Dodaj do ulubionych

Odsniezanie

IP: 195.189.142.* 26.01.07, 23:17
Czy naprawde szkoda soli sypnac troche na drogi?.Straz miejska goni wlascicieli sklepow by odsniezali,kruszyli lod.Ale czego ta straz nie zobaczy co jest na drogach glownych nie mowiac o osiedlowych.To wola o pomste do nieba!.Szkoda troche sola posypac?Piach to za malo,ale tani...
Obserwuj wątek
    • brazylion3 Re: Odsniezanie 26.01.07, 23:22
      spójrz na drogi wojewódzkie, nie da się jeździc:) dziury, koleiny. Jak na Ukrainie
      --------------

KSAP - rusza rekrutacja :)
      • stolat3 Re: Odsniezanie 27.01.07, 23:34
        i yu się kolego mylisz. Są odśnieżone i czarne .
        • misiek7307 Re: Odsniezanie 28.01.07, 10:38
          i tu Ty się kolego mylisz, bo b3 pisał swojego posta 24 godziny przed Tobą i
          opisał stan rzeczywisty, więc nie powinieneś zarzucać mu pomyłki. A ja się
          pozwolę z Tobą nie zgodzić - czy jechałeś trasą na Lublin lub Kielce w
          sobotę??? Bo ja akurat na Lublin tak i wcale nie była to czarna nawierzchnia -
          niestety:(
    • ania7718 Re: Odsniezanie 28.01.07, 12:47
      W Ostrowcu za Obręckim na Waryńskiego można sobie zęby wybić tak jest ślisko,
      już lepiej jest koło BP. Wczoraj kilka razy sie o mały włos tam nie
      przewróciłam.
    • tothmes Re: Odsniezanie 28.01.07, 17:42
      Zgadzam się że odśnieżanie ostatnio nie jest najmocniejszą stroną naszych
      lokalnych włodarzy. W sobotę po południu trochę się przejechałem po ulicach
      Ostrowca i rzeczywiście było to niemiłe przeżycie. Na drogach „płatami” zalegał
      ubity śnieg tworząc czasami już lodowisko. Naprawdę trudno było zauważyć
      jakikolwiek ślad posypania solą lub piaskiem. Moje wrażenie było takie iż
      ślużby miejskie kompletnie zlekceważyły swoje obowiązki.
      Pisze tu oczywiście o –niestety – głównych drogach naszego miasta. Przykładem
      była np. ul Mickiewicza – na wysokości Tesco i Rawki to było wprost niesmaczne,
      tak samo ul. Żabia. Ul. Iłżecka – skręt do ul. Polnej przy światłach – można
      tam się było zakopać w zwałach brudnego śniegu.
      Jeśli chodzi o ulice bardziej peryferyjne to królował tam nie odgarnięty, ubity
      śnieg, który miał już konsystencje lodu. O jakiejkolwiek „posypce” można było
      zapomnieć.
      Drogi osiedlowe i parkingi to był komplety horror.
      Osobę odpowiedzialną za akcję odśnieżania powinno się po tych ulicach solidnie
      przeciągnąć na linie za samochodem. Może wtedy niektóre osoby odpowiedzialnie
      potraktowały by swoje obowiązki.
      Pisze tak gdyż w sobotę była piękna pogoda i śnieg przestał padać- co nie
      przeszkadzałoby w porządkach gdyby ktoś chciał podejść do swoich obowiązków
      poważnie.
    • kszo.pany Nadciąga zawieja i zamieć śnieżna 28.01.07, 18:33

Nadciąga zawieja i zamieć śnieżna
      Meteorolodzy ostrzegają, że w najbliższych godzinach czekają nas zawieje i
      zamiecie śnieżne, powodowane przez silne porywy wiatru. Możliwy również
      marznący deszcz. Ostrzeżenie to dotyczy mieszkańców województw świętokrzyskiego
      oraz śląskiego i podkarpackiego – powiedział Radiu Kielce Marek Chmielewski
      dyżurny Centrum Zarządzania Kryzysowego Wojewody Świętokrzyskiego. Wiatr w
      regionie będzie osiągał prędkość 70-u kiliometrów na godzinę, a w nocy i jutro
      nawet 90-u kilometrów. Równocześnie wystąpią opady śniegu, przechodzące w opady
      deszczu ze śniegiem i marznącego deszczu. Dlatego szczególną ostrożność powinni
      zachować kierowcy i piesi. Drogi i chodniki mogą być oblodzone.
      2007-01-28 13:41:09
      Radio Kielce

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oby ten komunikat dotarł do drogowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka