Dodaj do ulubionych

Kałamaga chce likwidacji rondax2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:48
Uważa, że kopiec Szostaka jak i Rep. Ostrowieckiej sa niepotzrebne! Nie wiem
jak to pierwsze, ale ronda pod THM nie dam ruszyć! Nigdy! Wybijcie to sobie z
głowy! To tradycja!
Obserwuj wątek
    • Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:49
      Nigdy w życiu!
    • skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:07
      A gdzieś to wyczytał Panie Kolego. Mowa była na sesji tylko o rondzie między
      wiaduktem, a mostem. I może w ramach inwestycji III etap Zagłoby będzie to
      zrobione :)
      • Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:10
        W Echu wczorajszym, sa dwie opcje, jedna zakłada likwidacje przy Statoil!
        Natomiast Pan Kałamag stwierdził że to przy THM też jest niepotzrebne! Idąc tym
        tokiem można by wyburzyć budynek starostwa- też nie potzrebny:) Bez urazy
        składaku, po prostu jestem zdenerwowany!
      • ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:11
        A ten kardiolg co był na sesji tu u nas w szpitalu pracuje
        • Gość: d81 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:12
          Przystojniak, no nie?:D
          • ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:14
            czy przystojny rzecz gustu :D
            "Człowiek który się nie myli,drzewo które się nie pali nie istnieją "
            • Gość: neti Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.telkonet.pl 21.02.07, 14:22
              Polska w czystej postaci: BUDUJEMY I BURZYMY, BURZYMY I BUDUJEMY. Zaklęte koło
              się zamyka.Nie o rondach powinna być radnych debata, a o obwodnicy odciązającej
              Sandomierską, do diaska! Też jestem zdenerwowana, Dizzy.
              • skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:24
                Neti spokojnie. Nie denerwuj się. Co za nerwowa młodzież z tym THM związana ;) :D
                • ewam_1977 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:27
                  najlepiej wszystko zlikwidować :)
                  A z Bronkiem same oazy spokoju:)
                  • Gość: neti Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 IP: *.telkonet.pl 21.02.07, 14:37
                    Jeśli mówiąc o "młodzieży" masz mnie na myśli Składaku, to nie mogę zlekceważyć
                    takiego "komplementu" i odrobinę się uspokoję:) Ale tak serio, to tyle mamy
                    tematów zastępczych w tych Radach, a nie można wziąć się na poważnie za sprawy
                    tzw.pierwszej potrzeby.Ta dolna część miasta traktowana jest tak bardzo po
                    macoszemu, a to nomem omen rdzenne tereny Ostrowca.Oszaleć można z tymi TIRami
                    na Sandomierskiej, ale od lat NIKT NIE CHCE NAS SŁUCHAĆ. Za to burzenie
                    niedawno wybudowanych rond ma być priorytetową kwestią.
                    • skladak1968 Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 14:45
                      Neti. Oczywiście to miał być komplement :)
                      Co do Sandomierskiej. Po zrobieniu Zagłoby I i II miał być III etap tzn droga
                      biegnąca wzdłuż torów aż do węzła w okolicach przejazdu na Mostowej. Niestety na
                      8 lat sprawa "umilkła" ;). Dziś widziałem plany, które mają być realizowane.
                      Tzn. III etap Zagłoby jak pisałem, przedłużenie ulicy Chrzanowskiego aż do
                      Sandomierskiej + "wyprostowanie" drogi od mostu w Denkowie i włączenie jej w
                      Sandomierską. Tylko tego się nie da zrobić "na już" Potrzeba zrobić wykupy
                      działek, projekty itd. Ale plany takie są i mają być priorytetem dla "nowych" ;)
                      • jurand_pl Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 18:00
                        jeżeli to co piszesz byłoby zrealizowane, głównie przedłużenie obwodnicy wzdłuż
                        torów i tam wiaduktem połączenie z sandomierską i opatowską to nie potrzeba
                        burzyć tego ronda gdyż ruch bedzie mniejszy a włączenie się np z Żabiej na Aleje
                        bedzie łatwiejsze i bekolizyjne a korków niebędzie jak teraz. Te plany o których
                        są fajne i terenów pod inwestycje było by więcej całe łąki od kilińskiego do
                        nowej drogi tylko trzeba wysuszyć bo tam chyba bagna są. A czyje są tereny na
                        samsonowica za piekarnia Złoty kłos i z drugiej strony tam też jest sporo
                        miejsca pod tereny inwestycyjne ale nie pod budownictwo komunalne o których jest
                        w inym poście. ja pod tereny pod budowe tych domków to bym w innej części miasta
                        poszukał dalej od huty i drogi (coraz więcej Tirów tam jeździ) później mogą być
                        jakieś protesty :)
                • bmwariat Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 22.02.07, 00:48
                  jestem oazą spokoju, pogody ducha, czasami wq..a na siec orange, ale to tyle:)
                  Ogólnie jestem cholernie bardzo opanowany:Di kończyłem SŁAWNY THM!:)
    • temp_nick Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 18:04
      Nareszcie cos sensownego z ust p. Kałamagi -nawet przedluzenie Zagloby moze nie
      byc potrzebne, jezeli zostanie wydzielony ekskluzywny pas tranzytowy
      na 'starym' wiadukcie ze skretem w prawo na obwodnice, oraz 'wyprostowanie'
      wiaduktu na poprawiony most, w kierunku miasta! To moze kosztowac niewiele,
      mozna wykonac "od reki" i przyniesie efekt natychmiastowy,
      natomiast 'dokonczenie' obwodnicy z nowymi mostami czy wiaduktem bedzie trwac
      lata! Popieram pomysl ex-prezydenta!
      • kubajarek Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 21.02.07, 19:31
        Tak dla sprostowania - Pan Kałamaga ani słowem nie wspomniał o rondzie pod THM-
        em. Mówił o rozbiórce małego ronda pomiędzy wiaduktem a mostem na Kamiennej ze
        względu na dbałość o wiadukt, ponieważ ten wiadukt był projektowany na ruch
        dynamiczny a nie statyczny, a jak wszyscy widzimy rondo to powoduje ogromne
        korki które lokalizują się na wiadukcie, co zdecydowanie skróca jego żywotność.
        Natomiast mówił o przebudowie drugiego ronda ale tego usytuowanego na wylotówce
        do Kielc obok dawnej głównej bramu Starego Zakładu. Myśląc o przebudowie mówił
        o dostosowaniu go do samochodów typu TIR, których kierowcy muszą w tej chwili
        wykazywać się nie lada umiejętnościami aby go pokonać.
        Pozdrawiam Jarek Kuba
        • bmwariat Re: Kałamaga chce likwidacji rondax2 22.02.07, 00:49
          Niech zlikwidują " Beret Sz.." - bo to rondo ma być ponoć przerabiane czy
          likwidowane..Koło THM-u istnieje tyle lat i nikt go nie chce likwidować i nie
          zlikwiduje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka