Gość: se_nka IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:07 cieplejsze - jesienne - rzeczy.Jak ja tego nie lubię .:((Ale letnich jeszcze nie chowam,wierzę,że się przydadzą:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:12 Eee, co Ty opoowiadasz, ja dalej na letnio! nigdy nie pogodzę się z nadejsciem jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:22 Też się nie godzę:)Ale w letniej bluzce trochę za zimno.Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:24 słyszałam o 30 st. ciepła we wrześniu, ale czy można wierzyć prognozom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.opera-mini.net 04.09.07, 14:58 oby upalu nie bylo 22 wrzesnia.Tak kolo 18 stopni najlepiej prosze Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:40 A trup Ci się w tej szafie nie zapodział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:43 Nieee..wszystko swieżutkie w niej mam.Trupa sobie nie przypominam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 09:45 Pewnie się rozłożył na podłodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:49 Pomacałam - nic niema.W ogóle niewygodnie by mu było,taka ciasna szafa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:51 teraz pewnie jak się rozłożył to pewnie coś pełzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 09:55 Ostatnio aisablri mole przeganiała,ma już wprawe,to wezmę od Niej pare lekcji walki z wszelkim ustrojstwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 09:52 trupy mają to do siebie, że jest im już wszystko jedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:18 o tym się przekonamy jak sami będziemy trupami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:26 Kiedyś wydawało mi się, że muszę wszystko wiedzieć.Teraz stwierdzam,że nic nie muszę:))eee narazie nie chcę się przekonać:)Na ten chłodny tydzień polecam natomiast parę książek Chmielewskiej.Dla przykładu : Upiorny legat Wszystko czerwone Nawiedzony dom Trudny trup - czy inne z 56 napisanych przez tą autorkę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:28 Nawiedzony dom jest super:) ale najbardziej zawsze podobały mi się Skarby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:30 Czyli preferujesz Janeczke i Pawełka ? Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:32 zdecydowanie:) to byli jedni z moich idoli w dzieciństwie i też chciałam mieć takiego fajnego psa. fantastyczny klimat te książki miały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:40 Zgadza się.Uważam tak:Chmielewską albo się zna i lubi albo nie.Z serii z Janeczką i Pawełkiem właśnie ,,Skarby,, i ,,Nawiedzony dom,, . Tereska i okrętka to : Większy kawałek świata Duchy oraz wszystkie wcześniejsze ksiazki -Boczne drogi, Romans wszechczasów (pisany jeszcze tytuł łącznie)no i LESIO jak żeby inaczej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:42 Nieśmiało zwracam uwagę, że dyskusja miala być o ubraniach w szafie a nie o powieściach tudzież opowieściach Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:42 te z Tereską też lubiłam. one po prostu mają taki klimat... wiele z nich nie pamiętam, ale do dziś pamiętam, że uwielbiałam w wolnych chwilach do nich wracać. nie pamiętam, bo w dzieciństwie sporo książek przerabiałam, dosłownie pochłaniałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:44 Książki klimat miały i mają nadal.Ostatnia książka Chmielewskiej ukazała si 21 lipca - więc ( jak narazie)jeszcze poczytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:45 Poraz ostatni przywołuję Panie do porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:47 Ale u nas tak zawsze !!! O czy innym wątek zaczęty i dalej jak pójdzie:))) My to kochamy :)A rozmawiać możemy na różne tematy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:51 A mowiłeś, że reform jeszcze nie wyciągałeś, w letnich rzeczach chodzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:54 Chodze i bede chodzil gdzies do listopada! Bo wierzę, ze w listopadzie będa rekordowe temperatury na poziomie 20 stopni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:56 Nie zabronione :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:04 a może reaktywujemy wątek o książkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:10 Reaktywować można.Tym bardziej,że jakiś user o nowym loginie do porządku nas przywołuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 12:05 ha! to Wy tu, moje drogie Panie, o Chmielewskiej rozprawiacie.. a ja nic nie wiem :) moja ulubienica, wraz z M. Musierowicz, w latach liceum, czytałam wszystko, co mi w ręce wpadło :D aż żal, że teraz tak mało czasu na czytanie :( ale mam pewne postanowienie na zimowe wieczory - odświeżę sobie kartę w bibliotece i mam zamiar się zaczytywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:18 Postanowienie zimowe zrobione :)Co do Chmielewskiej - mam wszystkie jej książki.Dokladnie 3 nieoddanych mi brakuje:) Są wznowienia, ale jak raz nie tych co mi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 13:34 do Musierowicz lubiłam zawsze wracać, jak do ciepłego domu. fajne to, miłe i dobre. i mądre. a zacz ęło się w 2 klasie podstawówki, wtedy przeczytałam wszystkie, poza jedną, której pani w bibliotece potem, gdy byłam w 4 klasie nie chciała mi wypożyczyć bo "za mała jestem":) heh Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 13:44 a pamiętasz tytuł? mnie dzięki jej książkom Poznań jawił się jako tajemnicze i odległe miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 14:29 Może teraz pani bibliotekarka wypożyczyła by Ci tę książkę?:)Też mnie tytuł ciekawi.Swoją drogą ,,zazdraszczam ,,Monisi pobytu i poznania Poznania :)))Nie znam - dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:39 jasne, że pamiętam, to było Opium w rosole, bo jako jedynego go nie mam do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:52 czytałam Opium, ale co tam niestosownego było dla młodej panny to nie pamiętam .. ale wiecie co? mam córkę, więc będę jej podrzucać wszystkie te przeczytane przeze mnie książki i sama podczytywac, dla przypomnienia.. za kilka lat :) zacznę od Dzieci z Bullerbyn :DD Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Se_nka 04.09.07, 16:48 nigdy nie byłam w Poznaniu :) przypomniałyście mi fondue serowe, które w jednej z części było robione na kuchence elektrycznej.. próbowałyśmy coś takiego zrobić.. ale hehe, sery były wtedy słabej jakości :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Se_nka IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 17:00 Dziś serów dostatek:)Będziesz robiła fondue ?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Se_nka 05.09.07, 09:20 nic mi nie straszne :DD to tylko ser i białe wino :) zapraszam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Se_nka 04.09.07, 17:10 też nie byłam, ale będę. a po jakimś czasie dowiedziałam się kim był ten cały Roosevelt:D ach, tam też był klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 10:46 niestety, w życiu nie można jedynie czytać książek, nawet jeśli bardzo by się chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 10:49 Masz rację Basiu.Ale trzeba mieć jakąś odskocznie.Każdy ma swoją.Ja m.in.Chmielewską:)))Nieraz mi do pionu pomogła stanąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:15 my sami jesteśmy jak ksiązki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:17 Toż to złota myśl jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:20 hehe :) tak i każdego dnia zapisujemy karty naszej drogi , m-ce są rozdziałami , lata kolejnymi tomami ....a życie każdemu z nas pisze swoje scenariusze Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:21 Przepraszam ze nie w temacie ubran z szafy, ale czy ktoś z Was prowadzi pamiętnik? Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 11:22 dziennik, w dodatku pisany nocą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 11:40 Spóżniłeś się z pytaniem przynajmniej o..dziesci lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Na zakonczenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:29 dodam tylko, że ostatnia książka J.Chmielewskiej nosi tytuł - Traktat o odchudzaniu.Miłego czytania . Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Na zakonczenie 04.09.07, 12:31 Gość portalu: se_nka napisał(a): > dodam tylko, że ostatnia książka J.Chmielewskiej nosi tytuł - Traktat o > odchudzaniu.Miłego czytania . tzn odchudzania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Na zakonczenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 12:32 Eee..nie mam z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 16:51 Jesień idzie Raz staruszek, spacerując w lesie, Ujrzał listek przywiędły i blady I pomyślał: - Znowu idzie jesień, Jesień idzie, nie ma na to rady! I podreptał do chaty po dróżce, I oznajmił, stanąwszy przed chatą, Swojej żonie, tak samo staruszce: - Jesień idzie, nie ma rady na to! A staruszka zmartwiła się szczerze, Zamachnęła rękami obiema: - Musisz zacząć chodzić w pulowerze. Jesień idzie, rady na to nie ma! Może zrobić się chłodno już jutro Lub pojutrze, a może za tydzień Trzeba będzie wyjąć z kufra futro, Nie ma rady. Jesień, jesień idzie! A był sierpień. Pogoda prześliczna. Wszystko w złocie trwało i w zieleni, Prócz staruszków nikt chyba nie myślał O mającej nastąpić jesieni. Ale cóż, oni żyli najdłużej. Mieli swoje staruszkowie zasady I wiedzieli, że prędzej czy później Jesień przyjdzie. Nie ma na to rady. A.Waligórski :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se_nka Re: Trzeba wyjąć z szafy IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 16:56 o to, to :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 17:02 Jak dla mnie Waligorski byl niedocenianym kontynuatorem tego, co najlepsze w Kabarecie "Starszych Panow" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Trzeba wyjąć z szafy 04.09.07, 17:20 Pan Andrzej Waligórski to jakby napisał o mnie i o moim starym:) Odpowiedz Link Zgłoś