Dodaj do ulubionych

Kij w mrowisko

05.03.12, 04:56
Pewnie temat już był, ale co mi tam..
Jak to jest że ja, rodowity ostrowiak (Słoneczne jakby co) nagle się stałem ostrowczaninem?
Od dawna nie mieszkam w Ostrowcu, ale ostrowiak brzmiało dumnie, a ostrowczanin hmmm.. lekko pedalsko.
Obserwuj wątek
    • Gość: tad Re: Kij w mrowisko IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.12, 07:00
      Co to znaczy nagle? Mi juz w latach 90-tych to pani na polskim mowila.
      • kapitan_marchewa Re: Kij w mrowisko 05.03.12, 07:44
        Ja w latach 80-tych się wyniosłem. Wtedy jeszcze rządzili ostrowiacy, nie ostrowczanie.
        Niedługo będzie ostrowczopipki?
        A co do nauki polskiego, hmmm, jaka szkoła? Oby nie Bronek bo byłby wstyd..
        Podpowiem:
        "mnie się podoba" i "podoba mi się".
        A Twoje "mi się podoba" to słynne "misie" i szczyt wieśniactwa i lekceważenie polszczyzny.
        PS. Wyjątkowo upierdliwy jestem.
        • temponick Re: Kij w mrowisko 05.03.12, 12:39
          Temat jest był i bedzie, bo cywilizacja i internet dały szanse wszystkim a niedouczona w latach '70 grupa polonistów z Bożej Łaski chciała zaistnieć za wszelką cenę i zaczęła mieszać nawet w Ostrowcu -Jestem ostrowiakiem z krwi i kości i nic tego zmieni. Ani Miodek, ani zakompleksieni nauczyciele i pedagodzy, którzy zamiast uczyć i wychowywać próbują reformować. Wyniki tych "reform" wszyscy znamy. Więc nie ma o czym dalej gadać ani dyskutować czyli bić piany po próżnicy. Niszczenie tradycji czy jak to się mówi górnolotnie, naszych korzeni, oraz upiększanie i uszczęśliwianie na siłę, przy zapominaniu o innych ważnych aspektach życia, to priorytet i domena owych "poprawiaczy".
    • good_man Re: Kij w mrowisko 05.03.12, 11:39
      Jaki kij? jakie mrowisko ? :) To jest stary zmruszały badyl w suchej kupie...najwyzej :).

Temat zamknięty juz dawno i oceniony przez znawców :

Miodek o ostrowczaninach i ostrowiakach
      • kapitan_marchewa Re: Kij w mrowisko 05.03.12, 16:38
        Dzięki dobry człowieku.
        To mogę sobie dalej być ostrowiakiem z pełnym poparciem autorytetów.
        • Gość: kamil Re: Kij w mrowisko IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 15:23
          buraczku z słonecznego. jesteś buraczkiem a nie marchewka hahahahahahahah
          • kapitan_marchewa Re: Kij w mrowisko 10.03.12, 09:26
            Oooo, coś się pozmieniało w Ostrowcu?
            Słoneczne to buraki?
            A kto teraz rządzi? Denków, Kunów, Częstocice, Gutwin, Szewna?
            PS. Proszę wybaczyć nieznajomość obecnych realiów, stary jestem.
            Za moich czasów Pułanki za miedzą to było buractwo.
            Ktoś mnie uświadomi jak to teraz wygląda?
            Ostatnio jak byłem, to widziałem za plebanią przy rogu Okólnej na bagnach apartamentowce, gdzieś w stronę słynnej ul. Czystej. Tam teraz mieszka "elita"?
            • Gość: police Re: Kij w mrowisko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.12, 19:39
              Tak ten duży czerwony budynek jest zasiedlony istną elitą przebierańców która pracuje na wzniesieniu po drugiej stronie :(
              W blokach przy Reja to ja wiem czy elita? Tacy troszkę lepiej zarabiający.
              Co do tematu to zawsze byłem ostrowiakiem, a nie tym drugim :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka