dizzy81 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 14.05.06, 18:27 Jakiś taki młodszy... www.gazetatransportowa.com.pl/artykuly/2006-18/4.htm Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 14.05.06, 23:16 Marinek Osuch to przegość i tyle!Kolejny news!Coraz więcej kierowców sklada wypowiedzenia. Co ciekwe nawet Ci starsi, co zostłąo im do emerytury 5, 10 lat! W tym miesiącu w PKs będzie się działo, chodzi o pensje:(((Wodyński przegiął! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 14.05.06, 23:19 Ech! Ja myślę, ze znajdzie się wielu nieopierzonych młodzieńców, albo przyjdzie wielu z Kielc, tam jeszcze gożej i perspektyw brak! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 15.05.06, 14:51 A wiesz co to tempomat?:D Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 15.05.06, 15:05 Mają nasze autobusy tempomaty b3? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 15.05.06, 18:26 A nic już! Czasami pisze bez pomyślunku!Są juz te Karosy? Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Ekspansja PKS Ostrowiec Św. SA 16.05.06, 07:29 Juz niedługo, co raz bliżej!Zwalniają się goście, oj zwalniają. Część idzie do BUDMATU na ,,tiry,,. To ciężki kawałek chleba, dużo jazdy ppo Polscei na Ukrainę(tam jest nieciekawie) w tej firmie. Pensje wyższe, ale jakim kosztem. Ja na będąc w ich sytuacji zostałbym u wyzyskiwacza Wodyńskiego, chociaż...jak ktoś rodzinę utrzymuje, to się nie dziwię! ___ Pozdrowienia dla wszystkich jadących!Szerokooooooooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Dworce w Polsce - z ironią ale warto pooglądać! 16.05.06, 10:05 skyscrapercity.com/showthread.php?t=168780 Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Dworce w Polsce - z ironią ale warto poogląda 16.05.06, 11:18 Dobre! Polskim dworcom daleko jeszcze do zachodnioeuropejskich. Niemniej ten dworzec w Elblągu mi się podobał, czysty, ładny!Ten w Pile kiepski, widać ,że nowy, ale zrobiony bez wyobraźni. Taki sztywny bez duszy. Ten w Hamburgu widziałem na żywo, jeszcze lepiej wygląda nocą. Ale bardziej misię podobały dworce w mniejszych miejsvcowościach niemickich: Hamme, Herne, Gelsen-Kirchen, Duisburg. Pamiętasz jak Ci pokazywałem dworzec we Lwowie Żelazny, tam dopiero jest roz!pustaaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos PKS wschód 25.05.06, 03:56 Powstaje PKS Wschód Wojciech Andrusiewicz 24-05-2006 , ostatnia aktualizacja 24-05-2006 18:51 Wojewoda zdecydował już o połączeniu wszystkich państwowych PKS-ów z Lubelszczyzny. To pierwsza tego typu decyzja w Polsce Do połączenia 13 lubelskich przedsiębiorstw dojdzie 1 września. Powodem jest fatalny stan ich finansów. Tylko na koniec ubiegłego roku przedsiębiorstwa odnotowały stratę blisko siedmiu milionów złotych. Przez pierwsze trzy miesiące tego roku sięgają one już 2,2 mln zł. Przedsiębiorstwo w Opolu Lubelskim zostało postawione w stan upadłości. W siedmiu innych firmach, w tym w Lublinie, Zamościu, Kraśniku i Włodawie wojewoda wprowadził zarządy komisaryczne. Sam PKS Lublin ubiegły rok zamknął stratą blisko 900 tys. zł. - Państwowa komunikacja nie sprostała wyzwaniom rynku po 2000 roku. Pojawiła się konkurencja, a przedsiębiorstwa zaspały - mówił wczoraj Jacek Semczuk, pełnomocnik wojewody lubelskiego ds. połączenia PKS-ów. - Konsolidacja ma wyeliminować słabości naszych przedsiębiorstw, zmniejszyć koszty ich funkcjonowania, poszerzyć możliwości inwestycji i tym samym zwiększyć atrakcyjność. Nowe przedsiębiorstwo przejmie ponad tysiąc autobusów i 2,6 tys. pracowników. Część taboru zostanie zezłomowana. Zaś co do pracowników to wojewoda przyznaje, że zwolnienia w firmie nastąpić muszą, ale dotkną raczej administracji, a nie kierowców. Nowe przedsiębiorstwo z siedzibą w Lublinie będzie miało zarząd i 13 oddziałów. Powstaną też cztery zakłady serwisowe. Przyjęta wstępna nazwa firmy to PKS "Wschód". Do czerwca przyszłego roku przedsiębiorstwo ma się przekształcić w jednoosobową spółkę Skarbu Państwa. Później zaś czeka ją prywatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś