dency 12.07.05, 22:16 ...się działo w sobotę koło DeKu? coś ciekawego? czy może..... ..wypowiedzcie się... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka9 Re: ....a co 14.07.05, 20:46 Nie wiem, bo mieszkam ponad 200 km od tego miejsca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ....a co 18.07.05, 00:02 Też nie wiem, bo mieszkam 6tys kilometrów od tego miejsca, ale kiedyś to się tam coś działo. Odpowiedz Link Zgłoś
sensei4 Re: ....a co 18.07.05, 10:31 Jak widać ja mam najbliżej z odpisujących na Twój list. Tylko sto kilometrów. Ale u mnie też nic nie było widać ni słychać. A nie prościej rozpytać u miejscowych ? Pozdr. sensei4-ty. Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: ....a co 18.07.05, 12:50 ....teraz to już wiem. wasz czas reakcji był na tyle wystarczający bym przeczytał w ts.... dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: ....a co 18.07.05, 16:28 ....jakiś festyn, którego gwiazą była reni jusis... tyle wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 ...a co, w końcu to S-ko! 18.07.05, 16:37 W S-ku więcej się dzieje niż w moim 200-tysięcznym mieście. Ciekawe, czy to aktywnośc społeczna taka, czy może wydział kultury tak prężnie działa? Parę tygodni temu był zjazd motocyklistów... widziałam... ale maszyny! Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: ...a co, w końcu to S-ko! 18.07.05, 18:33 .... no, ale teraz kiszka. powyjeżdżali wszyscy albo na rejowie siedzą.... pusto proszę pani...... Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 01:20 Czy ktoś pamięta zespół "Kontrasty" (ok. roku 1964)?, zdjęcie na: www.skarzysko.org/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=15&pos=1 "Zespol gral na sprzecie Klubiu Marzenie, Polak na czeskiej Jolanie-polpudlo, Jastrzebski na niemieckiej "desce" wzmacniacz LUNA 15 watt a po imprezie sasiedzi byli wsciekli..." Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 18:34 Piękne wspomnienie... miałam wtedy 18 lat! A w Kosmosie też grali ? Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 20:06 Grali w Kosmosie, po wsiach okolicznych, na weselach, itd. Potam była bodaj grupa "Kontakty" w Deku, to była grupa zakładowa (Tambor na perkusji, Kosztowniak organy, W. Gula na rytmicznej, i Jasiu Ryczko na solo. Bywaliśmy na ich próbach. Niektóre ich aranżacje pisał znany potem muzyk jazzowy Jaremko (zanim się przeniósł do W-wy). W Deku był raz występ mało znanego brytyjskiego zespołu The Worring Knighs (to było chyba w 1967-68 czy coś) i wiele występów polskich zespołów w tym Czesław Niemen, Czerwonye Gitary, Niebiesko Czarnych, Czerwono Czarnych, Ksia Sobczak, Grechuta, itd. Teraz w Sk-u jest znany Happysad, dalej grają? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 20:54 Zbyszka Jaremko pamietam - mieszkal na Zachodnim. Te ostatnie o których piszesz to było tzw. szukanie młodych talentów - Niebiesko Czarni rzucili takie hasło. Pamiętam, byłam na takim koncercie w Kielcach .... niezapomniane przeżycia. O Happysad zapytam bratanka - on też muzykuje. Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 22:55 Happysad robiło furorę ogólnopolską jakieś rok-dwa temu, znam ich muzykę tylko z Netu. W Sku ostatni raz byłem w 1996. A wyjechałem w 1976. Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 22:57 ....no proszę a to się temat rozkręcił! mam do was w związku z tym pytanie. czy prawdą jest to, że skarżysko w latach 70-tych było zagłębiem narkotykowym na skale kraju? może coś słyszeliście? ja za mały byłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 23:25 dency napisał: > ....no proszę a to się temat rozkręcił! mam do was w związku z tym pytanie. czy > > prawdą jest to, że skarżysko w latach 70-tych było zagłębiem narkotykowym na > skale kraju? może coś słyszeliście? ja za mały byłem.... Raczej nie pamiętam takiej sytuacji (do połowy roku 1976), piliśmy piwko, tudzież jabole, graliśmy w bridge'a i słuchaliśmy godzinami Led Zeppelin, Jethro Tull, King Crimson, Jimmy Hendrix'a i Black Sabbath, ale nawet nie znaliśmy trawki a co dopiero mówić o LSD, którego w Pl b. trudno było dosać. Ale pamiętam co najmniej jeden przypadek kiedy zaczęli pojawiać się przyjezdni hippiesi z W-wy. Oni mięli swoje namiary na haszisz i inne środki, tyle że na to trzeba było jechać do nich. Ich przywiązanie do narkotyków było już dosyć surowe. Czyli Sko w tamtych czasach nie było mekką narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_z_jicina Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 22:56 hanka9 napisała: > W S-ku więcej się dzieje niż w moim 200-tysięcznym mieście. w Skarżysku????? to chyba żart jakiś, wystarczy czółnem przepłynąć do sąsiedniego Szydłowca (~11km), tam to się dopiero dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: ...a co, w końcu to S-ko! 19.07.05, 23:22 ....a w jicinie co się dzieje?... Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_z_jicina Re: ...a co, w końcu to S-ko! 20.07.05, 22:37 pisząc o Szydłowcu (tudzież Palestynie) chciałem zasygnalizować to, co Józek Chabas napisłał do Prezydenta (patrz forum skarzysko.org) - Szydłowiec (stolica kulturalna mazowsza 2005), tam aż roi się od imprez dla ludzi (patrz program www.sckzamek.pl/index.php?option=com_content&task=section&id=8&Itemid=46), a u nas zabaw i uciech jak na lekarstwo... wstyd i hańba Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ...a co, w końcu to S-ko! 20.07.05, 22:53 "I have my freedom but I don't have much time" Odpowiedz Link Zgłoś
dency ....ten tego no.... 20.07.05, 23:40 ...teraz też się gra w BRYDŻA i nawet niektórzy słuchają black sabbath i hendrix'a. jeśli chodzi o to to chyba nic się nie zmieniło. bo nie powiesz mi chyba, że w twoich czasach większość spędzała życie tak jak ty. rozumiem, że byłeś indywidualistą(!) i wolne chwile starałeś się zająć "sztuką wysoką", ale pewnie kiedyś też były odpowiedniki dzisiejszych dresów, szpanerów itp.. reasumując. może opowiedziałbyś coś więcej o obyczajach młodzieży w latach 70- tych? (knajpy, lokale, szkoły, dziewczyny) a i tobie pewnie lepiej się zrobi gdzieś tam na obczyźnie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: ....ten tego no.... 21.07.05, 00:19 "...a i tobie pewnie lepiej się zrobi gdzieś tam na obczyźnie....:)" Odpowiedz Link Zgłoś