Dodaj do ulubionych

Trzeba wyjąć z szafy

IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:07
cieplejsze - jesienne - rzeczy.Jak ja tego nie lubię .:((Ale letnich jeszcze
nie chowam,wierzę,że się przydadzą:))
Obserwuj wątek
    • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:12
      Eee, co Ty opoowiadasz, ja dalej na letnio! nigdy nie pogodzę się z nadejsciem jesieni
      • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:22
        Też się nie godzę:)Ale w letniej bluzce trochę za zimno.Brrr
        • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:23
          oj, zimno....
    • monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:24
      słyszałam o 30 st. ciepła we wrześniu, ale czy można wierzyć
      prognozom
      • Gość: bmw Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.opera-mini.net 04.09.07, 14:58
        oby upalu nie bylo 22 wrzesnia.Tak kolo 18 stopni najlepiej prosze
    • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:40
      A trup Ci się w tej szafie nie zapodział?
      • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:43
        Nieee..wszystko swieżutkie w niej mam.Trupa sobie nie przypominam:)
        • Gość: x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 09:45
          Pewnie się rozłożył na podłodze
          • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:49
            Pomacałam - nic niema.W ogóle niewygodnie by mu było,taka ciasna szafa.
            • ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:51
              teraz pewnie jak się rozłożył to pewnie coś pełzać
              • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:55
                Ostatnio aisablri mole przeganiała,ma już wprawe,to wezmę od Niej pare lekcji
                walki z wszelkim ustrojstwem:)
            • monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:52
              trupy mają to do siebie, że jest im już wszystko jedno :)
              • ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:18
                o tym się przekonamy jak sami będziemy trupami
                • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:26
                  Kiedyś wydawało mi się, że muszę wszystko wiedzieć.Teraz stwierdzam,że nic nie
                  muszę:))eee narazie nie chcę się przekonać:)Na ten chłodny tydzień polecam
                  natomiast parę książek Chmielewskiej.Dla przykładu :
                  Upiorny legat
                  Wszystko czerwone
                  Nawiedzony dom
                  Trudny trup - czy inne z 56 napisanych przez tą autorkę.:)
                  • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:28
                    Nawiedzony dom jest super:) ale najbardziej zawsze podobały mi się Skarby.
                    • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:30
                      Czyli preferujesz Janeczke i Pawełka ?
                      • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:32
                        zdecydowanie:) to byli jedni z moich idoli w dzieciństwie i też chciałam mieć
                        takiego fajnego psa. fantastyczny klimat te książki miały.
                        • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:40
                          Zgadza się.Uważam tak:Chmielewską albo się zna i lubi albo nie.Z serii z
                          Janeczką i Pawełkiem właśnie ,,Skarby,, i ,,Nawiedzony dom,, .
                          Tereska i okrętka to :
                          Większy kawałek świata
                          Duchy
                          oraz wszystkie wcześniejsze ksiazki -Boczne drogi, Romans wszechczasów (pisany
                          jeszcze tytuł łącznie)no i LESIO jak żeby inaczej:))
                          • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:42
                            Nieśmiało zwracam uwagę, że dyskusja miala być o ubraniach w szafie a nie o powieściach tudzież opowieściach
                          • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:42
                            te z Tereską też lubiłam. one po prostu mają taki klimat... wiele z nich nie
                            pamiętam, ale do dziś pamiętam, że uwielbiałam w wolnych chwilach do nich
                            wracać. nie pamiętam, bo w dzieciństwie sporo książek przerabiałam, dosłownie
                            pochłaniałam:)
                        • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:44
                          Książki klimat miały i mają nadal.Ostatnia książka Chmielewskiej ukazała si 21
                          lipca - więc ( jak narazie)jeszcze poczytamy.
                          • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:45
                            Poraz ostatni przywołuję Panie do porządku!
                            • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:47
                              Ale u nas tak zawsze !!! O czy innym wątek zaczęty i dalej jak pójdzie:))) My to
                              kochamy :)A rozmawiać możemy na różne tematy :))
                              • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:48
                                Należy zreformowac forum!
                                • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:51
                                  A mowiłeś, że reform jeszcze nie wyciągałeś, w letnich rzeczach chodzisz:)
                                  • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:54
                                    Chodze i bede chodzil gdzies do listopada! Bo wierzę, ze w listopadzie będa rekordowe temperatury na poziomie 20 stopni!
                                    • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:56
                                      Nie zabronione :))
                                      • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:04
                                        a może reaktywujemy wątek o książkach?
                                        • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:10
                                          Reaktywować można.Tym bardziej,że jakiś user o nowym loginie do porządku nas
                                          przywołuje :))
                                          • monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 12:05
                                            ha! to Wy tu, moje drogie Panie, o Chmielewskiej rozprawiacie.. a ja
                                            nic nie wiem :) moja ulubienica, wraz z M. Musierowicz, w latach
                                            liceum, czytałam wszystko, co mi w ręce wpadło :D
                                            aż żal, że teraz tak mało czasu na czytanie :(
                                            ale mam pewne postanowienie na zimowe wieczory - odświeżę sobie
                                            kartę w bibliotece i mam zamiar się zaczytywać :)
                                            • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:18
                                              Postanowienie zimowe zrobione :)Co do Chmielewskiej - mam wszystkie jej
                                              książki.Dokladnie 3 nieoddanych mi brakuje:) Są wznowienia, ale jak raz nie tych
                                              co mi brak.
                                            • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 13:34
                                              do Musierowicz lubiłam zawsze wracać, jak do ciepłego domu. fajne to, miłe i
                                              dobre. i mądre. a zacz ęło się w 2 klasie podstawówki, wtedy przeczytałam
                                              wszystkie, poza jedną, której pani w bibliotece potem, gdy byłam w 4 klasie nie
                                              chciała mi wypożyczyć bo "za mała jestem":) heh
                                              • monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 13:44
                                                a pamiętasz tytuł?
                                                mnie dzięki jej książkom Poznań jawił się jako tajemnicze i odległe
                                                miasto
                                                • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 14:29
                                                  Może teraz pani bibliotekarka wypożyczyła by Ci tę książkę?:)Też mnie tytuł
                                                  ciekawi.Swoją drogą ,,zazdraszczam ,,Monisi pobytu i poznania Poznania :)))Nie
                                                  znam - dlatego.
                                                  • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:39
                                                    jasne, że pamiętam, to było Opium w rosole, bo jako jedynego go nie mam do dziś.
                                                  • monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:52
                                                    czytałam Opium, ale co tam niestosownego było dla młodej panny to
                                                    nie pamiętam ..
                                                    ale wiecie co? mam córkę, więc będę jej podrzucać wszystkie te
                                                    przeczytane przeze mnie książki i sama podczytywac, dla
                                                    przypomnienia.. za kilka lat :)
                                                    zacznę od Dzieci z Bullerbyn :DD
                                                  • monika.dk Se_nka 04.09.07, 16:48
                                                    nigdy nie byłam w Poznaniu :)
                                                    przypomniałyście mi fondue serowe, które w jednej z części było
                                                    robione na kuchence elektrycznej..
                                                    próbowałyśmy coś takiego zrobić.. ale hehe, sery były wtedy słabej
                                                    jakości :DD
                                                  • Gość: se_nka Re: Se_nka IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 17:00
                                                    Dziś serów dostatek:)Będziesz robiła fondue ??
                                                  • monika.dk Re: Se_nka 05.09.07, 09:20
                                                    nic mi nie straszne :DD to tylko ser i białe wino :)
                                                    zapraszam ! :)
                                                  • aisablri Re: Se_nka 04.09.07, 17:10
                                                    też nie byłam, ale będę. a po jakimś czasie dowiedziałam się kim był ten cały
                                                    Roosevelt:D
                                                    ach, tam też był klimat...
                          • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:46
                            niestety, w życiu nie można jedynie czytać książek, nawet jeśli bardzo by się
                            chciało...
                            • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:49
                              Masz rację Basiu.Ale trzeba mieć jakąś odskocznie.Każdy ma swoją.Ja
                              m.in.Chmielewską:)))Nieraz mi do pionu pomogła stanąć:)
                              • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:02
                                książki zawsze pomagają:)
                                • ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:15
                                  my sami jesteśmy jak ksiązki :)
                                  • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:17
                                    Toż to złota myśl jest :)
                                    • ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:20
                                      hehe :) tak i każdego dnia zapisujemy karty naszej drogi , m-ce są rozdziałami ,
                                      lata kolejnymi tomami ....a życie każdemu z nas pisze swoje scenariusze
                                      • x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:21
                                        Przepraszam ze nie w temacie ubran z szafy, ale czy ktoś z Was prowadzi pamiętnik?
                                        • aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:22
                                          dziennik, w dodatku pisany nocą:)
                                        • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:40
                                          Spóżniłeś się z pytaniem przynajmniej o..dziesci lat:)
                                          • Gość: se_nka Na zakonczenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:29
                                            dodam tylko, że ostatnia książka J.Chmielewskiej nosi tytuł - Traktat o
                                            odchudzaniu.Miłego czytania .
                                            • ewam_1977 Re: Na zakonczenie 04.09.07, 12:31
                                              Gość portalu: se_nka napisał(a):

> dodam tylko, że ostatnia książka J.Chmielewskiej nosi tytuł - Traktat o
                                              > odchudzaniu.Miłego czytania .

tzn odchudzania :D
                                              • Gość: se_nka Re: Na zakonczenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:32
                                                Eee..nie mam z czego.
    • skladak1968 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:51
      Jesień idzie

Raz staruszek, spacerując w lesie,
      Ujrzał listek przywiędły i blady
      I pomyślał: - Znowu idzie jesień,
      Jesień idzie, nie ma na to rady!
      I podreptał do chaty po dróżce,
      I oznajmił, stanąwszy przed chatą,
      Swojej żonie, tak samo staruszce:
      - Jesień idzie, nie ma rady na to!
      A staruszka zmartwiła się szczerze,
      Zamachnęła rękami obiema:
      - Musisz zacząć chodzić w pulowerze.
      Jesień idzie, rady na to nie ma!
      Może zrobić się chłodno już jutro
      Lub pojutrze, a może za tydzień
      Trzeba będzie wyjąć z kufra futro,
      Nie ma rady. Jesień, jesień idzie!
      A był sierpień. Pogoda prześliczna.
      Wszystko w złocie trwało i w zieleni,
      Prócz staruszków nikt chyba nie myślał
      O mającej nastąpić jesieni.
      Ale cóż, oni żyli najdłużej.
      Mieli swoje staruszkowie zasady
      I wiedzieli, że prędzej czy później
      Jesień przyjdzie. Nie ma na to rady.

A.Waligórski

:):)
      • Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 16:56
        o to, to :)))
      • brazilion Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 17:02
        Jak dla mnie Waligorski byl niedocenianym kontynuatorem tego, co
        najlepsze w Kabarecie "Starszych Panow" :)
        • kamila2604 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 17:20
          Pan Andrzej Waligórski to jakby napisał o mnie i o moim starym:)
          • skladak1968 Re: Trzeba wyjąć z szafy 05.09.07, 09:22
            :):):):):):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka