Dodaj do ulubionych

wasze klaty

13.04.09, 20:04
dlaczego mężczyźni wrzucają zdjęcia swoich nagich klat piersiowych na portale randkowe/ społecznościowe? :)

zjawisko nie ogranicza się, niestety, do środowiska dresów. bez przerwy na ten nieelegancki fenomen się natykam. czy to taki drugorzędny organ płciowy, czy co? tak jakby kobieta z nagimi piersiami pozowała.

pytanie poboczne: czy wypada zacząć rozmowę swojskim "ładną klatę masz"? :)
Obserwuj wątek
    • cloclo80 Re: wasze klaty 13.04.09, 20:28
      Widocznie faceci robią te fotki po piwie albo tłustym żarciu i jest im gorąco...
    • fuks0 Re: wasze klaty 13.04.09, 20:28
      A dlaczego kobiety wrzucają na portale społecznościowe/randkowe swoje zdjęcia w
      kostiumach kąpielowych/bieliźnie, ewentualnie zdjęcia dekoltu od góry?

>czy co
      > ? tak jakby kobieta z nagimi piersiami pozowała.

Ze względu na panującą u nas kulturę europejską nie jest to tym samym.
      • sommernachtstraum Re: wasze klaty 13.04.09, 20:33
        > A dlaczego kobiety wrzucają na portale społecznościowe/randkowe swoje zdjęcia w
        > kostiumach kąpielowych/bieliźnie, ewentualnie zdjęcia dekoltu od góry?

no właśnie w kostiumach raczej nie wrzucają... w bieliźnie na pewno nie. wśród
        znajomych nie mam nikogo kto by tak robił. za to klat piersiowych mogę zobaczyć
        całkiem sporo :p
        • fuks0 Re: wasze klaty 13.04.09, 20:38
          > no właśnie w kostiumach raczej nie wrzucają... w bieliźnie na pewno nie. wśród
          > znajomych nie mam nikogo kto by tak robił. za to klat piersiowych mogę zobaczyć
          > całkiem sporo :p

Wrzucają, wrzucają (czy Twoi znajomi to nie wiem akurat), oczywiście nie jest to
          > 50%. Być może po prostu nie przeglądasz zdjęć z profili kobiet :)
          • sommernachtstraum Re: wasze klaty 13.04.09, 20:42
            no dobrze, załóżmy. chociaż pozostaję sceptyczna. ale po co to robią/robicie? :)
            • fuks0 Re: wasze klaty 13.04.09, 20:48
              Domyślam się, że z podobnego powodu co panie, i najczęściej tym powodem
              prawdopodobnie jest to, że poza wyglądem nie mają wiele do zaoferowania (jeżeli
              chodzi o portale randkowe), czy też po prostu chęcią pochwalenia się swoją
              fizycznością (tj. niektórzy się np. chwalą modelem posiadanego samochodu).
              • sommernachtstraum Re: wasze klaty 13.04.09, 20:58
                interesują mnie ci, którzy mają do zaoferowania sporo również poza klatą :) ale
                trafiłeś w sedno, przypadek, który dał mi natchnienie do tego wątku chwali się i
                samochodem i klatą :) widocznie lubi być podziwiany. napiszę mu, że ładnie
                wyszedł :) może odpisze :)
                • jan_hus_na_stosie Re: wasze klaty 13.04.09, 21:00
                  sommernachtstraum napisała:

> napiszę mu, że ładnie
                  > wyszedł :) może odpisze :)

Czyli jak, interesują Cię faceci z gołymi klatami czy chcesz się z nim podroczyć? :)
                  • sommernachtstraum Re: wasze klaty 13.04.09, 21:16
                    podroczyć.

to było tak: spotkaliśmy się tylko raz. to była dziwna randka. przez cały czas miał bardzo poważny wyraz twarzy i wyglądał jakby był zupełnie nie w sosie. najpierw mnie to zdziwiło, potem raczej rozbawiło - bo po co chciał się spotkać?

próba pt. szeroki uśmiech w jego kierunku zakończona niepowodzeniem. reakcja: zdziwienie, delikatna próba uśmiechu kącikami ust + oczy w dół, w dół, w dół.

zirytował mnie bardzo.

po czym nie dał mi za siebie zapłacić i zaproponował, żebyśmy porozumieli się za kilka dni, jak wróci z zagranicy. oczywiście, nie spotkaliśmy się już.

a teraz widzę, że dziewczyny się za nim uganiają :) że mu komentarze piszę, że ładnie wyszedł... że spotkania proponują... :) :) nie: on im.

więc: podroczyć :)
            • jan_hus_na_stosie Re: wasze klaty 13.04.09, 20:49

> ale po co to robią/robicie? :)

Po co zadajesz pytania skoro znasz na nie odpowiedź?
    • maly.jasio brzydkie zony i piekne klaty :) 13.04.09, 20:50
      pytanie poboczne: czy wypada zacząć rozmowę swojskim
      "ładną klatę masz"? :)

Jesli to prawda, to tak :)
      Gorzej, gdyby Ci jeszcze lacznie z piekna klata
      przyslal zdjecie brzydkiej zony, proszac o zrozumienie :)

• lacido Re: wasze klaty 13.04.09, 20:52
      żeby się pokazać z najlepszej strony ;)
      • jan_hus_na_stosie Re: wasze klaty 13.04.09, 21:01
        lacido napisała:

> żeby się pokazać z najlepszej strony ;)

Jeśli goła klata to ta najlepsza strona to aż strach zobaczyć tą gorszą ;]
        • lacido Re: wasze klaty 13.04.09, 21:03
          :)
          i właśnie dlatego panie, dla których klata nie jest istotna odpuszczają sobie
          takich panów :) na marginesie, trudno uwierzyć, żeby ktoś demonstrował swoje
          nieatrakcyjne części ciała mając świadomość ich brzydoty Janie :)
    • modrooka Re: wasze klaty 13.04.09, 21:10
      No ale co? Przynajmniej mozna popodziwiać klatki. O dziwo moi koledzy mają
      przwaznie 7/10 lub 8/10. Całkiem niezły wynik. Nie zwrócilam na to wcześniej uwagi.

A tak na powaznie jak widać faceci najzwyczajniej w świecie odczuwają potrzebę
      bycia traktowanym jak tzw. mięsko. Kolejny dowód na zniewieścienie gatunku
      • corgan1 kolejny dowód że kobietom nie da się dogodzić 15.04.09, 05:35
        > A tak na powaznie jak widać faceci najzwyczajniej w świecie
        > odczuwają potrzebę bycia traktowanym jak tzw. mięsko. Kolejny
        > dowód na zniewieścienie gatunku

Raczej kolejny dowód że w potrzebach i poglądach kobiet nie ma żadnej logiki i
        przewidywalności.

Nie jesteśmy gatunkiem po pierwsze. Po drugie - zdaje się że cały ruch
        feministyczny i współczesna kultura dąży do tego żeby mężczyzn zniewieścić np.
        co bardziej nawiedzone psycholożki odbierają w przedszkolach chłopcom zabawki -
        karabiny i czołgi każąc bawić się w dom albo lalkami żeby byli mniej męscy a
        bardziej kobiecy. Po trzecie - spora część postów na FK dotyczy tego że faceci w
        Polsce są brzydcy i nie ma na czym oka zawiesić. Kiedy pojawia się ktoś na wpół
        goły z klata - no to też źle...

dżisas...
        • sommernachtstraum Re: kolejny dowód że kobietom nie da się dogodzić 15.04.09, 06:30
          nie zniewieścić, nie zniewieścić... :) nauczyć rozmowy o uczuciach i ogólnie
          emocjonalności. zapędy striptisowe nie mają z tym wiele wspólnego.

> spora część postów na FK dotyczy tego że faceci
          > w
          > Polsce są brzydcy i nie ma na czym oka zawiesić. Kiedy pojawia się ktoś na wpół
          > goły z klata - no to też źle...

to by chyba był argument za niepokazywaniem torsów, prawda?

ale sam powiedz, nawet jeśli facet jest obiektywnie ładny, to jeśli na 15 zdjęć
          na 13 siedzi z nagim torsem w pozycji półleżącej, to robi to wrażenie nieco
          narcystyczne? a znam też takich, którzy fotografują się sami z nagimi torsami
          przed lustrem :((
          • corgan1 czym się różni narcyzm kobiet od narcyzmu facetów? 15.04.09, 09:30
            że kobiety "eksponują swoje piękno", "swoje wnętrze", mają "naturalną potrzebę
            bycia piękną"? Dlaczego faceci nie mogą robić tego samego?

A facet jak chce był ładny albo jest ładny to jest narcyzem albo frustratem albo
            leczy kompleksy? "ten pan ćwiczy na siłowni widocznie ma jakieś kompleksy" - te
            niezapomniane słowa wypowiedziała uznana ekspertka od życia męskiego performerka
            Hanna Bakuła :))

> ale sam powiedz, nawet jeśli facet jest obiektywnie ładny, to
            > jeśli na 15 zdjęć na 13 siedzi z nagim torsem w pozycji
            > półleżącej, to robi to wrażenie nieco narcystyczne?

Nawet jeśli to co z tego? Dlaczego kobiety mogą być narcystyczne a faceci nie?
            Mamy przecież równouprawnienie.

Mam pytanie:

- chcesz zrozumieć zjawisko polegające że na tym że faceci na necie pokazują
            swoje gołe klaty?

- chcesz im tego zabronić? bo w przeciwnym razie dostaną straszną etykietkę
            "narcyz"!

- maja z jakiegoś powodu tego nie robić?

- podobają Ci się gołe klaty ale gdzieś tam wewnętrznie masz opór żeby się do
            tego przyznać?

:)
            • sommernachtstraum Re: czym się różni narcyzm kobiet od narcyzmu fac 15.04.09, 13:25
              gdyby mi koleżanka zamieściła kilka zdjęć swoich w bikini to też bym się martwiła co z nią. żadna tego nie robi. ja też nie wrzucam swoich zdjęć w bikini do albumu, chociaż nie mam kompleksów ;p

i nie chodzi o rozbieranie się - bo i klata i bikini, i topless - są zupełnie ok, tylko o zdjęcia :p o to, że inteligentny facet chce być kojarzony z nagim torsem :) i że podnieca się komplementami, które kobiety pod tymże wklepują.

nie mówię, że jego - i często innych - torsy mnie odrzucają. torsy jak torsy :p ale ja mam spojrzenie raczej całościowe: jeśli facet jest ok, to podoba mi się też jego tors. jeśli tors ładny, to nie znaczy, że facet ma plusa.

więc nie dopatruj się w wątku irytacji zapiętej pod szyję pensjonariuszki niepotrafiącej opanować podniecenia na widok torsu (męskiego...) :p
              • navaira Re: czym się różni narcyzm kobiet od narcyzmu fac 24.04.09, 15:49
                > o to, że inteligentny facet chce być kojarzony z nagim torsem :)
                > i że podnieca się komplementami, które kobiety pod tymże wklepują.
                Hłe hłe, you said "inteligentny" :D
                • sommernachtstraum Re: czym się różni narcyzm kobiet od narcyzmu fac 25.04.09, 11:45
                  ależ bardzo inteligentny, a przy tym ekstremalna postać ekstrawertyka.
          • obrotowy powiedzialas "a" - to powiedz "b" :) 15.04.09, 13:26

> nie zniewieścić, nie zniewieścić... :) nauczyć rozmowy o
            uczuciach i ogólnie emocjonalności.

a) dobre na czasy pokoju :) ale tego (na zawsze) nikt nam
            nie zagwarantuje.

b) skoro juz chcesz "zniewiescic" mezczyzn, to naturalna
            konsekwencja tego (jak u kobiet) bedzie pokazywanie tego,
            co uwazaja w sobie za piekne - czyli klat :)

ERGO: - sprzecznosc logiczna.
            • sommernachtstraum Re: powiedzialas "a" - to powiedz "b" :) 15.04.09, 14:27
              twoja logika mnie poraziła.
              • obrotowy Re: powiedzialas "a" - to powiedz "b" :) 15.04.09, 15:41

> twoja logika mnie poraziła.

i slusznie - skoro argumenty wyparowaly :)
        • navaira Re: kolejny dowód że kobietom nie da się dogodzić 24.04.09, 15:45
          Tak tak! Dokładnie! I potem ci chłopcy którym nawiedzone psycholożki odebrały
          karabiny pokazują swoje klaty!
    • big10inch może naśladuja kobiety? 15.04.09, 04:28
      zedycydowanie więcej na takich portalach jest kobiet w bieliźnie, albo z
      wyeksponowanymi dekoltami niż męskich klat ;)
      • sommernachtstraum Re: może naśladuja kobiety? 15.04.09, 06:23
        dekoltów pewnie tak, ale zwróć uwagę na różnicę: wycięcie - naga klatka piersiowa.
        • big10inch czasami... 22.04.09, 23:46
          czasami mniej znaczy więcej (jedna z damskich mądrosci) :P
    • forumowicz_pospolity Re: wasze klaty 15.04.09, 11:16
      klata to jest to nad czym sie pracuje usilnie
      wiec trzeba sie pochwalic ogółowi efektami pracy
    • axel.foley Re: wasze klaty 15.04.09, 18:35
      zmien portale randkowe/społecznościowe
    • masher Re: wasze klaty 15.04.09, 21:08
      nie wiem, raz ze mnie nie bawia portale spolecznoscioworandkowe, dwa ze to
      raczej glupie jest. ale jak komus z tym dobrze, niech i nawet owlosiony tylek
      pokazuje, mnie to rybka.

swoja droga, czemu piersi faceta nie sa tak samo obostrzone zakazami pokazywania
      golizny jak piersi kobiece :] ot rownosc
    • wanilinowa Re: wasze klaty 25.04.09, 14:44

> dlaczego mężczyźni wrzucają zdjęcia swoich nagich klat piersiowych na portale r
      > andkowe/ społecznościowe? :)
      >
      > zjawisko nie ogranicza się, niestety, do środowiska dresów. bez przerwy na ten
      > nieelegancki fenomen się natykam. czy to taki drugorzędny organ płciowy, czy co
      > ? tak jakby kobieta z nagimi piersiami pozowała.

a nie pozują?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka