Gość: d81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:48 Uważa, że kopiec Szostaka jak i Rep. Ostrowieckiej sa niepotzrebne! Nie wiem jak to pierwsze, ale ronda pod THM nie dam ruszyć! Nigdy! Wybijcie to sobie z głowy! To tradycja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:49 Nigdy w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:07 A gdzieś to wyczytał Panie Kolego. Mowa była na sesji tylko o rondzie między wiaduktem, a mostem. I może w ramach inwestycji III etap Zagłoby będzie to zrobione :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:10 W Echu wczorajszym, sa dwie opcje, jedna zakłada likwidacje przy Statoil! Natomiast Pan Kałamag stwierdził że to przy THM też jest niepotzrebne! Idąc tym tokiem można by wyburzyć budynek starostwa- też nie potzrebny:) Bez urazy składaku, po prostu jestem zdenerwowany! Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:11 A ten kardiolg co był na sesji tu u nas w szpitalu pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:12 Przystojniak, no nie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:14 czy przystojny rzecz gustu :D "Człowiek który się nie myli,drzewo które się nie pali nie istnieją " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.telkonet.pl 21.02.07, 14:22 Polska w czystej postaci: BUDUJEMY I BURZYMY, BURZYMY I BUDUJEMY. Zaklęte koło się zamyka.Nie o rondach powinna być radnych debata, a o obwodnicy odciązającej Sandomierską, do diaska! Też jestem zdenerwowana, Dizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:24 Neti spokojnie. Nie denerwuj się. Co za nerwowa młodzież z tym THM związana ;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:27 najlepiej wszystko zlikwidować :) A z Bronkiem same oazy spokoju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.telkonet.pl 21.02.07, 14:37 Jeśli mówiąc o "młodzieży" masz mnie na myśli Składaku, to nie mogę zlekceważyć takiego "komplementu" i odrobinę się uspokoję:) Ale tak serio, to tyle mamy tematów zastępczych w tych Radach, a nie można wziąć się na poważnie za sprawy tzw.pierwszej potrzeby.Ta dolna część miasta traktowana jest tak bardzo po macoszemu, a to nomem omen rdzenne tereny Ostrowca.Oszaleć można z tymi TIRami na Sandomierskiej, ale od lat NIKT NIE CHCE NAS SŁUCHAĆ. Za to burzenie niedawno wybudowanych rond ma być priorytetową kwestią. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:45 Neti. Oczywiście to miał być komplement :) Co do Sandomierskiej. Po zrobieniu Zagłoby I i II miał być III etap tzn droga biegnąca wzdłuż torów aż do węzła w okolicach przejazdu na Mostowej. Niestety na 8 lat sprawa "umilkła" ;). Dziś widziałem plany, które mają być realizowane. Tzn. III etap Zagłoby jak pisałem, przedłużenie ulicy Chrzanowskiego aż do Sandomierskiej + "wyprostowanie" drogi od mostu w Denkowie i włączenie jej w Sandomierską. Tylko tego się nie da zrobić "na już" Potrzeba zrobić wykupy działek, projekty itd. Ale plany takie są i mają być priorytetem dla "nowych" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jurand_pl Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 18:00 jeżeli to co piszesz byłoby zrealizowane, głównie przedłużenie obwodnicy wzdłuż torów i tam wiaduktem połączenie z sandomierską i opatowską to nie potrzeba burzyć tego ronda gdyż ruch bedzie mniejszy a włączenie się np z Żabiej na Aleje bedzie łatwiejsze i bekolizyjne a korków niebędzie jak teraz. Te plany o których są fajne i terenów pod inwestycje było by więcej całe łąki od kilińskiego do nowej drogi tylko trzeba wysuszyć bo tam chyba bagna są. A czyje są tereny na samsonowica za piekarnia Złoty kłos i z drugiej strony tam też jest sporo miejsca pod tereny inwestycyjne ale nie pod budownictwo komunalne o których jest w inym poście. ja pod tereny pod budowe tych domków to bym w innej części miasta poszukał dalej od huty i drogi (coraz więcej Tirów tam jeździ) później mogą być jakieś protesty :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 22.02.07, 00:48 jestem oazą spokoju, pogody ducha, czasami wq..a na siec orange, ale to tyle:) Ogólnie jestem cholernie bardzo opanowany:Di kończyłem SŁAWNY THM!:) Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 18:04 Nareszcie cos sensownego z ust p. Kałamagi -nawet przedluzenie Zagloby moze nie byc potrzebne, jezeli zostanie wydzielony ekskluzywny pas tranzytowy na 'starym' wiadukcie ze skretem w prawo na obwodnice, oraz 'wyprostowanie' wiaduktu na poprawiony most, w kierunku miasta! To moze kosztowac niewiele, mozna wykonac "od reki" i przyniesie efekt natychmiastowy, natomiast 'dokonczenie' obwodnicy z nowymi mostami czy wiaduktem bedzie trwac lata! Popieram pomysl ex-prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
kubajarek Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 19:31 Tak dla sprostowania - Pan Kałamaga ani słowem nie wspomniał o rondzie pod THM- em. Mówił o rozbiórce małego ronda pomiędzy wiaduktem a mostem na Kamiennej ze względu na dbałość o wiadukt, ponieważ ten wiadukt był projektowany na ruch dynamiczny a nie statyczny, a jak wszyscy widzimy rondo to powoduje ogromne korki które lokalizują się na wiadukcie, co zdecydowanie skróca jego żywotność. Natomiast mówił o przebudowie drugiego ronda ale tego usytuowanego na wylotówce do Kielc obok dawnej głównej bramu Starego Zakładu. Myśląc o przebudowie mówił o dostosowaniu go do samochodów typu TIR, których kierowcy muszą w tej chwili wykazywać się nie lada umiejętnościami aby go pokonać. Pozdrawiam Jarek Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 22.02.07, 00:49 Niech zlikwidują " Beret Sz.." - bo to rondo ma być ponoć przerabiane czy likwidowane..Koło THM-u istnieje tyle lat i nikt go nie chce likwidować i nie zlikwiduje Odpowiedz Link Zgłoś