Dodaj do ulubionych

Potrzebuje

15.09.10, 23:10
nazw pigulek antykoncepcyjnych przy ktorych nie jest wskazana przerwa 7dniowa, a tym samym nie wystepuje krwawienie z odstawienia.Znalazlam tylko Cerazette, moze wy znacie jakies inne?

pozdrowienia

Krap i Heikasmile
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Potrzebuje 16.09.10, 10:44
      Zapytaj lekarza.
      • wieszczka_mroku Re: Potrzebuje 17.09.10, 19:51
        jak mniemam Azalia czyli ten sam skład, chyba że wolisz zastrzyk z depo provera. Ale przy tych tabsach możesz krwawić i plamić caały miesiąc albo i miesiącami, nigdy nie wiadomo kiedy
        • krapheika Re: Potrzebuje 17.09.10, 21:59
          Nie, nic takiego mis ie nie przydarza, biore juz cerazette, ale ze wzgledu, ze biore je juz mega dlugo musze zmienic,podobno przyczyniaja sie osteoporozy.Szukam zamiennikatongue_out
          • wieszczka_mroku Re: Potrzebuje 18.09.10, 06:44
            ale Tobie o to chodzi by nie mieć okresu wogóle, dlatego te branie bez przerwy? Też brałam cerazette 2,5 roku. Ale Azalia ma ten sam skład czyli te mini przyczyniają się do osteoporozy, zdaje się że tu chodzi o niedobory estrogenu długofalowe. A jak kobieta nie może 2-3-5 składnikowych no to kanał się robi i chyba inna forma antykoncepcji zostaje. Pogadaj z gin.
            • krapheika Re: Potrzebuje 18.09.10, 10:25
              Ja moge wszystkie, ale chce takie przy ktorych nie ma krwawienia z odstawienia.Ogolnie wlasnie chodzi o to, by pozbyc sie okresu tak jak i teraz jest.Zyje bardzo intensywnie i nie moge sobie pozwolic na siedem dni lezenia w domu,bo taki mam bolesny,obfity i dlugi okres.Krwawienie z odstawienia jest podobne.Od kiedy biore cerazette jest super, problem w tym, ze lekarz zaczyna krecic nosem na przepisywanie tych tabletek ze wzgledu na ta nieszczesna osteoporoze.
              Zastrzyki i plastry odpadaja zupelnie, tak samo spirala.
              Jakos slabo na rynku z tymi tabletkam ktore bierze sie bez pausy.
              W poniedzialek mam termin u lekarza, zobaczymy , moze slyszal o jakiejs nowosci, ktora moglabym zastapic Cerazette.Jak nie to bede musiala go zmusic do wypisania nastepnego zestawu tabletek na pol rokutongue_out
              • doral2 Re: Potrzebuje 18.09.10, 13:32
                krapheika napisała:

> Ja moge wszystkie, ale chce takie przy ktorych nie ma krwawienia z odstawienia..."

z tego co się orientuję, to takich tabletek nie ma.
                jedyne co można w takiej sytuacji polecić, to mirena. z tym, że przy mirenie na początku występują długie plamienia, nawet do 3 miesięcy. a potem już ani plamień, ani krwawienia z odstawienia.
                • wieszczka_mroku Re: Potrzebuje 18.09.10, 14:38
                  tylko tu chodzi o Twoje zdrowie w przyszłości. Bo recepty na cerazette zawsze można zdobyć zapisując się do innego gin prywatnie i gadasz co chcesz. Tylko czy warto? Może czas się dowiedzieć czemu boli w trakcie krwawień albo poprosić o ketonal czy ińsze silne przeciwbólowe na receptę od gina. Z tego co się orientuję minipigułka właśnie na tym się opiera i cóż Ci z innej nazwy jak skład ten sam i działanie to samo. Depo provera czyli zastrzyk 1x3 m-ce też się opiera na pokrewnym działaniu.
                  • krapheika Re: Potrzebuje 19.09.10, 20:33
                    Boli bez przyczyna, przebadana jestem gruntownie, w mojej rodzinie to jakies genetycznie przekazywane jesttongue_out nie wyobrazam sobie miec okresu, od kiedy biore cerazette nie mam nic i jestem cholernie zdowolona.No nic, zobaczymy czy lekarz jutro mi dalej przepisze moje ukochane tabletkibig_grinw sumie niech nie marudzi, prywatnie chodzetongue_out
                    Trudno najwyzej osteoporoza mnie dopadnie w przyszlosci.Wole to niz raz w miesiacu tydzien stracony.
                    • doral2 Re: Potrzebuje 19.09.10, 21:54
                      twoje zdrowie, twoja sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka