pracownik_sse_lodz 01.10.09, 19:28 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091001/POWIAT0107/845511506 tylko ciekawe dlaczego wcześniej tego nikt nie widział? W takim razie należy życzyć tylko powodzenia i trzymać kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dekajot Re: Za to wielki minus IP: 87.205.147.* 01.10.09, 20:13 Czuj się że mają jakiekolwiek pojęcie o rozwoju infrastruktury transportowej, powiedzą, ładnie wypadnie i na tym się skończy. Tak samo jak szumna przebudowa lini kolejowej przechodzącej przez nasze miasto. Na planach się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Za to wielki minus 01.10.09, 20:20 Wójt Waśniowa będzie zabiegał o drogę 751, burmistrz Ożarowa i Ćmielowa o 755, władze trójmiasta o 9 i 42, skończy się na popisaniu "deklaracji o współpracy przy lobbowaniu na rzecz rozwoju infrastruktury drogowej i kolejowej", a potem temat umrze śmiercią naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Za to wielki minus 01.10.09, 20:30 Byłem w Bełchatowie na drodze krajowej nr 8 w kierunku na Wrocław tam obwodnica powinna byc na 10 lat temu i nic wszystko w korku Bedzie trudno przebic sie z projektami taki jak ten z Ostrowca i nie tylko w konkurencji z takim z Bełchatowa np czy z Łobicomi niech Wilku udowodni jak chce to zrobic bo tam o nie czat z prezydentem ten co o tym decydowac bedzie byle czego nie chce słyszec to musi byc wszedzie mocno załatwione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: Za to wielki minus IP: 81.6.191.* 02.10.09, 09:12 Oczekujesz widzę od konfencji, ze może ona mieć moc sprawczą. Po to są tego typu rzeczy żeby uświadamiać, mówić, tworzyć front do dalszej ekspansji idei.Idąc Twoim myśleniem, nie odbyłaby się żadna konferencja...po co? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Za to wielki plus 01.10.09, 21:04 Termin taki sobie, ciężko będzie mi się wyrwać, bo bardzo chętnie bym posłuchał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekajot Re: Za to wielki plus IP: 87.205.147.* 01.10.09, 21:17 To mnie zwykłego chłopa dopuszczą do wysłuchania jakże wspaniałych obietnic i planów? Jakoś nie widzialem dokłanie miejsca orgazniowania forum, daty, czy są stosowne zaproszenia konieczne itd. a i o odpowiednim stroju nie zapominając. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Za to wielki plus 01.10.09, 21:31 Nie wydaje mi się, żeby ktoś musiał Cię zapraszać:) Pierwsza edycja jeśli dobrze pamiętam była w Inkubatorze, potem Etiuda, ciekawe gdzie teraz...byle nie RED :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp.nick Re: Powtórka z rozrywki IP: 89.100.224.* 01.10.09, 21:50 Pomysł niezbyt nowy, bodajże w poprzedniej kadencji, udało się wszystkim zainteresowanym od Skarżyska po Ostrowiec, po kilku nieudanych podejściach, zebrać do kupy i chyba nawet podpisali list intencyjny, że będą współpracować przy rewitalizacji drogi łączącej nasze miasta... I co? I nic Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_sse_lodz Lobbing,czyli sztuka skutecznego wywierania wpływu 01.10.09, 22:14 Lobbing polityczny, pojęcie opisujące działania grup interesów wywierających nacisk na polityczne organy państwa (przede wszystkim na legislatywę) w celu uzyskania przychylnej dla siebie decyzji. Określa również układ powiązań instytucjonalnych służących przekazywaniu informacji użytecznych w procesie przygotowywania przez lobbystę strategii działania oraz wywieraniu wpływu na treść rozstrzygnięć legislacyjnych. Wydaje mi się ,ze w pierwszej kolejności trzeba decydentom uświadomoć definicję lobbingu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekajot Re: Powtórka z rozrywki IP: 87.205.147.* 01.10.09, 22:15 Ale przecież prostego chłopa nie wpuszczą od tak, jak wejde z ulicy. Listy intencyjne sie ładnie podpisuje ale pózniej tak samo szybko się o nich zapominach. W gazetach opiszą, opinia publiczna widzi ze coś sie dzieje, coś robią, ale że nic im nie wychodzi to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Za to wielki plus 02.10.09, 19:06 Chłopy se pogadajom,powiedzom,że trza zrobić i na tym sie skóńczy Odpowiedz Link Zgłoś