31.03.12, 16:51
Czesc dziewczyny.
Chyba jestem przewrazliwiona na punkcie potencjalnej ciazy, ale mimo ze mam swiadomosc konsekwencji, i tak za kazdym razem sie boje.
A wiec, do rzeczy.
We wtorek skonczyl mi sie okres, w srode i w czwartek bylo lekkie plamienie. W czwartek rano przykleilam plaster. Z czwartku na piatek doszlo do stosunku, no i niestety, pekla prezerwatywa, pierwszy raz mi sie to przydarzylo.
I teraz pytanie wiadome - mozliwe, ze zaciazylam?
Bo: co prawda teoretycznie byly to dni nieplodne, plaster mialam (niecaly dzien), ale pilam alkohol (nieduzo).
Bylam u gina, powiedzial ze raczej niemozliwe, ze musialabym miec naprawde wielkiego pecha, ale jakos nie jestem co do tego pewna.
Jak myslicie?
Of course poczekam ze dwa tygodnie i zrobie test dla pewnosci, ale moze komus sie zdarzylo, ze teoria z praktyka sie nie zgrala.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Mozliwe? 31.03.12, 17:24
      Te plastry to rozumiem, że antykoncepcyjne? To po co Ci prezerwatywa, po co Ci jakas chora panika, testy itd.? Wyluzuj, jesli stosujesz antykoncepcję regularnie, chroni Cię.
      • mechantloup Re: Mozliwe? 05.04.12, 11:00
        Teraz to można zaciążyć z ręcznikiem, albo i basenem w Egipcie. To dlaczego nie z antykoncepcją?
    • doral2 Re: Mozliwe? 05.04.12, 19:01
      mimose napisała:

"..We wtorek skonczyl mi sie okres, w srode i w czwartek bylo lekkie plamienie. W
      > czwartek rano przykleilam plaster..."

to pierwszy plaster w ogóle czy w poprzednim cyklu już plastry stosowałaś?

"..Z czwartku na piatek doszlo do stosunku, no i niestety, pekla prezerwatywa, pierwszy raz mi sie to przydarzylo.
      > I teraz pytanie wiadome - mozliwe, ze zaciazylam?..."

odpowiedź na tę kwestię ma ścisły związek z twoją odpowiedzią na pytanie powyżej.

> Bo: co prawda teoretycznie byly to dni nieplodne, plaster mialam (niecaly dzien), ale pilam alkohol (nieduzo). .."

alkohol nie ma nic do rzeczy.
      jeżeli wcześniej stosowałaś plastry (czyli odpowiedź na moje pytanie powyżej), to nie ma mowy o żadnych dniach płodnych czy niepłodnych i nie widzę sensu stosowania prezerwatyw.
      więc jej pęknięcie nie ma żadnego znaczenia, o ile wcześniej stosowałaś plastry.
      albo plastry albo prezerwatywy. zdecyduj się na coś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka