Dodaj do ulubionych

Macie jakies domowe sposoby na

06.12.03, 00:06
przeziebienie grype czy to co teraz ludzie lapia. Moze jest tu jakas dobra
dusz ktora sie udziela zawowodowo w sluzbie zdrowia? Rady w radzaju 'strzelic
kieliszek ziemniakow w plynie' na razie trzymam jako ostatnia deske ratunku.
Obserwuj wątek
    • sarna2003 Re: Macie jakies domowe sposoby na 06.12.03, 03:44
      sociopata napisał:

> przeziebienie grype czy to co teraz ludzie lapia. Moze jest tu jakas dobra
      > dusz ktora sie udziela zawowodowo w sluzbie zdrowia? Rady w radzaju 'strzelic
      > kieliszek ziemniakow w plynie' na razie trzymam jako ostatnia deske ratunku.

socio, skarbie jakie masz objawy? kaszel? czy goraczke? napisz wiecej to
      moze cos ci podpowiem, :)
    • Gość: archiwald4 Re: Macie jakies domowe sposoby na IP: *.pu.kielce.pl 06.12.03, 09:26
      Mielony pieprz - bierzesz babeczkę do łóżka, kładziesz jej na brzuchu ziarnko
      pieprzu i trzesz aż będzie zmielony.
      A ta poza tym garść vit.c, ze dwie aspiryny, gorąca kąpiel, potem w łóżku kubek
      gorącego mleka z miodem i masłem, trzy koce, masz się maksymalnie wypocić, w
      razie potrzeby w nocy zmiana piżamy na suchą, do rana powinno być lepiej. Dużo
      zdrowia!
    • Gość: Aga26 Re: Macie jakies domowe sposoby na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 11:38
      No proszę-a więc jest sprawiedliwość na tym świecie i nie ominęła cię! Złotko-
      ja też jestem chora (czyżbyś sie zaraził...?) :)))))
      Pozdrawiam
      • sociopata Re: Macie jakies domowe sposoby na 06.12.03, 20:33
        Gość portalu: Aga26 napisał(a):

> No proszę-a więc jest sprawiedliwość na tym świecie i nie ominęła cię! Złotko-
        > ja też jestem chora (czyżbyś sie zaraził...?) :)))))
        > Pozdrawiam

Sarna: to jest takie cos co jest grypa a wyglada na przeziebienie. Kolega tez
        to ma. Brak temperatury, slaniam sie i majacze: gdzie sarna, gdzie sarna...

archiwald: ziarnko powiadasz, a potem sie z tego ziarnka tak jakos robi dyni,
        co nie?

Aga: no i pogielo mnie jak widzisz. Widac twoje voodoo dziala... na co jestes
        chora, bo sie martwie. Nie ma to jak dobra klotnia to tak odswieza. Widzisz, ja
        nie mam zony a dziewczyna nie zasluguje zeby ja tarmosic, no wiec trafilo na
        ciebie. Cos tam jest nie tak z tymi gwizdo-ksiezycami. Uwazaj na to voodo,
        podkrec kurczka w druga strone.
        • martut Re: Macie jakies domowe sposoby na 06.12.03, 23:40
          kora wierzby i zrobic z tego herbatke
          duzo czosnku, jesli mieszkasz sam...
          i lozeczko...
          • sociopata Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 01:13
            martut napisała:

> kora wierzby i zrobic z tego herbatke
            > duzo czosnku, jesli mieszkasz sam...
            > i lozeczko...
            kora wierzby, zafascynowalas mnie. Naprawde. Co jest tej korze, chinina, czy
            co? Jak te wierzbe gleboko skorowac? Mieszkam sam wiec moge pufac... Jak ten
            czlonek, pardon, czosnek wtrajac? Po zabkach?
    • arrte Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 16:39
      Raczej masz grypę. Oficjalne zalecenia: wit.C ( dużo), wapno, ew. + rutyny (
      np. Rutinoscorbin). Choć te zalecenia niedługo odejdą do lamusa; najnowsze
      badania wykazały, że nie wpływają na przebieg choroby.
      Czas tu jest najlepszym lekarstwem
      I lepiej nie wychodzić z domu :)
      • sociopata Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 17:17
        dzieki za rade a wiec moj pobyt na forum jest usankcjonowany!!!! Choc szkoda bo
        wlasnie chcialem isc do biblioteki.

O co chodzi z wapniem???? Nie iwdzialem ze wapn ma cos wspolnego z
        przyspieszeniem leczenia.
        • arrte Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 18:29
          Wapn uszczelnia naczynia krwionośne, co zmniejsza "wychodzenie" z nich
          przeróżnych komórek zapalnych ( a nasz organizm posiada ich całkiem sporo). Im
          ich mniej, tym mniejsze zapalenie ( np. mniejszy katar), człowiek lepiej się
          czuje i szybciej wraca do zdrowia. Poza tym wit.C działa m.in. też w ten
          sposób. Ot, i cała tajemnica :)
        • arrte Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 18:37
          sociopata napisał:

> dzieki za rade a wiec moj pobyt na forum jest usankcjonowany!!!!

Nie ma za co. Fajnie, że się na coś przydałam

Choc szkoda bo
          >
          > wlasnie chcialem isc do biblioteki.

Po co do biblioteki? Może znajdzie się w internecie?
          • sociopata Re: Macie jakies domowe sposoby na 07.12.03, 19:13
            dziekuje za rade o tym wapniu!!! To jest wrecz szokujace ze tak prosty sposob a
            nie znany.

Do biblioteki bo widzialem po drodze napis ze wyprzedaz ksiazek a tam czasem
            mozna trafic calkiem calkiem rzeczy. Ludzie daja fajne ksiazki a biblioteka ich
            nie chce wies sprzedaja. Np nie kazda biblioteka chce dziela klasykow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka