Dodaj do ulubionych

Odstawienie tabletek

14.11.11, 21:55
Witam (:
Przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne Diane35 przez 3 miesiące, okres w czasie brania był normalnie co 28 dni, nie przestawił się mimo brania tabletek, krwawienie z odstawienia również było w czasie, a teraz powinien być okres i nie ma go od 5 dni. Czy myślicie, że po takim krótkim czasie brania tabletek organizm musi się wyregulować i muszę nadmienić, że bardzo dobrze znosiłam przyjmowanie tabletek, zero skutków ubocznych. Stosowałam z chłopakiem stosunek przerywany po odstawieniu tabletek, ale chyba zajście w ciąże było mało prawdopodobne. Więc opóźnienie okresu może być spowodowane odstawieniem tabletek? Czy może czymś innym? smile
Pozdrawiam
PS Proszę mnie nie pouczać, że stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną, wiem to doskonale i jestem świadoma konsekwencji wink
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Odstawienie tabletek 15.11.11, 17:58
      Rozumiem, że dostałaś krwawienia z odstawienia i po 7-dniowej przerwie nie zaczełaś następnego opakowania, minął kolejny miesiąc ze stosunkiem przerywanym i zamiast okresu masz prawdopodobieństwo ciąży. Zrób test.
    • sikorka1120 Re: Odstawienie tabletek 06.03.12, 14:36
      Hej,może być spowodowane odstawieniem tabletek bądź też jakiś zaburzeń hormonalnych czy też nawet jeśli się stresowałaś tym że możesz być w ciąży to też mogło podziałać na opóźnienie smile Najlepiej to zrobić test żeby się upewnić smile
      • doral2 Re: Odstawienie tabletek 06.03.12, 19:22
        po pięciu miesiącach od napisania postu, autorka już raczej nie musi robić testu.
        gdyby była w ciąży, gołym okiem mogłaby to stwierdzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka