feel_good 10.10.05, 13:08 proponuję rozwinięcie podobnego wątku. Kilka branż już się nam ujawniło: nieruchomości, edukacja, ... Zachęcam do wpisów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.dk Re: ...w jakiej branży pracujecie? 10.10.05, 13:16 ale, ale, twórca wątku powinien zacząć ! Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 10.10.05, 13:22 Ja - wnioskuję, że podobnie jak morfinka - reprezentuję nieruchomości. Kiedyś szeroko pojęte (mieszkaniowe/biurowe/hotelowe/handlowe). Dziś tylko mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 nieruchomości?? feel?? a co robisz w nieruchomości 10.10.05, 13:40 w nieruchomościach bo jesli nimi się zajmujesz to szerokie dość pojęcie Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: nieruchomości?? feel?? a co robisz w nierucho 10.10.05, 15:00 Zajmuję się pozyskiwaniem i przygotowywaniem gruntów pod przyszłe inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 stąd ten twój pęd do budowy marketów 11.10.05, 11:37 A może pozyskasz jakiegoś inwestora dla Ostrowca?? Zeby dał pracę! Rozumiem, że jest to jakaś duża firma. Czy możesz mi podać na mejla gazetowego namiary na siebie firmowe?? Czasem moglibyśmy współpracować może?? Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good nie, nie stąd 11.10.05, 13:42 Od kilku już lat nie mam nic wspólnego z supermarketami (poza zakupami). Jestem po prostu zwolennikiem wolnego rynku. A obecnie działam w mieszkaniówce. Tylko, że 1 m2 mieszkania w Warszawie można sprzedać za 4-7 tys. zł (rekordziści sprzedają już powyżej 10 tys./m2), w Krakowie, Wrocławiu, Trójmieście ok. 3-5 tys., a w Ostrowcu za 1 tys. zł za m2. Przy porównywalnych kosztach budowy... Więc póki co żaden developer spoza miasta nie będzie budował mieszkań w Ostrowcu. Kilka lat temu była szansa, że firma w której wtedy pracowałem zainwestuje w teren, na którym powstał później minimal. Ale trochę za późno się zgłosiliśmy, bo ówczesny prezydent już wszystko poukładał... Tylko nie wiem czy to by Cię ucieszyło, bo wtedy byłyby dwie podobne galerie handlowe w mieście, wliczając to co buduje Polimeni... P.S. Odezwij się na maila gazetowego: feel_good@gazeta.pl Ja wprawdzie obecnie działam tylko w Warszawie, ale mam znajomych którzy np. szukają gruntów pod inwestycje mieszkaniowe w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 OK... 11.10.05, 14:20 Działasz w mieszkaniówce - czyli tak jak ja. Ja raczej na rynku wtórnym, ale zdarza się pierwotny. ceny warszawskie OK zgadza się ale skąd masz ofertę cenową dla Krakowa?? bo tu ceny to od 3,5 tyś do (+ -). 15.000 PLn za m2. Trójmiasto troszkę niższe ceny ale też wyższe niż tu podajesz. Dla Ostrowca natomiast od 250 PLN za 1 m2 !!! do tysiąca w porywach 1100 za małe super zrobione mieszkanie. I te ceny się jeszcze długo utrzymają z uwagi na bezrobocie. Czyli nie mamy co liczyć na rozwój przez budownictwo, no chyba że tzw czynszówki i tbs. Bardzo ciekawi mnie zdanie że prezydent poukładał (wtedy to chyba Kałamaga był)?? czyli wnioskuję że nie było wszystko prawidłowo przeprowadzone co długo stwierdzałeś! Galeri dwóch by nie było bo jedna to już za dużo dla tego miasta. Odezwę się na mejla. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: OK... 11.10.05, 14:48 Pisałem o najczęciej pojawiających się ofertach na rynku pierwotnym. Oczywiście są odchylenia od tych cen - i w dół i w górę. Muszę przyznać, że 15 tys. za m2 w Krakowie mnie zaskakuje. Czyżby to gdzieś w okolicy Starego Miasta? Z drugiej strony wiem, że za chwilę w Warszawie pojawi się projekt z cenami 22 tys. zł/m2. To już jest szaleństwo. Ale są chętni na kupowanie tak drogich apartamentów, choć głównie z zagranicy. P.S. Jeśli masz namiar na mieszkanie w Ostrowcu za 250 zł/m2 i nie jest to slams, to możesz mi podesłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 LOKLALIZACJA 11.10.05, 14:57 Ceny w Krakowie podałem oczywiście za rynek pierwotny od 3500 brutto w słabej lokalizacji znajdziesz mieszkanie a 10.000 - 15.000 (netto) nie jest nawyższą, jest normalną ceną za luksusowy apartament w centrum miasta. najwyższą ceną ofertową z jaką sie zetknąłem to 37.000 PLN za 1 m2. (oczywiście mieszkanie w Rynku Głównym). Ogłoszenia z mieszkaniami w cenach 250 PLN za 1 m2 ukazują się od czasu do czasu w GO, ale oczywiście są to miejsca gdzie nie wylewa woda przy powodziach bo umocniono wały. Oczywiście to sarkazm. Kasa poszła na umacnianie wałó dla pOlimeni a tam jest nadal realna groźba zalania. stąd cena 250 PLN. Szukaj a znajdziesz - ja z ciekawości zaglądam w Gazetę - stąd wiem jakie są ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: LOKLALIZACJA 11.10.05, 15:07 Z tym, że ceny z ogłoszeń to nie zawsze ceny transakcyjne, a agenci nie zawsze mają aktualne ogłoszenia... Oczywiście to też sarkazm. A tak na poważnie, to działa jakaś profesjonalna agencja nieruchomości obecnie w Ostrowcu...? P.S. Zauważyłem, że od pewnego czasu rynek wynajmu mieszkań w Ostrowcu mocno sie ożywił w związku z napływem studenckiej gawiedzi. Wiesz może jakie są teraz stawki np. za wynajem typowego 2-pokojowego mieszkania w bloku z płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: LOKLALIZACJA 11.10.05, 15:08 A może mi ktoś odpowie na pytanie które zadałem w innym wątku, skoro tak namiętnie mówicie o gruntach itp:)W Anonsach niestety nie ma niczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: OK... 11.10.05, 15:12 Jak kiedyś wyliczyłem- takie mieszkanie jak moje 57m2(trzy pokoje+kuchnia+łazienka+wc) - jest warte 47 tys do 50 tys.zł. Natomiast kawalerka w Warszawie jest warta już od 150 tys. wzwyż(nowa). Tutaj w jednym z bloków ...he, bloków- apartamentowców(od 250m2 wzwyż) a nie bloków, cena za 1m2 sięgneła 16 tys. zł. Jak oglądałem kiedyś ogłoszenia, chyba na onecie to wynajem mieszkania w takim apartamentowcu(250 m2) to koszt 26 tys. zl/miesiąc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: nieruchomości?? feel?? a co robisz w nierucho 20.10.05, 14:02 ja pracuje w firmie developerskiej w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Re: ...w jakiej branży pracujecie? 10.10.05, 16:57 Education. Ale przebranżowienie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 11.10.05, 13:45 energetyka typu MPEC, energetyka elektryczna, czy też może energetyka jądrowa? a może napoje energetyczne typu Redbull??? Rzecz bezwzględnie wymaga doprecyzowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: ...w jakiej branży pracujecie? 11.10.05, 14:45 w zasadzie poza Redbulem to każda energetyka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 11.10.05, 14:49 tajemniczo to brzmi w dalszym ciągu, ale ok, nie ciągnę już za język :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: ...w jakiej branży pracujecie? 11.10.05, 14:10 Publikacje prasowe/dziennikarstwo oraz edukacja. Bo ja dwubranzowy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 13:03 może to zbyt duża ciekawość, ale... czy pracujesz w firmie zajmującej się księgowością, czy w dziale księgowym firmy z zupełnie innej branży...? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 14:03 firma zajmujaca się księgowością Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 14:13 Rozumiem, że w Warszawie, tak? Jeśli zajmujecie się również rozliczaniem na zasadach ogólnych (księga przychodów i rozchodów) - to jaka obowiązuje obecnie stawka np. dla jednoosobowej firmy, parę faktur na miesiąc...? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 14:33 dlaczego w Warszawie? przecież to forum Ostrowieckie zapraszam do Ostrowca ! rozumiem, ze zdecydowana większość userów jest spoza, ale ja jestem z Ostrowca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 14:43 To chyba mi się coś pomyliło, bo skojarzyłem z Warszawą... W takim razie pytanie nieaktualne. A w Ostrowcu bywam regularnie. Prawie co weekend :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: ...w jakiej branży pracujecie? 12.10.05, 15:19 koordynator usług klientów biznesowych- zlecenia od tychże klientów:)miejsce pracy Warszawa, miejsce zamieszkania(obecnego)-dni powszednie-Warszawa, dni wolne , weekendy Ostrowiec, miejsce zameldowania Ostrowiec:) Miejsce ulubione- jakżeby inaczej-Ostrowiec:)) Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good nie 13.10.05, 14:25 firemkę mam zawieszoną od kilku lat, pracuję na etacie, a podatki płacę póki co w świętokrzyskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ...w jakiej branży pracujecie? 14.10.05, 20:18 Administrator sieci. Miejsce pracy - Warszawa. Miejsce zameldowania - Warszawa. Ulubione miejsce - Ostrowiec. Niestety teraz z powodów ww. mieszkam tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: ...w jakiej branży pracujecie? 18.10.05, 21:15 dentystka.....pracuje i mieszkam na Mazowszu i chyba już tak pozostanie.... pozdrawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: ...w jakiej branży pracujecie? 19.10.05, 16:22 branża - szkolenia, miejsce - Warszawa, ulubione miejsce - wrocław, miejsce z najpiękniejszymi wspomnieniami - ostrowiec Odpowiedz Link Zgłoś
monami9 Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 00:12 A ja mieszka w Ostrowcu i tutaj pracuję w księgowości Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk do monami 20.10.05, 11:59 to zupełnie jak ja i nawet imię i córka też zbieżne :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 12:04 Ja córki niestety jeszcze nie mam, ale obiecuję sobie nad tym popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 13:10 ooo warto !! wiem, co mówię !! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 14:20 Czemu faceci chcą teraz mieć córki zamiast synów?:) Nie ukrywam, ja też chciałbym mieć córkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 14:24 Może dlatego, że mężczyzni wolą kobiety? A może dlatego, że chcą mieć dwie piekne kobiety w domu ? :P Sama nie znam sensownej odpowiedzi na to pytanie, ale mój mąż, też chce mieć corkę. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk eeeee 20.10.05, 14:24 nie zgadzam się tylko mówicie o córkach, ale jakby przytrafiły się trzy, to już za dużo tego Daru Bożego po cichu myślicie : żeby był syn, żeby był syn .... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: eeeee 20.10.05, 14:29 jakby mi sie przytafily 3 corki to moj maz by sie biedny wyprowadzil, bo jak sam mowi nie znioslby PMS u trzech kobiet naraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: eeeee 20.10.05, 14:30 Dlaczego po cichu. Dla przedluzenia linii rodowej i przeniesienia nazwiska na kolejne pokolenia potrzebny jest syn. Inaczej sie nie da. A dla czystej radosci i przyjemnosci (szczegolnie male dziewczynki sa rozkoszne) - corka. Najlepiej miec i jedno, i drugie i sprawa zakonczona... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk jakaś recepta? na jedno i drugie 20.10.05, 14:40 tylko nie pisz, że próbować .. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: jakaś recepta? na jedno i drugie 21.10.05, 05:21 Jest chyba tylko jedna: miec szczescie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: eeeee 20.10.05, 14:44 Mój kolega myślał tak nawet 3 x a teraz myśli jak tu zrobić by była dziewczynka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: ...w jakiej branży pracujecie? 20.10.05, 14:13 Jak to czasami milo sobie popracowac... Odpowiedz Link Zgłoś