banan9991 30.06.07, 13:43 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=50846 oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek_68 pozostaje nadzieja, że głodujący lekarze... IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 15:44 ... trafią na swoich strajkujacych kolegów i strajkujace pielęgniarki, gdy zasłabną. Głupota zakręcona do n-tej potęgi. Nie wypełniają kwitów do NFZ, przy okazji pozbyli się przychodu za jeden miesiąc i szpitalowi grozi likwidacja oddziałów. Przekałdając na grunt bankowy, to mniej więcej wygląda tak, jakby pracownicy banku obrażeni na swojego dyrektora i nadzór bankowy wypłacali klientom odsetki od lokat bez ewidencjonowania tego faktu w systemie bankowym. To nie forma strajku - te głupota, jak na ludzi wykształconych (przynajmniej w jednej dziedzinie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila2604 Re: czytajcie to IP: *.telkonet.pl 30.06.07, 15:43 Rząd ma się dobrze (wczoraj trzech pajaców podpisało bzdurny aneks - ani słowa w nim o służbie zdrowia)- dziś Kaczyński wywołuje duchy w Radomiu. Służba zdrowia i dobro pacjentów widać równo mu jest obojętna. Tyle arogancji w tym małym człowieczku, że nie wiadomo, co o tym mysleć. A ja popieram lekarzy. Zbyt długo to środowisko czekało milcząc na poprawę i gruntowne reformy w służbie zdrowia. Religa wczoraj nie przedstawił w zasadzie żadnych konkretów. Lekarzom i pilęgniarkom życzę wytrwania i niepoddawania się. A rządowi opamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: czytajcie to IP: *.telkonet.pl 30.06.07, 18:57 A czego życzysz pacjentom, Kamilo? O nich zapomniałaś? Jeśli będzie dochodzić do takich dramatycznych sytuacji częściej, to do czego to doprowadzi? Sądzę,że myślałabys inaczej, gdybys miała chorą, potrzebującą opieki lub pomocy medycznej osobę w najbliższym otoczeniu.Ja chodzę o kuli, codziennie odczuwam przeszywajacy, potworny ból, choroba zaatakowała mi drugie biodro, atakuje też kręgosłup.Czekałam na operację ponad rok, a dziś przez strajk nie mogę jej mieć.BO NIE- tak brzmi odpowiedź ze strony lekarza.Zanim zoperują mi jedno, wykończę drugie biodro.Można naprawdę stracić zdrowie, nie tylko fizyczne , ale i psychiczne.Mam być ze strajku zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: czytajcie to 30.06.07, 19:00 Czekam na zmianę systemu, odejście od socjalizmu załatwi sprawę. W przypadku lekarzy - koniec z państwową, obowiązkową "służbą zdrowia". I będzie po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: czytajcie to IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 00:07 Tak, tak, tak. Niech ten system stanie się przejrzysty. Niech każdy płaci za siebie. Skończmy ze wspólnym workiem do którego wkładają wszyscy a wyciąga nie wiadomo kto i ile. A swoją drogą, jeśli taksówkarz i sprzedawca lodów muszą mieć kasy fiskalne to dlaczego nie lekarze? Bardzo chętnie będę rozliczał się z fiskusem z wydatków na leczenie na podstawie faktur. Lobby lekarskie jest bardzo silne i boi się prostych czystych rozwiązań. W mętnej wodzie mniej widać. Zresztą podobnie jest w Kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: czytajcie to IP: *.telkonet.pl 30.06.07, 19:01 To my -pacjenci na tym strajku najbardziej tracimy.Lekarze sobie tymczasem "nadrabiają", biorąc za wizyty prywatne podwójne stawki i bezczelnie mówiąc pacjentom: "złożylismy wypowiedzenia, strajkujemy, musimy z czegos żyć". W Warszawie kilkuminutowa wizyta u lekarza kosztuje już 200 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: czytajcie to 30.06.07, 19:11 a ja się wcale lekarzom nie dziwi ę. skoro w żaden sposób nie docierają do osób odpowiedzialnych za służbę zdrowia ich postulaty, łapią się wszystkiego. ciekawe, czy chcielibyście być na ich miejscu, rząd bałby się np kplejarzy- bo byłby paraliż komunikacyjny. ale dlaczego przywileje dla innych, a dla innych inne warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: czytajcie to 01.07.07, 15:20 Wizyta w warszawie juz dawno tyle kosztowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila2604 Re: czytajcie to IP: *.telkonet.pl 30.06.07, 19:12 Bardzo Ci współczuję, że cierpisz. Ja też się zetknęłam niedawno z chorobą bardzo bliskiej mi osoby.Nikt nas wprawdzie nie odsyłał "na później", trafiłam na wspaniałych lekarzy w klinice na Ursynowie. Ale przyznasz mi, że dopóki nie było straju też musiałaś swoje odczekać. Sądzę po opisie, że to są sprawy ortopedyczne no i może czeka Cię pobyt w Otwocku. Miałam tam kolegę operowanego - też czekał bardzo długo - wtedy strajków nie było - swoje musiał odczekać. Ta grupa wybrała rzeczywiście najbardziej skrajną forme protestu - ale czy jest inna w tej chwili droga. W jaki sposób dotrzeć do zakutych łbów polityków, dla których najważniejszą sprawą są demony przeszłości? A Tobie neti zyczę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: czytajcie to 30.06.07, 19:18 Nikt nie powinien mieć żadnych przywilejów. NFZ do likwidacji, szpitale sprywatyzować, zlikwidować wszelkie składki pobierane obowiązkowo z pensji ludzi pracujących - automatycznie obniżą się koszty usług, skończą się milionowe wałki i przekręty, każdy będzie miał kasę na leczenie. Kolej to samo, to jest jedna z wielu dziedzin, do których wszyscy w tym kraju dopłacają. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: czytajcie to 30.06.07, 19:20 aha, ja dodam jeszcze, ze właściwie to moje zdanie nie jest kwestią sympatii- przeciwnie, swego czasu doświadczyłam ze strony lekarzy różnych rzeczy i do dziś każda wizyta u kogokolwiek odzianego w biały fartuch jest wielką traumą. tylko że strach jest odruchowy, a że to też ludzie, którzy zasługują na uczciwe warunki pracy- w to nie wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: czytajcie to 30.06.07, 21:37 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&BackToCategory=4&ShowArticleId=50226 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila2604 Re: czytajcie to IP: *.telkonet.pl 30.06.07, 22:16 Rząd, koalicja, CBA ze swymi nowymi wozami i inne różne twory mają się dobrze i nic ich nie obchodzi praktycznie protest w służbie zdrowia. Jedynie ich trochę denerwuje. A my sobie uświadommy, że te dziewczyny w Alejach Ujazdowskich są tam też dla nas - pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: czytajcie to 30.06.07, 22:28 A ja swoje - likwidacja NFZ (a wraz z nim np. takie kwiatki jak Departament Polityki Lekowej przy MSWiA, w którym to kręci się piękne lody mające podwójny efekt: z jednej strony oczywiście charakter kryminalny i dorabianie się różnych typów w ten sposób, a z drugiej strony wałki na rynku leków, najbanalniej objawiające się w dziwnych 'sztucznych' monopolach no i oczywiście chorych cenach leków!) sprawi, że: 1. nie będzie na co narzekać i przeciw czemu strajkować, jako że lekarze będą działać na wolnym rynku, ich pensje będą przez to całkowicie niezależne od rządu 2. wszyscy zaoszczędzą na OBOWIĄZKOWYCH (obecnie) składkach i ubezpieczeniu. i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: czytajcie to 30.06.07, 22:42 Michał piszesz prawie jak Janusz Korwin Mikke... Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: czytajcie to 30.06.07, 22:52 prawda? nie mam tv, a powtarzam teksty z reklam. oj niedobrze jest, niedobrze...bo to w sumie znaczy, że reklama ma tak przemożny wpływ, że aż dociera nawet do osób, które nie mogą jej obejrzeć, a nawet nie tylko dociera, ale uderza z taką siłą, ze nawet takiemu człowiekowi, który nie ma do niej dostępu bezpośredniego zapada w pamięci, a to znaczy (np.) że ci, którzy ją oglądają są pod jej wpływem do tego stopnia, że aż niosą jej treść do tych, którzy zobaczyć jej nie mogą i to nie tylko niosą, ale tych, którzy oglądać reklamy nie mogą nią obrzucają, napastują, brutalnie narzucają jej treść. ojej. zmęczyłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Michał na prezydenta 01.07.07, 15:22 Zrób w końcu porządek!Masz moje poparcie Jaruś nie rozumie,że nie ma się co obrażac,trzeba działac,bo to powinno zosta załatwione już 15 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś