pa-jong 11.03.07, 10:38 Czy jakis stomatolog przyjmuje w niedizele ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 10:58 Jakiś pewnie tak..... Jak to dawniej zęby na Śląsku rwano Blisko sto lat temu, a dokładnie 4 stycznia 1908 r., pewien kowal spod Piekar wymyślił nowy sposób wyrywania zębów, który polegał na niespodziewanym wystraszeniu pacjenta. Oto autentyczny opis ekstrakcji (bez znieczulenia) z gazety z 1908 roku: Do kowala, który słynął w okolicy jako zręczny dentysta, przybył obolały wieśniak z prośbą, by ten wyrwał mu ząb. Ale jakiś strachliwy był, bo nawet gęby nie chciał otworzyć. W końcu kowal dał mu kawał sznurka i kazał nim ząb owinąć. Potem końcówkę przywiązał do kowadła i wziął się do swojej roboty. Wieśniak wcisnął się w kąt, a kowal jakby o nim zapomniał i rozpalał kawał żelaza. Gdy było ono już czerwone i gorące, ujął je w kleszcze i natarł znienacka na wieśniaka. Kiedy był już blisko, spocony ze strachu biedak zerwał się na równe nogi i wyskoczył z kuźni jak szalony. Ale już bez zęba, bo ten został wisieć u kowadła. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-jong Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 11:02 "jakis pewnie tak" - ale jaki i gdzie ? kowadła nie posiadam, tym bardziej żadnego kowala nie znam :D Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 11:17 Świadczenia stomatologiczne w ramach pomocy doraźnej świadczeń medycznych, wykonywanych od poniedziałku do piątku w godz. od 19 do 7 rano dnia następnego oraz soboty, dni świąteczne, ustawowo wolne od pracy całodobowo wykonuje Specjalistyczny Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej „Moto-Med” ul. Słoneczna 1 tel. 345-11-47 Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 11:23 tyko zapomniałam dopisać,że to w Kielcach... Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 11:48 Pa-jong masz wiadomość na mailu pa-jong@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 13:05 spróbuj może u dentysty na ul. Piwnej - uliczka obok BPH - mam nr komórkowy z ulotki reklamowej: 601717947. Słyszałem dobre opinie o tym dentyście. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-jong Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 13:32 no bedzie cos z tego chyba.. :D dzieki misiek :] Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 13:34 Musisz raczej wytrzymać do jutra.... Jutro będzie duuuuużo łatwiej-wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
pa-jong Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 13:41 nie bylo by problemu.. tylko ze: 1. nie moge jesc 2. jutro jade na szkolenie z prracy.. (szkolenie całodzienne) wiec nie bede sie mógł skupic.. 3. nie moge spac, 4. nie wyspany, głodny, z bólem na szkoleniu miernie mi pójdzie... tymbardziej ze na koniec ma byc jakis test :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Zębolog Poszukiwany ! 11.03.07, 20:58 Mam pytanie do Wioli, co sądzisz o leczeniu tym specjalistycznym żelem który zastępuje borowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 12.03.07, 08:58 Kiedyś leczyłam parę razy...Teraz nie leczę nim w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Zębolog Poszukiwany ! 12.03.07, 10:37 Czyli nie polecasz.......kurcze dużo osób chwali sobie, ja dotąd leczyłam żeby tradycyjną metodą i nie wiem czy się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Zębolog Poszukiwany ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:46 A znieczulonko do leczenia? Ma negatywne skutki przy wielokrotnym stosowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Zębolog Poszukiwany ! 12.03.07, 20:17 Ania wpisz sobie np.w google Carisolv i masz lekturę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Zębolog Poszukiwany ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:08 A co sądzicie o Iwanach ze Słonecznego? Ja mam mały żal do pani Iwanowej:/ Odpowiedz Link Zgłoś