaczepce nie zareagowałeś.
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 09.04.09, 11:15
        dobra, ale nie sprecyzowałeś dokładnie tego "lachona"- masz na myśli koleżankę,
        z którą łączą cie kontakty w szkole czy w pracy, czy jakąś zupełnie obcą osobę?
        • rudolf.ss Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 23.04.09, 14:56
          raczej obcą osobę, jednak w przypadku kiedy koleżanka w pociągu, kiedy jest
          wolny cały przedział siada obok ciebie, że czujesz jej dotyk np. kolanem lub
          udem to już jest narzucanie.
    • ferero Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 08.04.09, 18:49
      mnie się narzuca pewna starsza pani zostawiając na sekretarce rózne prosby o
      pliny telefgon w nieokreślonych sprawach kobiety wycowywane bez ojców tak maja
      czy to jest inny problem bo zaczyna to być uciążliwe? może do kogoś dzwoni ta
      sama pani?
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 09.04.09, 11:19
        ja nie wiem, czy taka może byc przyczyna, ja np. miałam i mam dobry kontakt z
        ojcem, a mimo to mam problemy z facetami, cokolwiek bym nie robiła, zawsze
        faceci widzą, że za bardzo mi na nich zależy i wszystko co robię, nawet witanie
        się, gdy się widzimy, odbierają jako narzucanie:(((((((
        • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 23.04.09, 13:40
          może warto odświeżyć wątek, może ktoś jeszcze podzieli się wiedzą i
          doświadczeniem...
        • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 27.04.09, 22:28
          - a może rzeczywiście problem nie w tym, że się (jak uważasz)
          narzucasz, tylko, że Ci za bardzo zależy. Ja - kiedy byłem młodym
          chłopakiem - byłem nieśmiały wobec dziewczyn. Gryzłem się tym, aż
          gdzieś nie wyczytałem mądrej maksymy; "przestań biegać za nimi - one
          zaczną biegać za tobą". Sprawdziło się! Oczywiście - ważna jest
          jakaś równowaga, nosa zadzierać też nie warto. W ogóle myślę, że
          ważny jest odpowiedni dobór. Jednemu usiądziesz w biurze na
          kolanach - i nie będzie tego uważał za narzucanie, inny źle
          zinterpretuje niewinny uśmiech i "cześć" na korytarzu. Tu nie ma
          reguły. Staraj się obserwować reakcje mężczyzn i trzymaj się tych,
          którzy mają podobne standardy do Twoich. To się sprawdza w każdej
          dziedzinie życia.
          • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 10:31
            jeśli chodzi o rzeczy z drugiej listy... to faktycznie przez dość
            długi czas je stosowałam, ale w sumie z niedużą częstotliwością- a
            to dlatego, że nie widzimy się za często. Nie powiedział "idź sobie"-
            jest na to zbyt dobrze wychowany- ale wysyłał pewne sygnały-
            przynajmniej ja je tak odczytałam- że mu na mnie nie zależy, tylko
            że tez były dość subtelne. On np. nigdy nie podchodzi do mnie
            pierwszy- zazwyczaj to ja go zagadywałam, teraz przestałam, bo
            cza\ekam aż pierwszy podejdzie... zaraz dokończę.
    • djkrzywepalce Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 27.04.09, 20:31
      > Tj. co mężczyźni rozumieją pod pojęciem "narzucanie się"?
      > Oprócz klasycznych sytuacji, takich jak:
      > - nieustanne wydzwanianie, sms-owanie i mailowanie
      > -bezskuteczne próby umówienia się z nim na randkę
      > -bezpośrednie teksty typu "jesteś dla mnie ważny", "chciałabym z
      > tobą byc", "kocham cię", "dlaczego mnie nie kochasz?"

Tak, to jest narzucanie się.

> Czy jako narzucanie się mogą być postrzegane także:
      > -próby nawiązania przyjaznego kontaktu, zagadywanie go, żartowanie
      > -podchodzenie do niego co jakiś czas, przysiadanie się do niego, gdy
      > siedzi gdzieś przy stole
      > -niewerbalne komunikowanie, że się jest w nim zakochaną, choć wcale
      > nie chce mu się tego komunikować?
      > Innymi słowy, czy facet, który nie jest zainteresowany jakąś
      > kobietą, a którym ta kobieta jest zainteresowana i on się tego
      > domyśla, może odebrać zwykłe koleżeńskie czy przyjacielskie
      > zachowania tej kobiety jako narzucanie się i może go to do niej
      > zniechęcić?

Nie wiem czemu kobiety zakładają, że facet się czegoś domyśla. Niedawno
      zwierzyła mi się koleżanka, że jakaś jej koleżanka leciała na mnie podczas
      studiów. A ja, co zabawne, o istnieniu tej dziewczyny nawet nie wiedziałem.
      Wracając do pytania. To nie jest moim zdaniem narzucanie się, bo na podstawie
      tak subtelnych gestów facet (jeśli i tak nie jest zainteresowany) i tak niczego
      się nie domyśli.
    • i.am.the.one Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 28.04.09, 01:05
      To ja może z najświeższymi newsami.

Jedna panna się do mnie klei. Od 1.5 miesiąca.
      Po zapoznaniu przez kolegę wysłała pierwsza sms. fajnie.
      W ramach rewanżu za cośtam zaprosiła na jedzonko (jest sama po ciężkim
      rozstaniu) - fajnie. zaoferowała swoją pomoc w pewnej sprawie - fajnie. zawsze
      miła zawsze uśmiechnięta - fajnie. pyta jak moje sprawy -fajnie.

Ale sms'ów na potęgę codziennie (5?), nie odpowiadam na wszystkie bo nie daję
      rady. i to wkurza, bo ja wolę zadzwonić pogadać i tyle.

Powiem szczerze, to miło być adorowanym. Traktowałem ją jak b. miłą koleżankę,
      sam okazując jej "limitowane" zainteresowanie, trochę się tym bawiłem, wiedząc
      że w tej chwili nie będę się angażować.

No i co wychodziła, oprócz tego że sama wpadła po uszy i coraz głębiej?
      Wylądowaliśmy na imprezie, potem w łóżku. Ona nie żałuje. Ja też nie.

Następnego dnia pojechałem do niej, trochę szczerej rozmowy na wszystkie tematy
      i powiedziałem jej, że mam w tej chwili inne plany.

Podziękowała za szczerość, ale "serce nie sługa". Szanuję ją i jej uczucia.
      Chciałbym z nią "kraść konie" jak to ktoś wyżej napisał, ale za dużo emocji jest
      w tej chwili w powietrzu.

Don't play with young girls heart, mommy said śpiewał Micheal Jackson

Moja rada: po miesiącu bałaganu w relacji, najlepszym rozwiązaniem była otwarta
      rozmowa w cztery oczy - podobasz mi się, lubię cię, od życia chcę tego i tego,
      twoje miejsce chcę żeby było tu i tu. Zrozumiała, ale potrzebuje czasu.

Stawiam na szczerość.
      Gierki, niuanse są bez sensu. Namówisz go, ale później będzie źle.
      Jak wiesz że gość jest dla ciebie ok (fizycznie i osobowościowo) to wal prostu z
      mostu co o nim myślisz. Doceni to. Zwerbalizuj, to pomaga rzeczom zaistnieć w
      przestrzeni, ustosunkować się jakoś. Ustalcie coś, jakieś terminy, granice.
      Żadnych gierek i podchodów dłuższych niż 1-2 tyg na zasadzie wybadania!!!

Rzeczy z pierwszej listy są niedopuszczalne. masakra jakaś.
      rzeczy z drugiej listy są ok, miłe, ale jak długo chce ci się to ciągnąć. Jeśli
      jeszcze nie powiedział "idź sobie", to może coś gra między wami i pora pogadać w
      cztery oczy a nie między liniami!
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 12:05
        no więc, kończąc mój post który nieopatrznie gdzieś się tam wyżej
        wkecił niż trzeba- facet nie powiedział "idź sobie", ale kiedy np.
        ja wspomniałam, że rzadko mamy okazję porozmawiać, on odparł
        zimno "Nic na to nie poradzisz", poza tym aż do tej pory nigdy nie
        odzywa sie do mnie pierwszy, a kiedyś jeszcze, gdy podeszła do niego
        jednak nasza koleżanka z jakąś sprawą (ale nie żadną osobistą),
        ja poodeszłam do niego razem z nią, bo w sumie szłyśmy razem, a on
        po omówieniu z nią sprawy poszedł sobie w swoją stronę, na mnie w
        ogóle nie patrząc i nic do mnie nie mówiąc. Wyglądało to jakoś
        obraźliwie.
        Mam wrażenie, że facet sie chyba domyśla, bo w jego obecności ciężko
        mi jest zachowywać się normalnie. Bardzo nie chciałam pokazać, że
        coś do niego czuję, ale chyba właśnie dlatego, że tak usilnie
        próbowałam to ukryć, moje uczucia wyszły na wierzch. Byłam spięta i
        czułam w sobie straszliwy lęk. I to był ten niewerbalny komunikat,
        o którym pisałam na początku.
        Z tego, co widzę, facet chyba umie rozpoznawać uczucia innych osób
        (zresztą, patrząc na to z innej strony, nie chciałabym faceta
        pozbawionego empatii).
        Nie wiem, wydaje mi się, że może faktycznie to jest facet, który
        woli szczerą rozmowę niż jakieś podchody, ale z drugiej strony
        wygląda na to, że wszystko, co mieliśmy sopbie powiedzieć, już sobie
        powiedzieliśmy w sposób niewerbalny. Tak myślę. Poza tym nigdy już w
        życiu nie odważę się wyznać uczuć facetowi, którego uczuć nie jsetem
        pewna, po tym, jak będąc nastolatką niechcący w bardzo głupi sposób
        narzuciłam się jednemu, już do przeszłości należącemu koledze pisząc
        do niego list z wyznaniem miłosnym. Nie chcę więcej powtarzać tego
        błędu.
        Tak, chyba rzeczywiście za bardzo zależy mi na facetach, w których
        sie zakochuję,ale nie potrafię nic z tym zrobić, nie umiem tego
        ukryć ani w sobie powstrzymać. Za bardzo pragnę miłości. No i
        dlaczego właśnie od kobiet, które tak bardzo potrzebują miłości,
        faceci uciekają???

"Każdy ma swój płatek śniegu". Orhan Pamuk
        • maja.gd Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 12:46
          > Za bardzo pragnę miłości. No i
          > dlaczego właśnie od kobiet, które tak bardzo potrzebują miłości,
          > faceci uciekają???

Bo to desperatki. Sama napisałaś, ze pragniesz miłości - a przecież miłość
          pojawia się z czasem pomiędzy ludźmi. Nikt Ci nie zagwarantuje, ze się w Tobie
          zakocha - jeśli Ty (nawet niewierbalnie) przekazujesz komunikat, że tego w
          pewnym sensie oczekujesz, to ucieka.

Ja też uciekam od zdesperowanych facetów. Nie chcę nikogo pocieszać, ani być
          lekiem na zranioną (przez kogoś innego) duszę.

Często takie osoby desperacko poszukujące miłości "rzucają" się na każdego,
          który okaże im choć trochę zainteresowania i im się podoba. W każdym takim
          upatrują potencjalnego partnera i to widać...
        • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 12:51
          Wiesz, co myślę? - że brak Ci zwyczajnie umiejętności komunikowania
          sie z ludźmi i panowania nad własnym zachowaniem. Nie ma się czego
          wstydzić. Jesteś chyba jeszcze bardzo młoda.. W życiu tak już jest,
          że z uczuciami warto się jednak trochę schować, przynajmniej na
          początku. Za to wykorzystać wszelkie tzw. "niewinne" formy kontaktu,
          powiedzmy "koleżeńskie". To, że ktoś Ci się podoba "od pierwszego
          wejrzenia" jest ok, sporo ludzi tak ma. Ale lepiej chyba dać sobie
          trochę czasu z wyjawianiem tego, w międzyczasie poznać Obiekt ;) jak
          normalnego człowieka, zorientować się jaka jest jego wrażliwość na
          te sprawy - i rozpocząć grę - mniej lub bardziej delikatnie - to już
          zależy co ustalisz na etapie rozpoznania. Wtedy jest mniejsze
          ryzyko, że spłoszysz być może cenną osobę.
          • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:03
            Witajcie!

Trochę wkradnę się do cudzego wątku - ale mam problem i mam nadzieję że pomożecie mi na niego obiektywnie spojrzeć - a że jest powiązany tematycznie to pozwolę sobie go opisać.

Otóż

poznałam chłopaka - przez internet - dokładnie na jednym z serwisów randkowych.

Rozmawialiśmy długo za pomocą maila później przenieśliśmy się na gg - rozmawialiśmy codziennie nie było wieczoru kiedy bym się do niego nie odezwała - no właśnie ja się odzywałam zawsze pierwsza nie on!
            Nigdy jednak nie usłyszałam od niego ze nie ma czasu itp zawsze odpisywał i potrafiliśmy tak pisać do siebie po 3 a nawet 4 godziny...

i tu pytanie czy to już narzucanie z mojej strony?

Kolejny etap był taki ze niby przypadkiem podał mi swój nr tel...nie odezwałam się do niego ale on często niby w żartach powtarzał ze jeśli chce z nim gadać to żebym zadzwoniła....wiec ja w rewanżu dałam mu swój i w końcu zadzwonił do mnie...udało mi się nie być pierwsza :)

następnie były sms - głownie to jednak ja zaczynałam ich pisanie

- i tu pytanie nr 2 czy to było kolejne narzucanie z mojej strony?

Ponieważ chłopak coraz bardziej zaczynał mi się podobać w trakcie jednej z rozmów poprzez sms zaproponowałam spotkanie wreszcie doszło do niego całkiem niepodziewanie...

Spędziliśmy na milej rozmowie i spacerze chyba ze 4 godziny...

Sądziłam że teraz on podejmie jakieś działanie....okazuje się ze jednak nie....

Powiedzcie mi proszę czy jest sens nadal odzywać się do niego jako pierwsza?

Czy po prostu mam sobie dać na wstrzymanie bo gdybym mu się podobała to podjął by jakieś działanie?

A może przez to że się "narzcam" on nie robi nic?

Proszę o poważne podejście do tematu

pozdrawiam

• praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:07
              Trudno powiedzieć.. wg mnie nie zrobiłaś nic niestosownego, nie
              widzę żadnego narzucania się. A że sytuacja sie nie rozwija.. Cóż,
              może nie jesteście sobie pisani.
              • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:11
                Dzięki za miłą odpowiedz...

a może powinnam mu powiedzieć prosto z mostu o co mi chodzi?

To tylko facet heheh może się nie domysla....
                • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:25
                  - "Wóz albo przewóz" ? - kto wie, może to i dobra metoda. W
                  najgorszym razie - pozbędziesz się złudzeń i.. zaczniesz wszystko od
                  nowa. Ale chyba dość młoda jesteś - to możesz sobie na to pozwolić -
                  masz jeszcze dużo czasu.
                  Mężczyźni istotnie bywają niedomyślni. A niektórych rzeczy nie chcą
                  się domyślać, nawet kiedy dostaną pięścią między oczy.. cóż - Wojna
                  Płci.. :)
                  • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:28
                    Bije się z myślami co mam zrobić - ostatecznie chce zachować twarz by nie wyjść
                    na ostatnią desperatkę...

Od 2 dni mam taktykę - milczę :) Ciekawe czy da to jakiś skutek.

Co do młodości to niestety już nie jestem pierwszej młodości :)
                    • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:31
                      Milczenie to dobry test. Po tygodniu najdalej pacjent powinien się
                      odezwać. Jeśli nie - numer telefonu - do archiwum.. ;)

• megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:35
                        ok! to dobry pomysł :)...jeśli się nie odezwie to niestety ale szkoda mojego
                        czasu...

mam nadzieje ze wytrzymam w tym milczeniu :P
                        • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:37
                          - no i wyszła z Ciebie Kobieca Natura.. :) Urocze..
                          Ale Trzymaj się! Pary z ust.. :)

• megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:42
                            kobieca natura heheh

Ale koleś jest naprawdę tego wart - dawno nie spotkałam już tak fajnej
                            osoby...szkoda tylko że ona nie myśli w ten sposób o mnie :(

Postaram się wytrwać w milczeniu :D
                            • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:50
                              - a może też tak myśli - ale - albo nie umie o tym mówić, albo się
                              boi, albo ma kompleksy, albo... dużo jest tych "albo"
                              W tych sprawach - zapamiętaj - to Kobiety podejmują większość
                              decyzji. Tylko muszą umieć je sprawnie przeprowadzić. Powodzenia :)
                              • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 16:56
                                hmm a przyjmijmy optymistyczna wersje wydarzeń - odezwie sie..

i co wtedy mam powiedzieć? jak np spyta czemu milczałam itp

uda ze miałam tyle na głowie i nie miałam czasu?
                                czy powiedzieć ze wziełma go na przetrzymanie?
                                • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 17:00
                                  - jak mu powiesz, że go testujesz - to cała misterna taktyka sie
                                  wysypie..
                                  - wytłumacz się grzecznie, ale zdawkowo i bez szczegółów i zapytaj
                                  co proponuje, skoro dzwoni.. :)
                                  • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 29.04.09, 18:37
                                    no tam masz racje...

tylko żeby było jasne zadzwoni to on nie - ewentualnie coś napisze na gg tylko
                                    • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 08:47
                                      - medium nie ma znaczenia - pisać nawet łatwiej, bo odpada obowiązek
                                      panowania nad brzmieniem głosu.. No i można chwilę pomyśleć, zanim
                                      się coś palnie.. ;)
                                      • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 09:43
                                        Odezwał się :) jeszcze wczoraj!

Pogadaliśmy chwilkę po czym zaproponował spacer....spotkaliśmy się teoretycznie
                                        jak ustallismy na 30 min-skończyło się na 2 godzinach gadania....

i co mam teraz myśleć?
                                        • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 10:27
                                          Megidegi, serdeńko, ile Ty masz lat.. ? ;) Byłaś już kiedyś
                                          wcześniej na jakiejś randce? ;) No bo jak sama nie potrafisz po 2
                                          godzinach gadania posterować sytuacją we właściwym kierunku - to się
                                          zaczynam martwić.. ;)

Poważnie - widać, że oboje należycie do typu "gadaczy" - więc w
                                          jakiś sposób jesteście dobrani, to może być początek pięknego,
                                          dłuuuuuugiego związku, kwestią pozostaje - czy dorobicie się
                                          przychówku :)
                                          • r_uda24 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 10:45
                                            heheh nie będę się aż tak na tym forum uzewnętrzniać :) (odnośnie wieku)

Mam doświadczenie w tych sprawach..jednak ta jest wyjątkowa i trudna do
                                            jednoznacznej interpretacji...

Wczoraj wyszła jedna rzecz która myślę przesadza to dlaczego teraz jest tak a
                                            nie inaczej...

on ma problem z tym - ze poznaliśmy się przez internet - myślę że byłby bardziej
                                            otwarty i ufny gdybyśmy poznali się w innym miejscu.

ps. praktyk71 dzięki za zaangażowanie w moją sprawę...:)
                                          • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 10:50
                                            heheh nie będę się aż tak na tym forum uzewnętrzniać :) (odnośnie wieku)

Mam doświadczenie w tych sprawach..jednak ta jest wyjątkowa i trudna do
                                            jednoznacznej interpretacji...

Wczoraj wyszła jedna rzecz która myślę przesadza to dlaczego teraz jest tak a
                                            nie inaczej...

on ma problem z tym - ze poznaliśmy się przez internet - myślę że byłby bardziej
                                            otwarty i ufny gdybyśmy poznali się w innym miejscu.

ps. praktyk71 dzięki za zaangażowanie w moją sprawę...:)
                                            • praktyk71 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 12:43
                                              nie ma sprawy..
                                              nie mam złudzeń, że Ci pomogę - ale może sprowokuję Cię do myślenia.
                                              Człowiek najczęściej tylko sam może sobie pomóc.

Odnośnie poznania przez internet - w dzisiejszej dobie to tak samo
                                              dobra metoda jak dawniej bale wydawane przez ustosunkowane Ciotki.
                                              W każdym przypadku można się nadziać na minę - nieważne jak się kogo
                                              poznało..
                                              pozdrowienia :)
    • wojgall Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 11:53
      Moim zdaniem to zalezy. Jakbym chcial sie z kimś widywać to tak bym
      tego nie odbierał, wręcz bym się cieszył. Ale jak nie to bym był zły
      za maile, smsy itp. Przyjaźń między kobietą a facetem to takie
      baaardzo płynne zjawisko:))
      Pozdrawiam serdecznie.
      • guarana83 Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 30.04.09, 14:24
        a ja uważam, że jakby chcial to by się odezwal
        męska natura nie jest tak skomplikowana jak kobieca, oni nie analizuja każdego szczegółu jak my i pewne sprawy sa dla nich jasne od poczatku
        poszukaj sobie kogoś ciekawszego, albo zostaw go na jakąs inna okazję
        • megidegi Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 03.05.09, 23:30
          Witajcie!

Właściwie to sama już nie wiem co mam o tym myśleć- bo napewno narzucać
          się nie chce z drugiej jednak strony trudno mi zrezygnować z kontaktu z
          ta osoba ponieważ bardzo to lubię.
          Po środowym spotkaniu właściwie chyba nie zmienili się
          nic...Wymienilismy na drugi dzień kilka smsow i on raz zadzwonił...
          Przez cała majowke cisza- dopiero dziś ja się odezwała- wysłałam sms na
          którego milo odpowiedział....

Być może prawda jest to ze jeśli facet jest zaineresowany to działa a
          jeśli nie a jest przy tym kulturalny i miły to traktuje mnie jak
          traktuje... Ehhh
      • yasemin Re: jakie zachowania kobiety są dla Was narzucani 09.05.09, 16:58
        wojgall, mam do Ciebie kilka pytań, między innymi :
        1. Od czego to zależy, żebyś chciał się z kimś widywać???
        2. Ile sms-ów musiałbyś dostać od kobiety, żeby się wkurzyć?
        3. Gdybyś lubił jakąs kobietę tylko jako koleżankę, a widziałbyś, że
        ona Cię bardziej niż lubi, to jak byś odpowiedział na propozycję
        wspólnego wyjścia do kina czy na tenisa/badmintona/biegi lub po
        prostu zaprosiła na herbatę?
        Będę się bardzo cieszyła, jeśli odpowiesz. Możesz na priva :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka