Dodaj do ulubionych

Wybory samorzadowe

IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 10:34
Są już jakieś nazwiska w wyborach do Rady Powiatu?
Obserwuj wątek
    • Gość: antyradny Re: Wybory samorzadowe IP: *.blokowe.pl 20.02.10, 10:37
      Tak:

Bąbel Teresa
      Biel-Żak Agnieszka
      Czajkowski Janusz
      Dziewirz Alfred
      Fiolik Stanisław
      Barańska Danuta
      Górniak Paweł
      Jojko Janusz
      Kałamaga Zdzisław
      Kamińska Inga
      Kopański Piotr
      Kryj Andrzej
      Libuda Mieczysław
      Minkina Robert
      Mrugała Romuald
      Kuba Jarosław
      Piwnik Teresa
      Proksa Ryszard
      Siedlarz Roman
      Siporski Wojciech
      Stachowicz Jan
      Bilski Marek
      Żądło Hubert
      • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 10:43
        O kurde 3/4 znam osobiście. Tzn, że mam plecy?:)
        • temponick Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 14:30
          Ja też znam sporo z nich osobiście i jak tak sobie myślę, że w 'cywilu' są to całkiem fajni ludzie, z humorem, ciężko pracujący niejednokrotnie i uczciwi w większości, to w tym zestawieniu i w tych realiach polityczno partyjnych w jakich im przyjdzie pracować dla naszego hehehe wspólnego hehehe dobra, całe to zestawienie zakrawa na marny żart. Przecież ONI już wszyscy byli, pieniązki z kasy brali przez niejedną kadencję, ale pytanie, czego dokonali takiego, żeby ich wybierać ponownie?

Nie dokonali wiele, for sure, ale największym paradoksem jest to, że niektórzy z nich to urodzeni liderzy, którzy samodzielnie mogliby osiagnąć więcej, niż w tej bunch of useless gays czyli bezużytecznej bandzie
          • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 16:01
            Nie dokonali wiele, for sure, ale największym paradoksem jest to, że niektórzy z nich to urodzeni liderzy, którzy samodzielnie mogliby osiągnąć więcej, niż tej bunch of useless gays czyli bezużytecznej bandzie.

A ja uważam, że to tylko nieudacznicy życiowi obdarzeni darem składania obietnic wyborczych bez pokrycia.
            Jeśli byliby ludźmi kreatywnymi, z wizjami pracowaliby we własnych firmach, a nie liczyliby na pieniądze z budżetu państwa.
            Tak jak robię to ja.
            W wieku 46 lat dorobiłem się własnych dwóch domów, dobrych samochodów.Nie muszę wstydzić się za swoje dzieci. Żyję sobie na dość wysokim poziomie i nie muszę nikomu wchodzić w tyłek - bo będą wybory!!
            • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 16:06
              A już niedługo zasłużony urlopik, tam możecie mnie znaleźć:
              www.cypr.net.pl/Limassol/Hotel_Apolonia_Beach.xml
              • Gość: ostro Re: Wybory samorzadowe IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 20.02.10, 16:18
                jasiu nikt tam cię nie będzie szukał
                nie ty jeden na urlopiki jeździsz (latasz)
                jesli myslisz,że zaimponujesz to się mylisz.
              • temponick Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 16:23
                Drogi Janie! Gratulacje udanej firmy i znalezienia sposobu na życie.

Ci ludzie (z listy) niekoniecznie muszą być jak to nazywasz,
                życiowymi nieudacznikami. Wierz mi -Indywidualnie reprezentują walory
                o jakich niejednemu z nas przyszłoby pomarzyć jedynie. Jednakże w
                realu, w jakim im przyjdzie egzystować i działać, łącząc się w układy
                partyjno-kumplowskie, stają się owymi bezużytecznymi nieudacznikami.
                Powiem więcej samorządowymi szkodnikami, działającymi na naszą
                wspólną niekorzyść
                • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 16:28
                  Jeśli ktoś myśli, że 2 domy, samochód i wakacje na Cyprze stawiają go w sytuacji
                  by mógł obrażać innych - to współczuję rodzinie. A tak nawiasem mówiąc, co powie
                  o takim Jasiu np ktoś, kto ma 5 domów a wakacje spędza na Seszelach? Jak go
                  nazwie? Bo dla takiego kogoś to Jasiu nawet splunięcia wart nie jest.
                  Gratuluję samokrytyki, Panie właścicielu firmy. Szkoda mi takich ludzi.
                  • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 16:32
                    A tak nawiasem radzę Ci człowieczku mniej pracować, bo widać, że czasu nie
                    starcza na normalny pomyślunek. Słyszałeś kiedyś o ludziach dla których polityka
                    nie równa się kasa? Bo chyba nie dla kasy się jest radnym - raczej mizerne
                    wypłaty z tego są.
                    Tak nawiasem na tym forum jest parę osób, którzy jedzą takich jak Ty na
                    śniadanie. Mają więcej niż 2 samochody, a na Cypr raczej nie latają - taniocha i
                    niski standard. I co teraz powiesz? A może lepiej - co Oni powiedzą o Tobie?
                    • temponick Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 16:55
                      Widzisz lachien, sprawa nie jest taka prosta z tym obrażaniem, bo z
                      perspektywy Jana, businessmana, niejednokrotnie urzędnicy, bezradni-
                      radni z całym tym nieodłącznym dworem przydupasów i klakierów właśnie
                      takimi nieudacznikami są. Skoro znasz tylu z nich, spróbujmy się
                      zabawić i posegregować ich w 2-3 lokalne układy w jakie wejdą między
                      soba, żeby reprezentować, sorry misreprezentować nasze interesy w tym
                      (nie)rządzie
                      • Gość: jerzy Re: Wybory samorzadowe IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 20.02.10, 16:59
                        Jeszcze projektu MPK nie skończyłeś, a za nowe zadanie się bierzesz?
                        • temponick Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 17:20
                          Zawieszam projekt MPK bo się zorientowałem, że bez zaplecza,
                          czyli przynależności do układu partyjno-koleżeńskiego w tym mieście,
                          nic nie zdziałam. Mogę Wam tu dupę truć, żebym nie wiem ile miał racji,
                          do (przysłowiowej) usranej śmierci, i tak to nic nie zmieni. Sorry to
                          disappoint all of you, but I'm giving up
                          • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 17:57
                            Pan Jan nie zachował się jak businessman tylko jak typowy burak, który szpanuje
                            wakacjami na Cyprze. Człowiek z klasą (businessman) ma styl, do którego ten
                            człowiek nie dorósł. Jeśli kiedykolwiek miałeś do czynienia z ludźmi na poziomie
                            to widzisz, że z Jana taki businessman jak z koziej d trąba. Napisać co to się
                            nie ma każdy może a prawdy w tym jest zero.
                            • temponick Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 18:12
                              I tutaj dochodzimy lachien do wspólnego konsensusu, że pieniądze, z ludzi wydawałoby się przedsiębiorczych i sensownych, robią czasami nieokrzesanych buraków, zaś władza, z ludzi fajnych, wesołych, uczciwych i niejednokrotnie spełnionych, przemienia w typowych życiowych nieudaczników
                              • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 18:22
                                Nie znam ludzi z tzw. władzy, a co do pieniędzy - tak, robią z ludzi różne
                                rzeczy. Nie ze wszystkimi, ale ze sporą grupą.
                                • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 19:17
                                  Drogi Kolego Lachien,
                                  miałem przyjemność z Panem wymieniać e-maile prywatnie -trochę?;
                                  sorki, ale dla swojego i mojej Rodziny spokoju, dalej nie chcę ujawniać naszej
                                  korespondencji, jest mi przykro, że obcesowo podszedł Pan do mojego postu.
                                  Proszę mi wierzyć, że wyjazd na Cypr, jest dla mnie i mojej Żony jakimś tam
                                  burakowym wyjazdem / gdzie buraki jak cukrownia wypala wapno?/, ale odskocznią
                                  od codziennej absorbującej i czasochłonnej pracy.
                                  Proszę,
                                  Pana z racji powiedzmy wieku, aby stukając w klawiaturkę, nie znając życia
                                  osobistego i zawodowego starał się Pan nie obrażać nikogo.
                                  Nie neguję znajomość Pana pracy z komputerem i jego oprogramowaniem,
                                  ale proszę ale niech mi Pan uwierzy,
                                  włącza się u Pana objaw choroby:/Pawłowa/,
                                  link do objawów:
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_warunkowy
                                  Obaj wiemy, że życie w W-wie jest o wiele łatwiejsze i prostsze niż w Ostrowcu.
                                  Jestem tam co dwa - trzy dni - łącznie z niedzielami.
                                  Czy wyjazd na Cypr i poleżenie jeszcze na :
                                  www.cyprwakacje.pl/pogoda_na_cyprze.html
                                  jeszcze troszkę chłodnej plaży jest czymś nadzwyczajnym i burakowem?
                                  To po co pracować ?
                                  Dla emerytury z
                                  ZUS- u?
                                  Wybacz Panie!?!?
                                  • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 20:02
                                    Kochany Panie - moje posty były takie a nie inne dlatego, że Pan zachował się co
                                    najmniej jak niewychowany cymbał. Odnośnie choroby Pawłowa, nie muszę zaglądać
                                    do Wiki by widzieć na czym polega ale za cholerę nie mogę jej odnieść do siebie.
                                    Dalej - niezbyt rozumiem czy 35 lat na karku nie upoważnia mnie do znajomości
                                    życia i pracy. Poza tym Panie kolego - kto zaczął pisać brzydko o innych? Więc
                                    proszę najpierw od siebie coś wymagać a dopiero potem od innych.
                            • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 19:32
                              Panie Lachien,
                              pozwolę sobie na troszkę złośliwości i zapytam:
                              czy w Pamiątce suszą - jeśli nie jeździ Pan ostrowieckim Pks-em
                              będzie Pan z pewnością wiedział o co pytam.
                              Życzę udanego weekendu.
                              • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 20:03
                                Dokładnie NIE wiem o co Panu chodzi. Życzę udanego wyjazdu na Cypr. Dla Pana i żony.
                                • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 20:36

A więc drogi Panie Lachien,
                                  tam prawie zawsze stoją Panowie z Policji i sprawdzają prędkość.
                                  Mimo Pana 35 lat, moim skromnym zdaniem jeszcze mało Pan wie o otaczającym Pana
                                  świecie.
                                  Jak dorobi się Pan auta/ nie mylić z samochodem/ z przyjemnością powrócimy do
                                  dysputy.

Oczywiście na dzień dzisiejszy - jeśli ja zechcę.
                                  • lachien Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 20:43
                                    A więc drogi Panie Janie. To czy dorobiłem się auta, a może dwóch i ogólnie stan
                                    mojego portfela kompletnie nie jest Pana sprawą. Na tym kończę dysputę z Panem
                                    ponieważ nie widzę w niej kompletnie grama sensu.
                              • Gość: Jan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 20:06
                                A tu co do ZUS-u:
                                Każdy człowiek znający się na rzeczy wie, że kiedy dyrektor banku ni z tego ni z owego ogłasza, że wkłady są bezpieczne - należy pieniądze jak najszybciej wycofać. Niestety: z ZUS się nie da...
                                Jak można przeczytać tu:
                                biznes.onet.pl/zus-swiadczenia-sa-bezpieczne,18543,3179258,1,news-detal
                                "Prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Zbigniew Derdziuk zapewnił, że nie ma i nie będzie zagrożenia wypłaty świadczeń".
                                Szczegółami zajęła się pani V-Prezeska:
                                "Mirosława Boryczka wyjaśniła, że mimo, iż wpływające do Zakładu składki nie wystarczają na wypłatę świadczeń z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, to gwarantem wypłaty jest skarb państwa. Dlatego pieniędzy nie zabraknie".
                                Pytanie: „Gdzie się podziały składki od obecnych emerytów?” jest nietaktowne. Proszę sobie popatrzeć, ile billboardów maja rozmaite partie w wyborach...
                                Na pocieszenie: odpowiedni dowcip z 1960 roku:
                                Przychodzi żyd do rabina i mówi: „Rebe, mam problem..”
                                - Jaki? - pyta świątobliwy mąż
                                - Wygrałem milion w Totka i nie wiem co z tym zrobić...
                                Rabin pomyślał, pomyślał – i powiedział:
                                - Ty weź ten milion i Ty go wpłać do PKO!
                                - Ale-ż rebe! - zawołał przerażony żyd – Przecież to PKO to podejrzana instytucja!
                                - Co za podejrzana, co za podejrzana?!? Za PKO ręczy PRL!
                                - Ale-ż rebe! Sam wiesz, że to państwo może się w każdej chwili rozwalić!
                                - Co Ty mnie wygadujesz: za PRL stoi Związek Sowiecki!
                                - Rebe! Przecież to kolos na glinianych nogach! A jak i on zbankrutuje?
                                - Za Związkiem Sowieckim stoi cały obóz socjalizmu!
                                - Rebe!!! Przecież chyba wiesz, że ten socjalizm to wymyślili jacyś – nasi, niestety – myszygene kopfen! To musi zbankrutować!
                                -Ty głupi! Jak upadnie PRL, ZSRS i zbankrutuje cały socjalizm – to Ty będziesz żałował głupiego miliona złotych?!?

Pytanie: czy w lutym Cypr jest burakowy?
                                Na tym z mojej strony koniec.
                                Niedługo piję/nie do końca/ dosłownie jedno piwo marki:
                                KEO - tubylcze - ohydztwo, i jedną flaszkę z zaprzyjaźnionym ze mną Saszą Smirnoff/ tą biorę ja/.
                                • Gość: ;) Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 20:21
                                  Wszystko pięknie Panie Janie, oczywiście ma pan sporo racji w kwestii ZUS-u i
                                  temu podobnych rzeczach, jest jednak jedno ale..Co kogo obchodzi fakt, że pan
                                  leci z żoną na Cypr, ma dwa domy etc. Długo się nad tym zastanawiałem i
                                  doszedłem do wniosku, że ludzi obchodzi to dokładnie tyle samo co informacja, że
                                  ja w tej chwili nie znajduję się na Jamajce. Pański pierwszy post znakomicie
                                  zilustrowałby pewien wiersz Jana Brzechwy..
                                  • Gość: Ja już kumpel Jana Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 21:00
                                    A zapipie...j w poniedziałek z CV + list motywacyjny po firmach.
                                    Tylko zrób sobie dużo xerówek.
                                • Gość: Wojtek_64 Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 20:26
                                  www.ktokogo.pl/Jaros%B3aw_Kuba
                                  www.ktokogo.pl/Robert_Minkina
                                  a dalej nie chce mi się szukać
                                  • Gość: Kajetan Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 21:07
                                    A tu w osobie Prezesa mamy kandydata na prezydenta:
                                    www.zumi.pl/1814479,Stowarzyszenie_na_Rzecz_Rozwoju_Zespolu_Opieki_Zdrowotnej_%22Przyjazny_Szpital%22,Ostrowiec%20Swietokrzyski,firma.html
                                    • Gość: . poczytajcie Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 21:15
                                      www.ktokogo.pl
                                      Dalej wpisz imię i nazwisko.

• unhollyseth Re: Wybory samorzadowe 20.02.10, 22:19
              Janek...a co mnie do cholery obchodzi gdzie Ty spędzasz wakacje? Ja nie mam
              dwóch aut, mam samochód. Nie byłem na Cyprze, ale wakacje uważam, że minęły mi
              rewelacyjnie. Nie mam wielkiego domu tylko małe M3 i uwierz mi, że bez tej
              Twojej kasy jestem zajebiście szczęśliwy. I pieniądze to nie wszystko. Liczą się
              jeszcze ludzie...przyjaciele, ale tacy prawdziwi a nie kupieni.
              I jak dla mnie to możesz codziennie latać na Cypr ja i tak będę tysiąc razy
              bardziej szczęśliwy od Ciebie...
              • Gość: Wojtek_68 Czemu się czepiacie Jana? IP: 81.219.49.* 21.02.10, 13:25
                Z tego co pisał o sobie wynika, że własną inicjatywą i wysiłkiem
                doszedł do solidnej, niezależnej pozycji biznesowej bez lizania
                tyłków i politycznych układów. Ma rodzinę, jakiś majątek. Nie robi
                kariery po trupach.
                Jest OK, wg. mnie.

Czy odpoczywa tu, czy tam - jego sprawa.

Ma własny punkt widzenia i przy niezależnej pozycji jest raczej
                człowiekiem pożądanym na forum do wzbogacenia oferty głoszonych tu
                poglądów.

• unhollyseth Re: Czemu się czepiacie Jana? 21.02.10, 13:40
                  Wojtku czepiam się, bo szanowny Jan nagle wyskoczył gdzie to on nie pojedzie na
                  urlop...a co kogo obchodzi gdzie on pojedzie? Co to miało wspólnego z wyborami
                  samorządowymi. Nie wiemy jaką ma firmę, jak doszedł do tej kasy co ma i którą
                  szpanuje. Czy normalne jest obnoszenie się ze swoim pseudomajątkiem? A może to
                  pospolity "Prezio", który płaci pracownikom 950 zł a on wieli biznesmen. Jak
                  ktoś napisał burak i tyle.
                  • unhollyseth Re: Czemu się czepiacie Jana? 21.02.10, 13:41
                    forum.gazeta.pl/forum/w,15066,107583095,107596462,Re_Wybory_samorzadowe.html
                    no wybaczcie...
                • Gość: miron Re: Czemu się czepiacie Jana? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.02.10, 19:52
                  Jan ma duzo racji,może przesadnie eksponuje swój dorobek lecz pisze prawdę.Innymi kategoriam postrzegają gospodarność urzędasy a innymi ludzie przedsiębiorczy.To naprawdę dwa państwa w jednym.Dwa odmienne państwa.Gdyby...kazdy radny,prezydent,starosta odpowiadal matrialnie i personalnie za swe rządy????napewno rządzil by lepiej lub lepiej...nie pchal by się tam bo wiedzialby, ze za zle rządy czeka go kryminał lub bankructwo materialne.a tak to się rządzi NICZYIM i tak to brnie dalej.
    • Gość: miron Re: Wybory samorzadowe IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.02.10, 20:01
      Jan to pan który zbyt eksponuje swoj dorobek lub...tyle chciałby mieć co pisze.Ale pisze też dużo prawdy.Ponieważ gospodarnośc jest innaczej postrzegana przez przedsiębiorców prywatnych a zupełnie innaczej poprzez urzędasów zza biurek.gdyby:radny,prezydent,strosta,poseł ect odpowiadal MATERIALNIE i PERSONALNIE za głosowania i decyzje napewno robił by to dobrze ,gdyż zła praca prowadziłaby go i jego familję do bankructwa lub więzienia,a tak to NICZYJE i robią se co chcą
      • Gość: mark Re: Wybory samorzadowe IP: *.fast-net.pl 21.02.10, 21:07
        jeżeli idziesz z diabłem do gospody zawsze będziesz płacił rachunki.
      • dorsai100 Re: Wybory samorzadowe 22.02.10, 10:22
        Jeżeli chcesz aby odpowiadali oni za swe czyny finansowo to najpierw
        trzeba wybrać na te stanowiska ludzi bogatych (nie takiego Jana on
        ma za malo), bo tylko im by zależało na mądrych decyzjach(wiedząc
        czym ryzykują).
        • Gość: zagubiony Re: Wybory samorzadowe IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 21:41
          ..i co z tymi wyborami? Nic nie rozumiem, cały czas o Janie piszecie, zazdrość
          Wam ? Może komitet założymy, bo macie świetne pomysły ... :)
          Wygramy i pokażemy jak się rządzi ...co Wy na to ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka