makja55 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 16.12.08, 08:18 machnęłam się w przyjęciu pierwszej tabletki, zamiast w 8, zażyłam w 7 dniu, jest to drugie opakowanie diany, ale chyba nic się nie dzieje?? Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 16.12.08, 08:31 Nic sie nie dzieje, przerwe mozna troche skrocic (choc powinna byc dluzsza niz 3 dni, zeby organizm nie pomylil jej z zapomniana tabletka) i nic sie nie dzieje. Wydluzanie przerwy jest za to zupelnie zakazane. Odpowiedz Link
maliinka20 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 22.12.08, 11:04 mam pytanko, wcześniej zażywałam yasminell czy kaj się to tam pisze. Ale musiałam zmienić na diane, gdyż cera domagała się innych środków... Zażywam teraz 2 op dinay, jeszcze jakiegoś specjalnego efektu nie widzę... Ginekolog pow mi że jeśli bym chciała pobaraszkować coś z chłopakiem to dopiero od następnego cyklu czyli po 3 op... A w ulotce jest napisane, że jestem chroniona od 1 tabletki... Więc jak mam to rozumieć?? A zagadał mnie później o czymś innym i zapomniałam się go zapytać... ;/ Dzięki wielkie Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 24.12.08, 02:22 Ciekawa teoria ginekologa... Tzn. teoretycznie moze wystepowac jakies obnizenie, ale jesli jest to nawet 10% od 0,1% to mamy 0,11%... Nie szalejmy. Za to co do cery to daj sobie na wstrzymanie, moja dermatolog zapowiadala, ze ocene, czy preparat bedzie dawal efekty (nie: czy daje efekty!), to dopiero po 2-3 miesiacach stosowania mozna wydac. Aczkolwiek jesli problemy sa powazne, radzilabym Ci isc jednak do dermatologa niz polegac na ginie, moze Twoj tradzik potrzebuje innego leczenia niz tylko hormonami? A teraz jest akurat swietny czas na podejmowanie wszystkich ostrych dzialan, bo dzien jeszcze krotki i slonce slabe, mozna uzyc lekow swiatlouczulajacych bez problemow. Odpowiedz Link
naticzek88 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 05.01.09, 12:18 Mam pytanie Brałam Diane 35 i przestałam ja brać w czerwcu 2008r. i jestem ciekawa czy jeśli ją brałam przez prawie 2lata czy aż do tej pory mogę mieć problem z zajściem w ciąże??? Jak długo ona jeszcze działa w organizmie??? Proszę odpiszcie mi jak najszybciej. Odpowiedz Link
katharin Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 06.01.09, 18:07 Doszłam do wniosku że nadszedł czas abym razem z meżem zaczeła starać sie o dziecko. Czy jeśli jestem w połowie opakowania tabletek diane 35 to moge je przerwać i nic sie nie stanie?(nie rozleg.organizmu,okresu?)jak uważacie nic nie powinno stać sie ani mi ani mojemu przyszłemu dziecku?dzieki za odp. Odpowiedz Link
nennake Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 10.02.09, 16:39 Mam pytanie. Jeżeli biorę diane od trzech miesięcy, jest jakakolwiek możliwość zajścia w ciąże, jeżeli stosunek był przerywany? Błagam, odpowiedzcie! Odpowiedz Link
jusia8861 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 13.03.09, 19:03 Witam,biore Diane juz od jakis 8miesiecy i dobrze sie czuje,przytyłam 3 kilo urosły mi troszke piersi i co najwazniejsze znikł trądzik.Mam problem po ostatnim opakowaniu jak zwykle 7-dniowa przerwa no i po tej przerwie powinnam wziac tabletke w środe,ale zapomniałam i wziełam w czwartek pierwsza z nowego opakowania,niewiem teraz czy tabletki beda mialy takie same działanie?prosze odpiszcie Odpowiedz Link
niunialive NIUNIA 31.03.09, 22:09 mam pytanie, biore 9 opakowanie Diane 35 i czasem wezme o 22 czasem o 23, a czasem o 24... czy mogę zajśc w ciąze? czy tabletki dalej mnie chronią, bo tyle się naczytałam że już sama zgłupiałam;/ Odpowiedz Link
turzyca Re: NIUNIA 31.03.09, 22:30 wszystko ok, takie odchylenia nie wplywaja na skutecznosc. Odpowiedz Link
1slonko Re: NIUNIA 24.05.09, 13:02 BRAŁAM DIANE35 PRZEZ 5 MIESIĘCY.OGÓLNI CZUŁAM SIE BARDZO DOBRZE.jEDYNIE PRZEZ PIERWSZE TRZY-4 MISIACE BOLAŁY MNIE PIERSI.BYŁ TO TAKI BÓL JAK CZASAMI PRZED OKRESEM.PO 4 MIESIACACH BÓL USTAŁ.PRZYTYŁAM 2 KILO,JDNAK BARDZIEJ PRZYCZYN UPATRUJE W TRYBIE ŻYCIAZ POZYTYWNYCH RZECZY TO TO ZE POPRAWIŁA MI SIE CERA I PRZESTAŁY PRZETŁUSZCZAĆ WŁOSY.W TYM WSZYSTKIM JEST JDNO ALE.....RÓWNOCZSNIE Z ROZPOCZCIEM PIRWSZEJ SERI DIANE PO JAKIS KILKU TYGODNIACH POJAWIŁY MIE SIE ZMIANY SKÓRNE.SWĘDZOCE PLAMY NA REKACH I NOGACH...MOJA GINEKOLOG POWIAZAŁA TO WŁASNIE Z PIGUŁKAMI DLATEGO ZMIENIŁA MI PIGUŁKI NA MERCILAN.JSTEM CIEKAWA CZY TO FAKTYCZNI SKUTEK DIANE 35 CZY NIE.MOZE MIAŁA KTÓRAS Z WAS PODOBNY PRZYPADK? Odpowiedz Link
tynka1990 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 15.06.09, 18:17 po przeczytaniu tych postów mam dość mieszane uczucie na tamat Diane. Pół roku już zazywam te tab ale dlatego że mam silnie podwyższony poziom hormonów a co za tym idzie duże kłopoty z cerą. to że po zaprzestaniu zazywania Diane kłopoty z cerą powracają wiem od gin i że to dość silny lek. dlatego moja kuracja Diane według lekarza( jestem pod opieką dermatologa i ginekologa) ma trwać 1,5 roku. w wielu postach zauważyłam, że kłopoty z cerą wracają tylko że ja razem z Diane przez pewien czas mam zazywać Androcur w celu zatrzymania pozytywnych efektów i unormowania hormonów. Żadna o takim środku nie wspomniała co mnie trochę niepokoi.... Jak to w końcu jest??? Odpowiedz Link
olla_1985 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 13.07.09, 15:54 Biore diane od 12 dni i od okolo 5 dni strasznie bola mnei nogi, szzcegolnie w lydkach, zyly zrobily sie strasznie wielkie widoczne bardzo mocno. Moze to byc od tabletek? Czy nie ma to zadnego znaczenia. Wczesniej bralam Cilest i nie bylo takich sensacji. Odpowiedz Link
muszka70 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 02.10.09, 08:34 mam pytanie, do jakiego wieku można stosować Dianę 35? Odpowiedz Link
hilary1112-87 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 10.03.10, 22:47 Mam pytanie Zacznę brać Diane 35 po raz pierwszy i po raz pierwszy tabletki anty. Zacznę brać 1 tabletkę pierwszego dnia gdy dostanę okres (przykładowo będzie to czwartek) i tu 1 pytanie: zabieram tabletkę z napisem czwartek tak? I tak do 21 tabletki później 7 dni przerwy i tu kolejne pytanie jeśli przestałam przykładowo brać ostatnią 21 tabletkę w piątek to po 7 dniowej przerwie biorę( wypada tu sobota) i czy wtedy biorę w tę sobotę tabletkę z nowego listka ale zatytułowaną czwartek(bo to był dzień w którym rozpoczęłam branie pierwszy raz tabletek+pierwszy dzień okresu??? bo nie wiem czy po prostu brać po tej przerwie jak wystąpi sobota to tabletkę "sobota" czy cały czas zaczynam po przerwie(nowy listek) od czwartku tak jak 1 tabletkę???? Ja już sama nie wiem proszę pomóżcie... Odpowiedz Link
hilary1112-87 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 11.03.10, 16:33 czy ktoś mi pomoże?? Proszę Odpowiedz Link
5niunia Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 12.10.10, 19:53 hej. zaczynasz teraz od soboty a nie za każdym razem od czwartku!! bierzesz tabletkę np. w piątek no to z listka też piątek!! Odpowiedz Link
patka_33 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 29.12.15, 21:28 ktoś jeszcze to stosuje? to jedne z najgorszych tabletek dostepnych na rynku moim zdaniem Odpowiedz Link
lolat1998 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 08.08.16, 00:26 Jestem w 7 dniu przerwy od Diany ,dzisiaj mam wziąść pierwszą tabletkę z nowego opakowania ,a wcześniej tego dnia współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia. Czy jest szansa ,że mogę zajść w ciąże? Nigdzie nie mogę znależć jak Diane dziala na cykl miesiaczkowy ani kiedy nastepuje owulacja. Odpowiedz Link
ann13223 Re: WSZYSTKO O DIANE -35 - pytajcie i radzcie 22.11.21, 16:11 Cześć mam pytanie odnośnie antykoncepcyji😅 Moja pani ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne Diane 35 ze względu na izotek. I kazała je wziąść odrazu po wizycie. Zapytałam jej czy nie powinnam zrobić tego w pierwszym dniu okresu. Powiedziała mi, że jestem w 24 dniu cyklu oraz tydzień przed okresem i ze względu na brany izotek muszę to zrobić od razu. Moje pytanie brzmi od jakiego momentu jestem chroniona przed ciąża. Czy mam przerwać blister? Jestem już na 4 dniu brania tabletki czy skończyć go i brać normalnie drugi? Przepraszam, że zwracam się z takim pytaniem ale bardzo mi to zaprząta głowę. A następna wizytę będę mieć dopiero za miesiąc Odpowiedz Link