pathos_phobos 28.04.06, 04:13 Czekam jeszcze tylko na polączenie linii od Ozarowa do Kraśnika.to ok 40 km torów i most,które przyblizyły by Ostrowiec do Lublina i trasy na Kijów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dinowar Zainwestować w poprawę stanu torowisk! 28.04.06, 09:03 Podkarpacie chce odtowrzyć trase przez Sandomierz-Ostrowiec-Skarżysko do Warszawy, już ponoć rozpoczęli prace (przez Kolbuszową), a Świętokrzyskie milczy (pieniądze są do wzięcia z UE). A jaki jest stan torów, każdy podróżny wie. Lepiej nie mówić, gdy pośpiech z Ostrowca do Skarżyska jedzie ponad godzinę. Ponadto, wstyd, że nie ma połączeń do Sandomierza (oprócz jednego wieczorem). Czesi, Słowacy mają pięknie rozwiniętą kolej, do małych miejscowości dociera pociąg i wcale nie jeździ tam wielu pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Zainwestować w poprawę stanu torowisk! 28.04.06, 12:18 Remont się rozpoczął na pewno.nie wiem,czemu świetokrzyskie jeszcze nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: jeszcze tylko kolej 28.04.06, 14:57 a masz wiesci ze rozpoczeli na podkarpaciu Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Dobrze myśli Janek 28.04.06, 15:03 Miedzy Lublinem jest luka przestrzeni miejskiej. Ostrowiec może odziałowywać w tym kierunku, nawet w zasiegu ponad podregionalnym:) Z tego Janka to normalnie chyba jakiś strateg, pewnie tam na kompie w jakie Age of empire...cos tam jeszcze pyka(Dizzy81 popraw mnie jak źle napisałem) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: jeszcze tylko kolej 02.05.06, 14:07 ja przegladalem w biblotece taki wydawnictwa z 60 lat bylo tam ze kolej bedzie z kielc na lublin przez ostrowiec i w miare na jozefow zresztom co mialo nie byc mysle ze jakis plan nam sie powiedzie jakas nowa droga bedzie Odpowiedz Link Zgłoś