Dodaj do ulubionych

Żeby tylko znów nie były to puste słowa

29.11.09, 19:15
www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/sld-chce-podatku-dla-wierzacych,49538,1
jeśli to nie tylko puste słowa, a realny plan to zamierzam na nich głosować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwester Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.11.09, 19:54
      Jeżeli tak się stanie przewiduję ogromny sukces wyborczy czerwonych. ........
      Aby tylko po wyborach tego nie zaniechali tak jak to robią do tej pory
      wszystkie opcje polityczne obiecują i NIC. Realizacja tego "pomysłu" zapewni
      czerwonym wieloletnie trzymanie steru w Polsce. ALE obawiam się że nie będzie
      ich stać na to,koryto które wygrają będzie ważniejsze niż problem z
      czarnymi.Mimo wszystko mają mój głos.
      • Gość: wyborca Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: 77.255.240.* 29.11.09, 21:00
        Głupoty piszecie.SLD wymyśla wiele niestworzonych rzeczy a to jedna z nich.W
        życiu nie będę na nich głosował.Byli i pokazali co potrafią, zresztą podobnie
        jak pozostałe partie...
    • Gość: wyborca Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: 77.255.240.* 29.11.09, 21:05
      Bardzo dobry komentarz do tego artykułu przez jednego z internautów: "niech
      sobie doswiadczenia SLD robi na ateistach.........
      Co sie SLD interesuje sprawami religii katolickiej. To napewno oficjalnie nie
      lezy w gestii tej partii. Jezeli SLD chce wojowac z wiara katolicka w Polsce, to
      my katolicy znajdziemy wyjscie z tej sprawy i przykladowo na wzor Szwajcarii
      przeglosujemy w referendum zakaz istnienia bardzo malej mniejszosci w Polsce,
      ktora chce ograniczac nasze praktyki religijne i nasza organizacje koscielna. To
      zaczyna w ostatnich czasach byc juz za niebezpieczne, to interesowanie sie i
      wtracanie do cudzej religii, stanowiacej i wyznawanej przez 96% spoleczenstwa
      polskiego." Nic dodać, nic ująć.NIE WYGRAJĄ Z WIARA W POLSCE.W komunie im się
      nie udało i teraz też tak będzie!!!
      • unhollyseth Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 29.11.09, 21:14
        Ej Ty brzydki katolu....SLD nie chce walczyć z wiarą, ale z tym, że nie
        przestrzega się rozdziału państwa od religii. Przypominam Ci, że jeżeli chcesz
        walczyć to mnie spotkasz na pierwszej linii frontu po drugiej stronie..
        • Gość: wyborca Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: 77.255.240.* 29.11.09, 21:18
          Żebyś ty słyszał jak dzisiaj po komunii ludzie śpiewali "nie zdejmę krzyża z
          mojej ściany".Tak ma być teraz co niedziela..
        • redgunner Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 01:26
          unhollyseth napisał:
          >SLD nie chce walczyć z wiarą, ale z tym, że nie
          przestrzega się rozdziału państwa od religii

A ja myślę, że po prostu chcą utwardzić swój elektorat...
          Cały pakiet dodatkowych podatków powinni przedstawić - oczywiście dla dobra nas
          wszystkich...
          Chyba nie myślisz, że zrealizowaliby swój pomysł.
          Kto jak kto, ale gdy SLD rządzi, to żyje z klerem znakomicie - to są normalni
          rozsądni ludzie, a nie fanatycy.
          To w ogóle jakiś temat zastępczy dla frustratów :p
    • Gość: wyborca Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: 77.255.240.* 29.11.09, 21:23
      Proponuję jeszcze aby w Boże Narodzenie, Wielkanoc i inne święta katolickie
      osoby nie wierzące miały normalny dzień pracy.A co!
      • unhollyseth Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 29.11.09, 21:36
        yyyy a czemu nie? Mogę mieć własne święta np. święto leżenia do góry dupą.
        Mnie nie przeszkadza pracować w "te" święta, pod warunkiem, ze do własnej
        dyspozycji będę miał tyle samo dni wolnych od pracy jak WY.
        Problem robisz.
        • lachien Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 08:35
          Jak zwykle - tacy wierzący ludzie a tyle jadu. Nic się od czasów konkwisty nie
          zmieniło. Jeszcze jakby złoto było to już zupełnie niebezpiecznie.
          • lachien Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 09:15
            A czemu proszę Pana z wczoraj kościół katolicki interesuje się wieszaniem swoich
            symboli w innych instytucjach niż kościelne? Czemu wciska się do każdej
            dziedziny życia, nawet tej, której do wiary daleko? Tutaj już można tak? Nawet
            trzeba. Kto komu broni by wisiały w kościele? Księża mogą wciskać się gdzie
            popadnie, a ludzie niewierzący wara od wiary? Klasyka myślenia.
            • dorsai100 Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 11:56
              Wyborco możesz mi odpowiedzieć dlaczego ludzie niewierzący muszą
              utrzymywać kler, który jest opłacany z ich podatków?
              Jeżeli jesteś wierzący, to my ateiści nie zabraniamy nikomu wiary,
              my jesteśmy przeciwko instytucji nikomu niepotrzebnej zwanej
              kościołem i to też tylko dlatego, iż jest opłacana z naszych
              pieniędzy.Dlatego jestem za podatkiem na utrzymanie kościołów i
              innych instytucji kościelnych, tylko przez tych, którzy się
              zdeklarują, że są wierzący - pomijam tu w co wierzą - i odciąć ich
              od budżetu państwa.
              Taka deklaracja pokazałaby, że tych wierzących nie jest wcale 96%
              społeczeństwa ale może około 50%.
              Jak myślisz dlaczego za rządów pis czy po nie wprowadzono takiego
              podatku, bo ich strach ogarnia że duża ilość społeczeństwa powie
              NIE.
              • lachien Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 12:05
                Dokładnie. I straszenie referendum też na nic się nie zda, bo frekwencja przy
                urnach u nas w kraju jest taka a nie inna. Już widzę te tłumy hehe walące do
                lokali. No, chyba że tylko w kościele by stały, a jakby ksiądz jeszcze
                postraszył tłum z ambony piekłem to normalnie 100% elektoratu.
                • Gość: wyborca Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: *.ip.netia.com.pl 30.11.09, 12:36
                  Kościoły są utrzymywane z tacy i wszystkich opłat, których tak nie lubicie(wy
                  podobno ateiści).Przychodzi pogrzeb,ślub to wtedy lecicie do księdza i płaczecie
                  że kasę woła.To jest śmieszne.Krzyże w instytucjach? Hmm.Tam gdzie ja pracuję
                  nikomu krzyż nie przeszkadza, a nawet jest odwrotnie.Dlaczego ktoś każe mi go
                  zdjąć na siłę? Tak jak ktoś napisał to tylko temat zastępczy i tyle.Wiecie kiedy
                  budowało się najwięcej Kościołów? Za komuny, bo władza chciała z tym walczyć.Tak
                  powstał między innymi Kościół na Stawkach.Starsi będą pamiętać co się wtedy
                  działo.Jeśli chodzi o podatki..Ja nie chcę płacić darmozjadom z wiejskiej i co ?
                  To samo z ZUS'em czy składką zdrowotną.Każdy płaci różne podatki.Wystarczy
                  dobrze je rozdysponować a nie dokładać kolejnych bo ta kasa i tak zginie po
                  drodze.Żyjemy w takim państwie niestety..
                  • lachien Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa 30.11.09, 13:17
                    Ja ślubu jakoś brać nie zamierzam, a i jak pacnę w kalendarz to raczej do
                    księdza już biec nie będę mógł. Więc argument o kant dupy potłuc.
                  • unhollyseth Beton 30.11.09, 15:59
                    Nie wiem z czego jesteś ulepiony, ale prawdziwy beton z Ciebie.
                    1. Podobnie jak lachien, uważam że nie wszyscy muszę brać ślub kościelny, albo
                    inne cuda z kościelny w tle.
                    2. Betoniku kochany. Kościoły są utrzymywane z pieniędzy publicznych z tzw.
                    Funduszu kościelnego. Poza tym Biblię znam i to bardzo dobrze, myślę że nawet
                    lepiej od Ciebie i za cholerę jasną nie mogę sobie przypomnieć fragmentu gdzie
                    Wasz Zbawiciel brał kasę za sakramenty...no chyba , że mi wskażesz. A swoją
                    drogą myślisz, że twój Zbawiciel jest happy, że zwierzchnik jego kościoła żyje
                    jak król, których tak potępiał Zbawiciel?
                    3. Jakby świadek Jehowa chciał sobie w Twoim miejscu pracy walnąć jakiś tam
                    symbol, albo gdyby Twój kolega z pracy obok Twojego krzyża powiesił pentagram,
                    półksiężyc albo gołą dupę, która jest symbol jego wiary...zgodziłbyś się? Nie ma
                    takiej opcji!!!
                    Tam gdzie ja pracuję
                    > nikomu krzyż nie przeszkadza, a nawet jest odwrotnie.
                    Rozumiem, że w
                    przerwie na śniadanie zdrowśki jedziecie?
                    4. Jaki z Ciebie jest baran!!!!!! Porównujesz składkę ZUS do płacenia na
                    kościół? Stary nie wszyscy są wierzący a 96% wierzących to mit i ktoś bardzo Cię
                    skrzywdził wmawiając Ci to.
                    • unhollyseth Re: Beton 30.11.09, 16:00
                      jeżeli chcesz sobie wierzyć to wierz. W domu, w kościele, w myślach ale nie
                      wpieprzaj się z tym w przestrzeń publiczną.
                      • lachien Re: Beton 30.11.09, 16:55
                        Niestety - niewykonalne. Ja się zawsze zastanawiałem dlaczego ludzie wierzą
                        ostro w Boga, a już w UFO niekoniecznie. I myślę, że to jest bardzo proste.
                        Zwykły cykor przed śmiercią. This is the end, my beautiful friend. The End.
                        • unhollyseth Re: Beton 30.11.09, 17:00
                          Zamiast ŻYĆ, robić coś szczególnego w życiu, być kimś, być dumnym z życia to
                          pierdoły boją się o to co będzie po życiu...Totalna strata czasu.
                          A dla tych najbardziej bojaźliwych...żyj pełnią serca i ducha, bądź dobry, miły,
                          bądź sobą to wtedy pójdziesz do nieba. klepanie wierszyków Ci nie pomoże.
                          • unhollyseth Re: Beton 30.11.09, 17:09
                            A poza tym czy żeby żyć potrzebne są nakazy odgórne? Czy człowiek niewierzący
                            nie posiada w mniemaniu niektórych moralności? Czy tak trudno stwierdzić, że nie
                            zabijamy drugiego człowieka, że nie pijemy alkoholu na umór, czy też nie
                            aplikujemy w siebie różnych dziwnych rzeczy?
                            No tak, ale zamiast używać mózgu, logiki i racjonalności potrzebne są "nakazy".
                          • lachien Re: Beton 30.11.09, 17:13
                            Wystarczy być chrześcijaninem by iść do nieba. Takie podejście widzi się zaraz
                            po wyjściu z kościoła. Koło mnie jest Carrefour, gdzie wierni kierują swoje
                            pierwsze kroki po oczyszczeniu duszyczki. Wielu z nich wraca potem z siatami
                            grzecznie do domu, by w jego zaciszu obejrzeć teleturniej i porzucać ku...mi w
                            czterech ścianach. Ale są też Ci, którzy dzień święty święcą zaraz za rogiem,
                            jak Pan Bóg przykazał winem. Ogólnie lubię sobie popatrzeć na te zbłąkane
                            duszyczki i podumać nad zawiłością ludzkiej psychiki.
                            • lachien Re: Beton 30.11.09, 19:22
                              Proszę bardzo następny ewenement:

trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7313437,Arcybiskup__Ksieza_moga_wskazywac__na_kogo_glosowac.html
                              • lachien Re: Beton 30.11.09, 19:24
                                A proszę Państwa wierzących i cytujących wątki opowiadające się ZA takimi
                                praktykami - zobaczcie sobie ilu ludzi jest PRZECIW. To jest właśnie owe 90 parę
                                procent wierzących. Tak samo wiarygodne statystyki jak i te, które nasze rodzime
                                targi pracy uważają za wielki sukces. Kościół sobie sam wykopał grób za pomocą
                                swoich duszpasterzy. I chwała im za to - jeszcze parę lat i oprócz dewocji nikt
                                do kościoła nie polezie. BRAWO!!
                                • Gość: wyborca Re: Beton IP: 77.255.244.* 30.11.09, 21:37
                                  Nie życzę sobie nazywania mnie betonem i baranem.Tego wymaga kultura, która
                                  obowiązuje nawet ateistów.Nieprawdaż? Nie mam z wami o czym dyskutować.Płynie z
                                  was jad i nienawiść.
                                  • unhollyseth Re: Beton 30.11.09, 22:24
                                    Ale kto powiedział, że ja jestem kulturalny? Nie jestem również tolerancyjny,
                                    ugodowy. Wiem za to, że jestem egoistą, narcyzem i okropnym materialistą.
                                    • lachien Re: Beton 01.12.09, 06:51
                                      A ja jestem jadowity wężyk żmijka i płynie ze mnie jad. Uważaj na stópki
                                      nieobute, nie wstępuj na me wężowidło, bo ukąszę i nóżka będzie boleć.
    • ostrowiak_1982 A jednak 02.12.09, 19:07
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jest-decyzja-Trybunalu-ws.-ocen-z-religii,wid,11742098,wiadomosc.html
      Nic się nie zmieni w tym kraju :(
      • Gość: wyborca Re: A jednak IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.09, 19:44
        Bardzo dobrze! Nie wiem na co liczyliście ale ja nie czuję się
        zawiedziony.Powtarzam, nie podoba się wam coś w religii to wasza sprawa.Jednak
        85% społeczeństwa myśli inaczej.Od 966 roku Polska stała się krajem
        chrześcijańskim i tak już zostanie.Amen :)
        • lachien Re: A jednak 02.12.09, 20:19
          Ja tam jestem za tym, by na maturze zdawać tylko religię. W ogóle znieść inne
          przedmioty w szkole, bo po co się uczyć biologii - przecież tam jest coś o tym
          sataniście Darwinie i o penisach i pochwach. Uczmy się tylko religii i
          popadnijmy w trochę mniejszą ciemnotę niż w czasach obecnych. A lekcje WF
          zamieńmy na biczowanie się przed kościołem.
          A te 85% to widać chyba tylko u Ciebie w główce. Znasz przysłowie? Jest prawda,
          gó... prawda i statystyki? Nie znasz. I dobrze:) Amen:)
          • dorsai100 Re: A jednak 02.12.09, 20:45
            Wyborco Twoje statystyki maleją z posta na post niczym Twoja wiara.
            Niedługo się opamiętasz i przyznasz że tylko 50% to katolicy.
            • unhollyseth Trzeba kupić lwy... 02.12.09, 22:02
              Dokładnie to samo chciałem napisać:) Było 96% teraz już tylko 85%...

Pisałem już kiedyś, że Polska jest Iranem Europy, co widać po decyzji Trybunału.
              po pierwsze drogi wyborco...Ja doskonale wiem jak wyglądają zajęcia z religii.
              Zero dyskusji, klepanie wierszyków na ocenę i kolorowanie obrazków z Jezuskiem.
              Poza tym czy nie uważasz, że to głupota oceniać wiarę? A tak się właśni robi.
              Zamiast równo traktować dzieci to jednym stawia się lepsze oceny, bo bardziej
              kochają Jezuska. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby to było religioznawstwo. Albo
              chociaż, żeby to były podstawy teologii i filozofii...ale klepanie
              wierszyków..serio?!
              Po drugie co z dziećmi innych wyznań lub niewierzącymi. Nie ma nic dla nich.
              Siedzą na świetlicy. Chociaż, żeby lekcje religii były na początku dnia lub pod
              koniec, wtedy dzieciaki nie uczęszczające miałyby problem z głowy.
              Po trzecie Ty durna istoto sam piszesz, że od 996 roku Polska jest
              chrześcijańska...a co było przedtem? Jakby nie było to też jest spuścizna
              przodków. Zresztą gdyby nie to, że kraje chrześcijańskie nawracały mieczem i
              ogniem to Polacy nadal by wierzyli w co tam by chcieli. Mam Ci głębiu
              przypomnieć jak chrześcijaństwo weszło do Europy? najpierw robiąc krwawą rzeź w
              Rzymie, a potem rozpleniło się jak plaga na resztę kontynentu....SIŁĄ!!!
              W tym momencie jesteś jak Ci głupi Amerykanie. Potomkowie białych imigrantów,
              wyrzutków i śmieci społecznych, którzy dumnie mówią "I'm proud to be
              American"...pomijając fakt, że amerykanie z nich jak z Borysa Szyca aktor. Czy
              Ty tego nie możesz pojąć?
              Po któreś tam z kolei....jak tak nadal będzie się działo w tym pięknym kraju to
              czas kupić lwy..jeśli wiesz o czym mówię.
      • unhollyseth ?? 03.12.09, 08:53
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7323474,Oceny_z_religii_zgodne_z_konstytucja.html
        Kto to jest ten Episkopat Polski? Czy to jakaś agenda rządowa?
    • redgunner Ale poziom dyskusji... 02.12.09, 22:49
      Przy takich dyskusjach z niektórych wyłazi wszystko co najgorsze...

Poza tym by porównywać Iran do Polski trzeba byłoby co nieco o nim poczytać, bo
      to naprawdę żenujące, by pisać takie dyrdymały bez narażania się na wyśmianie.
      Jeśli miałoby się podstawową wiedzę na ten temat to nie pisało by się takich
      bajeczek (przypomina mi to porównanie służ specjalnych tego kraju przez pewnego
      niesławnego polityka do Stasi).

Swoją drogą wybiórcza gazetka ma z pewnością jakieś forum o religii i tam
      możecie powymieniać uwagi na poziomie.
      A to co najważniejsze w tym mieście nie zmieni się ani dzięki wierze ani
      niewierze i nie widzę w nim związku z Ostrowcem.
      • unhollyseth Re: Ale poziom dyskusji... 02.12.09, 22:52
        Zabij mnie <wypiąłem swoją pierś> Śmiej się <mam to..sam wiesz gdzie>
        • redgunner :) 02.12.09, 22:58
          Błądzisz... Jesteś moim bliźnim, więc najwyżej mogę Ci współczuć ;)
          Znam bardziej kontrowersyjne tematy do dyskusji...
          Pewnie o gospodarkę byśmy się pozabijali na tym forum.
          • unhollyseth Re: :) 02.12.09, 23:02
            A czy rozmowy o gospodarce coś zmienią w naszym mieście?
            • unhollyseth Re: :) 02.12.09, 23:06
              Czy jakikolwiek pomysł wychodzący z tego forum został zrealizowany? Czy
              jakakolwiek inicjatywa została wprowadzona w życie? Czy w ogóle ktoś bierze pod
              uwagę te śmieszne wpisy na tym forum? Więc proszę Cię, nie pisz, że tematy o
              religii są nie stosowne na tym forum, bo nic nie wnoszą dla naszego miasta. Howk!
      • unhollyseth Re: Ale poziom dyskusji... 02.12.09, 22:55
        W Iranie wszystko jest pod dyktando religii...a u nas to nie?
        • redgunner Re: Ale poziom dyskusji... 02.12.09, 23:03

> W Iranie wszystko jest pod dyktando religii...a u nas to nie?

Stety/niestety (niepotrzebne skreślić) nie.
          W Iranie specjalne służby mające badać moralność obywateli mogą zajrzeć im do
          łóżka. Tobie nic się nie stanie za uwiedzenie sąsiadki czy zabawy z kolegą (co
          kto lubi).
          Państwo nie penalizuje np. stosunków homoseksualnych.
          Takie porównania są nie w porządku wobec Irańczyków, którzy mogliby najlepiej
          przedstawić różnice.
          Przyznaję, że w Polsce kościół ma wiele do powiedzenia, ale porównanie do Iranu
          uznaję za niestosowne. Znajmy miarę.
          • unhollyseth Re: Ale poziom dyskusji... 02.12.09, 23:07
            Ech. Ale należy umieć odczytać metaforę, ironię, sarkazm...Chyba mi nie powiesz,
            że słowa Polska Iranem Europy bierzesz dosłownie?
            • Gość: czytelnik Re: Ale poziom dyskusji... IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 11:35
              Nie ważne czy jest to 96 czy 85%.Nie prowadzę statystyk tylko obserwacje i
              rozmowy.Wiem, że jest nas większość.Mniejszość zawsze musi się dopasować do
              większości.Tak jest w każdej dziedzinie życia.Nie wszystko mi się podoba w KK
              ale nie pozwolę z niego kpić i atakować z każdej strony.Ty Unhollysetth tylko
              tym żyjesz.Weź się chłopie za jakąś robotę, na pewno coś potrafisz robić.Masz
              dwie ręce to ich wykorzystaj a nie biadol że nie ma pracy itp.Za dużo siedzisz w
              necie i stąd twoje problemy.Kościół zostaw w spokoju.Nie chcesz do niego należeć
              i to już wiemy.Nikt cię nie zmusza.
              • unhollyseth Re: Ale poziom dyskusji... 03.12.09, 12:55
                A gdzie ja biadolę, że nie mam pracy? Albo że nie mam co robić? Skąd wiesz co
                robię.
                Mówisz, że nie pozwolisz kpić...misiaczku kochany cały KK w Polsce to jakaś
                kpina. Żeby episkopat Polski miał wpływ na politykę?! To się w głowie nie
                mieści. Komisje majątkowe, fundusze kościelne, świadczenia z ZUSu...i to
                wszystko z kieszeni podatnika!!! Jakby Wam tą całą wiarę opodatkowali jak w
                Niemczech to by nikt do kościoła nie poszedł. Powiedz mi dlaczego nie wprowadzą
                takiego podatku? Wówczas tacy debile jak ja nie mieliby się do czego przyczepić.
                Chcesz to finansuj ze swojej kieszeni i wszyscy będą szczęśliwi.
                To tak jakby wprowadzili obowiązkowe OC dla właścicieli pojazdów i musieliby
                płacić wszyscy...nawet Ci bez samochodu.

A co do tej Twojej "większości" to masz
                static3.demotywatory.pl/uploads/1259273184_by_krzysziomk_500.jpg
                Gratuluję Ci poczucia humoru z tym dopasowaniem się do większości.
                • dorsai100 Re: Ale poziom dyskusji... 03.12.09, 13:43
                  Niestey Czytelniku zgodzę się z Unhollym nie bardzo uśmiecha mi się
                  opłacanie kościołów z moich podatków(zauważ że mam gdzieś wyznanie).
                  Jeżeli masz przyjemność wierzyć w to czy tamto, to utrzymuj sobie
                  swój kościół łącznie z klerem za własną kasę, moja niech będzie
                  wydatkowana na inne cele publiczne - chociażby na autostrady. My
                  ateiści mamy prawo pisać, że nam się to nie podoba, natomiast wy w
                  wierze sami powinniście się domagać opodatkowania na ten szczytny
                  dla was cel. Chyba, że jest to tak słaba wiara, która musi być
                  współfinansowana przez ateistów, satanistów, islamistów oraz inne
                  wyznania. Czyżby katolik się cieszył, że utrzymuje go szatan?
    • unhollyseth Wyborca i czytelnik - błędy logiczne 03.12.09, 16:35
      Skoro większość jest wierząca i ja żyję w takim kraju jako niewierzący i
      powinienem się dostosować (jak to sami stwierdziliście) to czy w takim razie
      sprawy większości nie powinny mnie obchodzić czy jednak powinny? I jeżeli coś
      jest finansowane z mojej czy Twojej kieszeni to czy dzięki temu mamy prawo
      wypowiadać w danej kwestii czy też nie?
      • lachien Re: Wyborca i czytelnik - błędy logiczne 03.12.09, 17:24
        Mniejszość MUSI się dopasować do większości? Daaaawno się tak nie uśmiałem.
        • lachien Re: Wyborca i czytelnik - błędy logiczne 03.12.09, 18:15
          Jeszcze tak spytam - czy jest to myśl globalna czy ograniczona terytorium
          Rzeczypospolitej? Czy ja muszę zacząć wierzyć, bo większość wierzy? A jeśli nie
          zacznę? Czy mam już się szykować na pokój rozkoszy wypełniony zabawkami, za
          pomocą których to będzie wbijane mi do głowy słowo boże? Sz kurcze nie jest
          dobrze mieć z katem na pieńku. Strach się bać!!
    • ostrowiak_1982 Żeby było jasne! 03.12.09, 18:49
      Ludzie wierzący maja pretensje do nas niewierzących że najeżdżamy na ich religię.
      Osobiście nie doczytałem się nigdzie aby wiara katolicka była równana z błotem.
      Każdy ma prawo do wiary w co chce ale niech ta jego wiara nie decyduje o losie
      wszystkich.
      Natomiast równane z błotem są osoby tworzące kościół jako instytucję przynoszącą
      dochód. Bo to nie są już ludzie głoszący słowo Boże tylko menedżerowie
      nastawieni na zysk i manipulację państwem na swoją korzyść.
      To jest to co nas niewierzących razi.
      • Gość: wyborca Re: Żeby było jasne! IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 19:40
        Takie czasy.Nikt wam nie karze wierzyć.Co do utrzymywania KK.Nie płacicie na
        Kościół.Płacicie podatek do skarbu państwa.To jak on jest rozdysponowany to już
        inna sprawa.Tutaj pretensje do rządzących a nie do wierzących.Powinni to jakoś
        podzielić i jeśli ktoś jest ateistą nie swoja część przeznaczy na co innego
        jeśli taka jego wola.Osobny podatek to głupota bo i tak w Polsce są one za
        wysokie.Zresztą ten temat nie ma końca więc szkoda nawet pisać cokolwiek.Ty
        unhollyseth prawie w każdym poście piszesz jak to źle jest w Ostrowcu.Mnie tam
        dobrze.Może Bóg mi błogosławi? ;)
        • unhollyseth Re: Żeby było jasne! 03.12.09, 19:44
          Bo nie potrafię się cieszyć z g***.

Jeszcze gdybyś tylko mógł udowodnić, gdzie piszę jak to mi jest bardzo źle w
          Ostrowcu...
        • Gość: teletubiś Re: Żeby było jasne! IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 18:07
          Niech obniżą podatki. W polsce jest kwota wolna od podatku 3000zł rocznie, czyli
          można zarobić niecałe 3 pensje minimalne nie placąc podatku dochodowego. A Angli
          można zarobić 7 pensji minimalnych zanim zapłaci się podatek bo tam jest większa
          ta kwota wolna od podatku.
    • Gość: wikary Re: Żeby tylko znów nie były to puste słowa IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 03.12.09, 19:45
      static4.demotywatory.pl/uploads/1259865393_by_Sspider_500.jpg
    • Gość: ojciec Więzienie za zdjęcie krzyża IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.12.09, 13:25
      wiadomosci.onet.pl/2093100,12,kara_wiezienia_za_zdjecie_krzyza,item.html
      • ostrowiak_1982 Re: Więzienie za zdjęcie krzyża 11.12.09, 10:44
        Boże widzisz i nie grzmisz!
        Sami katolicy ośmieszają swoją wiarę. Wstyd!
        • lachien Re: Więzienie za zdjęcie krzyża 11.12.09, 11:05
          Coś tu nie gra nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka