Dodaj do ulubionych

Masakra!!!

07.09.10, 07:16
www.fakt.pl/Zrozpaczona-matka-pyta-Czy-moja-Ewa-musiala-umrzec-,artykuly,81420,1.html
Moje zdanie co do ostrowieckiego szpitala i tego oddziału co niektórzy znają, a już na pewno znają co do jednego "lekarza".
Obserwuj wątek
    • Gość: Kin Re: Masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 09:28
      ehhh gdybym napisał to co myślę i wiem o tym co się dzieje na oddziale położniczym to na pewno posypały by się wnioski do sądu o pomówienie, obrazę i niewiadomo co jeszcze. Ja wiem że każdy polak świetnie się zna na polityce finansach i medycynie, ale czasami naprawdę obiektywnie patrząc na to wszystko chce się komuś nakopać D.....
      • lachien Re: Masakra!!! 07.09.10, 10:23
        A ja powiem tak: jeśli miałbym jakiekolwiek DOWODY na jakieś przekręty (a nie tylko domyślał się czy wiedział od kogoś) to bym DZIAŁAŁ.
        W Ostrowieckim szpitalu mogę z czystym sumieniem powiedzieć zabito mi ojca, więc proszę mi nie mówić, że narzekam. Nie mam niestety na to dowodów więc co najwyżej mogę chcieć komuś NAKOPAĆ. Ale nie zrobię tego, bo za to pójdę siedzieć a zabawy z kominiarką nie są w moim stylu.
        Dodam jeszcze, że mierzi mnie zachowanie typu: wiem co się dzieje ale nic nie zrobię. Jak wiesz - to zrób. A jak nie wiesz to są właśnie pieprzone ploty i pomówienia.
        I tyle w temacie.
    • Gość: mamuśka Re: Masakra!!! IP: 78.155.124.* 07.09.10, 15:06
      szok--nawet po 11stu latach odkąd rodziłam syna widzę że nic się nie zmieniło-mój synuś żyje bo w porę zmieniono się na dyżurze by 2 zmiana z "czystym" ! sumieniem poszła do domu-żeznia
      • Gość: sisu Re: Masakra!!! IP: 78.155.124.* 07.09.10, 21:11
        Masakra to mało powiedziane! Naprawdę dzieje się źle na porodówce w Ostrowcu. To kolejny przypadek w ostatnich miesiącach, o którym się dowiaduję. Zatrważa fakt, że śmierć dzieciątek następuje nie w pierwszym trymestrze z różnych przyczyn lecz w 6-7 miesiącu, a nawet w 9. To tragedia dla rodziców, dla kobiety, która 9 miesięcy czeka na potomstwo. Czy to niekompetencja lekarzy, spychotechnika czy zwykła mierna znieczulica na cierpienie. Moja dziecko urodziło się kilka miesięcy temu, zdrowe i piękne, ale w Opatowie, robiliśmy wszystko by do tego doprowadzić. Tam są inne zasady, traktowanie pacjenta i jego najbliższych, tylko 15 km od tego grajdołu i bagienka...
        • Gość: missy Re: Masakra!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 21:16
          Ja rodziłam w Kielcach. Nie będę się wypowiadała na temat ostrowieckiego oddziału, bo nie chcę już wracać to bardzo przykrych wspomnień związanych z ordynatorem tegoż oddziału.
    • pathos_phobos Re: Masakra!!! 08.09.10, 14:25
      24 tydzień ciąży to jeszcze ciągle wcześniak,a wcześniaki niestety mają duża śmiertelność okołoporodową.Mnie trzeba więcej,niż artykuł o zrozpaczonej matce w szmatławcu,żeby kogoś potępić.W szpitalu też ludzie umierają,dzieci również.Właśnie dziś sam stwierdziłem zgon.Łatwo za komputerem wydawać sądy,zwłaszcza wysłuchując jednej strony.
      • pathos_phobos Uczciwie 08.09.10, 14:41
        Dojrzały płód jest po 38 miesiącu ciąży i mierzy zazwyczaj powyżej 50 cm,spójrzcie na tą dysproporcję.
        pl.wikipedia.org/wiki/Wcze%C5%9Bniactwo
        Rokowanie [edytuj]

Noworodki urodzone przed 36 tygodniem ciąży mają 30-krotnie większe ryzyko zgonu niż noworodki donoszone, a dla urodzonych przed 28 tygodniem ryzyko jest 200-krotne[4]. Szwedzkie badania przeprowadzone w latach 2005-2007 na grupie wczesniaków urodzonych od 22 do 26 tygodnia ciąży wskazują, że pierwszy rok przeżywa 70%, odpowiednio, urodzonych w 22, 23, 24, 25 i 26 tygodniu: 9,8%, 53%, 67%, 82% i 85%[5].

W zależności od stopnia wcześniactwa zachodzi szereg nieprawidłowości, które ograniczają możliwości dziecka do przeżycia bez pomocy współczesnej medycyny.

* niedobór masy ciała
        * niedobór wzrostu
        * niedorozwój płuc (brak surfaktantu, uszkodzenie płuc, niewydolność oddechowa)
        * przedłużona żółtaczka noworodków (niedorozwój mechanizmów enzymatycznych wątroby)
        * retinopatia wcześniaków

Ze względu na niewydolność mechanizmów termoregulacyjnych wcześniak musi przebywać w inkubatorze.

I to nie prawda,że jak się urodzi,to już będzie cacy.Tak wcześnie urodzone dziecko ma wielką szansę być upośledzone umysłowo i chore fizycznie do końca życia.To nie będzie radosne różowe bobo.Statystyki są nieubłagane.A ja zbyt wiele wcześniaków widziałem,żeby dać się zbałamucić Faktowi. Kobiety ronią i czasami natura ma powody.Brutalne,ale życie samo w sobie jest brutalne.
        • unhollyseth Re: Uczciwie 08.09.10, 15:20
          Korci mnie, żeby coś temu psychiatrze odpisać, ale ugryzę się w język...
          • Gość: kupa Re: Uczciwie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 15:34
            A to kolega pathos już jest jest psychiatrą?
            • unhollyseth Re: Uczciwie 08.09.10, 15:38
              Albo już jest albo bawi się w coś na ten deseń.
        • brazilion Ciąża 16 miesięcy dłuższa, niż u słonicy ? 08.09.10, 15:34
          pathos_phobos napisał:

" Dojrzały płód jest po 38 miesiącu ciąży i mierzy zazwyczaj powyżej 50 cm (...)"

U słonicy ciąża zazwyczaj trwa 22 miesiące :D

Unholly, nie warto :)
          • pathos_phobos Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie za t 08.09.10, 18:38
            o
            • lachien Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 08.09.10, 18:42
              Nie jadam tłustego. Wiesz - zdrowy tryb życia.
              • Gość: realistka Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie IP: 78.155.124.* 08.09.10, 22:35
                powaliło was -taka tragedia a wy...cóż może macie z tym coś wspólnego
                • brazilion Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 08.09.10, 23:31
                  Mozesz mi wierzyc, nikt ani nic tej tragedii nie umniejsza, ani sobie z niej nie zartuje. Tu raczej chodzilo o cos, co daloby sie wytlumaczyc tylko miedzy wierszami.
                  • wadera_77 Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 09.09.10, 09:22
                    nie ważnektóry tydzień.. wazne czy podejmuje się próby uratowania...
                    mam porównanie miedzy cesarką w ostrowieckiem "szpitalu" a warszawskim..
                    w ostrowcu mój ból został nazwany histerią i próba oszukania lekarzy ( nie chce się Pani rodzić, chce Pani wymóc na nas cesarkę- zwijałam się z bólu pod dyzurką pielęgniarek, a lekarz ordynator zabronił mnie podnosić z podłogi,bo mój ból jest oszustwem) .. na szczęście jeden z lekarzy się ulitował , zrobił USG i wbrew decyzji ordynatora zarządził cesarkę , ratując mi i dziecku życie... w warszawie przy podwyższonym lekko ciśnieniu zostałam przyjęta do szpitala i podłączona do wszelkiej aparatury diagnostycznej.. dzięki temu uniknełam systuacji jaka mnei spotkała w ostrowieckim szpitalu..

moja mama straciła w ostrowieckim szpitalu dziecko w 37 tygodniu, tylko dlatego, że nie zlecono badania tętna płodu.. ( nie jest to badanie kosztowne, ani absorbujące personel medyczny... a jednak przy wysokim ciśnieniu i innych wskazaniach podstawowe wręcz)

Przykro mi cholernie z powodu tego co spotkało tę kobietę.. bo podejrzewam, że też nie zrobiono nic , nie wykazano nawet chęci ratowania ...bo tak właśnie jest w tym szpitalu, na tym oddziale
                    • bmwariat Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 09.09.10, 10:17
                      ten k... ordynator już dawno powinien stamtąd wylecieć!!! To samo co mojej żonie kazał zrobić, kazał również mojej znajomej i chwała Bogu, że go nie posłuchały i dzięki temu są cudowne dzieci na tym świecie. Kobiety jeśli tylko macie okazje BŁAGAM WAS omijajcie ten oddział dalekim łukiem i najlepiej jakbyście tam nigdy nie trafiły. Facetów proszę by swoim kobietom wybiły pomysł rodzenia i przebywania na tym oddziale. Dopóki jest ten ordynator który jest, to nie będzie lepiej. Inni lekarze się marnują przy nim, bo wiedze posiadają o wiele większą niź on, ale niestety mają związane ręce i niewiele przy nim mogą zrobić.
                      • dizzy81 Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 09.09.10, 10:21
                        Hmm, jak to jest, że mamy od wielu lat tak negatywne opinie na temat ginekologii i od wielu lat sytuacja się nie zmienia? Kto jest za to odpowiedzialny?
                        • temponick Re: Napisałem miesiące zamiast tygodni,zjedz mnie 09.09.10, 12:00
                          Kto jest za to odpowiedzialny? Pytanie retoryczne, jak o wszystko w Ostrowcu...Takie pieniądze zarabiają starsi stażem lekarze w tym szpitalu, że głowa mała -I to ciągłe dziadostwo kontrowersje narzekanie brud smród pacjent poniewierany począwszy od izby przyjęć -Wystarczy do takiego szpitala w Staszowie i różnica jak między niebem a ziemią...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka