12.06.06, 18:16
jak oceniacie to miasto
Obserwuj wątek
    • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 18:27
      Najcudowniejsze na świecie- z tych co znam ;-)
      Wspaniała atmosfera.
      • klopater Re: Krakow 12.06.06, 18:51
        buahahaha ładne centrum a reszta się rozsypuje !
        Zdecydowanie wole Wa-we!

pozdrawiam :]
        • dizzy81 Re: Krakow 12.06.06, 18:53
          Heh, no ja mam inne zdanie - to własnie centrum sie rozsypuje:)No ale jak zrobią to co mają zrobić to będzie git!
          • brazylion3 Ja TYLKO PRZYPOMNĘ 12.06.06, 19:03
            Moi kochani, wy się zachwycacie krakowem, ale w Polsce jest wiel ładnych, urokliwych i klimatycznych miejscowości. Tylko trzeba im pomóc. Ten kto w życiu widział tylko Kraków, albo Warszawę, to potem mówi takie bzdury, jak nieraz słysze w autobusie na kursie dalekobieżnym:). No, cóż hipokryzji się nie da zwalczyć!
            • pathos_phobos Re: Ja TYLKO PRZYPOMNĘ 12.06.06, 19:08
              Przykro mi,ale ja znam wiele miast,ale do krakowa wracam zawsze z
              przyjemnością,bo wiążą się z nim wspomnienia mojego dzieciństwa.
              No i wybacz-Sandomierz jest pięny,ale gdzie jest drugie miasto w Polsce,które
              zasypia o 4 a budzi się o 5?
              • dizzy81 Re: Ja TYLKO PRZYPOMNĘ 12.06.06, 19:13
                Ono czasami nie zasypia...
                • pathos_phobos Re: Ja TYLKO PRZYPOMNĘ 12.06.06, 19:15
                  tak generalnie mówię pomiędzy 4 i 5 jest najmniej ludzi na rynku.A nie spało
                  się w krakowie,nie spało...
        • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 19:18
          Wawa-socrealistyczny skansen zmieszany z filią biednejszej części manhattanu-
          bez ładu i składu za to z masą bazarowego handelku i pijaczkami na każdym rogu.
          Tam się dopiero centrum sypie,o starej pradze i grocie nie wspomnę
        • bmwariat Re: Krakow 13.06.06, 06:35
          popieram kleopater:)
          • michal13w Re: Krakow 13.06.06, 08:38
            O Warszawie nic nie powiem, bo za słabo znam. Ale bynajmniej nie zrobiła na mnie
            pozytywnego wrażenia.
          • klopater Re: Krakow 13.06.06, 20:01
            ciesze się że mamy takie same poglądy na temat Krakowa :]

• aisablri Re: Krakow 12.06.06, 19:27
      Kraków... nocą magiczny:) Ja mam tak, że w Krakowie życie jest jakby bardziej
      odrealnione, ludziom się nie spieszy nigdzie, to jest jak sen. Zawsze, gdy
      wracam do Ostrowca z kolei, czuję, że wracam do rzeczywistości:) Bo tylko w
      Ostrowcu jest prawdziwie...
      • dizzy81 Re: Krakow 12.06.06, 19:29
        Komu sie nie spieszy nigdzie w tym Krakowie? Na pewno nie mi! Mi sie bardzo spieszy ale nie mam warunków!
        • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 19:31
          Mnie się nie spieszy,może dlatego w krakowie wszędzie sie spóźniam ;-)
          • aisablri Re: Krakow 12.06.06, 19:32
            A jak chodzicie po chodnikach, to nie widzicie, że ludziom się NIGDY nie
            spieszy i nie można ich wyminąć..
            • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 19:34
              no wąłśnie w krakowie zamieniam się w takiego zawalidrogę-przyspieszam
              tylko,zeby dobiec do tramwaju.Chłone kraków całym ciałem,zupełnie inaczej niz w
              Lublinie,gdzie pędzę,nie patrząc nawet na domy czy ludzi.
            • dizzy81 Re: Krakow 12.06.06, 19:36
              Hmm, nie można uoglniac, ja zawsze mam porblemy z wyprzedeniem 3 krotnie starszych odemnie, więc gdzie ma im się spieszyc? Poza tym ja jak ide sam, to idębardzo szybko, tak szybko ze mi sie spodnie w kroku przecierają!Natomiast jak ide z kimś, i nie mam konkretnych zajęć potem, to lubię się poślimaczyc!
              • aisablri Re: Krakow 12.06.06, 19:39
                Najbardziej nie lubię rozmemłania, więc jak idę, to idę pewnie, a jeśli ktoś mi
                przeszkadza przez cały chodnik.... ale to wszędzie jest- na ulicy, w sklepach,
                zero koordynacji ruchów.
          • dizzy81 Re: Krakow 12.06.06, 19:33
            Wybierasz sie jakos do Krakowa w najblirzszym czasie?
            • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 19:35
              ja?
              • aisablri Re: Krakow 12.06.06, 19:35
                no chyba nie ja, bo ja jak na razie jestem...
                • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 19:37
                  Na razie wybieram się do lublina,bo mam rozmwę kwalifikacyjną,do elbląga,do
                  chełma-wszystko nie w tą stronę.A jak zacznę pracować,to ciężko będzie.W
                  najbliższym czasie raczej się nie zanosi :-(((
                  • brazylion3 Re: Krakow 12.06.06, 20:07
                    Sorry ,że pytam,ale masz jakś ciekawą pracę skoro tak sobie jeździsz np. do Elbląga - podobny do Ostrowca:)
                    • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 20:16
                      mam rodzinę w elblągu-pradziadek wyjechał na ziemie odzyskane.
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 20:12
      Gospodarka: Województwo małopolskie jest jednym z najbardziej zróżnicowanych
      pod względem poziomu rozwoju gospodarczego regionów w Polsce. Dysponuje ono
      znaczącym w skali kraju potencjałem społeczno-gospodarczym. Wytwarza 7,4% PKB,
      co daje mu 4 miejsce w kraju. Mocna pozycja w gospodarce kraju wynika z dużego
      udziału w globalnej wartości produkcji sprzedanej przemysłu i budownictwa,
      odpowiednio 7% i 8%. Region jest szczególnie aktywny w dziedzinie budownictwa
      mieszkaniowego 2 miejsce w kraju. Jednak w wielu gałęziach dominuje gospodarka
      tradycyjna - praco-, materiało- i kapitałochłonna o bardzo niskim poziomie
      konkurencyjności międzynarodowej.
      Mimo pozytywnych zmian i wzrostu znaczenia przemysłów rozwojowych, będących
      nośnikami postępu technologicznego i organizacyjnego, tj. kablowego,
      telekomunikacyjnego, komputerowego, farmaceutycznego, poligraficznego,
      materiałów budowlanych - których udział w produkcji przemysłowej regionu wynosi
      ok. 20% - nadal podstawę gospodarki stanowią tradycyjne gałęzie, w tym:
      hutnictwo, ciężka chemia, górnictwo, przemysł metalowy, tytoniowy, spożywczy.
      Trzy pierwsze, ze względu na ich malejący udział w rynku, określane są mianem
      przemysłów schyłkowych
      • brazylion3 Re: Krakow 12.06.06, 20:18
        Banan Małopolskę ciągnie Kraków i tyle. Bez Krakowa to oni by tam bidunie klepali:)
        • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 20:24
          księstwo golicji i głodomerii
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 20:36
      jasne nie pisalem od piatku bo bylem w kluczach na weselu przyjechalem wczoraj
      i gosc z kluczy pracuje w radio krakow ile tam osob pracuje w krakowie to
      odnosnie rynku pracy
      a jeszcze jest zaglebie i slask hute katowice widac z gorki goscie jada do
      kopalni w myslowicach i inna mentalnosc zwyklych ludzi jestesmy w plecy 20 lat

• pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 20:42
        banan9991 napisał:

jestesmy w plecy 20 lat
        >

Mów za siebie ;-)
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 20:37
      niebieskie atobusy do huty katowice
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 20:43
      niezle krakow promieniuje tam w kluczach chcieli pod slaskie ale sa bardzo
      zadowoleni bo maja sporo inwestycji i dba sie o nich a mysleli ze bedzie inaczej
    • rafost1 Re: Krakow 12.06.06, 21:13
      Kraków, ostatnia sobota, 6 rano: plfoto.com/zdjecie.php?picture=930370
      co to za miejsce?
      • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 21:16
        To zapewne jest kałuża na ulicy :-D
      • dizzy81 ciężko powiedzieć... 12.06.06, 21:18
        być może Kazimierz i ulica Szeroka?
      • brazilion Re:Fotka z Krakowa 13.06.06, 05:18
        Czyzby Kanonicza ?
        • rafost1 Re:Fotka z Krakowa 13.06.06, 19:05
          trudne bylo, ale brazylion blisko, to muzeum archeologiczne :)
          • pathos_phobos Re:Fotka z Krakowa 13.06.06, 19:11
            Ale ja byłem najbliżej-to kałuża na ulicy przecież :-)
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 21:14
      no jasne ze nie do ciebie pije ale tam mieszkancy sa troche lepsi pod wieloma
      wzgledami w okoliy przemysl i to ile lat i jaka potega jego a u nas troche
      tylko tam taka drobnica rolnikow jak u nas nie istniala od wielu lat dziadek
      kuzyna na polu nasadzil sobie las i dochody czerpal z fabryki tam nie bylo
      chlopo robotnikow na taka skale
      • pathos_phobos Re: Krakow 12.06.06, 21:16
        Hehe-znam tamtych ludzi i tamta mentalność dobrze.A chodziło mi,że ja się nie
        czuję 20 lat za nikim :-) Droczę się z tobą.
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 21:25
      o kurdek a myslalem ze sie zdenerwowales
      i co o mentalnosci
      • klopater wole RADOM :] 12.06.06, 21:47
        o 100 razy wole Radom. Radomiowi do Krakowa brakuje zamku i dził sztuki typu
        :ołtarz Wita Stworza" bo Radomskie kamienice sa o wiele ładniejsze o to
        przykład: radom.fajnafotka.pl/ , a o Radomskiej katedrze niewspomne!

• pathos_phobos Re: wole LUBLIN :] 12.06.06, 22:39
          sto razy bardziej niz radom-teraz kiedy odnowili katedrę,z deptakiem na
          Krakowskim,schodami na wzgórzu zamkowym,starówką żywcem jak z XVII wieku
          • brazylion3 Re: wole LUBLIN :] 12.06.06, 23:15
            Nie zgodziłbym się z tym, wszystko to jakies takie sztuczne, kolorowa kostka, brak harmonii i ładu
            • pathos_phobos Re: wole LUBLIN :] 12.06.06, 23:25
              gdzie?Na starówce jest granitowa,na deptaku piaskowiec
              • michal13w Re: wole LUBLIN :] 13.06.06, 00:07
                Co za bzdura, że w Krakowie nikomu się nie spieszy?! Jest dokładnie odwrotnie!
                Jedyne osoby, które w tym mieście się nie spieszą to niemieccy staruszkowie
                wlekący się po rynku, bo im zdrowie nie pozwala!
                • brazylion3 Re: wole LUBLIN :] 13.06.06, 00:17
                  No to co powiedziałbyc Michał o Warszawie, w takim razie tam ludzie biegaja:)
        • fake_plastic_goch Re: wole RADOM :] 13.06.06, 13:39
          Radom to obok Łodzi jedno z miast ktorych wyjaatkowo nie znosze... krkow jest
          swietny, ale chyba nie chcialabym tam na stałe mieszkac. podoba mi sie za to
          wrocław wyjątkowo. mieszkam... hmmm w warszawie i zaczynnam doceniac powoli jej
          specyfike. moze ja kiedys nawet polubie...
        • brazilion Re: wole RADOM :] 13.06.06, 15:43
          klopater napisał:

> o 100 razy wole Radom. Radomiowi do Krakowa brakuje zamku i dził sztuki typu
          > :ołtarz Wita Stworza" bo Radomskie kamienice sa o wiele ładniejsze o to
          > przykład: radom.fajnafotka.pl/ , a o Radomskiej katedrze niewspomne!
          >
          > pozdrawiam :]

No, to kolego walnales, jak przyslowiowy golab o parapet.

Ja tez lubie Radom i jego centrum bardziej podoba mi sie, niz w Kielcach, ale w
          sumie niewiele miast na swiecie swa historia, uroda, iloscia zabytkow i przede
          wszystkim KLIMATEM dorownuje Krakowowi. Jedyna rzecz, za ktora w K. nie
          przepadam, to duza liczba zadufanych w sobie bubkow w samym Kraku, a dresikow -
          w Hucie...:(
    • banan9991 Re: Krakow 12.06.06, 21:49
      cieszyn rynek
    • bmwariat może ja omine ten post:)) 13.06.06, 06:34

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka