Dodaj do ulubionych

Samorządowe Rady Osiedlowe

IP: *.telkonet.pl 02.02.07, 18:50
Rozpoczął się czas spotkań sprawozdawczo-wyborczych SRO (skrót nomen omen).
Najbardziej rozśmieszył mnie widok pana Potockiego( obecnego
wiceprzewodnicącego Rady Miasta), który dzielnie brał udział w
dotychczasowych zebraniach, a przecież przed wyborami był zdecydowanym
przeciwnikiem tego typu organów samorządowych.Z całąstanowczością udowadniał
ich bezużyteczność. Czyżby zmienił zdanie? Czyżby punkt widzenia zmienił sie
w zależności od miejsca siedzenia????????????????
Obserwuj wątek
    • michal13w Re: Samorządowe Rady Osiedlowe 02.02.07, 18:51
      Dosyć sławna to jest postać, coś niecoś słyszałem o tym panu:)))
      • Gość: neti Re: Samorządowe Rady Osiedlowe IP: *.telkonet.pl 02.02.07, 18:56
        No właśnie.Jakoś ostatnio niespodziewanie "ucichł".No może nie już z kim
        walczyć, ale zawsze przecież miał tyle do powiedzenia, a teraz....okazuje
        sie,że nawet zmienił zdanie co do pewnych tematów.A może dotychczas chodziło
        tylko o to,żeby "wyrwać się" z szarego tłumu Radnych i zostać
        wiceprzewodniczącym?Czyżby to był szczyt marzeń Pana Radnego?
        • brazylion3 Re: Samorządowe Rady Osiedlowe 02.02.07, 19:09

heeheh ja mam teorię , którą dizziemu przybliżyłem, to tzw. ,,teoria bagna" autor B3, jakby co hahaahhaha:)
          --------------

KSAP - rusza rekrutacja :)
          • misiek7307 do neti:) 02.02.07, 21:05
            jak sama widzisz p. Potocki przy władzy stracił biedaczek wszystkie swoje
            dotychczasowe argumenty!!!Jest jak z Lepperem w rządzie - poza władzą narzekał
            na nią - a teraz nie wypada!!! Z w-ce przewodniczącym Potockim jest po prostu
            tak samo!!! Zazwyczaj nie miał racji ale wygodnie było mu narzekać, a teraz z
            pozycji władzy nie wypada!!! I tyle:)
            • Gość: neti Re: do neti:) IP: *.telkonet.pl 02.02.07, 21:38
              Masz rację, ale to wszystko jest po prostu smutne, żeby nie powiedzieć żałosne:(
              • brazylion3 Re: do neti:) 02.02.07, 21:41
                Witamy w Polsce:)
                --------------

• Gość: neti Re: do neti:) IP: *.telkonet.pl 02.02.07, 21:55
                  Odczułam "tę Polskę" na własnej skórze, wiele widziała i wiele
                  słyszałam.Przerażenie uczciwego człowieka ogarnia. B3 domyślam sie,że wiesz o
                  co mi chodzi.Pogadaliśmy dziś z Dizzym na ten temat :)
                  • brazylion3 Re: do neti:) 02.02.07, 23:30
                    :):)
                    --------------

• aisablri Re: do neti:) 03.02.07, 14:52
                      Przecież taka dokładnie jest polityka- nieważna jest konsekwencja, istotne, co opłaca się w danej chwili. Li i jedynie.
    • dizzy81 Teoria bagna 05.02.07, 07:16
      Równiez ja dorzuciłem cegiełkę, czuję się współautorem

Ale teoria getta jest tylko moja!!!
      • brazylion3 Re: Dizzy81 przybliż teorię Getta!! 05.02.07, 09:19

czy masz na myśli takie getta jakie są w USa tam np. na Bronxie:)? albo w
        Chicago. co Kazik śpiewa, że zabłądził i miałserce w przełyku, ale nic mu się
        nie stało...
        --------------

• Gość: d81 Re: Dizzy81 przybliż teorię Getta!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:58
          teraz nie mam czasu, moze jest w archiwum, a jak nie to zdefiniuję na nowo problem
    • ewam_1977 Re: Samorządowe Rady Osiedlowe 05.02.07, 09:58
      Czy wy nie macie takiego wrażenia że w Radach nie tylko Osiedlowych jest mało
      młodych ludzi ? zastanawiam się właśnie czemu A może to tylko moje spostrzeżenie ???
      • Gość: neti Re: Samorządowe Rady Osiedlowe IP: *.telkonet.pl 07.02.07, 07:46
        W pełni się z Tobą zgadzam. Młodych ludzi jest stanowczo za mało.Nie wynika to
        jednak z dyskryminacji młodzieży. Wynika raczej z braku przygotowania do życia
        obywatelskiego, z teorii totalnego pesymizmu szerzonej w domach młodych ludzi.
        Kiedy zapytałam przed wyborami o preferencje wyborcze kilkudziesięciu młodych
        chłopaków, to spotkałam się tylko ze wzruszaniem ramionami i odpowiedziami
        typu:"A po co głosować? I tak zrobią, co będą chcieli". To zatrważające!!!
    • Gość: d81 Teoria getta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:01
      Z Archiwum:

Wczoraj doszedłem do dość kontrowersyjnego sądu na temat społeczności ostrowieckiej. Stwierdzam, że aby zmieniła się mentalność
      ludzi w postrzeganiu naszego miasta, musi upłynąć minimum 25 lat, oczywiście przy zachowaniu pewnych warunków! Wszyskich
      malkontentów i ludzi mających negatywny wpływ na młodych, którzy potem ferują takie a nie inne "wyroki" - trzeba izolować!
      Najlepiej stworzyć specjalne getta, w których będą oni zamykani, natomiast resztę nalweży wychować w duchu optymizmu, stworzyć im
      optymalne warunku do rozwoju itp! Wtedy, za 25 lat, mamy kilkadziesiąt tysięcy fanaycznych ostrowczan przywiązanych do swojego
      miasta, będących w stanie oddać za nie swoje życie!

Oczywiście ten post traktujcie w kategorii niewykonalnego żartu!

POLSKA BIAŁO-CZERWONI 1:0 DLA NASZYCH
      LUBIE SE POTAŃCZYĆ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka